- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialkornel
tag
válasz
Szabix01 #18191 üzenetére
Kicsit tegyük tisztába a heatbreak fajtákat.
Az A változat a teflon betétes, jó eséllyel olyan volt neked eredetileg benne. Azzal arra kell vigyázni hogy 250 fok fölé ne nagyon fűtsd a fejet mert az a betét meglágyul és akadást okoz majd.
A B változatot hívják full (vagy all) metal-nak mert teljesen fém, nincs benne teflon betét. Előnye hogy magasabb hőfokra lehet felfűteni, viszont nagyon jó hűtés kell a hotendnek.
Valószínűleg ez okozza a problémát nálad, nem elég a hűtés (a hűtőbordán), feljebb vezeti a hőt, ott is meg megfolyik és bedugul. Ennek ez az átka, nagyon kényes.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
Szabix01 #18191 üzenetére
A típust azért szoktam megadni, mikor kérdezek, hogy akinek ilyen van felfigyeljen.
Nem ismerem a gépedet, de elég nagy eséllyel ez lehet a gond, az elv ugye ugyanaz mindegyiknél. A teflonnak el kéne érnie a nozzle/fejet.
Hátha időközben még olvassa olyan is akinek hasonló gépe van.
@HornedReaper csak arra utaltam, mert máskor is megfigyeltem már - hogy azzal nem segítünk sokat a másiknak - ha leírjuk nekünk jó.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
Szabix01 #18189 üzenetére
Emiatt nem nyúlok sose amíg lehet a gyári dolgokhoz
Ender 3 nál az okoz olyat, ami nálad van, hogy a teflon cső ami belevezeti a PLA-t a heatblokkba nem ér le a nozzle\fejhez és hézag van köztük. Emiatt az anyag nemcsak lefele megy és beleköt a heatblokkba. Nekem 1x volt ilyen, ekkor ezt a fehér teflon csövet áthúztam 1x a heatblokkon felmelegített állapotban és azzal kiszedtem a beragadt anyagot.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
Szabix01 #18175 üzenetére
Nem adtad meg milyen a nyomtatód, így csak max a sajátomból kiindúlva tudok írni valamit.
Ilyen elméletben csak akkor következik be, ha a teflon cső és a fej között rés van (nem jár feltétlen szivárgással), azaz nem nyomtad be eléggé. Illetve kicsi köze lehet hozzá, ha a fej eldugul, mert valami gagyi.
Ezért vettem én is új fejeket és kérdeztem rá másoknál, de láthatóan nem sok izgalmat váltott ki a kérdés
Ender 3 nál: ha cserélek anyagot, fej csere is van, mert marad benne mindig és 99% elakad ha benne hagyom.
2x akadt el anyag nekem, 1x magában a csőben (olló) egyszer a hotend csavaros bordás rész (egy teflon csővel felmelegített állapotban ilyenkor át kell tolni a csövet, hogy teljesen kitakarítsa a zlotyit.)
Nálad lehet az is, hogy bár jön az anyag, valami még beragadt: ellenőrizd a csövet nincs-e hézag illetve told át felmelegítve egy teflon csövet (ha van tartalék) és egyáltalán hasonló a nyomtatód.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- XPEnology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi haladó szinten
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- RAM topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest