Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Hitachi HDS721050CLA362 mennyire merjek venni ? Megbízható ? Köszi a segítséget!
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Melyik gyártó, melyik szériájú vinyójával érdemes foglalkozni 2Tb esetében ? Köszi! (valami megbízható fajta kellene!)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Hi! Két gyors kérdésem lenne:
1. Van valamilyen tökölés a Samsung HD204UI vinyójával kapcs. ? (belinkelem mire gondolok)
Valaki ezt írta: "Ha valaki nem akar firmware-t patchegetni akkor nem igazán javaslom."
Amúgy ez a samu mennyire megbízható ?2. Tudnátok valami megbízható kisebb kapacitású vinyót ajánlani, rendszervinyónak (kb. 8-10 e HUF körül) ?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Szóval összességében samu-t érdemes venni? Nekem nem igazán szimpatikus benne ez a patchelgetés. Ráadásul én laptop-al tolom, külső mobil rack-be szánom adattárolásra (akár ezt, akár más márkát vegyek) és ahogy olvastam a patchelést masterként kellene megejteni, ami 3.5" vinyó lévén bajos egy notiba. :-)
Vegyek inkább WD-t ? (de ezek szerint az is problémás)A másik kérdésemre tud valaki ajánlani egy megbízható vinyót ? Köszi szépen!
-
TomCat85
tag
válasz horvathkrisz #23547 üzenetére
alapvetően én is samuban gondolkodtam, de bezavart ez a patchelés...
-
TomCat85
tag
Sziasztok! Rendszervinyó szempontjából erre gondoltam, mi a véleményetek ?!
Western Digital Caviar Blue 320GB (WD3200AAKS)
Köszi!
-
TomCat85
tag
Hi! Remélhetőleg utoljára zavarok, melyikkel járok jobban minőség, megbízhatóság szempontjából ? Tényleg hangosak ?
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2 WD3200AAKS
vagy
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
S.O.S.
Köszi előre is a segítséget!
-
TomCat85
tag
válasz Piftuka #23605 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Igazából engem nem zavar az, hogyha bizonyos mértékű hangja van a vinyónak, de azért ne sípoljon. :S
Az, hogy hangos elég szubjektív dolog szerintem, gondolom, ha mégis feltűnően zajos ezen okból kifolyólag nem fogják visszavenni.
Rendelkezik esetleg valaki ilyen modellel ?
Vagy tudtok más típust, gyártót ajánlani ilyen 320-500 Gb és 9-10 e HUF körül ?
Nagyon szépen köszönöm!
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #23607 üzenetére
Nézegettem még samukat is, de azokra is érkezik panasz azért...hogy viszonylag rövid idő elteltével szintén elég hangosak...
Ezekre gondoltam:
SAMSUNG 500GB F1 EcoGreen 5400rpm 16Mb SATA2 HD503HI
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
ill, a két WD:
Western Digital Caviar Blue 320GB (WD3200AAKS)
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 (WD5000AAKS)
vagy esetleg Hitachi:
HITACHI 320GB 7200rpm 16MB SATA2
HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2
Holnap de. meg kellene rendelnem a vinyót, de most eléggé tanácstalan vagyok, melyik legyen a nyerő ?! (alapvetően rendszervinyóként szolgálna, bármelyik is lesz)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Szia!
Köszi a segítséget! Eleinte tuti, hogy csak rendszervinyó lesz, de későbbiekben elképzelhető, hogy egyfajta tárhelyként is fog szolgálni, az 500-as F3-as hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik ?
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
Hitachi-k nem jönnek szóba ?
Thx!
-
TomCat85
tag
válasz Dzsekó #23612 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
A Hitachik-nak nem tudom a pontos típusát, mert csak böngésztem az ipon-on, ahol sajna ezt lefelejtették.
Hajlok az általad említett samu fele, ha véleményetek szerint jobb vétel, mint a Hitachi (320, 500 Gb vmelyik típusa), akkor amellett maradok ?! Köszi! -
TomCat85
tag
Akkor most samu vagy seagate vagy melyik 500 Gb az igazi ? Pls help, mert akkor még most lemondom a megrendelést és választok másikat!
Mellesleg az ipon-on kívül vannak még boltok, (olcsóbbak :-) ) csak:
1. sajnos igen nagy százalékban nem felel meg az árgépen feltüntetett készletnek vagyis nincs raktáron a cucc.
2. javarészt elég lassan szerzik be az árut, ha beszerzik egyáltalán.
3. az ipon jó eséllyel meglesz még 3 év múlva is, egyes boltokban viszont nem vagyok biztos.De ez csak az én véleményem, nem kötözködés. ;-)
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Jól van nah, csak egy észrevétel volt! :-) Amúgy üdítő kivételek hál'istennek akadnak, de lehet csak én vagyok balszerencsés, hogy kb. 1-2-öt tudnék mondani az ip-n kívül. :-)
Meg aztán a szerviz sem elhanyagolható, bár igaz abban nem feltétlenül erős az ip. sem.
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Jól tudod, nekem éppen ma hívta fel az ipon a figyelmemet, hogyha három napon belül bármi baja lesz a vinyóknak, akkor hozzájuk, három napon túl a központi Samsung szervizbe kell vinni a őket. :S
Örültem is baromira...mert ennyi erővel megvehettem volna a vinyókat máshol is, olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Bocsi, ha kicsit off leszek, ha particionálás közben, után I/O error van a vinyón, akkor rögvest vissza gariba ? (Partition Magic 9.0-et használtam)
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Ha a HDD Sentinel egyik pillanatról a másikra azt mondja, hogy a vinyó teljesítménye 100%-ról 90%-ra esett, ez mit takar ?
Ez adott pillanatra vonatkozik vagy már soha nem lesz 100%-os a vinyó ?
Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz Piftuka #23999 üzenetére
Szia!
Igen, tudom, hogy kiírná, ha lenne vmi, de nincs. Mivel a 100%-os szöveg maradt továbbra is, hiába 90%-os a teljesítmény.
Kiváló állapotban, nincs gyenge szektor, felpörgési hiba, stb.
A többi fülön sincs semmi "érdemi" információ, a naplóba sem került bele semmi.
Ami még fontos lehet, hogy külső mobil rack-es dologról van szó és még IDE-s cucc. A többi vinyómnál, ami hasonló megoldásban van és ugyanezekkel a kábelekkel kötöm rá, nincs probléma, minden 100%.
Mellesleg az, hogy a teljesítménye csökkent nem jelenti azt, hogy effektíve vmi komoly gondja lenne a vinyónak, ugye ? Köszi!
Táp: kb. két hete már az új van benne! (de akkor küldtem is egy privit) :-)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Annak idején sikerült vennem egy Seagate 1Tb SATA HDD-t még a 7200.11-es szériából (ami ha jól tudom nem a legnyerőbb). Az évek során szerintem max. 1 hónapot futott, de lehet még annyit sem, mivel tárolóvinyóként funkcionált. Most a HD Sentinel 6 hibás szektort talált rajta.
Kérdésem érdemes próbálkozni vmi prg-vel javítani a szektorokat vagy visszavigyem garira (elvileg még van rá) ?! Sanszos ilyen esetben a csere ?
Köszi a segítséget!
-
TomCat85
tag
válasz Dzsekó #24890 üzenetére
No, igen a HD Sentinel is ezt mondja. Hány bad sector kell újabban a cseréhez ? Mikor vettem azt mondták 1 db esetén is cserélik. Mellesleg ez a 6 bad sector mennyire zavar be, gondolom nem nagyon. Igazából csak az bosszant, hogy az össz. időt tekintve alig futott és már hibás. :-S
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Üdv.!
Kb. 1 hete írtam ide, hogy bad sector-os lett a Seagate 7200.11-es 1 Tb-os vinyóm a HD Sentinel szerint.
Azóta felvettem a kapcsolatot a bolttal, ahol vettem. Azt mondták, a HD Sentinel eredményeit nem fogadják el (eddig én úgy tudtam, hogy el kellene, nah mindegy!). A vinyó gyári szoftverével kell letesztelni (jelen esetben SeaTools) és ha az hibát jelez, akkor tudják cserélni.
Kérdésem, ha letesztelem esetleg tud valaki a "kiértékelésben" segíteni ? Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz Biznisz Elek #25037 üzenetére
Szia!
Nem, a bolttal semmi gond, abszolút korrekt módon, írták, hogy bevizsgálják, stb. Én mondtam, hogy feleslegesen nem szeretném bevinni és inkább lefuttatom otthon a tesztet.
A HD Sentinel szerint még nem lehet cseréltetni, de anno a bolt már 1 db bad sector esetén is cserét ígért. Gyanítom, hogy a gyári szoftver még nem fog találni nagyon semmit.
HD Sentinel mennyire megbízható ?
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #25053 üzenetére
No, a Long Generic szerint is pass-t kapott, vagyis átment gond nélkül. De a SMART továbbra is bukik.
Ezt az okosságot írja a SeaTools:
Now is a good time to make sure you have a current backup of your important data.
Unfortunately, your Seagate product has failed an important diagnostic test, possibly caused by problem sectors which are difficult to read. Seagate recommends that you run SeaTools for DOS, which has the ability to repair most problem sectors. SeaTools for DOS may be able to save you from the inconvenience and down time of exchanging the drive.
Ezt a DOS-os javítást meg merjem próbálni házilag vagy jobb bevinni a szerviznek ?
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #25057 üzenetére
No, a Long Generic szerint is pass-t kapott, vagyis átment gond nélkül. De a SMART továbbra is bukik.
Ezt az okosságot írja a SeaTools:
Now is a good time to make sure you have a current backup of your important data.
Unfortunately, your Seagate product has failed an important diagnostic test, possibly caused by problem sectors which are difficult to read. Seagate recommends that you run SeaTools for DOS, which has the ability to repair most problem sectors. SeaTools for DOS may be able to save you from the inconvenience and down time of exchanging the drive.Ezt a DOS-os javítást meg merjem próbálni házilag vagy jobb bevinni a szerviznek ?
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
1Tb-os 2.5" SATA-as vinyót szeretnék venni, azt látom, hogy nincs túl nagy választék belőle, de mégis melyiket lenne érdemes megvenni ? Alapvetően tárolásra kéne, fő szempont a megbízhatóság, a gyorsaság másodlagos! (3.5"-es nem jön szóba!)
Amúgy nagyobb még nemigen létezik 2.5"-ből, ugye ? :-)
Előre is köszi szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani kifejezetten 2.5" vinyókra vonatkozó fórumot, mert ahogy látom itt nem nagyon kompetens senki a témában ?!
Amúgy a kérdésem (amire nem érkezett válasz):
1Tb-os 2.5" SATA-as vinyót szeretnék venni, azt látom, hogy nincs túl nagy választék belőle, de mégis melyiket lenne érdemes megvenni ? Alapvetően tárolásra kéne, fő szempont a megbízhatóság, a gyorsaság másodlagos! (3.5"-es nem jön szóba!)
Amúgy nagyobb még nemigen létezik 2.5"-ből, ugye ? :-)
Előre is köszi szépen a segítséget!
-
TomCat85
tag
válasz Core2duo6600 #26790 üzenetére
Köszönöm, de gyárit soha nem vennék. Nem lehet őket szétkapni, ha bármi gond lenne, meg nem is igazán bízok meg a gyári változatokban. A Chieftec külső háza egyébként nem éppen ócska... ;-)
Ettől függetlenül a kérdés továbbra is fennáll melyik 1 Tb-os 2,5"-es vinyót érdemes venni, melyik megbízható ? Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz Core2duo6600 #26813 üzenetére
Azért ezt ilyen kategorikusan nem merném kijelenteni, mármint, hogy nem romlik el.... ;-)
Amúgy ízlések és pofonok, szerintem a Chieftec nem a gagyi kategória, de ez az én véleményem. :-)
-
TomCat85
tag
válasz Core2duo6600 #26847 üzenetére
Bocsánat, hogy csak ilyen későn reagálok, de nem voltam gépközelben.
Amúgy engem nem zavar a plusz táp, nekem mint már többször hangsúlyoztam az lenne a lényeg, hogy megbízható legyen, a többi másodlagos!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Régebben már érdeklődtem 2.5"-es 1 Tb-os vinyók felől, hogy melyik lenne megfelelő, most vált aktuálissá a kérdés.
Ha jól láttam ezek jönnek szóba:
Samsung SpinPoint MT2 1TB (HM100UI)
Samsung Spinpoint M8 1TB (HN-M101MBB)
Western Digital Scorpio Blue 1TB (WD10TPVT)
Melyiket lenne érdemes megvenni ? Megbízhatóság az elsődleges szempont.
Vélemény ? Esetleg egyéb ötlet (márka, típus) ?
Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
3,5"-es 1 Tb-os vinyókból háttértárnak, melyiket ajánljátok ?
Köszi szépen!
-
TomCat85
tag
Köszi! A WD talán megbízhatóbb...talán...
Ezeket néztem, de ezek között vannak 7200-esek is, ugyanakkor elég lenne egy 5400-es is.
Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EALX)
Western Digital Caviar Green 1TB (WD10EADX)Más 1Tb-os WD, ami bevált ?
Samsung SpinPoint F1 1TB (HD103UJ)
Samsung SpinPoint F3 1TB (HD105SI)A Samsung SpinPoint F4EG 2TB (HD204UI)-val kapcsolatban, nem tudja valaki, még mindig kell frissíteni a Firmware-t vagy már gyárilag jól jönnek ki ?
Esetleg Seagate-ből valami ? (bár túl sok jót nem hallani mostanság róluk)
Köszi szépen a segítséget!
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki a Samsung SpinPoint F4EG 2TB (HD204UI)-nál továbbra is fennáll a firmware update "probléma" ?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital