Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a gépemben lévő merevlemezeimet. Jelenleg egy 80 GB-os Samsung a rendszer-, és egy 200 GB-os Samsung a tároló winchester.
Nincs velük igazán semmi gondom, csak már elég "idősek" és elég sokat mentek, de egy tárkapacitás bővítés sem ártana. Mindenféleképpen 2 külön meghajtót szeretnék, kb. megduplázva a jelenlegi kapacitást.
Szempontok:
- halk és gyors működés
- alacsony működési hőmérséklet
- hosszútávú megbízhatóság
- nem horror árHozzáteszem, hogy átlegfelhasználó vagyok, úgyhogy nincs igazán szükségem hiper-szuper egyedi meghajtóra. Simán megfelelnek a tömegtermékek, csak azok közül nem tudom, hogy jelenleg melyik felelne meg legjobban a fenti kritériumoknak.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Jim74
nagyúr
válasz Patentcsávó #7428 üzenetére
A listád alapján, ha minden igaz, akkor a HD642JJ Samsung a befutó, mert az elvileg SpinPoint F1.
Legalább is ezt tanultam délután audi100td kollégától -
Jim74
nagyúr
Na megvettem a Samsung HD642JJ-t. Első tapasztalatok nagyon jók. Legalábbis számomra. Halk, gyors, nem nagyon melegszik, úgyhogy meg vagyok nagyon elégedve vele
Off:
Csak a Ready-vel nem voltam megelégedve
Nem elég, hogy 15 perc késéssel nyitottak ki, az árlistájukhoz képest nem volt a boltban olyan winyó, amit kerestem. Nem baj, máshova vittem a pénzem . Kicsit drágább volt, de az eladó a "sajnos nincs, de tudok helyette mást adni" mondat helyett azt kérdezte, hogy "hány darabot szeretnék?"
Félreértés ne essék, nem bántani akarom a Ready-t, csak rosszul esett, hogy átutaztam a fél várost hiába
(Mondjuk én is hülye voltam, mert telefonálhattam volna mielőtt odamegyek, csak hát hamar a gépemben szerettem volna tudni a HDD-t )[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
válasz audi100td #7633 üzenetére
De elvileg olyan árlistán volt, ami azonnal rendelkezésre áll és nem rendelős.
Az on-line boltok abszolút nem tartanak készletet, és ez az üzlet nem teljesen on-line bolt.
Na mind1, lányeg, hogy megvan és már az oprendszert is sikerült ráhúznom.
Egyelőre beérem ezzel a 640-essel, főleg, hogy a felét ajándékba kaptam barátnőmtől névnapomra -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Samsung HD642JJ HDD-m, ami úgy néz ki, hogy bedöglött és remélhetőleg ki fogják cserélni. Ha nem lesz az üzletben pont ugyanilyen, akkor az alábbi választékból mit ajánlanátok nyugodt szívvel? (Sajnos pontos típusszámok nincsenek ):
- Hitachi 1000GB 16MB
- Samsung 1000GB 32MB
- Samsung 750GB 32MB
- Seagate 640GB 32MBA Seagate a legkevésbé szimpatikus számomra...
Az is jó, ha azt mondjátok, hogy pl. Hitachi 1000GB, de csak akkor, ha a típusa XYZ....
Vagy mondjatok valami tuti, hátha rendelésre ezen kívül is tudnak hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
válasz LGLuke #15079 üzenetére
Hát elvileg 2-3 hét mire a beszállítót megjárja, úgyhogy lehet, hogy addigra lesz már 7K1000C. Mondjuk már most mondták, mert rákérdeztem, hogy választhatok a HD642JJ helyett mást is értékegyeztetéssel.
Sajnos cégvásárlás történt azóta, amióta vettem és csak feltételes gariba vették át... Na mindegy, ezt csak úgy megemlítettem.
-
Jim74
nagyúr
válasz Core2duo6600 #15093 üzenetére
Szia!
Nekem egy HD642JJ (640-es SpinPoint F1 Samsung) van most garanciális ügyintézés alatt....
Nem lassult, nem volt bad sector... Kicsit búgott a házban, aztán elkezdett "nem sikerült a késleltetett írás..." hibákat előadni... HDD Sentinel 0%-os kondíciót írt ki rá és a Samsung diagnosztikai program is SMART errort jelzett, viszont a kódból nem derült ki, hogy pontosan mi a gond, mert elvileg "gyártóspecifikus". De a Senitenel adatmentést és hardwarecserét javasolt....
Tegnap már le is adtam ügyintézésre....Van ezenkívül két Samsung HDD-m, de azokkal nincs gondom...
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 640-es Samsung Spinpoint F1-es HDD-m, ami elkezdett gyengélkedni. Egyszer már cserélték garanciában ugyanilyen típusról, de mivel ez már a második ilyen, ami behalni látszik, ezért úgy döntöttem, hogy másik típust/fajtát keresek helyette.
Mit ajánlotok, az alábbi igényekkel, ha rendszer HDD-nek szeretném?:
- gyors legyen
- halk legyen és ne melegedjen nagyon
- legalább 640GB-os legyen, de az sem baj, ha több
- ne legyen túl drága.Az igényeimet úgy értem, hogy legalább a fent említett HDD-vel megegyező, vagy jobb legyen.
Köszönöm a segítséget.
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
2 TB-os HDD-t szeretnék vásárolni, de nem tudom, hogy milyet vegyek.
Szét lenne particionálva két részre (rendszer+tároló). Tudom, hoyg ez nem egy szerencsés megoldás, de nem nagyon szeretnék több meghajtót rakni a gépbe.
A szempont, hogy halk, gyors, megbízható legyen és lehetőleg ne melegedjen nagyon. Az ár sem utolsó szempont .Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Zyxel NSA310-es NAS-ba szeretnék 1 - 1,5 TB-os HDD-t venni 24/7 használatra.
Milyet ajánlotok, ami halk, hűvös és minél olcsóbb?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
1TB-os rendszer HDD-t szeretnék venni, ami:
- gyors
- halk
- hűvös
- megbízható.Melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jim74
nagyúr
Ha külön veszed a külső házat és a HDD-t, akkor tudomásom szerint külön táp is kell a külső háznak, ami elég macerás lehet egy laptopnál.
Én biztos, hogy laptophoz pont a fenti okok miatt olyat vennék, aminek nem kell külön táp.
Pl. Samsung HX-M500T (azt hiszem ez ráadásul USB3-as).Remélem tudtam valamennyit segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném a PC-m tárkapacitását bővíteni. Jelenleg egy 2 TB HDD van kétfelé partícionálva. Arra gondoltam, hogy a két partíciót összevonnám és vennék egy Seagate ST500LM000 SSHD-t rendszerlemeznek.
Az SSD-k tárkapacitása jelenleg kevés nekem, illetve ami elég lenne, az drága.
Szerintetek ez jó megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
válasz KAMELOT #37753 üzenetére
Az a baj, hogy ha már rendszerlemezt veszek, akkor az legyen gyorsabb, mint egy sima HDD. Viszont a 120/128 GB-os SSD-k nekem kicsitk, a 320-asak meg már drágák. Ez az 500 GB-s SSHD lenne az ideális, csak nem igazán tudok róla semmit
Igazából erre is van 3 év garancia. -
Jim74
nagyúr
válasz KAMELOT #37755 üzenetére
Köszönöm
Az most a gondom, hogy F1 2012 futamvideókat rögzítenék 1680 X 1050-es felbontásban és szerintem nem igazán szerencsés, hogy fizikailag ugyanazon a HDD-n történik a játék futtatása és a capture-ölésSzerinted az 500GB-s 5400rpm-e és az 1 TB-s 7200 rpm-es között nagy lehet a sebességkülönbség?
Kell ezekhez valami táp- illetve adatkábel átalakító, vagy jó a sima SATA csatlakozó, ami a 3,5"-es meghajtókhoz való?
[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
válasz djculture #37760 üzenetére
De talán ez az "arany középút" (?)
Csak gyorsabb, mint egy sima HDD, de nagyobb is, mint egy SSD.
Nincs szükségem extra gyors rendszerre, mert a jelenlegi HDD is kiszolgál, viszont vennem kell egy különálló háttértárat, így akkor már legyen valami korszerűbb. Ezért gondolkodom SSHD-ben. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
NAS-ba keresek lemezt, ami
- csendes
- nem nagyon melegszik
- legalább 1,5 TB-s
- gyors (bírja a nagy sebességű p2p-t )Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Adattárolásra és videó capture-ölésre és szerkesztésre (ingame) használandó merevlemezt keresnék legalább 2 TB méretben.
Miket tudnátok ajánlani, ami megbízható, csendes, hűvös, gyors. Több elvárásom nincs . Ja, de, olcsó legyenElőre is köszönöm a segítséget
-
Jim74
nagyúr
válasz jim bcs #39005 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ne valami überszuper RAID-NAS atomháborúnak is ellenálló aranyáron mért HDD-t ajánljatok...
Esetleg egy pontos típust is tudnál adni? Csak a biztonság kedvéértTegnap elkezdett haldokolni egy Seagate ST2000DL003 és nem akarom megvárni, amíg kileheli teljesen a lelkét.
Sentinel adatok, amik 1 nap alatt keletkeztek:
2013.11.10. 0:54:43,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 8 -> 16
2013.11.10. 0:54:43,#197 Current Pending Sector Count 8 -> 16
2013.11.09. 23:47:24,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 -> 8
2013.11.09. 23:47:24,#197 Current Pending Sector Count 0 -> 8Kondíció hirtelen 75%-ra zuhant. 16 hibás szektor, 71 hiba adatátvitel során, ami duplájára nőtt, mikor próbáltam adatot menteni a HDD-ről. Természetesen megfagyott tőle a gép, mint a szög
Ja és azt hiszem 1 év garos HDD volt, ami nyáron járt le[ Szerkesztve ]
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
NAS-ba szeretnék vásárolni 2-3 TB körüli merevlemezt. A NAS főleg otthoni médiaszerverként fog üzemelni, esetleg még torrent. Szóval nem egy egész élet munkája lesz rajta, de azért nem baj, ha megbízható a HDD. Mit ajánlanátok a fentiek figyelembe vételével?
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Egy Toshiba L750-1H3 laptoban szeretnék HDD cserélni, SSHD-re. Bármelyiket megvehetem, amit laptop méretűként árulnak, vagy figyelnem kell valami különleges paraméterre? 1TB-osra gondoltam, mert gyorsítani kellene a gépen, viszont a számomra megfizethető kapacitású SSD-k mérete kicsi.
Melyik SSHD-t ajánlanátok, ami jó és biztosan belefér?
-
Jim74
nagyúr
válasz Alteran-IT #48122 üzenetére
Köszönöm
A két Seagate között mi a különbség? Azon kívül, hogy az egyik 9,5mm, a másik 7mm vastag és kb. 5ezer az árkülönbség? -
Jim74
nagyúr
válasz Alteran-IT #48124 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
A gépemben van egy SSD, amin a rendszer van és van egy 2 TB-s HDD, amin mindenféle adatot tárolok. Képek, videók, számlák, stb, stb...
Szeretném ezt a 2 TB-s HDD lecserélni, hasonló méretűre. Nincs vele semmi gond, de már jó pár éves.Mit ajánlanátok, ami:
- halk (nem rezegteti nagyon a házat)
- hűvös
- nem túl lassú (azét nem írok gyorsat, mert halkság és a sebesség általában nem járnak együtt . Nekem valami arany középút kellene)
- nem kell, hogy a legdrágább legyenKöszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital