Hirdetés
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz marcarc #112475 üzenetére
Sokan attól félnek, hogy a ventilátorok mennek előbb tönkre, de pl. egy fórumtag is vett bányászatra használt kártyát és 1-2 hét után memóriahibás lett. Ha jól tudom, a bányászok meg szokták emelni a memória órajelét.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Tamagocsi123
tag
válasz marcarc #112475 üzenetére
Értem csak en nem akarok vele bajlodni, megy visza az eladonak foleg hogy elhalgatta! Mukodik a kepet ad de max bongeszni lehet vele mert hiaba megy fel a driver nem erzekelik egymást eszkoz kezeloben! Jel és a windows 43 hibat ir ki
[ Szerkesztve ]
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz marcarc #112470 üzenetére
Az eszköz ugyan nem, de azt simán el tudom képzelni, hogy a driver logol és kommunikál a gyártóval, valami egyedi azonosítót hozzárendelve az adott karihoz biztos megoldható ilyen trükk..persze amíg a garanciális feltételekben nincs ilyesmire vonatkozó kitétel, nyilván nem fognak emiatt senkit elhajtani.
-
smallmer
őstag
válasz marcarc #112530 üzenetére
ezt nem is tudtam. Tehát sok értelme akkor nincsen egyelőre.
Minden esetre RT nélkül minimálisan jobb a 2080 mint a 1080Ti csak azt nem tudom, hogy a 8GB memória elég lesz-e a jövőben. Már csak ez a döntő dolog. Ha tuti elég a 8 GB akkor inkább a 2080-t venném mert 30 ezer forint kb az árkülönbség. -
smallmer
őstag
válasz marcarc #112589 üzenetére
Értem én a pro és kontra dolgokat. Csak mondjuk, ha most egy szinten van kb a 1080Ti illetve a 2080 és bejön a játékoknál a DLSS, akkor még nagyobb fps növekedést érhetnek el ezzel a technológiával.
Nem kell nekem 4K 60 FPS. Csak szeretnék 2560x1440 felbontáson 60FPS-t vagy annál többet.
Illetve nem mellékes az sem, hogy melyik kártya fogja jobban tartani az árát. 2 év múlva ha lecseréném, akkor még szeretnék kapni érte "normális" összeget. -
Paxker315
addikt
válasz marcarc #114074 üzenetére
Köszönöm. Akkor osszeírok valami spec. félét, aztán kérek árajánlatot.
I7-es 3770-es CPU, de az órajel még kérdéses.
1060as 3Gb-s kártya, ha tényleg jobb ár:érték arányú s nem sokkal drágább
RAMból mennyit érdemes? 8 nekem elég lenne-elégnek tunik.Alaplapból szintén az ár-érték arány dönthetne.
Kártyából véleményem szerint a 1050Ti bőven kiszolgálna, de, a későbbi értékesíthetőség szempontjából megfontolom, hogy 1060 legyen. Nem szoktam nagyon játszani, de, ha kipróbálnék-kipróbálok valamit, azért ne legyen izzadtságszag. : o)
-
MZsoltee
veterán
válasz marcarc #114085 üzenetére
Egy 450-es táp is bőven elég, csak minőségi legyen. Nekem húzott i5-tel eszik 1070 mellett konnektorból 320W-ot a gép max.
Ha 85%-os hatásfokkal számolunk (annyi nincs), akkor 320*0,85 az 272 W. Tehát 60%-on megy a táp. (272/450 W). Teljesen felesleges ennél nagyobb tápot beletenni.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Acheron
őstag
válasz marcarc #114127 üzenetére
+ H_András
Köszönöm mindkettőtöknek. Némiképp megnyugtató.
A HD7970 -nél mindenképp jobb lesz, főleg, hogy a monitor G-sync -es, így kompenzálni sem tudná a gyengébb kártyát.
Hozzá tartozik az is, hogy a magasabb grafikai beállításokat meg szoktam hagyni a single player részekre, de ott nem is annyira kritikus a kisebb fps. A multinál pedig nem a látvány a fő adrenalinforrás (persze azért jó, ha az is megvan), így ott nyugodtabban tekerem kicsit lejjebb ezeket a beállításokat. -
pele81
tag
válasz marcarc #114385 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Nincs bajom a használt, de garanciás hardverekkel. Az nekem is feltűnt, hogy mióta megjelentek az RTX-ek azóta egy kicsit drágultak a felső kategóriás GTX kártyák. Nem tudom milyen panelt szeretnék, a mostani IPS, de csak 75Hz, 27'-os, freesenc- el. Legalább ekkorát, de gondolom e G-Sync monitor sokkal drágább, mert az a technológia nem ingyenes. Lehet, hogy érdemes lenne várni tavaszig!? Hátha egy picit lejjebb megy a felső kategória ára, plusz még gyűjtök egy kis pénzt, és akkor GTX 1080 TI+ G-Sync monitor!?
Igazábol azt sem tudom pontosan, hogy mennyit dob a játékélményre a 144Hz a 75- höz képest.
Sajnos nincs összehasonlítási alapom. -
Kelvin
őstag
válasz marcarc #115284 üzenetére
Ja és esetleg úgy jár ahogy én. Vesz egy kártyát apróról 2 év garival, majd egy hét múlva behal. Ezután több mint egy hónapra szervizben van, majd közlik, hogy visszaadják az árát. Persze én nem vehetem fel a pénzt csak a befizető...szóval szép kis szopás volt. Ez mind a sok 4 napos hétvégék alatt, gondolhatod...
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
kolopele
nagyúr
válasz marcarc #115301 üzenetére
Jó ha a 60 fps meg lesz a 2080 Ti - vel majd 4K - ban high-very high grafika mellett. Ha rendbe teszik ezt a memória zűrt ki is próbálom
Mondjuk amilyen remekül optimalizálják a játékok zömét még egy egyszerűbb játék is fps droppol, ilyenkor az ember elgondolkozik azon tényleg kell e a csúcsgép. -
w44
csendes tag
válasz marcarc #115726 üzenetére
Segitenetek?
a linken amit adtal,mit kell nezni?
Bocsi ha noob vagyok
a 1080ti vs 20xx dologra kerdezek ra, sokszor a 1080ast ajanjatok.vagy a 4k-s ertekeket nezitek?
4k-ra nem olyan monitor kell, ami free vagy gsynccel viszi is azt az fpst? (lehetoleg ips panelest ha jol tudom)
A jatekokban a kidolgozottsag sokkal szembetunobb egy 4k-s felbontasban,mint a 2k vagy nemtommi (1440p). Meg vannak irva a programok,hogy 4k-t erdemes nezni?Azt ertem,hogy a jovo a 4k sot,mar bekopogtaottt
Vagy a 20-as kartyaknak van valami olyan modja,amitol az jobb - lenne - , de azt nem csinaltak meg jol?
vagy mit nezzek, az also, minimum ertekeket?[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
válasz marcarc #117389 üzenetére
Igazából csak azért szerettem volna inkább RX-et, mert nem szívesen támogatom az NV monopóliumát. De persze nem vagyok azért a saját magam ellensége sem.. Nagy dilemma ez ilyenkor
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
SECTORnooB
addikt
válasz marcarc #117389 üzenetére
Hát ne ragaszkodjon, mert nincs miért, ebben a kategóriában minden jobb zöld oldalon és az egyetlen dolog amiért anno Vega56-ot vettem volna az is elérhető már Nv oldalon (freesync).
Ha a user 1060 vagy minimálisan e fölötti teljesítmény szintre vágyik nagyon jó alternatíva az 590, ha nem számít a fogyasztás.Az AMD remek kártyákat kínál a középkategória alsó szegmensébe,de aztán ennyi.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz marcarc #117428 üzenetére
A kalkulátorok többsége jelentősen rászámol a valós fogyasztásra, vagy éppen alálő. Tápos topikban évek óta emlegetett dolog, nálam szakavatottabbak által, ráadásul 2 külön kalkulátorral ugyanaz a a gép egészen más értékeket mutat majd:
Saját gépem (adatlap) cm calculatorral: 567w, bequettel: 375. Proci prime 95 alatt a teljes gép fogyasztott falból 120w körül, veszteség után kb 108 w a teljes gépre 0%gpu-val. 100% gpu falból 240w tdp-vel fogyasztott 420 körül a falból, proci 30-50% körül ezalatt, ami a teljes gépre kb 380w, ami egyezik a bequiet calculatorral. Ha a gpu és a cpu is max, akkor 480w körül vagyok, ebben 2x szerepel a többi alkatrész. Ezt nem mértem falból, db kb ez a valóság. 550w gold tápom van, nem hallani terhelés alatt, pedig izzadt a gép tegnap rendesen. Ennyit a cm 567 wattjáról...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Zicokuka
senior tag
válasz marcarc #117440 üzenetére
Sose baj ha nagyobb a táp, persze eszetlen ül se kell. Azért manapság hála már több ember van aki nem spórol a tápon mint rėg. Bár nėha látok csodákat, vagy a Core 2-es netezős vasak rendszerint ilyen noname tápokkal vannak hajtva. Mondjuk a házi szerverem én is egy noname maradėk táp van, 0-24-be inmár vagy 4 hónapja, igaz azėrt 10-20wattot kell leadnia
-
veterán
válasz marcarc #119455 üzenetére
Közben megoldódott a probléma.
Az volt a forrása, hogy nem a legújabb driver volt fent. Le lett frissítva a VGA és mostmár működik!
Azt kell eldönteni csak, hogy "Standard" vagy "Ultimate" legyen ennek még utána kell olvasni, hogy mi a különbség a Freesync 1 és 2 között!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Vismajor01
addikt
válasz marcarc #123705 üzenetére
75 hz.
Igazából nem vagyok nagy gamer, Shadow of a Tomb Raidert most játszottam ki 2200g+570 párossal 1080pben. Maxon volt minden, 1-2 részen döccent meg csak.
Régebbi játékok ahol érdekes lehet az 1440p, nem játszom semmiféle battlefielddel vagy ilyesmivel.
Alapból Apex Legends, CSgo ami sláger, de ott meg akkor se mennék 1440p-re ha 2080ti-m lenne.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest