Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs-zsolti
csendes tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletéenül, hogy az MSI R9 270x Gaming videókártáynál a kis kapcsoló melyik állásában támogatja az UEFI Biost? A leírásban semmi sincs róla. Én meg nem tudom, hogy mit kéne látnom induláskor. Ma fogom először összerakni.
Köszi
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #38280 üzenetére
Na jó, akkor konkrétumokkal egyszerűsítek a kérdésen - mivel úgy látom, az általam kiszemelt HD 7870 kategória egyszerűen nincs értelmes áron a használt piacon, így újakat nézegettem, kérdés, melyik legyen, nem tudok dönteni a bőség zavarában!
1. - Sapphire 7870 2GB DDR5 11199-16-20G
2. - MSI 7870 2GB DDR5 R7870-2GD5T/OC
3. - Gigabyte 7870 2GB DDR5 GV-R787OC-2GDEsetleg egy nagyon alap R9 270? (elvileg tuninggal ezek is tudják azt órajelben/teljesítményben, mint a fentiek, igaz?)
-= Pancsermeste® =-
-
Viktor89
aktív tag
Egy Phenom II X4 965 kihajt egy 7770-et? Vagy 7790-et?
-
Dr V
őstag
Üdv!
Egy i5 3570k társaságába milyen az ajánlott vga? Egy Sapphire R9 280Xel szemezek. FullHD felbontásban lenne használva.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
rígel
őstag
válasz zs-zsolti #38306 üzenetére
A terheléses érték nem rossz, csak az az érdekes hogy alapjáraton is gyakorlatilag ugyanezt a zajszintet hozza. Vajon szabályozható driverből a fordulatszám?
Mivel a gépemben gyakorlatilag a VGA kártya ez egyetlen valamirevaló zajforrás, szeretném ha 2d-ben 25 dBa alá lehetne vinni a zajszintet.
Terhelés alatt nem érdekes. -
dennistar
csendes tag
Hali. A véleményetekre lennék kíváncsi. R9 270x vga beszerzését tervezem és nem tudom, hogy a 2 gigás vagy a 4 gigás lenne jobb. Azt már kiderítettem, hogy jelenleg semmit nem érek a plusz 2 gigával de időtállóságban mi a helyzet? Lehet 2 év múlva már semmit nem ér a 2giga és nem szeretnék olyan hamar újat venni. 1920x1080-ra kellene. Gép: amd fx6100, 8giga ram, asus m5 a97 evo r2.0,
-
Viktor89
aktív tag
38305-re vki? Ma mennék kártyát venni,de nem költenék rá annyit ha felesleges. De ha a 7790 gyorsabb lenne a procim mellett akkor hajlandó lennék érte többet adni.
-
sakal83
addikt
válasz Pancsermeste #38303 üzenetére
Ha nem vagy ellene a tuningnak és használtnak, akkor mindenképp 7950-et vegyél.
A 7950-ek nagyon nagy része húzva eléri a 7970GHZ edition teljesítményét, vagy felette is.
De a GTX760-at se felejtsd el, mint alternatívát.
7870-et nem vennék, ha elcsípsz egy 7950-et (és tuningolod) 55-60k között. Jövőállóbb.
30-40%-al jobb a 7870-nél, ha megcibálod, +3GB ram van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
Nekem ilyen kártyám van...gyakorlatilag mindig 18%-os ventillátor fordulaton megy 2d és 3d-ben is, ez kb. 930-950 rpm. (na jó ritkán láttam már 19%-on is )
Driverrel eddig nem tudtam beleavatkozni: AMD driverben 25% fordulat a minimum, MSI afterburning-ben a csúszkát hiába vittem kisebb %-ra nem változott semmit.Nekem relatíve halk gépem van, a videókártya ventilátora egyáltalán nem emelkedik ki mint zajforrás.
-
Pancsermeste
őstag
-
lovas001
aktív tag
7870-es kártyából mit lenne érdemes választani gondolok itt asus vagy sapphire esetleg giga msi...
Nagy különbségeket nem láttam teljesítménybe vagy azért van?Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
rígel
őstag
válasz Monya78 #38320 üzenetére
Ez jó! Bár ha mindkét venti ennyivel pörög....
Szóval nálad se lehet módosítani afterburning-gal? Ez rossz hír, azt hittem csak a régi kártyám nem támogatjaMindegy, ilyen lesz, eldöntöttem. Köszi az infót!
lovas001:
Én is ilyen cipőben járok, 7870 , ill. mostmár inkább R270 a kiszemelt. Majdnem ugyanaz, de a 270 kevesebbet fogyaszt, és csak újabb modell, mégha 90%-ban megegyeznek is. Teljesítményben és árban is ugyanott vannak.[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
válasz Pancsermeste #38321 üzenetére
Azokat is elkapkodták a bányászok mivel relatívan az is elég jó bányagépnek.
Egy kis bányászás: litecoin mining x12 gpu
-
sakal83
addikt
válasz Pancsermeste #38321 üzenetére
várj egy két napot, ha nem sürgős. Szerintem lesz. Megéri.
-
Pancsermeste
őstag
válasz sakal83 #38325 üzenetére
Hát, azért olyan nagy teljesítmény különbséget nem látok a 7870 és 7950 között, sok helyen azonos, néhol max. 20%-al erősebb, átlag olyan 15%-ra saccolom, tuningolhatóságot is figyelembe véve, mondjuk 25%, árban viszont ~50%-al drágább mint a 7870. - vagy nem jól látom?
Azért 55K-ért már biztosan megvenném.-= Pancsermeste® =-
-
sakal83
addikt
válasz Pancsermeste #38326 üzenetére
Sok van közötte tuningolva
7850/7870/7950-em is volt Tapasztalat.
A 7870 a teljesen felesleges vétel volt nekem egyébként, mert a 7850 (1150/1400-on) és közötte nem láttam különbséget. Azt is 1150-i tudtam húzni, sajnos nem ment feljebb.
A 7850/7870 és 7950/7970 párosok kistesóit direkt kis órajelen adták ki. A 7950 gyárija 800, míg 1100-1200 között mendegélt nálam az összes. Az 40-50% plusz
-
Pancsermeste
őstag
válasz sakal83 #38329 üzenetére
Viszont a "kistesók" nem csak órajelben különböznek, hanem le van tiltva bennük számoló egység is vagy mi, vagyis azonos órajelen sem érnek fel a bátyushoz! ??
A 7950 tuning potenciáljáról viszont fogalmam sincs... de ha tényleg ennyi van bennük, akkor már valóban megfontolandó... viszont akkor tápot is kell másikat vennem, mert még alapon is necces lesz.-= Pancsermeste® =-
-
sakal83
addikt
válasz Pancsermeste #38330 üzenetére
-
KLIOS
aktív tag
Abit KN9S alaplap
AMD Athlon 64 X2 4200+ proci
3GB ram
400W táp
Egy 8600GT lecseréléséhez melyik lenne a jobb kártya: HD6670 1GB DDR5 vagy HD7730 1GB DDR3? -
veterán
A DDR5-ös HD6670 gyorsabb, mint a DDR3-as 7730. Ha utóbbiból DDR5-öset látsz, akkor az a legjobb a három közül. De igazából a proci elég gyenge (alacsony órajel) mindegyikhez (kivéve talán a DDR3-as 7730-ast), illetve azt sem tudom, milyen tápod van. Ha nem megbízható, akkor előbb tápot cserélnék, nehogy elhalálozáskor magával rántsa a gépet.
solfilo
-
Pancsermeste
őstag
válasz sakal83 #38331 üzenetére
OK, köszönöm az infókat, majd olvasgatok.
Viszont, arra az esetre, ha mégse jönne össze (napokon belül, max. 1 hét) a 7950 értelmes áron, akkor az itt felsorolt kártyák közül melyiket választanád?[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
sakal83
addikt
válasz Pancsermeste #38303 üzenetére
A 2. vagy a 4.-est
-
hegegabi80
addikt
Hi!
Melyikek karit érdemesebb megvenni? Természetesen használtan lenne egy G1620 proci mellé.
1. Sapphire HD5670 1Gb GDDR5
2. VTX3D HD6750 512Mb GDDR5Ugyebár a VTX-nek már kell külön tápcsati, de valamivel erősebb is, viszont az első több memóval szerelt.
-
Sondi1986
addikt
válasz hegegabi80 #38343 üzenetére
VTX3D HD6750 512Mb GDDR5
-
andro93
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg az új vga-m (Gigabyte R9 280X), és miután beszereltem és elindítottam a gépet észrevettem, hogy levágja a kép széleit. Két oldalt kb 2-2 cm-t, fent és lent pedig kb 1,5-öt. A monitor LG IPS 237L-BN, 23 colos full hd.
Előtte pár napig vga nélkül toltam, intel hd 4600 grafikus vezérlő prociban, ott jó volt minden.
Asztalon, driverben mindenhol full hd-ra van állítva a felbontás, ha lejjebb veszem, akkor betölti az egész monitort a kép. Mi lehet a probléma? Asztalon+játékokban is levágja a széleit.Monitor driver, vga driver a legfrissebb.
Talán a hdmi kábellel lehet valami? Havertol kértem kölcsön pár napra, amíg meg nem jön az enyém, azt mondta lehet meg van törve valahol, az okozhatja ezt? Vagy valamit nem állítottam még be jól?Köszi előre is a válaszokat.
-
veterán
válasz hegegabi80 #38345 üzenetére
Arra a felbontásra azért nagyjából elég az 512 MB ram, és a két kártya közül a 6750-es érezhetően, jóval erősebb, úgyhogy igen, inkább a VTX3D. (Sőt, 5670-es ki sem tudja rendesen használni az 1 GB VRAM-ot.)
solfilo
-
andro93
aktív tag
Ahh csak Catalystba kellett átállítani, csak most találtam meg.
-
afrojack1
senior tag
Hali
Milyen vga-t használnak az intel extreme masters-ben?SC: Herczku_Death
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest