- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Paxker315
üzenetére
Én most vettem Challangert. Youtube bemutatókban agyon dícsérik, főleg a megemelt boost órajel miatt. Én nem csalódtam eddig az Asrock cuccokban. Régen, 15 éve még fapad, meg ASSrock volt (nálunk is gúnyolták s*ggszikla néven), de szerintem bőven összeszedték magukat.
-
válasz
bal8080
üzenetére
Jónak tűnik a kártya. Egyébként 9060xt-ből van "true" 2 slotos, maximum 45 mm vastag opció, ami vehető? Mert általában vastagabb és inkább 2.5 slotos példányokat láttam eddig. Az Asrock Challenger mennyire kompromisszumos? Az Acer első próbálkozása? A PowerColor kevésbé megkapó.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
mimi82
üzenetére
Az S kivitelek biztos h hangosabbak. Nem azt mondom h elhetetlenek, vagy h annyira de hangosak csak nagyon fura frekin jon a ventizaj ami nekem zavaro volt. A GS tudtommal annyival tobb h a jobban sikerult chip van rajta ami elv nagyobb tuningpotenciallal birhat.
Ventus nekem 1660Snal volt utoljara, mert akk egy miniitx hazba kellett az 1 ventis szutyok utan vmi kicsi kompakt. Ott elegedett voltam vele. De nyilvan az a kinalat alja. Halk az sem lesz.
Beprobalhatod a gw-ot sztem , max elallsz tole vagy eladod ha nem jon be. Tul sok opcio nincs. Az MSI Gamingje szamomra mindig a lutrimentes, na de annyiert meg mar tenyleg 9070xtbol lehet szemezgetni ami mas kvhaz.
-
bal8080
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Az ufó-s bolt lesz AMD 5600 + ASUS DUAL Radeon RX 9060 XT 16G
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Sry, tegnap néztem legutóbb az árakat, boltban
így ez jobb egyértelműen

Ja és nekem az első 2 kártya megvolt, az Asrockból igaz csak 8GB-os, de bátram ajánlom mindegyiket
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
bolti mind, maradékból kijön egy aprós 5600/5700X
XFX Swift AMD Radeon RX 9060 XT OC 16G 160690
ASROCK Radeon RX 9060 XT Challenger 16GB OC 162290
ASUS DUAL Radeon RX 9060 XT 16G 163190 -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
160-ért van

-
Dark KillerX
addikt
válasz
bal8080
üzenetére
Úgy gondolom a proci hellyel közel elég lesz, a vga-t pedig úgy gondolom érdemes akár megnézni itt a ph-n , vannak akár 150e környékén garis vga-k, de 200e-t nem ér újonnan a 9060XT sztem
Mr.Csizmás Még van pár hirdetést , kérdés ér-e neki annyit..
Linkelni meg nem akarok
-
bal8080
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az új mindíg drágább, de egy r5 5600 talán még ki tud hajtani egy 9060xt-t.
-
bal8080
csendes tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Igen az 5600-at mondtam neki és azt fogja is cserélni.
Viszont használt VGA-t nem akar.
-
Csupingo
veterán
válasz
bal8080
üzenetére
Ha tényleg 200-ig is el tud menni, akkor abba például még egy új rx 9060 és egy új ryzen 5700x is belefér. (Ha ezért a prociért kap némi pénzt, akkor biztos.) A jelenlegi cpu a jelenlegi vga teljesítményéhez illik, az erősebb kártyákat már nem tudná teljes mértékben kiszolgálni.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
bal8080
üzenetére
Őszintén, én abba a gépbe még a 6700XT is sokallanám, nem hogy egy 9060XT-t
Vhol a kettő között kellene lennie az ugradenek
Pl eladnám a 2600-as procit vennék egy 3800X / 5600-as procit, kb 30-35e költség, ráfizetéssel és vennék egy 6700XT, így kb max 130e-ből jóval előrébb lenne
-
mimi82
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Szia!
Erre voltam kíváncsi.Nagyon hangos?
Néztem ezt a két modell:
GAINWARD GeForce RTX 5070 Phoenix-S 12G
GAINWARD GeForce RTX 5070 Phoenix-S GS 12G
A házba befér.(410cm tudd fogadni).
kzkz MSI GeForce RTX 5070 VENTUS 2X OC-t néztem.Van egy itteni eladó új kártyákat árul.
Jó,lehet ez a modell 232000 Ft-ért? -
bal8080
csendes tag
Sziasztok!
Kollégám szeretne gyorsan venni egy új videókártyát. (még mielőtt jobban elszálnak az árak)1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
MSI B450 Mortal
ryzen 2600
16 GB ram
1660 van most ezt cserélné.
650 W-os tápegység (itt ajánlották 5 éve, de nem tudja milyen)
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
FHD (nem kell a legjobb beállítás)
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Minden is.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
100-200E
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
új, Azonnal raktárról és lehetőleg nagyobb boltból. BudapestÉn 9060XT-re gondoltam 16GB memóriával.
-
Lizard0828
tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Bizony,nekem is volt egy GTX 1080 Phoenix GLH-m az egyik legkomolyabb volt az akkori mezőnyben.
Mostansàg nem jó a hírük annyira a Gainward/Palit kàrtyàknak,bàr jelenleg is egy Phoenix 4070Ti Super kàrtya szolgàl ki hűvösen,csendesen.Nekem hàla isten isten semmi olyan probléma nem jött elő eddig amiket redditen és itt is lehet olvasni róluk. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
kis focis közmondás, de az 5070 egy ilyen sport, ahol meg értelmesebb kiadás van, azért már 9070XT-t is vehet apróról/újonnan.

-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Regen ezek a phoenixek rohadt jok voltak (1xxx) szerianal. Legutobb a 4070em egy het utan ment a háztól. Pedig az elvileg nem is ez az S-es kiszereles volt hanem a nagy.
A ventiknek nagyon kellemetlen hangja van.
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigban szeretném megvenni egy új RTX 5070-t.(nincs rgb).
2K felbontással használnám film nézésre és játékra.
Keret összeg:240eFt.CPU: Intel Core i5-13500
Alaplap: msi b760 gaming plus wifi ddr5.
RAM: Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz KF556C36BBEAK2 (CL36).
GPU: Gainward geforce gtx 1660 super ghost.
TÁP:ASUS ROG-STRIX-650G 650W GOLD.
A gép 2025. Májusba raktam össze minden új.Csak a kártya használt.Milyen márkát válasszak 240eFt-ért.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Lokids
addikt
Akkor rákérdek konkrét termékre:
https://www.emag.hu/videokartya-powercolor-radeon-rx-9070-xt-16gb-hellhound-reva-edition-oc-gddr6-256bit-1a1-g00443900g/pd/DXH1P53BM/Ha ez -10%-al 315-ért megvehető, megérheti a felárat? Mégis csak egyedi (Mo-n amúgy sem nagyon beszerezhető cucc)
Ha mégsem válik be(vagy mégis gyengébbet vennék), eladható lesz hasonló árban aprón?
-
Biga123
addikt
-
-
sakal83
addikt
válasz
Lokids
üzenetére
Akkor mar felment az ara ido kozben...
Jelenleg elég eros aremelkedes van.
Korrekt vga hutesben is.
Szerintem foglalj be egyet utalassal, es par napig (az utalasi idoszakon belul) nezegesd a kinalatot, hatha beesik alzan ujra egy olcsobb. Ha nem akkor meg biztositottad az arat.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Vásárlás előtt vagyok. 6600XT-t váltanék 9070/9070xt-re.
Ha ~210-ért kapnék (nincs) akkor nem vitás, hogy a 9070-et venném. +40K-t nem adnék pár% teljesítményért (meg +100W fogyasztásért). De sajna a sima ára közelít az XT-hez, így már más a leányzó fekvése.
Viszont itt kérdésem az lenne, hogy vegyek egy bármilyen XT-t ~260K körül, vagy van modell ami kevésbé ajánlott?
Továbbá ugye vannak különböző hűtéssel szerelt modellek. pl Hellhound már 305K a legolcsóbb boltba. Megéri ezen modelleknél ez a felárat? Oké, hogy picit jobb a design, de a gépben úgysem látszik. (lakás elrendezés miatt az üvegfal nálam pont a fal felé néz).Tulajdonképp egy Powercolor Hellhound REVA modellt néztem, amit ha minden igaz meg lehetne most venni 315K-ért. De hiába van cash, valahogy fizikailag fáj kiadni +60K-t pár giccses szarra, ha az alap kártya ugyanazt tudja.
Vagy hagyjam a fenébe és vadásszak valamit aprón? -
Biga123
addikt
Ezzel nekem csak egy gondom van , ha oda teszem akkor belelóg a ventibe.
Legjobb lenne a gyárit berakni a végén lévő csavarhelyekre , csak a házam miatt ott nem férek hozzá. (Sharkoon Rebel 9 Value) huszonéves ház, és a vgat be kell játszanom a HDD tartók közé, frankón elfér de benyúlni már nehézkes hogy ott szerelgessek. Amúgy meg meglepődtem mennyire nem lóg a kártya. -
lalakov
senior tag
Ne vesszetek össze miattam. Bocsánat.
Az MSI ad hozzá kitámasztót. Hol kéne kitámasztani, a 2-3 venti között vagy a kártya végén? -
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kártyát néztem ki: MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC
Egy 3060-as 12GB MSI Gaming-et váltana.
Van-e valami gond esetleg a kártyával?
Ha jól tudom van a dobozban hozzá tápkábel átalakító. Új gépem vásárlásánál készültem erre az új csatlakozóra. Így olyan tápot vettem, amin már van 2db dedikált csatlakozó. Ebben az esetben nyugodtan használhatom a táp kábelét, igaz?
Köszönöm. -
BigBear
senior tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Igen, megérheti. Csak nem feltétlenül racionális a 9070XT árát figyelembe véve.
A 4070S-ről azért érezhető lenne a teljesítmény növekedés. Sajnos elkezdtek elszállni az árak, így az 5070Ti - bár az lenne számodra a kézenfekvő - nem biztos, hogy racionális választás. Nem, magam számára sem volt az. De még éppen meg tudtam venni tavaly év végén, azóta pár tizessel ez is drágább lett. Mindenesetre szerintem nem indokol semmi ~100e forint ártöbbletet a 9070XT-hez képest (nem a legalapabb kártyák árait nézve). De ha aktívan tudod használni a dlss-t, esetleg fg-t, rt/pt-t, akkor bizony az 5070Ti jobb választás, még ha prémium áron is mérik.
Ha ráadásul hozzáteszi az ember, hogy előreláthatólag 2027 év közepéig semmi nem terem, talán még jövőbiztos is lesz. -
WiZARD
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
thx, mára az XFX 9060 16g 10k-val drágább lett, így maradt a Gigabyte...
(a 177ezres 5060ti 16g meg elfogyott és 190 körül van a legolcsóbb)
-
Headshot
aktív tag
válasz
tal-garius
üzenetére
Megérheti, nézd meg mivel szoktál játszani és hogy azok támogatják-e az FSR 4-et (FSR 3 elég ronda).
5070 Ti persze szép és jó, de szerintem nem éri meg a 100 ezres felárat a 9070 XT-hez képest.
-
tranceplanet
addikt
válasz
tal-garius
üzenetére
4070 Super elad. Hozzátesz, 5070 Ti megásárol, örül!

Ne várj a 6K szériára!
Nézd ezt a cikket: [link]
Szóval belépő kategóriás: 8GB
Közép: 12GB
Csúcs: 16GB
Újra eljön a 8GB vRAM VGA kártyák aranykora.
Iszonyú drágulás fog következni!
Közben az Nvidia kifejleszt egy új csodatechnológiát, amivel a 4K PT textúrákat be lehet rakni cipő kanállal 8GB vRAM-ba.
-
F-ECT$
titán
válasz
tal-garius
üzenetére
Ha most már kevés a 4070S, akkor az 5070 Ti azért egy 25%-kal erősebb és kb 150k ráfizetéssel megvan. Ha még elég a mostani, akkor érdemes várni.
-
F-ECT$
titán
válasz
tal-garius
üzenetére
5070 Ti inkább, főleg hogy aktívan használod a dlss-t. Hogy megéri-e az jó kérdés, pl mennyiért tudnád eladni a 4070S-t (220k?). Az 5070 Ti pár hete még 325k volt, most 350k-tól indul.
-
bgombos79
tag
válasz
tal-garius
üzenetére
"4070super kártyáról 9070xt-re megérné váltani" nem. 4k -ban hasonló a teljesítmény. Lásd jó néhány Youtube összehasonlító video.
5080 -ra váltás neked csak az előrelépés, később, ha lesz rá kereted. Egyenlőre inkább ülj a pénzeden
-
parandroid
félisten
válasz
tal-garius
üzenetére
5070ti-re talán, de többet fizetnél rá, mint amennyivel több fps-ed lenne, szóval én nem erőltetném.
p
-
tal-garius
aktív tag
Hello. 4070super kártyáról 9070xt-re megérné váltani (esetleg 5070ti), de már 5080-ra nincs keret. 4K-s monitorom van, jelenleg DLSS mellett játszok.
-
japunk
aktív tag
A tápcsere az nem lenne gond, mivel annak még szerencsére nem szálltak el az árai, de processzort nem terveztem cserélni. Igazából nekem a fő platformom a konzol, ezt a gépet most örököltem meg a feleségemtől. Néha ránéznék pár játékra amit mondjuk PS5-ön nem tudok játszani (bár nem sok ilyen van), tegnap pl. a Pragmata demóját próbáltam ki, az szépen futott.
-
Csupingo
veterán
válasz
japunk
üzenetére
Én nem érezném ezt a cserét annyira égetőnek. Szerintem fhd-n, vagy 1440p -s felbontáson ilyen erősségű vga passzol maximum ahhoz a processzorhoz. Ha nem tervezel komolyabban játszani, vagy cpu-t cserélni mostanában, akkor kb. felesleges pénzégetés egy hasonló képességű videókártyára cserélni. Persze le lehet, később még jól jöhet.

-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigban szeretném frissíteni a videókártyámat, ajánlásokra lenne szükségem.
CPU: Ryzen 7 3700X
GPU: Palit 2060 Super 8GB
Alaplap: Asrock B550M Pro 4
RAM: Corsair Vengeance Pro 16GB DDR4 3200 MHz
Táp: GIGABYTE GP-P550B 550W 80 PLUS BronzeA gépet főleg munkára (nem GPU terheléses), néha játékra használom. A monitorom egy LG 34GN850P-B, ha nem bírja ennek a felbontását esetleg egy játék az sem baj, majd megy fullHD-ban. Kizárólag használt kártyát szeretnék venni, 100-150 ezer forinttal bezárólag.
Köszi!
-
155-156 (+posta)- ért van a 9060 16GB. HA-n van 10-el többért 165-ért Pesten 5060ti 16GB, garanciás.
Elvileg az 5060ti 5-10%-al jobb.
Csak az infó kedvéért.
-
SoupSayse
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A lap egy b550m plus tuf.
-
SoupSayse
tag
Srácok, nehéz döntés, jöhet hideg/meleg.
5060ti 8gb vagy 9060xt 16gb? Egy árban vannak kb. Melyikkel járnék jobban? Fullhd-n lenne használva, játékra. -
válasz
Perillustris
üzenetére
7. éves 5700 XT-m még nekem is mindig megfelelően üzemel. Vagy van itthon egy 27 éves S3 Trio-m, még az is megy, igaz az csak nagyon max 15 wattot vesz fel.
2080 Ti-nál szerintem inkább a bányászás lesz a probléma, ha arra volt használva. Elhiszem, hogy nincs két egyforma miner, de hát ez így lutri. -
Perillustris
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én is óvatos vagyok, de aki hardcore ebben, az - szerintem - nem is teszi fel nyilvános helyekre a hirdetéseit.
-
Perillustris
senior tag
Még ma is kiválóan üzemel az EVGA GeForce GTX 1070 Ti-om, ahogy 2070 Superem is. Nálam is napi használatban voltak, családon belülre szórtam el ezeket, ma sem nyugdíjas kártyák. Ahogy a tegnap leváltott 3070 Ti-t is bátran oda merném adni bárkinek (állapota akár az újé).
Tény, hogy buherálva egyik sem volt (de átfújva, takarítva rendszeresen), csak nemes és örömteli célokra voltak és vannak használva.
Természetesen bármikor meg lehet szívni, a legjobb szándékú, megbízható, őszinte eladó esetén is. Én pont ezért szoktam az esetleges hirdetéseknél is kikötni, hogy csak jó értékelésű vevőnek adom oda, lehetőleg személyesen, hogy a kockázatokat minimálisra tudjam csökkenteni.
-
Ha itt hirdet (HA), akkor nézd meg, hogy kitől veszed. Ha sok a törölt hirdetése és /vagy sok a videókártya eladása, akkor nepper, és valószínűleg nem tud semmit a kártya előéletéről. Ha mondjuk csak 10 értékelése van, és a többi eladása nem videókártya, akkor jó eséllyel nem bányászott....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2080 Ti-nál szerintem inkább a bányászás lesz a probléma, ha arra volt használva. Elhiszem, hogy nincs két egyforma miner, de hát ez így lutri.