Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
gejala: akkor most nézd meg miről fogok váltani Nem azt mondtam, hogy mindig a legújabb játékokat és max grafikán akarok játszani. A második (gyengébbik) gép még pont elvitt ~30 fps-el egy Mad Max-et. Nálam ekkora kompromisszum belefér. S mostanság, hogy 144, meg efölötti frekikkel dobálóznak monitorgyártók, meg 4K-val, erősen kétlem, hogy a fHD @ 60fps egy bármennyire is megerőltető feltétel lenne. Jó, a 60fps-ből le tudok adni, ezt felső korlátnak írtam inkább (értsd: ennyit tud a monitor, nekem nem kell több). Nem dől össze a világ, ha ez lemegy 40-re Az évekkel meg kb hasamra ütöttem, most ez a vga is benne van már 8 éve... és már akkor sem volt a legizmosabb amikor vettem (rákerestem, 2011-ben, 28k volt újonnan). +Ott van még a milliónyi szűrő, élsimítás, árnyék, részletek stb, szóval szerintem a legtöbb játék azért elég jól skálázható.
Lorden: Köszi!
jokeph: Köszi! Nem mostanság vennék, mert még elszórakozunk ezzel, csak szeretek néha képbe kerülni (ez szerintem jól tükrözi az elvárásokat).
BerserkGuts: Én ezt már akkor tudtam amikor vettem Az alap cél az volt, hogy a LoL és Warframe menjen (mert a párom ezekkel játszik), ezek mennek is ilyen 50-70fps körül. Igazából nem is annyira abba a gépbe kell a VGA, hanem a másikban (enyémben) fogyott el erősen. Nekem teljesen jó deal volt, hogy ősszel nem kellett VGA-ra is költeni, és mégis játszhatók az említett játékok, ezt meg kb. tudtam videók / tesztek alapján.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #121855 üzenetére
Majdnem eltaláltad.
1600*1200-on, medium-high vegyes beállításokkal, BF1 64fős szerveren.
Ezzel próbáltam, i3-7350k CPU-val, 4,8-on járatva, jó páros voltak.Azért ez messze a 720p felett áll.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz jokeph #121856 üzenetére
Csatlakozom.Rx 460 4 gb Fhd med-high.(online nincs)És csak egy g4560-al. Az igaz hogy nincs meg a 60+ fps,de kb 40 minimum megszokott lenni.Nekem jók így a Tomb raiderek.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
harry
veterán
válasz TheNewDawn #121854 üzenetére
Erről azért érdekelne, hogy te hogy definiálnád azt, hogy 'jó' / 'nem elég'.
Nem kötözködésképpen, de egyszerűen mindenkinek mások az elvárásai, mindenki mást ért megfelelő alatt, szóval valamihez kell tudnunk viszonyítani (fps, felbontás, grafikai részletesség; milyen (idős / motort használó / multi vagy single) játékok stb).Most nagyon találomra árukereső szerint a 1060 (6GB) ilyen 70-80k között van, s azért meglepne, ha egy fhd@40-60fps-hez ez kevés lenne egy év múlva... Mármint nyilván lesz ilyen játék (sőt, már két éves tesztben is van olyan beállítás, ahol ezt nem éri el), de ha nem feltétlenül az új címekkel akar valaki ultrahigh beállítások mellett játszani, azért működhet. Csak gyanítom kevés olyan VGA teszt van, ahol mid / mid-high beállításokkal 'izzasztják' a kártyákat
-
nagyúr
válasz harry #121858 üzenetére
+1 a realitásra.
Jól gyanítod, többnyire a tesztekben fel van tolva minden kacat.
Egy 1080ti-t is meg lehet fingatni FHD-n is, ha nagyon akarom.
(#121857) Pécsi gyerek:
Pedig a BF1 64fős szerverrel iszonyat multigame.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TheNewDawn #121860 üzenetére
Na mert van pl 3-5 játék ami nem tetszik a kis rx emnek.Na bummm...
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
TheNewDawn
addikt
Már most vannak olyan játékok, ahol nincs meg vele highon a 60 FPS, nem hogy 1 vagy 2 év múlva. Persze nyilván egy ideig lehet szórakozni hogy akkor levesszük mediumra, kikapcsoljuk még ezt az, vagy beérjük 40 es fps el, de na... én ma már biztosan nem vennék FHD ra 1060 at, el fog fogyni ez nagyon hamar. Tudom, mert nekem is RX 580 am van, ami hajszálpontosan ugyanaz a szint,és jövőre biztosan le fogom cserélni.
Mármint akkor nem vennék, ha valaki 1,5-vagy több évre tervez vele, addig egyre nagyobb kompromisszuomkkal, de el lehet lenni vele.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz TheNewDawn #121862 üzenetére
Tudod, nem mindenki dől a kardjába ha éppen nincs meg a stabil 60 fps. Te igen, én igen, meg még sokan, de nem mindenki. Egyébként legutóbb néztem havernál, egy 1060 3GB -os kártyával meg egy 1440x900 - as monitorral hasít minden, és fog is még sokáig Különbözőek az igények.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz kolopele #121863 üzenetére
Én se dőltem, ugye tavaly októberig 1050 ti vel nyomultam, és utolsó évben már nem volt meg a 60, elvagyok én ha nagyon muszáj 40 el is, de akkor már legyen min high grafika. Csak szerintem érdemes úgy konfigot venni, hogy jelenleg meglegyen very highon a 60+ bőven, és akkor kompromisszumokkal biztosan jó lesz min 2 évre, ilyen szerintem jelenleg egy 1660 ti /1070.
-
kolopele
nagyúr
válasz TheNewDawn #121864 üzenetére
Pontosan, talán a Metro az amit nem érdemes high fölé tenni egy 1070/1660Ti esetében sem ha FHD - ról van szó, de szerencsére high és ultra között lényegében semmi különbség nincs (medium esetén már van hogy érzékelhető). Akinek meg elég egy jó kis HD monitor nagy előnyben van
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Ezek a kártyák között kellene döntenem: (kb egy árban lennének)
- GeForce-GTX-1060-GAMING-X-3GB
- Super Jetstream Gtx 1060 3GB
- ZOTAC GeForce GTX 1060 3GB AMP Core Edition
- GTX 1060 6gb Gigabyte mining edition
Segítetek?
Köszönöm -
kolopele
nagyúr
-
BerserkGuts
őstag
1. Alap kérdés mi a jó med, high, ultra, vagy még low-on is jó lehet???
Ez szubjektívDe van egy objektív megoldás ha már nincs szemmel látható különbség vagy minimális akkor nem kell értelmetlen mindent a maximumon használni ha nincs is maximum:
Egy jó példa érdemes megnézni vagy otthon tesztelni:[link]Bár 4k 100cm feletti képátlón azért van mit látni de ebbe is lehet belekötni mert akkor nem olyan közel ülsz és távolabbról nézed stb...
2. Mi az az FPS?
Ha az átlag semmire való FPS számot nézzük nem tudjuk meg milyen a játék mert van különbség 60 és 60 közöt is.
És itt jön a szubjektivitás megint. Ahol viszont valójában mindent meghatároz ez a döntő semmi más.
Van aki nem érzi a mikrolaggokat pedig leginkább ez a különbség és nem az átlag fps.
Hanem az 1% vagy 0.1%fps. Ennek kell lennie fixen és magasan lenni ez fogja meghatározni a minőséget.pl:valaki egy cpu limitált játékhoz szokott és az is jó ő megszokta ennyi
És nem hinném én se hogy jobb volna tőle a k/d-je ha procit cserélne mert ő nem érzi hozzászokottItt egy jó példa BV gpu kiváló cpu limitál és laggokat okoz folyamat 100FPS-ről leugrál 15-re vs nálam gtx1050-el csak simán tartja fixen és nem ugrál.
vga-ja simán bírná 100-45 között annyi a kilengése de a cpu i7-3770 15-100 között ugráltatja.
BFV perfoverlay.drawgraph 1 megmutaja milyen teljesítményre képes a gpu és a cpu[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #121868 üzenetére
Amennyiben nem látod low és ultra között a különbséget akkor szerencsés vagy. Mindez nem azt jelenti persze hogy lowon nem lehet játszani, hiszen imádtuk anno az Amiga 1200 - ast, a Super Nintendót, stb., azokhoz képest fényévekre van már a low beállítás is, de azért azóta eltelt már pár év, a technika rengeteget fejlődött, és bizony az ember szívesebben nézi high - tól felfelé azt a hullámzó tengert minimum 1% - os stabil 60 fps - el
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát igen, a fránya párosítás...
-
harry
veterán
Köszi a tippeket!
Félreértés ne essék, nem ragaszkodok mindenképp mondjuk egy 1060-hoz (hisz eleve csak most jöttem kérdezni), ha érdemes, hát 1070. Csak szerettem volna látni, úgy általában, mostanság milyen árban futna egy 'megfelelő' kártya, de úgy látom sajna nem sokkal jobb a helyzet, mint korábban : \ Vagy legalábbis azt reméltem most már elég 'alap' ez a fhd@60, de ezek szerint szorgosak a játékfejlesztők a hw kihasználás terén, és továbbra is zsebbezsúlós, ha ezt szeretném tartani...
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #121869 üzenetére
Azt kihagytam hogy játéktól is függ mert van ahol a low az tényleg pixelhegyes
De van mostani játék ahol gamegpu-n a csúszkánál elcsodálkozom hogy alig van átmenet low-és maximum között. [link] max az élsimitás
Metro exodus-t is nem találtam sokkal szebbnek med vs ultra-nál
[link]
Persze nem futott laggmentesen mediumon gtx1050-el és lowon nem szép +tearingtől kifolyt a szemem vsync játszhatatlan laggtenger 1fps is becsusszant szóval megakadt tényleg de szerencsére van ez a félmegoldás half vsync vagy mi az tökéletes képtörés mentes kevés lagg elégé játszható de nem tökéletes.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz haligali72 #121871 üzenetére
Megbízható, halk, remek a hűtése. Persze gari nélkül annyiban kockázatos hogy lehet bányászott, de ennek a ventijei a legstrapabíróbbak.
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #121873 üzenetére
Mediumon homályosabb a Metro, high - tól minden oké. Más élőben és más youtube - on.
[ Szerkesztve ]
-
adam320
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy R9 270 kártyát, és van egy kis probléma amit meg szeretnék oldani?
Az előző kártyám gyengébb volt, azon mégis 60fps el ment a játék, ezen 16fps, frissítettem a drivereket mindent, bios is a legfrissebb, ugyan a kártya pci-e 3.0, az alaplap pci-e 2.0 16x-os de minden oldal szerint működnie kéne benne hibátlanul, az aida szerint a pci-e slot csak 1x-esen megy, mi lehet a probléma?(Érdekes ugyanis a másik PCIE 8x az rendesen megy 8X, csak a 16X-et veszi le 1X re, így nagyon csökken a VGA teljesítménye)
Alaplap Gigabyte GA-EP45-DS3 a legutóbbi BIOS-al.
-
nagyúr
válasz adam320 #121878 üzenetére
Üdv !
Lehet hogy döglődik az első x16-os slotod ?
Tiszta a slot ?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Jó a téma. Amióta beszereztem 144 hz-es monitort sokkal jobban érdekel az fps szám mint a minőség. Számomra nagyobb élményt nyújt az hogyha nagy sebességgel játszhatok mint az ahogy kinéz a játék.
Szubjektív dolog, de az a véleményem az, hogy nem az eye-candy, vagyis a kinézet miatt játszom egy játékkal, hanem mert játékélményt nyújt.
Ebből kiindulva, nagyon jól elvagyok régebbi játékokkal is, jobban mint más csili-vili újabbal..
Oké valós dolog az is hogy valamilyen szinten kompromisszum kellett nekem a 144 fpshez, mivel 3gb gtx 1060al játszom - ám kb. csak annyira hogy nem totál minimumon kell játszanom ahol már a kinézet rovására megy a játék. Ezzel azt akarom mondani még, hogy valahol médium beállitás mellett nagyon jól játszható még a játékok zöme. Ja és mindezt 1440p mellett, amire már jópár ember agya fikázásnak fog indulni ahogy ezt olvassa. -
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #121881 üzenetére
Ez olyan dolog hogy én még 60 fps mellett is visszább veszem a gyorsaságot a játékok zöménél (főleg a DOOM, COD, Rage 2, stb. típusúaknál), mivel rosszul tudok lenni attól a rettenet gyors forgástól, single játékoknál pláne teljesen felesleges. Az tény viszont, hogy gyors akciózás közben az ember nem a tájat figyeli elsősorban, de nyugisabb pillanatokban élmény nézni pl. a Metro havas tájait, vagy az AC Odyssey elképesztő tenger hullámzásait. Kinek mi. Vannak akik HD - ben is ugyanúgy eljátszanak, natív felbontáson minden kép szép, ráadásul elég egy olcsóbb kártya is hozzá.
-
harry
veterán
A gamegpu oldal elég király - hogy tudjak végre valami kézzelfoghatót elemezni, megnéztem 19 játéknál a VGA-kat (jellemzően 1060, 1070, 1070ti, 1080, 570, 580, 590 kártyák), és kb azt a procit ami nekem van (itt épp egy i5 4670k volt kéznél, igaz az enyém kicsit gyengébb). Íme: link
Amit én ebből leszűrtem:
- jellemzően nem ütköztem cpu limitbe, max csak pár játéknál
- a 1070 mintegy ~30%-ot ráver a 1060-ra
- ezek jellemzően hight/ultra/max beállítás mellett mért értékek, s még így is az látszik, hogy a 1060 esetében a minimum 50fps jellemzően megvan, az átlag persze ennél jobb. Akkor egy ~mid körüli beállítás mellett még elég sok tartalék lehet.
- ezek az elmúlt egy évben megjelent (vagy legalábbis tesztelt) játékok, doksi elején a frissebbek, végén pár régebbi, ez az eredményeken is látszikEz alapján persze mindenki úgy dönt, ahogy akar.
Ha árban nincs akkora difi a 1070 javára, mint amennyit hoz, akkor érdemes lehet venni, és a mérések alapján még full max grafika mellett is bőven jó, ha meg visszább vesszük, akkor főleg. Persze ki-hogy szeretne játszani, de most legalább már vannak mért eredmények is.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Gigabyte GA-B75-D3V alaplap, i3/i5 CPU, 8 GB RAM mellé max. 10k körül milyen 1-2 GB memóriával rendelkező VGA-t érdemes venni használtan?
Pl..: HD7770, HD5870, R7 250, GTX 560Ti?Nem vagyok márka fan, HDMI csatlakozó legyen rajta. Konkrét játék nincs ami érdekel, majd amit bír a konfig.
Pillanatnyilag a monitorom sem HD-s.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Téves
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
harry
veterán
válasz harry #121883 üzenetére
Mondjuk egy 1060 6GB vs 580 8GB közül melyik lenne jobb választás? Használtan úgy látom 50k körül vannak (újak talán 70k-tól), a hierarchia lista szerint ugyan jobb az 580, amiket kimentettem grafikonok, ott kicsit vegyes a kép (valóban talán az 580 javára, főleg az újabb játékoknál, kivéve a Metrot).
Ha esetleg felbontásban feljebb mennék (ha egyszer monitort cserélnék), akkor kijönne a +2GB ram előnye? Vagy amúgy is jobb lehet a 8GB mint a 6GB? Mármint ilyen ökölszabályként, vagy jelen esetben szinte mindegy?
(Használtan 1070 kártya 75 körül alakul, ami így ~35% teljesítményért ~50% felár. Igaz nem csak a nettó teljesítmény többlet számít, hanem hogy van benne még tartalék, szóval azért nem vetettem el.)
-
TheNewDawn
addikt
válasz harry #121889 üzenetére
Amelyik árban kedvezőbb, amúgy kb mindegy. Nekem 580 4 gb os van, és kb csontra ugyanazt hozza, mint a 8 gb os, szóval szerintem az éri meg a legjobban, főleg hogy 15-20k val olcsóbb
Jóval előbb elfogy a kártya ereje, mintsem a vram elfogyna. Kolopele kolléga és sokan mások is leirták már, hogy FHD n mind a mai napig még a 3gb os 1060 is használható, ha az ember nem akar minden csilicsáré dolgot maxra tenni
Ha már lista, akkor azért nézd meg szerintem, mik a számodra fontos játékok, helyenként ugyanis 10-15% különbség is lehet egyik vagy másik javára, attól függően, hogy az adott játék készitője melyik gyártó kártyáit preferálja Amúgy ha már 1070, akkor ott az 1660 ti újonnan, sokkal már nem drágább a használt 1070 nél, és teljesitményben ugyanaz, sőt, a driverekkel gyanithatóan egyre csak jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
válasz harry #121889 üzenetére
A 2Gb vram előny kb sose jön ki,1-2 kivétel akadhat ahol lehet 1-2fps-el több lesz,de ez a két kari tényleg annyira egy liga hogy csak az ár dönt,azt vedd ami olcsóbb/gari stb.A gpu ereje előbb fogy el mintsem profitáljon a vramból,így igazából az 580 esetében is inkább marketing értékű a 8Gb vram,persze ismételten lehet eset ahol kijön az előnye.
-
kolopele
nagyúr
-
Zicokuka
senior tag
válasz haligali72 #121894 üzenetére
Nem,ekkora difit nem.Húú jó lementek a 1060-ak árai
-
BerserkGuts
őstag
wow kb 1év távlatából jó nagyot fordult a világ.
Mert még vga hiány idején az én msi-met majdnem 100ezerért adtam el szóval ingyen van12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
KAMELOT
titán
Igen ér annyit! 2017 okt lett vásárolva akkor annak még 2020 okt garisnak kell lenni. MSI-re 3 év a gari!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
Ér annyit, mindenképpen az MSI - t vedd meg. Ne haragudj, de ez ingyen van lényegében azért a kártyáért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs