Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
Radír04 #96502 üzenetére
Én egy hete vettem ugyanezt 75"-ban. Gondoltam már rá, hogy írok egy részletesebb beszámolót majd ha már belaktam, de nem tudok röviden, tömören fogalmazni és oldalakon átívelő offolós sztorival sem untatnám a topicot.
Megpróbálom, max kitörlöm:
Tavaly egy QN90C-t vettem, de az visszaküldésre került, mert nagyon nagyon halkan, de hallható coil whine-t produkált annak függvényében, hogy milyen sötét vagy világos tartalom volt a kijelzőn. Így azzal tudnám összevetni ezt a QN85D-t pár szóban, amit most vettem nagyobb méretben ~460 körüli áron.
A HDR látványosan gyengébb, ami nem is meglepetés, lehetett tudni a specből de az igazi wow effekt elmarad a nagyobb tesó után, mondjuk mindig is azt gondoltam hogy az ilyen 1000 nitekkel teljesen felesleges a HDR-ről beszélni. Szerencsére engem soha sem érdekelt ez annyira, az esetek 95 ha nem több százalékában SDR tartalmat fogyasztok. Természetesen lenyűgöző ha nem volt előtte jobb tévéd.
Ami feltűnő hogy mennyire totálisan blooming mentes szemből. Ez a QN90C-re nemhogy nem volt igaz, hanem egyenesen fájdalmas volt nézni, ahogy egy filmet megállítva a Plex alsó menüjének fehér ikonjai zseblámpaként virítottak. Ez speciel a filmélményt nem befolyásolta semennyire, de ott volt blooming, nem is kevés. A QN85D-n nincs, vagy max marginális, az algoritmus itt nagyon erőszakos, talán túlságosan is.
Van némi DSE, konkrétan ezt a fórumot pörgetve fel/le is látszik itt ott, tesztvideókon is, valós tartalom mellett szerencsére nem, reggel óta épp játékokat indítgatok hogy mennyire fog ez zavarni, egyelőre ezzel nincs gondom (még). Ezt a korábbi modellel nem nézegettem, ott már az első bekapcsolástól folyamatosan a zümmögés kötött le. (A történet végén már párnákat ragasztottam a tévé hátlapjára de az sem segített)
Ami kimagasló az a hangja, az valami döbbenetes. A QN90C-ben is volt integrált mélynyomó, de a tesztek is vállvonogatva említették meg és én is azt mondtam anno, hogy oké tényleg van némi dübörgés, sokkal jobban szólt mint egy "alap" tévé, de mégis olyan meeh az egész. Na ez itt nincs, itt konkrétan rendes igazi mély hangok jönnek, egyszerűen fantasztikus, természetesen szigorúan "tévé hang" viszonylatban. Mondom ezt valamikori házimozirendszer, majd soundbar tulajként. Ez volt a legnyomósabb okom anno hogy a TCL-eket nézegettem, úgy tudom, hogy ők ebben kimagaslóak, talán még soha nem is láttam rossz véleményt a TCL tévék hangjáról.
A menü gyors, a tévé gyorsan kapcsol be gombnyomásra, nincs "bootidő", nincs hangcsúszás meg képvillogás, a mozgás jó, a game mód is, vrr is (eddig), minden beállítást rendesen megjegyzett, sehol semmi nem állítódott el, a gamma is jól működik képmódonként (a QN90C-n volt egy bug ezügyben).390-ért szerintem jó ajánlat, bár ahogy írták is neked, az a bolt kérdéses. Annyiért én kérdezés nélkül megvenném, ugyanakkor még a jónak tűnő ár ellenére is ennyi pénzért vagy olcsóbban jelentősen nagyobb tudású tévét kapsz a TCL/Hisense oldalon, kérdés hogy mi az amivel együtt tudsz élni, de nem akarok vitát generálni. LG oldalon az OLED-eken kívűl tudtommal nincs ajánlható tévéjük, velük nem is foglalkoznék a helyedben.
Most hogy jön az F széria nemsokára, valószínűleg a D széria lcd és OLED fronton is kiszórásra kerülnek ahogy minden évben, én megcéloznám a QN90D-t ~450 körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- LED világítás a lakásban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Aláírások a PH!-n
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95DATXZU) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Steelseries Nova 7 Wireless
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest