Új hozzászólás Aktív témák

• bodorjanos

aktív tag

Sziasztok!

Van egy Asus Vivobook X512fl notebookom, 8. gen intel CPU és spec alapján 1x M.2 2280 PCIe 3.0x2 csatival, benne egy 250 GB-s "valamilyen" (KINGSTON RBUSNS8154P3256GJ3 nem tudom, ez milyen típus lehet) kingston SSD-vel windowssal a hátán. Gari lejárt.

Agyaltam rajtam, hogy kiszedem az SSD-t megőrizve a windowst és beledobok egy 500 GB körüli SSD-t, amire Ubuntu kerülne.

Szembejött velem, hogy a Samsung 980 egész jó árban van (20 körül), de nem tudom elmenne-e ebben a 2 éves notiban, vagy inkább a2000-ben kellene gondolkodnom?

Kevésbé melegedős típus kéne természetesen, de nem baj, ha nem lassú a kicsike :)

Elsősorban fejlesztéshez kéne, bár csak magamnak hobbiból írok programokat, de gyanítom a fordítás során azért több kicsi file-al vannak műveletek, mint nagyokkal. Nagy mérető file-okat nem hiszem, hogy fogok túl gyakran mozgatni. Emellett napi dolgok mennek a gépen, web, zenehallgatás, stb.

Ennek fényében, mit ajánlanátok olyan 20-25 környékén 500 GB körüli méretben?

Üdv.,
    János

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés