Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Router felé néznek
-
válasz
dudika10
üzenetére
Kábelezéssel több gond is van..

Igazából az egészet én csesztem el, de leírom hogy remélem más tanul a hibámból.. A lakás teljesen fel lett újítva, burkolás festés kábelezés minden. Szerettek volna a két szoba közé behúzni egy kábelt, de én "okos" voltam hogy "nem kell az minek...eddig is Wifin voltam jó lesz az megint teljesen felesleges."
Így ez kimaradt. Na ennek a következménye az hogy ha én most elkezdek kábelezni bármit is vagy furkálni, az asszonytól olyan kapok amit még ember nem látott a világon
.
Ez miatt próbálkozom "elsunnyogni" ezt a végzetes hibát..
-
Úgy jön ki hogy a router és a gép a lakás két legtávolabbi pontján van egymástól. 3 fal úgy jön ki hogy az egyik szoba fala, és a fürdőszoba 2 fala( ugye az egyik közös a másik szobáéval).
Telefonnal mértem a legtöbbet, a routeres szobába megvan a 1050 Mbps le és a 900 Mbps feltöltés. Ez a konyha/fürdöszobába 800/700, a gép melett 300/200.
A gépem viszont nem hajlandó sokszor 60/70-nél többet produkálni.
300/200 Meglenne stabilan, én azzal már kibékülnék.
A másik szobába (ahol a gép van) már nem mindig tud a 5 GHz-es hálózatra csatlakozni gép.
Próbáltam másik csatornákat használni, megnéztem hogy a többi Wifi amit érzékelnek az eszközök melyik csatornákat használják hogy minél kisebb legyen az Interferencia. -
válasz
MaCS_70
üzenetére
Annyira nem vagyok benne ebbe, én úgy gondoltam hogy egyenesen arányos a sebesség illetve a "térerő". Ez így van, azért is írtam hogy marad a szolgáltató által biztosított eszköz. Saját router szolgáltatásait nem használom ki, így ez miatt írtam hogy más irányból szeretném megközelíteni a megoldást. Így jutottam arra hogy az asztali gépem szeretném fejleszteni.
-
válasz
Colinka
üzenetére
Sziasztok ismét!
Hát megérkezett, de azzal a lendülettel megy is vissza a feladóhoz..

A szolgáltató által biztosított Sagemcom F@st 5670 jobban teljesített nálam azonos feltételek mellett( talán akkor ez tényleg egy jól sikerült ketyere
)
Mivel több pénzt erre nem vagyok hajlandó áldozni routerre így elindultam a másik irányba.
Jelenleg egy ASUS PCE-AX1800 típusú wifikártya van a gépembe, (bár hozzátenném hogy a kis Xiaomi Mi11i nagyobb sebességet produkál illetve jobb lefedettséget Wifi 6-on mint az asztali gépem).
A gyári antennákat lecserélném valami jobbra, hátha nőne a sebességem így( egyébként ha egy szobába vannak tudni azt amit tudni kell neki
)
Tudnátok ajánlani valami alternatívát esetleg? Vagy a másik lehetőség egy TP-Link Archer TX3000E típusú Wifikártyán gondolkozok még.
Tippeket, ötleteket nagyon szívesen meghallgatok még
-
Sziasztok!
Telekomos router szeretnék leváltani egy másikra aminek erősebb a Wifi jele.
A router és az asztali gép között kb 15 méter van, és 3 betonfal. Sajnos csak a Wifi jöhet szóba, a kábel nem
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Panel lakás(beton) 2 szoba (55nm) sok szomszéd, rengeteg egyéb Wifihálózat.
3 db betonfalon kéne a jelnek átmenni.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
6 eszköz kb, az összes Wifi 6-al
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1 Gbit
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Maximum 50.000 Ft. De ha lehet inkább kevesebbet.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Stabilan meglegyen a wifi-n keresztül a maximális sávszélesség (1 Gbit)ASUS TUF-AX5400 van most kb 50 körül, elsősorban arra gondoltam de nagyon szívesen meghallgatok más alternatívát is.
(az se baj ha olcsóbb, a lényeg hogy bika lefedettsége legyen..
)
Colinka
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

.
).
)
Gubek-Einste
Dr.NX