Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
butch3r
üzenetére
Vannak olyan routerek amikben alapban benne van a VPN.
Ilyen pl a betterspot
Marketing videó -
hepi62
csendes tag
válasz
butch3r
üzenetére
Szia!
Nekem TP-Link Archer C7 v2 routerem van es gyarilag van benne L2TP es PPTP kliens is. Bar en az en VPN szolgaltatomhoz (IPVanish) csak L2TP-vel tudtam kapcsolodni. Ha jol tudom a v4-es verzioban mar van OpenVPN kliens is bar ebben nem vagyok biztos.
A DD-WRT-t felrakva viszont mar van OpenVPN kapcsolodasi lehetoseg is.
Azt, hogy csak egy vagy tobb eszkozzel csatlakozz VPN-re elvileg a "Policy Based Routing" opcioval lehet beallitani es IP cim alapjan tudod megadni, hogy melyik eszkoz menjen a VPN kapcsolaton. Ehhez a TV-n kell beallitani egy fix IP cimet es azt megadni. Ezt meg nem probaltam. -
Core2duo6600
veterán
válasz
butch3r
üzenetére
Ezeket támogatja:
IKEv2
OpenVPN
L2TP/IPSec
PPTPhttps://www.safervpn.com/vpn-protocols
Na akkor egy olyan router kell neked ami ezek valamelyikével képes felcsatlakózni, tehát a routerben kell vpn kliensnek lennie.
Ez riktkább mint azok amikben vpn server van, mert az a tipikus helyzet, hogy távolról akarod a saját hálót elérni.
A kérdés így mely routerek azok amelyek következő vpn protokollokat ismerik kliensként:
IKEv2
OpenVPN
L2TP/IPSec
PPTP -
Core2duo6600
veterán
válasz
butch3r
üzenetére
Na tisztul a kép, a TV ezekszerint nem rendelkezik beépített vpn klienssel.
Hát a Mikrotik eszközökkel biztosan meg lehet csinálni, csak melózni, és szívni kell hozzá, vagy megfizetni aki beállítja.
Azért jó lenne tudni, hogy milyen fajta vpn hez kell kapcsolódni? , mert ha az adott router nem tudja, akkor nem fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus CM 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
konkrétan hogy mivel lehet adott eszközre szűrni, hogy vpn-en keresztül kapcsolódjon azt így hirtelen nem tudom, de nagyon meglepne, ha owrt-vel nem lehetne.
Gubek-Einste
Dr.NX