- Meggyi001: Kuponok....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
plömplöm #96378 üzenetére
Esetleg ez? Az értékelésben dícsérik. Synology RT6600AX
-
woodworm
veterán
válasz
Nem, ez egy önszabályozó algoritmus, nincs semmi központi vezérlés. Ha kezd eldugulni a forgalom, akkor a kliens automatikusan visszább veszi a sebességet. Lehet sarkalatos az elvárásod, csak ez nem fog menni. Vagy költesz rá (akár anyagiakban, akár időben), vagy elfogadod a kompromisszumokat. Szerintem soho kategóriában nincs olyan soc, ami erőben bírná az általad szabott feltételeket. Talán a mikrotik saját offloading megoldása működik a qos mellett, erre a saját topikjában tudnak válaszolni. Ha nem, akkor az x86 vonal a megoldás.
-
Multibit
nagyúr
válasz
hanem esetleges workaroundot
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy - érthetően - "bolti" home routereket ajánlanak ebben a topikban. Ami már kevésbé érthető, hogy sok fórumtárs természetesnek találja, hogy simogatni kell a routere buksiját, nehogy bizonyos terhelés elgáncsolja szegényt - értsd bukik a hw nat. Azaz, magától értetődik, hogy te vagy a routerért (pedig fordítva lenne normális). Ezért jönnek csípőből a javaslatok, hogy kapcsold ki a QoS-t, a szülői felügyeletet, vagy éppen az intrusion prevention-t. Vagyis, a router szoftverébe épített - egyébként hasznos - funkciókat ne használd, mert akkor kiderül, hogy nem is annyira gigabites az a gigás router -
osonte
őstag
válasz
plömplöm #96360 üzenetére
Szerintem ha valaki letesztelne Neked egy Asus RT-AX58U V2-t, akinek 1000-es netje van, hogy mit bír bekapcsolt QOS-el, akkor az lehet a legolcsóbb megoldás lenne (4x1.7GHz processzor és 512MB memória). Megtenném én is, de nekem csak 100-as netem van, ezért értelmetlen lenne a tesztem...
-
-
-
-
And
veterán
válasz
plömplöm #4442 üzenetére
Én is hasonlót értettem többportos kliens alatt. Ha ismered a szükséges beállításokat, nyugodtan kicserélheted azt az Avaya-t (ami ezek szerint nem más, mint egy koaxcsatlakozóval ellátott 'mezei' USB-s kliens) egy normális antennacsatlakozós routerre. Olyat kell keresni, amely támogatja a kliens- (vagy inkább címfordítós kliens, WISP-) módot, ill. 3rd-party firmware-rel képessé tehető erre. Ha a szolgáltató MAC alapján azonosítja a klienst, akkor az sem baj, ha a WLAN-oldali MAC-címét meg lehet változtatni. Az okos fw-ek erre is biztosítanak lehetőséget.
-
And
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Otthoni PC Komplett Szett Akár játékra is! Monitorral, Billentyűzettel, Egérrel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- iPhone Air 256GB Égkék 3 ÉV kiterjesztett garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest