Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fall-N

veterán

válasz z0d1@Ku$ #93113 üzenetére

Pedig hidd el érdemesebb. A range extender is lehetne megoldás, de az alapból felezi a sávszélességet. Arra jó egyedül ha van IoT eszköz a lakás másik felében és kell neki WiFi, úgysem mozgat nagy adatmennyiséget. (Nekem például az okos konnektor miatt van. A 2,4 Ghz-s sáv elég jól vehető, így másra nem kell.) Másra sokkal jobb a Mesh rendszer. Érdemes úgy venni routert, hogy ha nincs meg rögtön a két darabra való, akkor egy Mesh képes router, majd később venni egy ugyanolyat. Ha felújít az ember akkor érdemes a falban elhelyezni az Ethernet kábelt a kijelölt két pont között. Vannak rendes 65 mm-es kötődobozba való csatlakozók az Ethernet számára.

Jövőben én is két darab Mesh kompatibilis Asus ax-es routert tervezek venni. A kábelnek is ki fogom alakítani az elektromos kötéseket.

• Alex91

félisten

[link]

A termék kiválasztásának fő szempontjai:
    Kellett már egy jó router, mert a régi néha-néha ledobált mivel a wifije nem túl erős. Ez a router az egész házat lefedi(120m2-t a wifi6-nak köszönhetően) és stabil internet kapcsolatot biztosít(2Gbit-es netem van). Ami a kedvencem, hogy be tudom állítani, hogy a router gaming módba, streaming módba, file transfer módba vagy surfing módba működjön. A gaming mód az éppen bármely játékot futtató (mobiljátékot is beleértve) eszközöknek ad nagy sávszélességet (ezzel a lagg kizárva.. (left 4 dead 2-n teszteltem).
    A beépített ingyenes VPN-t is érdemes megemlíteni és a beépített vírusírtót, a WPA3 titkosítás is nagyon jó.
    Teljesen meg vagyok vele elégedve, kimagasló és brutális a teljesítménye, a megjelenése futurisztikus de nekem tetszik.
    Előnyök
    4833Mbit sebesség 5G-n (a maximum sebesség amit mértem 870-960 Mbit/s volt) (az átlag olyan 560Mbit/s 4 eszköz folyamatos csatlakozásával)
    567Mbit sebesség 2. 4G-n
    Prioritási módok(game, stream, surf, file transfer)
    WPA3 titkosítás mely lehetővé teszi, hogy az ugyanazon a wifin található eszközök ne kommunikálhassanak egymással, továbbá kívülről is gyakorlatilag lehetetlen feltörni.
    Ingyenes VPN, vírusírtó(malware-t is érzékeli) , haladó tűzfal.
    Teljes testreszabhatóság(bandwitch limiter, Mac filter, URL filter etc)
    RGB Aura lighting a tetején ami gyönyörű.
    Hátrányok
    Nem találkoztam ilyennel.

De azert ez sem biztos, hogy nalad is igy lesz..

• MaCS_70

félisten

A wifinél semmire sincs garancia. 120 nm esetén különösen nincs.

Nálam 3×(80-100) négyzetmétert szépen lefed egy AX92 (majdnem olyan jól, mint a régi AC87), ami sokak szerint lehetetlen. Az AX58 már nem ért el a sarokhelyiségekbe, a sokak által istenített AC65P meg még gyengébben teljesített. (Mindez persze 2,4 GHz-en.)

Ugyanakkor van olyan 65 nm-es lakás, ahol sehogy sem tudtuk egy AX58-assal megoldani, hogy a két sarokban a hálószoba és a konyha is kapjon Youtube-képes wifit.

Gubek-Einste, aki igencsak tudja, hogy mit tanácsol, nem véletlenül ajánlott eszközpárokat, pedig nyilván olvasta az egy eszközös igényedet.

És hidd el, éppen a jelenleg szűkebb anyagi lehetőségek miatt lenne nagyobb kockázat az egy eszközt erőltetni. Tipikusan az "olcsóbbnak látszó lesz a drágább" esete áll fenn.

A 14 napos elállás persze a jóbarátod, én egy AX58-ast beleerőltetnék a büdzsébe, és ha tökéletesen beválik, akkor örülnék, ha nem tökéletesen, akkor viszont csak ideiglenes megoldásként helyezném el, felkészülve arra, hogy lesz egy testvérkéje, immáron másik geometriával.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés