Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz Rhino666 #90446 üzenetére

Szia,

Nagyon szívesen.

Kezdeném az "ilyen drága router" -nél. Ugye amit emlegetettem is, mint Asus oldalon ekvivalens eszköz az a AX82U. Ezzel egyezik meg hardveresen. Nézzük meg az áraikat:

AX73 - 38K HUF
    AX82U - 57K HUF (most egy helyen akciós 53K HUF -ért)

Gyakorlatilag egy huszas van közte majdnem. AX73 áron Asus vonalon maximum AX56U -t kapsz, ami TP-Link vonalon az AX20 -nak feleltethető meg hardveresen ...

DDNS -ből mire nem elég a 3 féle (amiből egy a sajátjuk)? :) SOHO routerekeben nem nagyon szokott érdemben több lenni. Másfelől van 4 db szervered meg még egy NAS -od is. Ezekre olyan DDNS -t raksz amilyet csak szeretnél. A DDNS nálam sem routeren fut (pedig támogat) ...

DDOS meg a fejlett(ebb) parental control havidíjas konstrikciója tényleg visszatetsző. Ugyanakkor az alap is elég korrekt - és amennyiben pl. fejlett parental control funkciók kellenek és/vagy pl. AiMesh (pl. ethernet backhaul támogatás miatt), akkor abból Asus ajánlat lett volna. Ugyanakkor ilyeneket egyáltalán nem említettél korábban ...

Nekem huzamosabb ideig AX50 -el meg AX82U -val volt tapasztalatom. Egyikkel sem volt ilyen "internet megszakadós" probléma. Mind itt a topikban - mind PM -ben gyakran összefutok AX73/AX58U/AX82U tulajokkal, de szintén senkitől nem hallottam ilyet. Ilyen jellegű probléma alapvetően kétfajta dologtól lehet:

- internetszolgáltató - akár az eszköze akár a szolgáltatása. Apró érdekesség, hogy az egyik jellemzően gigabit -es net -et adó szolgáltatóval ("D" betűvel kezdődik, ha ez mondana valamit esetleg Neked) komoly gebaszok voltak tegnap. Erre főleg akkor érdemes gyanakodni, ha pl. minden LAN klienst érintene ami internetre kimegy ...

- akár WAN kapcsolat, akár LAN -on: kábel, fali csatlakozó vagy éppen egy toldó van használva. Azért bosszantó hiba, mert a "semmiből" is tud jelentkezni (nálad ráadásul most volt régi routerből az újba átdugdozós mutatvány is). Mondok egy példát - szüleimnél LAN oldalon az egyik TV UTP hosszabítóval volt megoldva. Eddig semmi gond nem volt vele. Aztán most ugyanaz a jelenség amit írsz - LG TV frankón ki is írja, hogy "Hálózati kábel kihúzva" - "Hálózati kábel bedugva" (vagy valami hasonló, de én is nézegettem jó párszor). Persze a routerükön is az adott port LAN LED -je olyankor kialszik majd fél mp múlva újra megy ...

Azaz érdemes lenne megnézni, hogy csak egyetlen kliens érintett vagy mind. Aztán, hogy WAN/LAN oldalon nincsen-e toldás-foldás. Aztán jöhetnek a falicsatlakozók meg a kábelek ...

Egyébként ez milyen internet - mármint azon kívül, hogy gigaabit -es? A szolgáltatói eszköz bridge vagy router módban?

@Imi1981, #90447

Már miért nem lehet átnevezni AX73 -nál a LAN klienseket a webes felületen is?

• Imi1981

veterán

válasz Rhino666 #90446 üzenetére

Mobilos alkalmazásban át tudod nevezni a fix IP eszközöket! Mondjuk nem értem a webes felületen miért nem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés