Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz ilyen_85 #86236 üzenetére

Amit érdemes megjegyezni ökölszabályként, hogy a külső antenna kábele legyen olyan jó minőségű és olyan rövid amilyen csak lehet. Azaz a 4G -s router konkrétan ott dekkoljon mellette.

Írtad már korábban is ezt az "antennát a tetőre" dolgot. Azt tudod, hogy ennek az installációnak a "lánykori neve" a: villámhárító ... Költői kérdés: szeretnéd, ha a villám (annak minden "áldásos" hatásával) megjelenne a hálózatodon?

A padlás jó ötlet lehet esetleg, de elképzelhető, hogy sokkal beljebb lennél (minden szempontból), ha először a cellmapper -el megnéznéd, hogy hol van a legközelebbi torony egészen pontosan. Aztán megpróbálnál abba az irányba orientálódni mondjuk akár az ablak tájékára ...

@Vastika, #86237

Az előző hsz -emben a router/modem antennákat úgy értettem, hogy ahol egy router-modem kombó eszköz (külső cserélhető antennás) elbukik - ott nem biztos, hogy egy különálló modem nyerni fog (és akkor finoman fogalmaztam :) ) ... Logikailag semmi nem indokolná ezt ...

Egyébként 5 féle verzió van belőle. Azonban ebből csak az egyiknek (V3) van belső LTE antennája - a többinek (V5/V4/V2/V1) meg külső cserélhető LTE antennája van. Azt persze nem tudjuk, hogy ilyen_85 -nek melyik van pontosan. A WiFi nem érdekes, mert ezen az eszközön kikapcsolt WiFi lenne ... Viszont mivel emlegette a külső antennás dolgot - így feltételezhető, hogy a V5/V4/V2/V1 valamelyike van Neki. Innentől kezdve az USB -s dedikált 4G modem előnye nullára redukálódik (a stick -ek meg konkrét hátrányba) ...

Azt nem tudom, hogy a CFW mennyit dobna a 4G LTE képességein az eszköznek. A WiFi része (azon dobna) nem érdekes, mert ezen az eszközön kikapcsolt WiFi lenne. Ugyanakkor amennyire jól érzem, akkor a kolléga nem feltétlenül CFW -zne, ha nem muszáj ...

Az érintett kolléga vissza is írt azóta. Az eddig is kb. borítékolható volt, hogy Nála a dsl-lte hibridnél nem volt publikus ip, mert kívülről nem érte el a LAN -on levő dolgait (port-forward és egyebek jól beállítva). A ZTE eszközön még csak ellenőrizni sem lehetett ennek az értékét. Ugyanakkor írt most valami ügyfél-zónáról meg OpenInternet lehetőségről meg azt hogy ezt a részét intézi. Lehet ebből már Te tudod melyik szolgáltatóról van szó ... :) Hát, reméljük a legjobbakat ...

Új hozzászólás Aktív témák