Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz Daywalkerke #85598 üzenetére

amit Gubek-Einste ajánlott az is Mikrotik termék, aminek gondolom hasonlóan bonyolult az admin felülete és beállításai mint a mostani 2.4Ghz-es Mikrotik erősítőnek.
    Azért írtam MikroTik eszközt mert most is az van így gondoltam, hogy akkor maradjunk márkánál de ha nincsen meg a megfelelő tudás hozzá akkor sajnos váltani kell más gyártóra.

ha nem muszáj akkor a kültéri erősítőket inkább nem erőltetnénk csak ha nagyon nincs más opció
    Sajnos nincsen, ide mindenképpen kültéri irányított antennás eszközök kellenének.

• dkess

őstag

válasz Daywalkerke #85598 üzenetére

Amennyiben viszont tényleg egy társasház szintű "terror" van (többtucatnyi maximum térerős idegen WiFi - fullon forgalmazva) akkor mindkét helyen beltérről sima beltéri nem irányított eszközökkel 5 GHz -en pláne nem fogunk menni semmire.

Az a fajta "beltéri erősítő" amire gondolsz nem létezik. Illetve létezik, de azt "mikrohullámú sütőnek" hívják. Na ezt, ha irányítani tudjuk, akkor olyan 1000W -os irányított sugarat lőnénk át 2.4 GHz -en (igen - ez az a "mikrohullám"), hogy sült galambok hullanának a fáról ... :)

Namost egy fokkal komolyabbra fordítva. Igen, azért volt eredetileg Mikrotik (és esetlegesen Ubiquiti) ajánlva, mert azt feltételeztem a Mikrotik kültéri alapján, hogy nem lesz gond a felületével. Meg aztán megy - túl sokat nem kell nyaggatni se. Node - lapozzunk.

Elmehetünk a kommerszebb gyártók megoldásai felé is. Ugye eredetileg egy 35K HUF -os TP-Link sima beltérit néztél. Feltételezve, hogy ennek felületével barátibb viszonyt ápolsz - ezért ilyen eszközöket írok alább:

TP-Link CPE610 Router ( [link] ) - 18K HUF
    TP-Link CPE510 Router ( [link] ) - 17-18K HUF

Namost egy ilyen és egy olyan kellene. Ezzel (is) benne lennénk az eredeti határodban. Mind a kettő 5 GHz és 300 Mbps (2x2 MIMO N -es) WiFi. Mind a kettő 100 Mbps -es vezetékes LAN csatlakozóval bírnak. Úgy egyébként kültéren 150 méteren közvetlen rálátással át is visznek 90-100 Mbps -t biztosan. Az egyiket rakjuk a Mikrotik helyére majd - legalább az legyen kint. A másik bent és majd meglátjuk - reméljük a legjobbakat. Ahogy írtam rögzíted valahova a beltéren levőt és célzol (a másik oldalon is értelemszerűen ugyanez).

(zárójelben: van 2x2 MIMO AC 867 Mbps -es verzió is gigabit -es LAN csatikkal ez a CPE710. Ez már 22K HUF/db, de nem valószínű, hogy érdemben hozzáadna a dolgokhoz).

Alább a két típus szimulátorja, ha szeretnél barátkozni a firmware -jével addig is:

- TP-Link CPE610 szimulátor: [link]
    - TP-Link CPE510 szimulátor: [link]

Itt egy YouTube teszt is a CPE610 és CPE520 (utóbbit nem lehet már kapni - e helyett van a CPE510) tandem gyakorlati tesztjéről: [link] . Itt meg egy kicsomagolós és összeszerelős a CPE610 -ről: [link] . Biztos van még egy nagy rakással ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés