Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz dik #84490 üzenetére

Akkor sikerült mindjárt beletrafálni a probléma forrásába - a router és a repeater közötti kapcsolat instabil illetve nagyon lassú. Az a LAN kábel az emeletek között állandó telepítés vagy "csak le van dobva a vége, hogy legyen valami lent is"?

Én azt mondanám, hogy egy TP-Link Archer C5v4 -be be lehet ugorni. Első körben a jelenlegi router helyére és ahhoz konfigurálni a repeatert. Persze a lefelé menő LAN kábel jól jöhet, ha kellene mégis valami kábelen illetve akár egy párezer forintos switch, ha több minden lenne. Amennyiben így megfelelő lesz, akkor végeztünk (ebben az esetben az AC -s repeater kapna AC -s routert - az ezeréves N -es helyett).

Amennyiben nem lenne igazi a történet, akkor fent visszaraknám a régi routert és a TP-Link Archer C5v4 -t AP módba raknám és mehet az alsó szintre a kábel végre. Így lent lenne egy gyors N/AC WiFi -nk ...

Csak kíváncsiságból - az a három fázis nem a műhelybe van vezetve konkrétan. A házban levő konnektorok/fogyasztók is 3 fázison vannak? Egyébként, ha az alsó és felső szinten is van egy-egy olyan konnektor, ami tudhatóan egy fázison van, akkor is működhetne a Powerline -os koncepció. Ez csak zárójelben.

@mastodon

A router azért van a jelenlegi helyén, mert ott jön be a házba az internet? Avagy máshol jön be (pl. előtér, spájz) és UTP kábellel oda van vezetve? Van bárhol a házban két helyiség között UTP kapcsolat? Szomszédok WiFi hálózatai mennyire zavarnak be (hány db és milyen erősek)?

Azok a sárga kliensek micsodák? Helyhezkötött dolgok vannak ott (pl. PC, TV, laptop asztalon használva) vagy pl. mobilokkal kuporodnak be ott a sarokba?

Egyébként az sem segítene a dolgokon, ha a repeater nélkül a router 5Ghz -es N -es WiFi -jére csatlakoznának a nappaliban és a közelebbi hálóban levő WiFi kliensek és a 2 hátsó hálóban levők pedig a 2,4 GHz -es N -es WiFi -re (akár manuálisan átállítva pl. egy mobiltelón). Elméletileg már ennek elégnek kellene lennie a kitűzött célhoz. Persze e mellett amit csak lehet érdemes lenne kábelvégre rakni (legalább a nappaliban, de pl. Powerline -al akár mindenhol) - ez is nagyban tudná segíteni a WiFi -t ...

Pontosat csak némi részletek elárulásának követően lehet persze, de egy példa: a baloldali kék körbe rakott AX50 - legalább AC -s klienseket feltételezve - bőven beszórná az egész lakást. AX73 esetleg ajánlott lehet még, ha pár ezressel többért belefér - nagyobb sávszélességű WiFi és támogat pl. OneMesh -t is.

Egyébként nem rossz az AX50 sem. Most van is mellettem egy (tesztelgetem router illetve javarészt AP módban), de ez majd húgoméknak megy majd. Azt néztem, hogy OpenVPN -t is támogat (egyebek mellett), de sem ezt - sem Parental Control -t nem néztem rajta. Különösen az utóbbival kapcsolatban mi érdekelne pontosan? Avagy csak általános tapasztalat érdekelne (az sajnos nekem sincs még vele)?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés