- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Akkor sikerült mindjárt beletrafálni a probléma forrásába - a router és a repeater közötti kapcsolat instabil illetve nagyon lassú. Az a LAN kábel az emeletek között állandó telepítés vagy "csak le van dobva a vége, hogy legyen valami lent is"?
Én azt mondanám, hogy egy TP-Link Archer C5v4 -be be lehet ugorni. Első körben a jelenlegi router helyére és ahhoz konfigurálni a repeatert. Persze a lefelé menő LAN kábel jól jöhet, ha kellene mégis valami kábelen illetve akár egy párezer forintos switch, ha több minden lenne. Amennyiben így megfelelő lesz, akkor végeztünk (ebben az esetben az AC -s repeater kapna AC -s routert - az ezeréves N -es helyett).
Amennyiben nem lenne igazi a történet, akkor fent visszaraknám a régi routert és a TP-Link Archer C5v4 -t AP módba raknám és mehet az alsó szintre a kábel végre. Így lent lenne egy gyors N/AC WiFi -nk ...
Csak kíváncsiságból - az a három fázis nem a műhelybe van vezetve konkrétan. A házban levő konnektorok/fogyasztók is 3 fázison vannak? Egyébként, ha az alsó és felső szinten is van egy-egy olyan konnektor, ami tudhatóan egy fázison van, akkor is működhetne a Powerline -os koncepció. Ez csak zárójelben.
@mastodon
A router azért van a jelenlegi helyén, mert ott jön be a házba az internet? Avagy máshol jön be (pl. előtér, spájz) és UTP kábellel oda van vezetve? Van bárhol a házban két helyiség között UTP kapcsolat? Szomszédok WiFi hálózatai mennyire zavarnak be (hány db és milyen erősek)?
Azok a sárga kliensek micsodák? Helyhezkötött dolgok vannak ott (pl. PC, TV, laptop asztalon használva) vagy pl. mobilokkal kuporodnak be ott a sarokba?
Egyébként az sem segítene a dolgokon, ha a repeater nélkül a router 5Ghz -es N -es WiFi -jére csatlakoznának a nappaliban és a közelebbi hálóban levő WiFi kliensek és a 2 hátsó hálóban levők pedig a 2,4 GHz -es N -es WiFi -re (akár manuálisan átállítva pl. egy mobiltelón). Elméletileg már ennek elégnek kellene lennie a kitűzött célhoz. Persze e mellett amit csak lehet érdemes lenne kábelvégre rakni (legalább a nappaliban, de pl. Powerline -al akár mindenhol) - ez is nagyban tudná segíteni a WiFi -t ...
Pontosat csak némi részletek elárulásának követően lehet persze, de egy példa: a baloldali kék körbe rakott AX50 - legalább AC -s klienseket feltételezve - bőven beszórná az egész lakást. AX73 esetleg ajánlott lehet még, ha pár ezressel többért belefér - nagyobb sávszélességű WiFi és támogat pl. OneMesh -t is.
Egyébként nem rossz az AX50 sem. Most van is mellettem egy (tesztelgetem router illetve javarészt AP módban), de ez majd húgoméknak megy majd. Azt néztem, hogy OpenVPN -t is támogat (egyebek mellett), de sem ezt - sem Parental Control -t nem néztem rajta. Különösen az utóbbival kapcsolatban mi érdekelne pontosan? Avagy csak általános tapasztalat érdekelne (az sajnos nekem sincs még vele)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest