Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz Mr Bond 007 #51730 üzenetére

Jaja, gondoltam. Tehát csak úgy lenne értelme, ha lenne ott is egy repeater, ahova mutat. Gondolom az irányított antenna miatt ez csak a keretet fedné le, a házhoz magához meg kellene még egy wifi jeladó. A gyenge kerti jelerősségen kívül van egy olyan probléma is, hogy a ház másik végében is akadozik a wifi jel. Inkább az Asus router mellett döntöttem, hátha erősebb kicsit, mint a mostani, és megdobja a jelet. Ahogy olvasom 100mW felett nem nagyon van itthon router, pedig gondolom ha 150-200mW lenne, akkor az megdobná a hatótávot annyira, amennyire kellene. Meglátjuk, hogy az Asus hogyan válik majd be, illetve, hogy kicserélik e arra a boltban, mert már a 4. napnál járnak.

Még van egy olyan lehetőség, hogy az inviteles modemtől megy ki egy UTP kábel a TV dobozának. Ha erre a kábelre rá lehetne tenni egy routert repeater-nek úgy, hogy a TV is működne az megoldaná a kerti problémát, a másik routert meg be lehetne lőni, hogy a modem wifi jelét repeatelje a ház másik végében. A modem is tud wifi-t, csak most le van kapcsolva rajta, meg bridge mode-ba van állítva. Nekem van elfekvőben egy feles cisco router-em, ami jó lenne nekik a kertbe, ha openwrt-t telepíteném rá, aztán beállítanám repeater-nek. Gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés