- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"De annak mi köze az NFS sebességéhez, hogy repeater módba megy a router és az egyik antenna helyén van az irányított antenna?"
En arra reflektaltam, hogy " egy irányított antennával vagyok ráállva, ami a 3600 egyik levehető antenna helyére van rácsatlakozva. [...] Meg a wifi sebessége se valami fényes."
A szetvalasztott antennakon a WiFi adapter a ket teljesen eltero jelet fog, a tervezett, kis faziskesesel szinte egyforma jelek helyett (az egyforma antennakon).
Ezt a WiFi adapter zajkent ertelmezi, vagyis latszolag megno a zaj.
A jelszint nem novekszik, mert a max erteket nem letphetik tul a szabalyos eszkozok.
A radiacsatornan atviheto adatmennyiseg aranyos a jel / zaj viszonnyal. ( Shannon–Hartley-tétel )
Minel tobb a zaj, annal kisebb kapcsolati sebesseg lehetseges.
Minel kisebb a kapcsolati sebesseg, annal kisebb a hasznos savszelesseg.
Minel kisebb a WiFi hasznos savszelessege, annal kevesebb adat viheto at egysegyi ido alatt a kulonbozo halozati protokolokon (pl NFS, SMB, HTTP, satobbi) a WiFi halozaton.Tehat ha szandekosan szabotalod az antennat, ne csodalkozz, ha rosszul mukodik a vezetek nelkuli halozat.
"Meg a Transmissiont is miért kell lekapcsolni ahhoz, ha 3DBD ISO filmet akarok nézni, akadozás mentesen?"
Transmission + 3DBD mar egy kicsit sok egy router-nek.
Ha sebesseg kell, megfelelo teljesitmenyu celhardvert kell hasznalni (pl NAS, PC szerver), vagy megfeleoen korlatozni a szolgaltatasokat, hogy megferjenek a router hardverenek szukos eroforrasain."Mert nekem ez inkább gyenge hardver problémának tűnik.
Azt még megjegyezném, hogy kábelesen vagyok csatlakozva a géphez."Maradjunk annyiban, hogy a megfelelo elmenyhez talakoznia kell a hardver teljesitmenyenek es a vele szemben tamasztott elvarasoknak.
(#40565) SztiviVander
+1 -
SztiviVander
addikt
krealon nem azt írta hogy az NFS sebességhez vagy transmission-hoz lenne köze az irányított antennának, csak csak erre válaszolt: "Meg a wifi sebessége se valami fényes". nekem ez egyértelmű volt, neked miért nem?
és igen, az is ezerszer le lett írva hogy a router az alapvetően router és nem egy szerver ami egyszerre kiszolgál 40Mbit/s (mert 40MByte/s kódolású filmet még nem láttam) stream-et, meg egy halom torrent le/feltöltést és mellette még a hálózati másolás is teljes sebességű marad. lehet hogy az R18 jobb valamivel de csodákat attól se várj, az is elsősorban routernek készült. ha nagy sebességre és egyidejűleg sok task-ra vágysz akkor be kell ruházni egy egyszerű kis szerverbe amit NAS-nak hívnak és amit pont az általad elvárt dolgokra terveztek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest