- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Tele a hócipőm
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
zoltan6 #34814 üzenetére
55 nm-es lakás, Asus RT-AC56U belső antennás router. Wifi-ben elvileg gyengébb, mint a tied, mégis erős jelet szór mindenhova 5 GHz-en! Laptopok, okostelefonok stabilan működnek vele. Jövő héten az AC-modul is megjön a laposba, akkor már arról is tudok véleményt mondani.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
zoltan6 #34814 üzenetére
70nm-es lakásba vettem, asztalon van a router.
Eddig TP 642g-t használtam, kiegészítő 8dbi. antennával így a routertől legtávolabbi szobában nyitott ajtóknál 3-mas zárt ajtóknál 1-2 szintű volt a jel. Ezzel az Asussal a legtávolabbi pontnál nyitott ajtóknál maximális a jelerősség, zárt ajtóknál egy egységgel lesz rosszabb de még mindig tökéletes.
Az egész kertben tökéletes a vétel, sőtt tegnap voltam a szembe szomszédnál és a telefonom még mindig fel volt rá csatlakozva.
Én maximálisan elégedett vagyok, egyelőre nem igénylem a mókolt szoftvereket sem, tökéletesen kiszolgál a gyári is.
-
válasz
zoltan6 #34814 üzenetére
Ez elég változó dolog, nagyban függ a helyes beállítástól, a környezettől, és nem mellesleg a kliensektől! Nem egy példa van a Tiedtől ellenkező véleményre is...
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n66u/hsz_4148-4148.html
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n66u/hsz_1130-1130.html
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_31312-31312.htmlLakótelepen, főként felsőbb emeleteken, ahol simán zavar 15-20 másik WiFi hálózat, ne várj csodát! Ettől függetlenül, ha eddig még nem tetted meg, egy inSSIDer3-mal nem ártana körülnézni!
-
válasz
zoltan6 #34814 üzenetére
Akkor ezek szerint én még örüljek, hogy az öreg Netgear routerem jelét egész jól tudom fogni a konyhában.
5 Ghznek annyira nem látom értelmét az én esetemben, Wifin csak a telefonok fognak lógni, minden más (HTPC, Pc, laptop, TV) vezetékre van kötve.
Ettől függetlenül Asusnál a fele annyi ram jelent valamit a gyakorlatban a TP Link 3600-ashoz képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone 17 Pro Max Karl Lagerfeld tokok
- Gamer Szörnyeteg PC Ryzen 7 5700X3D NITRO RX 7800 XT 64GB RAM Full Corsair RGB
- Lenovo IdeaPad Y700 17"3 17ISK i5-6300HQ, GTX 960M 4GB, 32GB DDR4 2133MHz
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest