Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz chab7 #24763 üzenetére

Amikor én kezdtem ezt a router moddolós témát, akkor az OpenWrt még merőben más volt! Nem volt hozzá webes admin felület, a firmware pedig csak egy alap rendszer volt, amire neked kellett feltenni az összes drivert, wifi, usb, hogy egyáltalán eredeti funkcióját betöltse a router! Bár én azzal tisztában vagyok, hogy most sem vagyok profi ezen a téren, de akkoriban még ennyit sem értettem hozzá, így aztán OLEG fw lett belőle, azon kezdtem, és erről később áttértem a Tomato-ra, a bővebb funkciókínálat, a jobb GUI, stb... miatt!! Bár aztán közben próbálkoztam még párszor az OpenWrt-vel, ASUS-on és TP-LINK-en is, de sosem tudott meggyőzni, hogy váltanom kellene! Én azt sosem állítottam, hogy a Tomato többet nyújt, sőt... Elismerem, hogy az OpenWrt sokkal inkább építhető az egyéni igényeknek megfelelően, ha valaki annyira profi ezen a téren, mint mondjuk vargalex! Csak a helyzet az, hogy olyan ember kevés van, és ha beleolvasol mondjuk a 1043-as topikba, akkor láthatod, hogy minden apróságon napokat tudnak szívni egyesek, és lehet, hogy a dolog még akkor sem úgy oldódik meg, ahogy azt eredetileg elképzelték! Ezzel szemben a Tomato mindig is egy komplett firmware volt, amit flashelve a router azonnal betöltötte teljes eredeti funkcionalitását, sőt a lehetőségei is sokat bővültek, nekem mindig rendkívül stabil volt, ezen kívül ugyanúgy telepíthető rá később optware csomag is!

Új hozzászólás Aktív témák