Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz tutis #22475 üzenetére

A pingnek semmi köze nincsen az átviteli sebességhez.... és ahogy leírod, sztem neked sem azzal volt az alapvető bajod, h 4/1 volt a sebesség, hanem más tekintetben volt szar a kapcsolat... tehát vagy az Invitelnek volt kicsi a sávszélessége kifelé, vagy a vonal a központtól hozzád, vagy vmelyik eszköz, pl modem. Hivatalosan nekem is 4/1-es netem van, amivel mostanában van néha probléma, de előtte kb 2 évig tökéletes volt, 8-9ms ping mellett tökéletes volt bármilyen online játékra . Mostanában sajnos néha szakad meg belassul és én is viaskodom a Digivel, mert az a meglátásom, h túl van terhelve a rendszerük v vmi ilyesmi oka lehet, mert rendre esténként kezd belassulni ... de amikor jó, akkor semmi gond vele, sőt legtöbször inkább 8/2-t mérek rajta, int 4/1-et. Én amikor 10 éve elkezdtem online fps-ekkel nyomulni, 384k-s (mellesleg atomstabil) adsl-en nyomtam (szintén 10 alatti pinggel), és tökéletes volt.
    1ébként ha utánaszámolsz, egy 6 megás nettel feltételezve, ha ez a szűk keresztmetszet óránként 2.7GB adatot lehet letölteni, ami naponta 64GB. Havonta egy 2 terrás vinyó... Ok, ha hirtelen kell valamit letölteni akkor nem jó várni ez aláírom, de általánosságban a 6 giga vastagon elég.
    Az árazás tényleg érdekes a netszolgáltatók esetében, de (nem mintha védeni akarnám őket) sztem ez is inkább az üzemeltetés költségeire vezethető vissza, mert pl ha megnézed a digi árlistáját, modemes területen 4/1-et kapsz 3500 forintért, lan esetében meg majdnem ennyiért (3700) 40/20-at ugyanannál a szolgáltatónál. Szóval feltételezem, h nem jókedvükben csináltak ilyen különbséget a két tarifában, hanem így éri meg nekik. Persze attól még én sem vagyok boldog h tőlem légvonalban két km-re ugyanannyi pénzért 10x olyan gyors netem lehetne, de az igazat megvallva sokkal inkább a megbízhatóság meg a nagyobb upload ami hiányzik, mintsem a 10-szeres download.

Új hozzászólás Aktív témák