- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Matteo005: 9800X3D
- Kempingezés és sátrazás
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadKet
tag
válasz
HoTDoG #105716 üzenetére
Szia,
Pont erre kerestem volna a választ, hogy 2db routerrel tudok-e jól működő mesh-t csinálni úgy, hogy a 2 routert nem tudom kábellel összekötni. És ha jól értem a tesztedből akkor ez 2db WR3000S Cudy-val megoldható (wifi backhaul).
Én azt szeretném elérni, hogy egy 70nm ház egyik sarkából a legtávolabb lévő ponton is normális net legyen, hogy a kinti kamerák jól menjenek. Jelenleg egy Asus AC1750 router van, de ez sajnos nem elég erős.
A setup így nézne ki nálam:
Telekom modem --> kábellel összekötve egy Cudy-val --> wifin egy másik Cudy-val mesh --> 2. Cudy-ból lan kábelek mennének a kamerákhoz ha wifin még mindig nem stabil (a kábelezés a tetőtérben lenne, a 2. router olyan pontra kerülne hogy onnan tudok kábelt vinni felfelé).Valaki meg tudja erősíteni hogy ez így működőképes dolog lehet ?
Bár ahogy olvastam a Cudy magában is elég erős lehet és lehet nem kell 2 router.
Köszi előre is a választ!
-
kpityu2
addikt
válasz
HoTDoG #105716 üzenetére
Hát, ez kimerítő teszt, sokaknak hasznos lesz. Ritka az olyan teszt amikor masszív falon keresztül hasonlítják össze z ezközöket. A Cudy-ra korábban is írták, hogy térerőben jó, ez ismét bebizonyosodott. Így mesh-sel meg még hangsúlyosabb. Én mondjuk kerülöm a kínai cuccokat, nem azért mert jujj lehallgatnak egy backdooron, hanem mert sose tudni mikor kezdik el használni a nemzetközi helyzet fokozódásával és nyilván nem én leszek a célpont, de botnet hálózat része se akarok lenni. De ez ilyen egyéni mánia.
-
_NCT
addikt
válasz
HoTDoG #105716 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, annyi, hogy itt 30cm vasbeton födém és egy 30-as fal van a képletben + rack szekrényben a router. Én azt vettem észre, a klienstől is nagyban függ a sebesség. Iphone hozza a 250-260 Mbps-ot az emeleten, ugyanitt két Dell (5320 és 5420), az egyik max 100-120 között tudja, kb 82-90dB erősséggel, a másik 150-200 között fix 79dB erősséggel. Egymás mellett van a kettő kb 10cm-re. Most AX4200-al próbáltam, OpenWrt alól.
-
Fall-N
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Macbook Pro 2020 13" // M1 // Számla + Garancia //
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest