Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz BB9000 #105508 üzenetére

Az AX58 v2 azért nagyon nincs egy kategóriában a GT-AX6000-rel és az RT-AX86u PRO-val. A 1043-ashoz képest persze hatalmas ugrás, de ha változnak az igények, és a kolléga nem véletlenül nézte ki ezt a két típust utódnak, akkor könnyen lehet, hogy kevés lesz neki.

Én wifis szempontból tudtam összehasonlítani a GT-AX6000-est az AX58 v2-vel, és látványos volt a különbség az előbbi javára.

Arról nem is beszélve, hogy az AX58 v2 nem Merlin-képes, ami viszont a kolléga számára szempont.

MaCS

• petakpa1

őstag

válasz BB9000 #105508 üzenetére

Köszi a véleményt.
    Sajnos az ügy viszonylag sürgős, mert van, hogy 2 naponta van, hogy hetente rebootolni kell már TPLinket, mert a mögötte lévő vezetékes klienseken akadozik a net :(.
    Igazából már vagy 2 éve érik bennem a csere gondolata, csak mostanra jutottam oda, hogy cselekszek is. Innen nézve nem gond, hogy esetleg egy már 2-3 éve piacon lévő terméket veszek most meg. Egyébként ahogy nézem az AX58U V2 is két éve piacon van már.
    Azt meg elfogadom, hogy wifi 7-em akár mostantól 10 évig sem lesz, mert a wifi kilenseim nagy része (okos eszközök) eleve csak 2,4 GHz-en működik. AC-s wifit jelenleg mindössze 2 okosteló használ, de azokra és utódaikra is bőven elég lesz az AX még jó ideig.

Időközben még képbe jött Az Asus TUF-AX6000. Ha jól értem, ez csak az alábbiakkal kevsebb
    - 1 USB port (azaz csak 1 DB USB 3.2. port van, külön nincs USB 2.0)
    - 512 RAM van csak, mígy a fenti két Asusban 1 GB van.
    Viszont
    + Erre már most van OpenWrt, azaz ha Asus netán nem is adna ki hozzá több biztonsági frissítést, OpwnWrt-re átállva még ezt követően is használható lenne a TUF...

RAM-nak mennyire van jelentősége egy routernél?

Asus vajon meddig ad még ki legalább biztonsági frissítéseket foltozó formware-eket ehhez a 3 rourethez?

Megjeleneési dátumok az alábbiak:
    Asus GT-AX6000: 2021.11. hó
    Asus RT-AX86U PRO: 2022.12 hó
    Asus TUF-AX6000: 2023.06 hó

@MaCS_70
    Köszi. Asus GT-AX6000 és nem Asus GT-AX6000u ugye? Azaz erről van szó: https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/gt-ax6000-90ig0780-mo3b00-p765643536/#

Új hozzászólás Aktív témák