Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sg22
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
kozben rajottem, hogy nem az eroseggel van a baj
lakotarsak neha elkezdenek tolteni, en meg belaggolok jatek kozben... bandwith limitet kene valahogy csinalni, csak nem tudom a routerem tud e ilyet. ahogy neztem a beallitasokat nem
kpn experia boxom van, nem tudom mi a markaja, milyen router igazabol. van valami megoldas erre? -
slashing
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a listát, pont most itt van egy e4200(sógorom által), az első benyomásra nem tetszett de most már eléggé barátságos a kicsike, lehet ez lesz a nyertes de nézegetem még az ASUS RT-N66U v. AC66U-t meg Netgear 4x000 szériáját. Bár az asus web gui-ja szép meg minden de eléggé idegenkedek az ilyen újjításoktól mert a nagy felhasználóbarát kezelőfelület valahogy midig bonyolúltabb mint a hagyományos régi...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tényleg nem villámgyors netem van, 25/1,5 UPC
Szétnézek, ünnepek után, hogy mi maradt a boltokban

-
attila199207
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Eddig egy TP-link 741n volt amit 5 ezer forintért vettem 2 éve és eddig hibátlanul működött

Átjött kábelen a 90mbit, a wifi az tényleg gyenge volt csak olyan 20-30mbit jött át -
attila199207
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hagyományos router alatt értem hogy semmi extra szolgáltatás
semmi usb , eco mod egy teljesen "alap" router a sima router számomra -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ki tudja... Vagy éppen lehet a WiFi nélküli is, a hagyományos router! Talán egyszer majd megtudjuk!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
Valószínűleg a TP LINK 4300-as lesz a befutó. -
ubisali
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Hálózatba szeretnénk játszani a Warcraftot! Tehát kb. 4-5 gépet akarunk összekötni! Ezek közül egy asztali gép a többi laptop! Köszönöm a segítséget!
-
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem nagy összeg, de nem rég volt egy nagyobb beruházásom szóval, most nem....

Amúgy valamivel fel lehetne dobni, egy új firmware-nek lenne valami értelme?Most a legfrissebb gyári van rajta. -
takidj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! TP-Link 4300 lesz a nyerő így elsőre. Azt hiszem a vinyót is erre dugom rá és ezen fog futni a torrent szerver. A routert el fogom tudni érni távolról telón keresztül és úgy menedzselni? Pl másik városból mobileneten keresztül?
-
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom a valaszt!
USB portra nincs szugsegem, az ND-n is gondolkodtam, de annak sincs nagy ertelme ha nem cserelek antennat... -
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ...
Mivel én Romániai vagyok, szerintem nem sokat segítene ha elárulnám...
Ha mégis akkor a szolgáltató az RCS&RDS, a net csomag pedig: Digi Net Fiberlink 2, 100Mbps -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elnézve a képeket, azt nem értem, hogy egy kávéfőzőre minek USB port?

Pet1985
Totálisan mindegy, ilyen megkötés nincs! Nekem jelenleg CISCO modemem van ASUS routerrel, de amíg DSL-em volt, addig használtam szintén ASUS routert, az általad is említett D-LINK modem 360R T1E típusával! Semmi gondom nem volt velük!Azért azt hozzáteszem, hogy ha régi típusú, szürke-kék színű DSL 360R modemed van, és netán már fáradnak benne a kondik - amit PC-vel használva lehet észre sem veszel - akkor TP-LINK routerrel akadhatnak gondok! A tapasztalatok szerint ez a márka nagyon nem szereti, amikor az említett modem haláltusáját vívja, és lehetetlen a csatlakozás a netre, az adott párossal! Persze ez csak ideig-óráig tart, mert aztán végleg bekrepál a modem, és akkor már más eszközzel sem fog csatlakozni!
-
Pet1985
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért gondolkodtam D-Linke routerben, mert a modemem is az. De ezek szerint mind1, hogy milyen router márkát választok.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
openWRT-t és DDWRT-t tud a 941-es is. az usb port tényleg jó dolog, de nem lenne használva.
magasan az elsődleges szempont, hogy erős legyen a wifi része meg hogy stabil legyen.
ebben is inkább a 842ND?
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
25 mbites nethez kellene, és a következő pár évben biztosan nem fog kelleni a gigabites router.
ami fontos, hogy tényleg erősen tudjon jelet adni, mert a mostani (külső antennás linksys) harmatgyenge. ott valószínű a routerrel lehet a gond, nekem is linksys van, de belül kicsit más, és nekem az teljesen jó.
a legfontosabb tényleg az, hogy stabil legyen, ne dobálja a kapcsolatokat, ne lassuljon be, és megbízhatóan működjön.
a felsoroltak közül a linksys antenna nélküli, kilőve, az asus routereket meg nem ismerem.
TP-LINK TL-WR941ND
ez a router stabil, megbízható? az ipon fórumában dícsérik az erejét. nem mai darab, kijavították már a gyerekbetegségeit?
-
Colka79
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
THX!!
Akkor ezek közül fogok választani!!
Még 1x köszönöm a gyors választ!!
-
xigris
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszi!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, viszont 1 antennás kellene, mivel egy nagyobb antennával van megoldva a jó jelátvitel.
TP-Linknél még abban sem vagyok biztos, hogy levehető antennás.
Egybeeszközöknél ez mennyire "gagyinak" számít: TD-W8951NB illetve ND végű.
NB-s tuti Annex B-s ND-nél nem tudni.
Elvileg Annex-B területen vagyunk, de holnap megnézem (Invitel ezért nem tuti). -
Pr3no
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
DIGI mellé, hogy pontosan milyen van nekik azt nem tudom, de ha már DIGI akkor nem lassú, viszont sosem használják ki, ha nem bír 50 Mbit-et az még nem gáz, ha cserébe olcsóbb.
És viszonylag kis helyen lenne használva, szóval nem kell nagy hatótávolságú sem. -
batagy
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
OK, köszönöm a választ.
Érthető indokok.
Mondjuk esetünkben 3rd party firmware nem igény, de a másik három indok jogos.
Ha csak routert vesz, az még sokkal olcsóbb is. Egyetlen hátránya a külön készüléknek, hogy több helyet foglal és két táp kell neki.Most már én is a külön routert fogom neki javasolni, de mégis arra a kérdésre is szeretnék választ kapni, ha netén mégis egybe eszközt választunk, akkor az együttműködik a T-Home ADSL-lel? Kell speciális beállítás a T-Home ADSL profilhoz, vagy szabványos?
Kösz!
-
Motoxxx
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
egy 10/2 es invitel netem van. Köszi a választ.
-
Treff
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi, elindulok ebbe az irányba
-
Treff
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi!
-
sharkshock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Asus N66U, TP-Link 3600/4300, Netgear 4000/4500, Linksys E4200V1/EA4500"
Smart tvre streameléshez már teljesen jó a Linksys EA4500, de a legtutibb az EA6500 ha az ember megengedheti magának
Linksys után Asus, harmadik nálam a Netgear, és természetesen egy jó tplink a végére. -
sharkshock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TP-Link 74x/84x/94x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00.
Hát ezek közül leghamarabb a Linksys E900-at venném meg( esetleg EA2700, nem sokkal drágább), utána asus, és a legvégén a tplink. szerintem.
-
nofi
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ!

Egyelőre a TP-Link 3600-assal szemezek legjobban
-
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönőm a válaszodat aszerint fogok eljárni.

-
ESP
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem.
akkor felejtsem el?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
TL-WR1042ND
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget.
A TP linkel rosszak a tapasztalataim úgyhogy szerintem asus vagy linksys marad. -
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
max 35 ezer körül mi lenne a legjobb választás?
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Samsung 55es8000
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valami Cloud technikájú wifi van a tvbe és ehez kellene valami router
de sehol nem találok leírást hogy ez mit jelent. -
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van valami Cloud rendszer ezekbe a tvkbe ezek a routerek azt tudják?
-
Faresz29
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
A 4900-ben 800Mhz-es proci van, a 4300-ban nem tudom milyen...
Vajon ez számít valamit? -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

Intruder2k5: Nekem bevált, úgyhogy maradok ennél gyártónál.
-
zsakaizoltan
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Ezt néztem ki, ami árban is megfelelne nekem!
Amire használnám: LG LM620S típusú tv lenne rákötve , illetve wifin-n keresztül noti meg telefon kapcsolódna rá! UPC 50 megás netem van.
Ez megfelelne akkor az elvárásoknak? A beállítása mennyire lenne egyszerű?
-
JohNNyL
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most is bekapcsolt gép megy de ez így nem hatékony energiafelhasználás szempontjából és ezzel szemben is szaggat a film néha néha mikor nagy tartalmat kell kiszámolnia! Így ezekből gondoltam, hogy a szűk keresztmetszet a router lehet!
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
áh, nekem ez kínai. Nekem elég ha bedugom, belövöm a jelszót és múkodik...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
WDR3500
- Szimultán dual band
- 1 usb port
- wan/lan portok: 10/100mbit
- wifi be/ki gombWDR3600
- Szimultán dual band
- 2 usb port
- wan/lan portok: 10/100/1000mbit
- hw nat: "WAN to LAN throughput of over 800Mbps" -
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia mint már írtam nem értek a wifikhez a kérdésem akkor az lenne mit tud a gigabites router, mennyivel különb attól amit ajánlottál. Ha ilyenben gondolkodnék akkor mit ajánlanál és az a 20k. az pontosan mennyi! Köszi a türelmed.

-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oksa, köszönöm a segítséget. USB nem tényező nálam úgyh lehet befektetek a 3500-as modellbe.
mod - valami leírást tudna valaki linkelni, hogy valójában mi is a gigabites vezérlő. (melóban vagyok korlátozottak a lehetőségeim
) -
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, TL-WDR3500/3600 között is a sebesség a különbség amint jól látom?! Amúgy ua. a kettő. Kérdés, hogy a 3500-ös bírna még a 80/25-el?! (mert gondolom a 40/20 meg sem kottyanna neki)
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy main gép van és 2-3 Wifis eszköz, teló és lapos. Tehát mondhatni, hogy a hardver ugyanaz csak itt 300Mbit/sec van?! Ez csak a Wifire érvényes vagy úgy mindenre? (bocs az amatőr kérdésekért, de most mélyedek bele a rúter lélektanba)
-
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia Digi netünk van és 50megás /sec. Az igények alatt mit értesz ? Annyi lenne a lényeg, hogy a lakásban bárhol tudjak csatlakozni a netre.

-
JAGER 10
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
USB port kell még rá, mert külső HDD-vel akarom használni.
-
Negative
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
TP-LINK TL-WDR3600 megrendelve.

-
Kipity
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben köszönöm, a TP-Link TL-WDR3600 szimpatikusnak tűnik!
-
Halfer
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, akkor ezért nincsen a lefedettségről túl szemléletes adat. Köszönöm.
-
zazahoho
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ilyen gyors választ nem is mertem volna remélni
.
Az 5 évet azért írtam mert d-link ből már a második döglött be, illetve csak a táp.Meg nem is volt wifis.
Jó pár oldalt átolvasgattam ,de ezeket a típusokat szemeltem ki. 2 asztali gépet kell kiszolgálni és 1-2 tabot telefont.Szóval ha lenne jobb készülék akkor szívesen fogadom a tanácsokat.
-
Integrator
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A DIR-645-ön csak azért gondolkodtam el, mert sok helyen agyon dicsérik ezt az új SmartBeam technológiát, de Nekem nem mond semmit.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!Üdv.
-
Axess
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Magnat
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem 3 elborult ismerősöm is van akinek van, ebből egynek a céges mellett van saját is, de valszeg tényleg nem ez a jellemző

-
Magnat
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pontosan nem vagyok képben vele, csak h vannak limitációk BB esetében, de remélhetőleg nem az van neki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
5M - erre csatlakozna többnyire 2 pc vezetéken és 1 tab.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
15/1Mbit ADSL. Az igényem annyi, hogy tudjam állítani a portok priorotását valamilyen módon. Például ha egy alsóbb prioritású porton megy a feltöltés lefoglalva a teljes sávszélt és egy másik gépről elkezdek internetezni, akkor ne kelljen 3percet várnom mire bejön az oldal, mert rögtön átadja a router a sávszélt. WiFi képes legyen természetes.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy keressem és mit kellene néznem a specifikációknál. -
soultrapp
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
elsőnek ezt a topicot linkelted:-)
-
Godimodi
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
5-10 megás net van,ennél nem gyorsabb.
-
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm hálásan
-
kiskekko
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
peperox
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönöm!
-
laxika0428
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a gyors választ. ez elviekben meg is oldaná a problémámat?
-
SAMYka
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez a 1043ND szimpatikus
Kérdés amire nem találtam választ: képes e USB-HUB működtetésre is?
Arra gondolok ha esetleg később rádobnék egy nagyobb vinyót amit a hálózaton lévő gépekkel szeretnék elérnimod: közben meg van igen tudja kezelni a hub-ot
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ohh most jut eszembe tervbe van tv vétel is és pcröl 3d hd filmeket néznék a tv lejátszóval és olyan router kellene ani ezt akadás mentesen tudja.
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi

-
SAMYka
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azt megtanultam hogy nem mindig a legolcsóbb a legolcsóbb inkább jó ár/érték/megbízhatóság arányút keresek.
(most is dolgozik egy WRT54GL nem volt olcsó de jól teljesít csak az usb hiánya most a gond) -
SAMYka
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
Topicját olvasgatva vegyes érzelmek vannak bennem.
Esetleg más opció? -
Schizoka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelenleg egy pc és egy xbox 1 laptop és nemsoká egy telefon lesz használva rajta.
pc csak torrentre és böngészésre xbox multira laptop böngészésre van hastnálva.
mostanában vettem észre hogy megszakad a net és csak akkor lesz ujra ha resetelem a routert.ez kb 3 hete van.
először a szolgáltatóra gyanakodtam.de kihúztama routerböl a kábelt és közvetlenül a modembe dugtam és akkor jó lett.
meg még olyan gondom ami már pár hónapja zavar,hogy mikor multizok a boxxal akkor fps nél mikor lelönek a visszajátszásnál látszik hogy aki lelő már hamarabb lát engem és lő én meg csak éppen meglátom.gondolom ez a ping értékkel függ össze de az mérésnél jó szokott lenni.(14-25)ja ár az olcsó és megbízható legyen

-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
koszi, most mar okosabb vagyok

-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
koszi, akkor antennasat keresek - csak fura, hogy az ujabb linksysek szinte mind antenna nelkuliek (korabban azok is antennasak voltak).
a switch vs router dolgot termeszetesen nem a 100mbit/gigabit viszonylatban gondoltam, hanem a modern gigabit router/switch viszonylatban. ezek az altalanos 150-200 mbitek furak egy gigabites eszkoztol kabelen, a switchemen szinte a vinyok a szuk keresztmetszet.
-
dAnky
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az a baj h nem nagyon tudom mit tudhat egy router azon kívül hogy szétoszthatom vele a netet
most láttam itt olyanokat hogy van olyan router amivel ha letöltök filmet torrentről ha a gép ki van kapcsolva a letöltés akkor is megy. Ezt nem egészen értem hogyan működik de jól hangzik
) -
Shomci
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hello!
köszönöm szépen a gyors választ.
a fentieket azért zártam ki, mert eddig csak rossz tapasztalatom volt velük, de ha van olyan ami szerinted jó, megfontolnám!
köszi,
Soma -
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Még át kell gondolnom, hogy megéri-e nekem 10k ft-tal kevesebbet fizetni, de min. egy délutánt eltölteni a ROM-okkal és a barkácsolással. -
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
koszi! csak egy "szerver" lenne a lakasban, ez kabellel csatlakozik a routerre. a htpcnel lenne kerdes, hogy eleg e a wifi, vagy inkabb a kabel? nem szarakodnek a kabelekkel, ha nem muszaj
a tobbi cucchoz (notebook, tablet, okostelo, etc) eleg a mostani megoldas is.amugy miert ennyivel lassabb egy gigabites switchhez kepest a router? legalabbis nekem vmi holt kommersz 8 portos dlink switchem van, de joval gyorsabb, mint ami az elso hozzaszolasban van. nem lenne rossz kivaltani a ket dobozt eggyel, ha lehetseges.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen... igen.. gigásat, és köszi a tippeket
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hűűű... ez nagyon hasznos infó volt! Köszönöm szépen, így már értem. akkor gondolom elvileg bármilyen nem wifis router is megfelel erre a célra. Minek egy szobába 2 wifisrouter? (költői kérdés)
-
bteebi
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tanácsot!
Lehet, hogy a 842ND-t fogom választani, mert nem kevéssel olcsóbb. A gigabites port nem létszükség, bár nyilán nem hátrány
. Még majd megszülöm, hogy melyik legyen - lehet, hogy majd az aktuális raktárkészlet fog dönteni
. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem gond, hogy a Linksys is 10/100-as? Ha jól emlékszem, akkor most nem a LAN -ba van dugva, hanem a WAN -ba. A DHCP sincs kikapcsolva. Ha elvégzem a változtatásokat, mi fog változni?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
+(#22670) Matula 007
Köszi!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Szerinted megéri a felárat a 1043-as? Vagy mit lehet kihozni 13-14K körül, hogy a lehető legjobb legyen?
Üdv!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Lehet érthetetlen vagyok, de nem arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan mekkora sebességre képes az egyik és mekkorára a másik, hanem, hogy erősebb-e egyáltalán a 3 antennás, vagy nem? Ezt sem lehet megmondani?
Üdv!
-
Szajo
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De nekem kb 1:8000hez hogy ADSLről leváltok, egy ideig biztosan ez marad, 10megás ADSL net a GTS Datanetnél. Más hátránya nincs? (Mondok pár baromságot fejből, pl hogy megszakad a net, ingadozik, nagy lesz a válaszidő,torrentezni nem tudok vele stb ) szóval nekem az a lényeg, hogy ADSL re stabil, és jó legyen!
Valamint lehet olyat a modemrouterrel, mint a modem+routerrel, hogy ott kihúztam a routert mikor nem kelett és modemről ment és akkor gépen manuálisan kellett csatlakozni! Ilyet lehet vele? Mondjuk kikapcsolni a router részét vagy nem tudom

Bocsi ha hülyeséget kérdezek és a válaszokért előre is köszi! -
Beri
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elég nagy hülyeségnek hangzik, annak fényében, hogy ez egy relatíve erős router így simán bírnia kell a 3x8 dBi is.
Bírnia kell? Az antennát nem "erőből kell teletömni árammal", hogy legyen router, ami "nem bírja el". -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hali!
Köszi, értem, de nagyobb a hatótávolsága a 1043-nak a 3 antennájával? Azonos körülmények között.
Üdv!
-
DNReNTi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem tudom már hol olvastam hogy a router max 20dBi-t tud. Így felesleges 3 antennát cserélni elég 2-t. Lehet hülyeség?

-
DNReNTi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
A gigabit lan kellene mivel arra a vinyóra dolgoznék amit a routerre tennék fel. Így nem kéne külső vinyón másolgatni a cuccokat ha a laposon dolgozok nem az asztali gépen. Árban max 15-re gondoltam, ezért is néztem ki a 1043ND-t meg még betennék a kosárba 2db 8dBi-s antennát, azt ellőnné a jelet Kubáig.
-
Jurankadrian
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ! Még egy kérdésem lenne a routerre kötött hdd helyett mit csináljak? ha a laptopon van a hdd kötve úgy ok-s a dolog,
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
értem, köszönöm
-
Jurankadrian
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mik az igényeid? vezeték nélkül kiszolgálja a 2 telót 1 laptop 1 tv-t
Gigabites portok? nem igazán tudom mit jelent
USB portok? egy külső hdd-t csatlakoztatnék
Milyen 3rd party firmware támogatás? nem tudom mit jelent
Milyen márka legyen? ---
Milyen márka nem legyen? ---
Milyen netet kellene kiszolgálnia? UPC Fiber Power 50
Tervezed, hogy nagyobb csomagra válasz, ha igen mekkorára? Igen, és valszeg szolgáltatót is 100 Mbit
Milyen kliensek csatlakoznának rá (G/N150/N300)? nem tudom mit jelent
Kell 5 GHz-es sáv használata? nem tudomEléggé hiányos a tudásom ezen a téren, ezért is kérdeztem itt!
A lényeg, hogy legyen stabil a kapcsolat az egész lakásban max. jelerősség mellett! Tudjak filmet nézni a laptopról vagy a külső tárról a tv-n. Ilyesmire kellene!
-
Biriboyka
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Olyan 7-8k körüli összeget.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A WNDR4000 és a WNDR3700 v1/v2 teljesen más architechtúra, tehát nem csak a WiFi-ben különbözik. Előbbiben 480 MHz-es BroadCom BCM4718 CPU van, utóbbiban 680 MHz-es Atheros AR7161. Ráadásul a WNDR3700v2-ben 16 MB-os Flash van (gyaníthatóan ezt lehet venni) szemben a WNDR4000 8 MB-jával.
A WNDR3700 v3 viszont szintén BroadCom BCM4718A1 CPU-s és 8 MB Flash-al szerelt.A linkelt táblázatban egyébként a WNDR4000 nincs benne.
-
Attila17
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi jó lett, de fogalmam sincs hogy miket állítgattam , de működik.

-
Arand33
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
40/20 digi
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"gigabites portokkal felszerelt típus"
Ezek ugye azok, amelyeknél odaírják, hogy 10/100/1000?
Egyébként gigabites ÉS wifis ÉS 3G-s rúterekből a legolcsóbb 42 036 ft. :-(
-
pacman789
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen! És ezek közül mindegyik bírja a torrentet?
842ND ez is vinni fogja azt a mennyiséget? Illetve van rá olyan fw?
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért a 3600 erősebb CPU-t és 4-szer annyi RAM-ot is ad az említett dupla USB-n és 5GHz-es WiFi-n felül az 1043ND-hez képest. Ráadásul minimális felárért. Szóval azon mindenképpen érdemes elgondolkodni.
-
deuscreator
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
lakotarsak neha elkezdenek tolteni, en meg belaggolok jatek kozben... bandwith limitet kene valahogy csinalni, csak nem tudom a routerem tud e ilyet. ahogy neztem a beallitasokat nem
kpn experia boxom van, nem tudom mi a markaja, milyen router igazabol. van valami megoldas erre?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
most láttam itt olyanokat hogy van olyan router amivel ha letöltök filmet torrentről ha a gép ki van kapcsolva a letöltés akkor is megy. Ezt nem egészen értem hogyan működik de jól hangzik
.

Dr.NX