Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #24845312

    törölt tag

    válasz szg88 #34176 üzenetére

    Intelnél nem kell problémázni semmin sem, bármelyik RAM-ot is veszed, menni fog mindegyikkel, ha nincs benne a listában, akkor is. Órajel tekintetében a processzorban lévő memóriavezérlő miatt max 2400 MHz lesz az elérhető sebesség, de cserébe az időzítéseken tudsz majd lejjebb faragni.
    Amiatt ajánlottak nagyobb órajelű RAM-ot, mert ha esetleg azonos/közel azonos árban tudnád megvenni, akkor már érdemesebb azt venni, gondolva a későbbi bővíthetőségre/eladhatóságra. Ha mondjuk veszel ugyanebbe az alaplapba egy i5-öt/i7-et, máris 2666 MHz-en fog menni a RAM-od. Ha a későbbiekben esetleg Z chipsetes alaplapot veszel, ott már van RAM OC-ra is lehetőség, ki tudnád használni a gyorsabb RAM-okat is. Esetleg ha Ryzenre váltasz, azok már alapból is ki tudják használni a nagyobb órajelű RAM-okat is. Vagy csak egyszerűen eladod, mert DDR5-re váltasz, akkor sem lesz mindegy, hogy egy kisebb órajelű RAM-ot hirdetsz-e meg, vagy egy nagyobb órajelűt, gyorsabban, könnyebben fognak elvinni egy 3000-3200 MHz-es RAM-ot, mint egy 2400-2666 MHz-est. Nagy pénzeket persze nem érdemes beleölni a gyorsabb RAM-okba, főleg így, hogy jelenleg ki sem tudnád használni, de ha közel azonos áron tudnál gyorsabbat venni, akkor az már erősen ajánlott lenne.
    Az órajelen kívül mindenképp vedd figyelembe az időzítéseket is, órajelből minél magasabb, időzítésből (CL) minél kisebb legyen a cél.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés