Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz Korcselmelet #26499 üzenetére
A Dual Chanell mód és a későbbi, esetleges bővítés lehetősége miatt a KIT-et válaszd. Azért olcsóbb az 1x 16GB mint a 2x8GB mert egyszerűen olcsóbb előállítani egy modult.Mivel B150 lesz így nem érdemes fizetned pluszban a 2133Mhz feletti RAMokért mert csak annyin fog menni mind (H110 és H170 lapokban szintén).
-
törölt tag
válasz #68216320 #26498 üzenetére
Közben megváltozott a dolog és végül Corsair Vegenance LPX 3000MHz CL15 lett a választott.
Egyszerűen azért, mert olcsóbb volt. Bár most az XMP profilon használom, azaz 1.35V-on.
Próbáltam 2666MHz-en 1.2V-al kicsikarni belőle CL15-öt, de nem jött össze. -
x64
aktív tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-G41M-ES2L rev.1.1 alaplapom van, benne 2x2GB Kingmax 1066MHz DDR2 kit.
Szeretnék bele 2x4GB-ot, de a legtöbb hirdetésben azt olvasom, hogy ezek csak AMD lapban futnak kifogástalanul.Ezek esetleg jók lehetnek nekem?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez elképzelhető, hogy jó az alaplapodhoz. A nagy kapacitású ramokkal általában az a baja az Intel lapoknak, hogy kevés ic-ből állnak és emiatt egy ram ic nagy kapacitású lesz, amit nem kezel jól az intel chipset. Ennél a ramnál viszont sok ramkocka van, pont emiatt szerintem menne a tiedben.
Persze legjobb lenne próbálni.
-
Vismajor01
addikt
Ezek mennének dual channelben?
Corsair cmv8gx3m1a1600c11
És Corsair cmx8gx3m1a1600c11Ha nem találod: a különbség a 3. betű.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
szasanyi
félisten
válasz Vismajor01 #26508 üzenetére
Más modulok, azonos időzítéssel és feszültségigénnyel... lehet, de ez lapfüggő is. Teljesen biztosat csak próba után lehet mondani.
[ Szerkesztve ]
-
mpeti3
csendes tag
válasz MK VII #26488 üzenetére
Sziasztok,
Nos tehát az a helyzet, hogy úgy van feltéve, hogy a hosszabbik (121mm) oldala van a RAM slotok felett.
Viszont azt néztem, hogy ezek annyira közel vannak a lapomon a CPU foglalathoz, hogy az egyik slotot teljesen eltakarja, tehát szerintem ott már beleér az a része is ahol csak ilyen 19-20 mm van. Itt egy ilyen ferde rész van alul ahogy az általad linkelt specifikációs oldalon is látni.Valamint a hűtő felfogatásához szükséges fém keret szintén rálóg a foglalatra, és emiatt olyan memória amin borda van nem valószínű hogy elfér, mivel a jelenlegi Vengeance-t sem tudtam betenni ettől. (Amikor még nem volt fent a hűtő, csak ez a keret, akkor rápróbáltam.)
Ha ez nem lenne akkor lehet bepróbáltam volna a linkelt memóriákat, de így azért nem merném...
A kérdés az hogy egyetlen modul sokkal rosszabb, mint dual-channel-ben, valamint hogy az a low profile Kingston nagyon gagyi? Vagy van-e esetleg még valami más ötleted?(#26486) jeni
Ez az NF-A15 venti 140mm csak épp a lyukak 120-nál vannak ha jól értem. Tehát ha a hűtőmhöz kapott keret felfér, akkor nagy eséllyel a venti is el fog férni, ha jól gondolom... Ez elég tetszetős, gondolom sokkal jobb lenne, mint a gyári.
Az elhelyezéssel pedig az a probléma, hogy én csak egyféleképpen tudom feltenni.
Ilyen a lapom: Kép És ilyen a hűtő AMD-s kerete: A második a képen
Lehet látni hogy a lapon lévő négy furat téglalap alakban helyezkedik el, tehát a keretet csak egyféleképpen lehet feltenni (mivel másképp nem ér el a furatokig), és a hűtőt így nem lehet 90 fokkal forgatni, tehát mindenképpen a 121mm-es oldal érne a slotok felé, csak legfeljebb a VGA sem férne be, ha megfordítanám...[ Szerkesztve ]
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
Kro
tag
Sziasztok.
Vélemények ezekről a memóriákról?
[link]
Nem igazán találtam teszteket róla.
De a 10 év gari biztató.
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Sziasztok!
Giga Z170X UD3 és i7 6700K mellé tudtok ajánlottabbat a HyperX Fury Black 2666MHz kitnél, ha ez az árplafon?
A Kingston támogatási listáján szerepel az UD3-as lap.Köszönöm!
MK VII: a giga QVL-je sztem béna... vagy én vagyok az. Ott a 4x4GB-os és a 4x8GB-os van a listán, míg a Kingstonnál szerepel az UD3 lapnál a 2x8GB-os is.
szasanyi: néztem, de sem a Gigabyte, sem a G.Skill listáján nem szerepelnek az egymást támogatók között.
Köszi mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
deny330
aktív tag
Ezzel a rammal valakinek tapasztalata? 2x8gb-ot szeretnék venni (Gigabyte B75M-D2V alaplap). Pár hónapja elég nyomottak voltak a ram árak, nem szívesen költenék többet 24.000 forintnál ebből kifolyólag.
-
Tikakukac
titán
Adott a kérdés: lefuttattam a biztonság kedvéért nem XMP-ben is a linx-et, 50 körrel. Hibátlanul megy a gép.
Úgy tűnik ez nálam kuka.
Mire cseréljem?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Petya2900XT
aktív tag
Üdv.
Ramvásárláson gondolkodom.
Van jelenleg egy G.Skill 8GB 1600MHz-es CL8-as kitem. Szeretnék bővíteni egy 8GB-os kittel. Árban 15K körül lenne Corsair Vengeance CL9-es 1600-as ram vagy 16-ért gondolkodtam h maradok a G.Skillnél 2166MHz-es CL9-es.
Szerény véleményem szerint előnyem nem lenne a gyorsabb ramtól mivel a lasabbhoz idomul,de a kérdés,hogy tuningtól lesz-e vmi hátrányom vagy kompatibilitási problémám? Esetleg ha ezeket a ramokat nem ajánljátok akkor mit kellene válasszak?
Előre is köszi.Ui: P8Z68-ba menne.
[ Szerkesztve ]
6800K+6870–XboxSX—PS5–Switch
-
MK VII
veterán
válasz Petya2900XT #26520 üzenetére
Szia... Ha tuningolod a géped akkor semmiképp nem ajánlom a 4 modult.. Add el ezeket és vegyel egy 2x8gb-os kitet.. A tuningnak teljesen keresztbe tehet a több modul mivel a processzorban van a memória vezérlő és jobban melegszik a proci. Egy stabil beállításod is instabil lehet miatta.
[ Szerkesztve ]
-
szerzol
senior tag
Sziasztok!
Kingston, vagy Corsair?
-
Caliber92
csendes tag
-
szasanyi
félisten
-
-
kippedli
tag
Milyen ramot ajánlotok játékra ehhez a confighoz: I7 4770k, MSI GTX 1060, Asus maximus Vii Ranger. Most Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1333C9 2x4gb van. 2x8gb-t szeretnék illetve nem tudom ,hogy a mhz vagy a késleltetés a fontosabb.
Ezeket néztem: cl9 1866mhz
Illetve olvastam ,hogy vannak kimondottan Intel supportos RAM-ok, ezek mennyire igazak?
De bármit meghallgatok, köszi!
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok egész véletlenül, hogy miért tűnt el szinte mindenhonnan ez a RAM?
G.Skill DDR3-RAM 16GB PC3-19200 TridentX Kit (F3-2400C10D-16GTX)Hiánycikk lett újabban?
-
jeni
félisten
válasz Adams15 #26537 üzenetére
Hello!
KAPHATÓÓÓ!
Ugyanaz a bolt.
Egy helyen vannak. -
Adams15
aktív tag
-
Pista74
újonc
Sziasztok!
Memória ajánlót szeretnék kérni tőletek.A gépem:
Gigabyte GA-EP45T-UD3LR rev.1.0 BIOS F12e.
Intel Xeon X5450
Kingmax 4x1GB FLGD45F-B8MFL7 1600Mhz
8 gigára(2x4) szeretném növelni.Először Kingston Savage (4x4Gb) 1600 CL9-el próbálkoztam de hiába,eladtam.Utána egy Corsair XMS3 (2x4Gb) 1333 CL9-es jött és ezzel sem működött csak sípol, újraindul,sípol.A P45 cipset nem támogatná őket?A gyártó honlapján a támogatott memóriák nekem kínaiak,nem értek hozzá.Már nem merek venni semmit de az egyik oldalon kaptam egy ajánlatot egy G-Skill sniper 1866 CL9 (2x4) ram-ra,azt írták,hogy a P45 cipset korára tekintettel ezt ajánlják mert ez van legrégebben a piacon ás a processzorral jól párost alkotnak.Hát nem is tudom.
Ha valaki tud segíteni,megköszönöm! -
jeni
félisten
válasz Pista74 #26542 üzenetére
Érdekes több memória modult próbáltál és még se ment azokkal?
Ez van a gyártó memória supportjában.
ennek is menni kell vele.
a mostanit meg elrakod tartaléknak.
párba válogatva
ADATA
olcsóbb kivitela másik megoldás,hogy pont olyant veszel ami van most a gépedben az a 1db 4GB modul melléje!
Ha beteszel két újat KIT-ben a régit vedd ki mert lehet az bezavarhat.
A1 - B1 vagy a A2 - B2 slotba tedd azokat
a lapod 16GB-ig támogat (minden bizonnyal 4x4GB-ig anno megtervezve) és ezért direkt a 8GB modulokat nem is próbáltam ,mert régi alapod és lehet a BIOS már nem ismerné fel azóta újként piacra került 8GB modulokat!
[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Memória tanácsot szeretnék kérni.
Alaplap: [GIGABYTE GA-X99-Ultra Gaming]
Cpu: [Intel Core i7-6800K 3.4GHz LGA2011-3]
VGA: [GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB GDDR5X 256bit PCI-E (GV-N1080G1 GAMING-8GD) ]Ehhez kellene javaslat 16 illetve 32 giga 4 csatornás ramra. a proci @4.00ghz-en van tervezve.
Proci hűtő még nincs az majd ha megvan a ram
Köszönöm szépen előre is. -
Pista74
újonc
Szia!
Találtam egy Kingston 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT-et aminek a gyártói cikkszáma
KHX1600C9D3B1K2/8GX az én lapom memória supporjában hasonlóak a számok 1,2 kivételével
KHX1600C9D3K3/12GX szerinted ez számít valamit,jó lehet hozzá?
Válaszod előre is köszönöm és az előzőeket is!!! -
blúmen
tag
Üdv,
Szeretnék kérni egy kis segítséget.Egy Dell OptiPlex 390 gépbe szükségem lenne még 4GB RAM-ra.
milyet vegyek? valami speckó kell bele?Egyébként:
Nem ECC kétcsatornás 1333 MHz DDR3 SDRAM
http://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/optiplex-390/pdRAM: Kingston KP382H-HYC
Nagyon szépen köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
Szia! Szeretnék kérdezni egy apróságot: Gyerekeim gépeiben Asus H110M - K alaplapok vannak, amelyekben két memóriahely van.Mindkettőben van egy-egy 8 GB - os Kingston memória. Van egy használaton kívüli gép, amiben pontosan ugyanilyen memóriák vannak, csak éppen 4GB kapacitásúak (pont 2db). Ha azokat átraknám mindkettőbe a 8GB mellé, akkor az a 12GB rendesen működne? Mondom, minden egyezik, csak a GB nem. Vagy vegyek ugyanilyeneket 8GB - osban? Nem volna még rá igazán szükség, főleg játszanak csak.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha 16 Gb fölé nem szeretnék menni, akkor mit éri meg jobban vennem? G.Skill TridentX-et javasoltátok, hogy érdemes kipróbálni.
Ebből egy 2400 Mhz-eset néztem ki, amiből van 2*8 Gb kit, vagy tudok venni két 2*4 Gb-os kitet is. Van teljesítménybeli különbség attól függően, hogy 4*4 vagy 2*8 lenne benne?
Szerk.: Mivel dual channel az alaplap, valszeg a 2*8 Gb a nyerő, nem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest