Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sereeff
aktív tag
Hello!
Van egy Alaplap: Asrock 970 extreme3
Amiben a 2. és a 4. slotban van egy-egy corsair vengeance red magas hűtésű, memoria modul (2x4 gb)
Az a kérdésem, hogy rakhatok e a 3. slotba 8gb memóriát, vagy jobb a 2x4gb low profile, mert a proci hűtőtől az egyes slot szinte használhatatlan.... ( schytech ninja 3. rev 2)
Ill most néztm corsair 2x2 gb ramot ami ugyanúgy 1600 mhz de alacsony s így elférne.... megvehetem? Tudom használni?[ Szerkesztve ]
Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
sereeff
aktív tag
válasz szasanyi #26404 üzenetére
nem mert sajna a borda bitang nagy.... sa 2x2 gb amit írtam mehetne? Vagy ha látok itt loww profile 2x4 et de nem a red serie? Az baj? Mert nagyon nem értek hozzá, csak betolom, azt pussz, de tudom, hogy sok baj okozója lehet....
Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
szasanyi
félisten
válasz sereeff #26405 üzenetére
Az nem számít milyen színű, még az is kevésbé mi a neve. A lényeg, hogy minél nagyobb kapactású RAM legyen (pld. 2x4GB) és DDR3 1333Mhz és -2000Mhz között (minél gyorsabb annál jobb, de sajna drágább is). Természetesen a modulok azonosak legyenek a problémák elkerülése érdekében.
Itt láthatod a pontos típusokat amit támogat a lap és amikkel biztosan nem lesz gond. -
kecz
aktív tag
válasz szasanyi #26384 üzenetére
Most meg az a gondom, hogy a 2 kiszemelt webshopból (PCX, Ipon) nem tudok olyat válogatni magamnak, ami a memory support list-en rajta lenne (és megbízható). Legalábbis kitben nem. Ha esetleg nem kitben venném, úgy is működne a Dual Channel? Persze 2 azonos típusút vennék.
-
kecz
aktív tag
válasz szasanyi #26410 üzenetére
Pl: HyperX Savage ramokból a CL13-as 2133-as 4x4-es kitet (HX421C13SBK4/16) támogatja az alaplap (Asrock B150M Pro4). De 8 GB-osban lehet kapni ugyanilyen paraméterekkel 8 GB-os Savage-et. (Jó, tudom, az 4 gigás, ez meg 8.) Ha 2x8 GB-ot vennék ebből, akkor elméletileg ugyanott lennék a végén, csak kevesebb slotot kellene használnom.
Vagy a Corsair CMV8GX4M1A2133C15-öt szintén támogatja az alaplap, de ez csak egy darab 8 GB-os modul. Ebből pl lehetne nekem 2x8-at beszerelni annak ellenére, hogy nem kit-ben támogatja az alaplap? (mondjuk lehet ez nincs is Kit-ben. Nem néztem utána.)
-
kecz
aktív tag
válasz szasanyi #26412 üzenetére
(Megesik, hogy ami a fejemben teljesen tisztán összeáll, az kicsit kuszán vetül papírra )
Én 16 GB-ot szeretnék a PC-mben tudni. Gondolom dual channelben jobb lenne, ezért keresem a kit-es megoldásokat. A 4x4-et egy kicsit sokallom. Bár nem tervezem később a gépem bővítését, de akkor is inkább szeretném 2x8 GB-al megoldani a dolgot.
És hát ugye innen indul a kihívás, mert ha követni akarom az alaplap gyártója által ajánlott memóriák listáját, egyszerűen nem találok belevalót a fentebb említett 2 webshopból.
Az előző hozzászólásomban 2 példát hoztam (egyébként több megoldást nem is találtam) arra, hogy habár nem pontosan a kit változatát támogatja az Asrock, hanem a sima single modult, attól még tudnék belőle úgymond házilag kit-et csinálni úgy, hogy szimplán 2-t veszek belőle. (most néztem, hogy az Ipon-on a Corsair-ből a maximális vásárolható mennyiség 1 db. )
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Ezek szerin nem lettem volna egyértelmű, vagy a fogalmazásommal van vmi baj?
Én ezt a két KIT-et ajánlom, amivel tuti nem lesz gond abban a lapban:
- 16GB HyperX Fury Kit (HX421C14FBK2/16) ~31k-tól
- 16GB G.Skill Ripjaws V (F4-2133C15D-16GVR) ~31,5k-tól -
jeni
félisten
Sőt csavarok egy kicsit a dolgon
Az 1x16GB is jó lehet neked ha majd később esetleg bővíted még egy ugyan olyan RAM-ra ami szintén 1x16GB azonos frekivel azonos időzítéssel.Feladtam a leckét neked.
Egy darabig egy DDR4 Corsair 1x16GB 2400Mhz Cl15 memória modult használtam a gépemben,hiba nélkül sőt a memória tesztet is lefuttattam és el se akadt a gépemben.
Mivel az utolsó darab volt az Aquacomp boltban és 10 év garival adták,melyet azonnalira is megvehettem.
Amúgy az a legjobb dolog ha egyszerre veszed megy és gyári KIT-ben.Ezt a hardverker boltban azonnal megveheted!
Amennyiben Z170 lapot veszel vagy már meg van akkor EZT VENNÉM!!! PUNKTUM!!!
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Memória vásárlás előtt állok, és néhány dologban kérném a tanácsotokat:
Ismerősömnek nem olyan régen meghalt az egyik memória modul a gépében. Egy HyperX 2x8GB-os KIT volt, amit az iPonban vett. Garanciáztatni csak a teljes KIT-et egyben voltak hajlandóak, azt nem tudták megoldani, hogy csak a rossz modult küldik vissza és addig eldöcög a gép fele memóriával.
Az ilyen problémák miatt szerintetek érdemes elkerülni a KIT-et, és inkább ugyanazt a memóriát 2x megvenni?Ezeken a modulokon gondolkodom jelenleg: HyperX 16GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT
Helyette vehetnék ebből 2 db-ot, ami elvileg ugyanaz: HyperX 8GB Savage DDR4 2400MHz CL12
Csak egy 1000-essel lenne drágább. Lehet, hogy hülye vagy paranoiás kérdés, de előfordulhat, hogy 2db ugyanolyan márkájú, órajelű, stb. RAM valamiért ne működnének együtt, ha nem közös KIT-ből származnak?
Egyébként egy főleg játékra használt gépbe (ASUS Z170 Pro Gaming Aura alaplap, i5-6600K processzor) szerintetek ez megfelelő választás? IGP-t várhatóan nem fogom használni, a topic összefoglalója alapján ezért inkább az alacsony időzítésre érdemes rámennem, mintsem a magas órajelekre. A fenti volt a legalacsonyabb időzítésű DDR4-es memória, amit találtam.
Egyébként mi a véleményetek az iPon, PCX és Aqua boltokról? Úgy tudom, hogy az iPont sokan dicsérik a korrekt garanciális ügyintézések miatt. Szerintetek vegyem a legolcsóbb helyen, vagy ha csak kicsit drágább az iPon, akkor is inkább ott érdemes?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Sidorovich #26419 üzenetére
Én ezt nem javaslom. A KIT azért jobb, mert ott a 2gb modul garantáltan és hibátlanul együttműködik és ha nem gari. Ezen kívül ha veszel 2db modult és megy is hibátlanul, de egyik meghibásodik akkor mi lesz? Az megy gariba, és ha nem tudjják uo. típusra cserélni akkor mit csinálsz?
-
jeni
félisten
válasz Sidorovich #26419 üzenetére
Helyedben ezt venném meg. Erre még senki sem panaszkodott és a Z170 laphoz ez jobb vétel.
Viszont én nem lettem ,még meggyőzve arról épen az alacsony időzítés jobb és többet ér a magasabb frekinél. -
Sidorovich
senior tag
Köszi a tippet.
Ez itt a hivatalos doksija a választott alaplapomnak a memóriákról. Csak olyan memóriát érdemes venni, ami pontosan rajta van ezen a listán, vagy ez csak azt jelenti, hogy ezekkel tesztelték a lapot, de igazából bármivel megy?
Aaz általad javasolt G.Skill nincs a listán, míg az általam kinézett HyperX rajta van, de nem olyan kiosztásban. (2x8GB helyett csak 4x4GB és 4x8GB felállásban)
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Sidorovich #26422 üzenetére
2x8GB KIT ott azonos a 4x8GB KIT-el.
Azt tudni kell,hogy a gyártó nem minden memóriával,memória KIT-el teszteli le a lapjait.
Amúgy nem lennék meg lepve,hogy a memória modulokban azonos a cucc az adott gyártó memória KIT között, azok közt amelyek a CL és a freki azonosak,ami külsőleg láthatóak különbségben azok a hűtőbordák.Egyébként ha vissza olvasol,akkor észre lehet venni,hogy akik memóriát /memória KIT-et keresett esetek 90%-ban a lista alapján nem találja meg egyetlen magyar webshopok kínálatában!
[ Szerkesztve ]
-
frenkye
csendes tag
-
jeni
félisten
válasz frenkye #26426 üzenetére
dobd fel egy érmet.
fej vagy írás
én se tudnék választani melyik lenne az?
infó infó1 infó2minden hol azt írják,hogy a késleltetés legyen kisebb és a órajel legyen nagyobb.
de amikor szinte egymás mellett van akkor melyik a jobb választás?
talán itt jönne képbe,hogy melyik az olcsóbb és melyikre van több gari?
ezeknél egyik sem döntene.
[ Szerkesztve ]
-
kecz
aktív tag
válasz szasanyi #26417 üzenetére
Ha az Asrock honlapján nincs is fent a támogatási listában, de a Kingston támogatási listáján ott van, szóval a megoldás ez a HX421C14FB2K2/16 Fury kit lesz.
-
szasanyi
félisten
Biztosan jó lesz, vedd meg nyugodtan. Ez az egyik legajánlottabb KIT több tesztoldalon is, a nagy kompatibilitása miatt mindenhol, mindegyik lapban probléma mentesen ment. Nekem sem volt vele gondom eddig 3 lapban (Gigabyte Z170-SLI, ASUS Ranger plusz a mostani 4 modullal).
-
béke
aktív tag
Sziasztok szerintetek melyik a legjobb választás?
Nekem csak a gyorsaság a fontos,dizájnra mindeggyik ok szerintem, tuning nem kell!
AMD FM2+-gép mellé: ?
Intel G4.. vagy i3.. mellé: ?
Köszi.Kingston BeastX 2×4GB 1600MHz CL9
Alá írás :)
-
Rambi
tag
Sziasztok!
2x8 Gb memória modult keresek ASUS Z97-AR alaplapomba. A pc játékra van használva. Későbbiekben váltanék majd skylake-ra, tehát max 1,35 V-on üzemelő modulok lennének jók a jövőre tekintve. Tudnátok ajánlani valami jó terméket 30-40k körül?
Jelenleg 2x4 gb Corsair van, de 1,5 V. Azt olvastam, hogy az 1,5 v feszültségű ramok a skylake proci memóriavezérlőjét károsíthatják, ezért nézegetnék 1,35 v alattiakat.
-
szasanyi
félisten
Corsair DDR3L memóriái 1,35V üzemi feszültség mellett tudják a gyári paramétereket.
-
jeni
félisten
szabadna még annyit hozzá tennem,hogy itt 5év garanciát adnak,igaz csekély 1000Ft-al drágább.
-
jeni
félisten
Ha jól tudom az AMD-s lapban többet számít az órajel. Lehet ezzel jobban járnál.
Picivel kisebb és alacsonyabb burkolattal LOW kiadásban.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Lemaradt
Corsair 1866 Mhz LOW 2x4GB -
Caliber92
csendes tag
-
béke
aktív tag
Köszi a válaszokat a Savage/Kit-et választottam már volt vele dolgom és szárnyalt rendesen remélem még nem változtattak a gyártási tech-en ("Az az kínaiból nem lett szalonna").
[ Szerkesztve ]
Alá írás :)
-
Viper26
nagyúr
Asrock Z170 Extreme 4 mellé az alábbit néztem ki.:
Corsair Vengeance LPX 2*8GB 3000MHz
Gond nélkül menni fog vele?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
ElBartimaeus
csendes tag
Userbenchmark mennyire hihető ilyen téren? Szeretnék majd 16 GB (2x8 a jövőbeli bővíthetőség miatt) ddr4 ramot venni egy Asus z170-A alaplapba, Főként az itt meghatározott value alapján néztem ki, illetve olyat kerestem, ami az effective speed-ben is legalább top 15. Épp ezért gyorsan a Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 C15 2x8GB-ra esett a választásom, de amint megnéztem az alaplap kompatibilitási listáját, láttam, hogy elvileg nem támogatja a kiválasztott típust. Ebben az esetben milyen alternatívát ajánlotok?
-
jeni
félisten
válasz ElBartimaeus #26446 üzenetére
Mindkettőjüknek
Viper26
Ez alapján teljesen ugyanaz,annyi a különbség,hogy ebbe 4 db 8GB modulként adja a gyártó.
Ha nagyon nem bíztok másban akkor közösen megvehetitek és felezitek.Ha mégsem akarnátok közösen akkor innen ezt javasolnám. Senki sem panaszkodott erre.
Itt is lehet kapni Corsair KIT 16GB ramot.
2x8GB kiszerelésben kapható-ez amúgy a Hardverker boltja 2x16GB itt van de drága
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Viper26 #26445 üzenetére
rendelésre 10év garival a többi webshop helyen is rendelni kell.
ha van Z170 lapod akkor a G.Skill memó KIT 3000Mhz már holnap beszerelheted. ha nem indul vele akkor a bolt vissza veszi.
én azért nem vettem meg,mert ezeknek magas a hűtőbordájuk és 1,35V kell nekik adni.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
1.35V miért probléma?
Egyébként ahogy nézem valamilyen alacsony profil kéne a Hyper 212X miatt, mert különben szerintem bele fog érni a ventibe.
Vagy Asrock Extreme 4 -nél több hely lenne, és nem lesz gond?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest