Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tian66
senior tag
Sziasztok Mindenki!
Vettem a fáradságot és végigolvastam mind a 4832 hsz.-t.
Sokat segített. De nem tudok még dönteni, hogy milyen legyen a vetítő.
Lehetséges jelöltek: Samsung A600, Mitsubishi HC4000, Optoma HD33
Az a bajom, hogy a Samsungnak nem túl erős az on/off kontrasztja, a Mitsu jobban szivárványzik mint a többi, az Optoma meg 2D-ben kiégeti a szemem. Gondolom, mert ezeket csak a leírásokból, tesztekből következtettem ki.
A környezet amiben lenne, világos kávészínű fal és plafon, sötétbarna padló.
Vetítési távolság 3,1m , vászon Bydium 92" motoros S. A meglévő TV elé jönne le.
Mivel a vászonnal szemben lévő fal elég közel van ( 3,6m ), félek hogy nagy lesz a fal visszaverése és agyonvágja az egyidejű kontrasztot.
Sötétíteni tudok de nem vaksötétre. Kiváncsiságból megmértem luxmeterrel és 1 alá tette, de az még messze nem éjfekete. Az a baj hogy nem mért 0 és 1 között.
A vetítősegédlet szerint a kép fényességek a következők:
Samu 69 nits ( zöld ) Mitsu 82 nits ( piros ) Optoma 120 nits ( nagyon borzasztóan piros )Megkérek minden szakértőt, hogy mondjon véleményt. Ki melyiket választaná és miért az adott körülményeket figyelembe véve ( szoba, vászon )
Előre is köszi Nektek!!!
-
Tian66
senior tag
válasz szaszlaci #4835 üzenetére
Már túlvagyok az összes teszten a projectorreview oldalán.
Az a bajom hogy az ott lévő fotók képei nagyban függenek az adott fényképező beállításától.
Magyarán egymáshoz viszonyítani jó, de hogy nálam milyen lesz azt nem lehet belőle kikövetkeztetni. Szóval 3,6m nincs szerinted közel a vászonhoz?
Dinamikus irisz egyikben sincs igy nem értem azt hogy ki fogom kapcsolni az on/off kontrasztot[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz szaszlaci #4838 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Biztosan nem akarok dinamikus iriszes gépet mert az állandó fényerőjáték az agyamra menne.
Az Optoma HD33 szerinted is fényes lenne?
Hány lumen ( kalibrált ) lenne optimális 3m-ről egy 92"-os matt fehér vászonra?
Az hogy van hogy a Samu itthon 260-280K az Ebay-en meg 400K
a Mitsu meg itthon 410K ott meg 260K. Szállítással meg 280K.
Hol a csapda, vagy más miért nem onnan veszi?Más: Valaki látott már Mitsu HC4000-et és Samu A600-at egymás után?
A Mitsu tényleg láthatóan jobban szivárványozik?[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz yodamastah #4857 üzenetére
Igyekszem
-
Tian66
senior tag
Tudtok valamit a Samsung A600-ról, hogy miért nem lehet kapni?
Kivonták és lesz helyette valami más, vagy csak átmenetileg nem lehet rendelni sehol?
Ötlet? -
Tian66
senior tag
A német e-bay en még lehet találni Samsung A600-at, mivel ma jött meg az enyém!!!
Figyelni kell mert van újracsomagolt ( visszáruzott), de van original is.
Elsőre nagyon bejön. Nincs sok hangja (szinte semmi), és szivárványt se láttam, pedig akartam. Ezek szerint nem vagyok rá érzékeny.
226k ért nagyon megéri, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz yodamastah #5146 üzenetére
Azt tudtam, hogy ennek 5x-es a kereke, de nem tudtam hogy az életben mit jelent, mivel még nem láttam előtte 1 chippes dlp projektort működés közben.
Így nagyon reméltem, hogy nem lesz gáz.
Nem lett!! -
Tian66
senior tag
B. U. É. K.
-
Tian66
senior tag
Kb. 1 hete vagyok boldog tulaja 1 samsung sp a600 nak, és nagyon meg vagyok vele elégedve. 3,2 méterről vetítek egy 203cm széles vászonra ( Bydium 92" mot. ).
Van 50"-os plazmám is és hozza azt a minőséget. És hát a méret
A nézőtáv is 3m körüli. A vetítő 226k volt a német ebay-en kiszállítva , a vászon meg 41 az amaránál szintén szállítással együtt. Ez össz: 267k
Ennyiért nem kapsz rendes TV-t. -
Tian66
senior tag
Azt hiszem fordulatonként lehet megállítani, így kb. 8-10 centinként. Ha be van minden rendesen állítva akkor csak nagyon túlhúzva lesz rossz a pozíciója. Amikor már 1 újabb fordulatot tett. Ez nem tapasztalat, csak olvastam valahol. Nekem motoros van és azt gondolom megéri a plusz költséget mivel abszolút pontosan beállítható és nem hibázik.
-
Tian66
senior tag
válasz SalvadorLynx #5217 üzenetére
Magánszemélyként árul, se számla se gari. Tudom mert már rákérdeztem. Mellesleg 1 adásvétele van és akkor is vásárolt. Végül nem volt bizodalmam a dologgal kapcsolatban, és a német e-bayről vettem meg 720 euroért szállítással.
-
Tian66
senior tag
válasz SalvadorLynx #5217 üzenetére
Ahhoz volt számla mivel rendes bolti termékvolt. Azóta is megelégedéssel használom.
Megérte! -
Tian66
senior tag
2,03 m szélesre kalibráltan kb.750-800 lumen, nálam. Elég is.
-
Tian66
senior tag
válasz yodamastah #5242 üzenetére
A 700-at tippelem, mert megmérni nem tudom. Eredetileg 1000-es a vetítő. Végpontok be vannak lőve így kicsit kevesebb a fény. Nem low-ba megy. Erre tippeltem a 700-at. De lehet hogy csak 400. Néha még sok is. 2m-es a vászon. A fal viszont világos ( tejeskávé ) színű.
De az marad is, mert nem egyedül élek benne -
Tian66
senior tag
válasz yodamastah #5242 üzenetére
Nehogy félreértsd, nem kötekedem veled.
Szinte az összes írásodat elolvastam, és tisztelem a szakértelmet. -
Tian66
senior tag
válasz Chiller #5369 üzenetére
Azt akartam én is, de kicsit sokallottam az 1800 lument. ( 92"-es vásznam van ) 3D-hez kell a fény mert a szemcsi levesz belőle jócskán , viszont 2D-be meg lehet hogy sok.
Azután a tesztek is megerősítették. 3D OK, 2D GÁZ.
Nálam a 3D nem szempont, így ez kiesett.[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz Fénygyermek #5660 üzenetére
Beleszólnék, mint olyan ember aki rendelkezik ezekkel az eszközökkel amiben gondolkozol.
( LEDessel nem , az tényleg felejtős )
50"-es plazma van tv-re és 92" van vetítve mozira ( A600 )
Higgy a többieknek! 50-55"-ra vegyél plazmát! Vetíteni 80-90" tól érdemes!
Vagy old meg a nagyobb képméretet vagy ne is gondolkozz vetítőben.
A Ledes meg gáz, vagy montam már?[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz kisgyerek85 #5867 üzenetére
Nekem 92" Bydium motoros rolós van. A fehér felületen nincs hullám semmi!
A fekete keret a két oldalánál hajlik a néző felé kb 1,5-2 cm-t. De azon meg nincs film.
Kb. 7 hónapja van meg. Első perctől ilyen, nem hiszem hogy sokat fog még változni.
És ha tényleg így marad akkor nagyon meg leszek elégedve vele. A kép szép rajta ( Samsung A600 ), hosszú a kifutója, távirányítós ( nyilván ) és nagyon pontosan be lehet állítani a végállásait.
Szeretem.
Persze ha lenne rá hely és lehetőség akkor fixet vennék. -
Tian66
senior tag
válasz szaszlaci #6603 üzenetére
Mi van ha nem feketére hanem valamilyen sötét szürkére van festve a keret. Mondjuk olyan színűre mint
amit a vetítő csinál fekete gyanánt.
Nem ütne el a vetítő "feketéjétől" . Így nem mutatná hogy rossz a fekete, nem?
Nem tudom kipróbálni mert nálam motoros vászon van és annak gyári a fekete széle. -
Tian66
senior tag
válasz szaszlaci #6621 üzenetére
" világos jelenetnél lekeretezi a filmet, szvsz kisebb, behatároltabb úgy a kép."
Na ugye hogy nem vagyunk egyformák. Én nekem kell hogy keretben legyen a kép mert attól teljes egész." A sötét jelenetnél el fog ütni, abban biztos lehetsz. Már egy egészen világosszürke keret is. "
Na ezért írtam kifejezetten sötét keretszínt és nem világosat. Olyat ami majdnem fekete.A CD polcos megoldás nyitottsága nekem befejezetlen hatást kelt. De van akinek így tetszik.
Mint mondtam nem vagyunk egyformák és ezt tiszteletben is tartom. -
Tian66
senior tag
válasz Gulyopapa #6763 üzenetére
LCD vetítőknél van olyan hogy nem "ferdén" jön a kép belőle hanem a lencse síkjában van a kép közepe is.
Ezért a ferde plafonnál , viheted hátrébb is. És akkor lejjebb lesz. Ha érted amit motyogok.
Az ablak elé rolós vászon mehetne és akkor vetíthetsz akkorát ami elfér az ablak előtt. Vagy? -
Tian66
senior tag
11 hónapja használom a vetítőmet és 186 óra került bele.
Heti 2-3 filmet nézünk. Nem is sok, de nem is kevés!
Ilyen használat mellett, figyelembe véve, hogy a 3000 órából kb a felét megy rendes fényerővel
7 év 4 hónap adódik. Hol lesz már az én A600-asom 6 és fél év múlva. Ha meg meglesz és 30e-ért rajzolnak bele lámpát akkor évi 4000 forintba lesz a lámpa. Ami havi 333 ft. ,ami egy fél csomag cigi.
Normál használat mellett nem kell parázni a lámpa üzemidőtől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- További aktív témák...
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest