Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jilian
addikt
Helló!
Lehet nem jön be egy bizniszem és le kell mondanom egy 50 " Panasonic TX-P50G30E -ről...
És vszínü így lesz, gondoltam akkor már benevezek egy projektorra ebben az árfekvésben.
Esetleg hol olvasgassak, hogy okosodjak mielőtt túlságosan 'hülyeségeket kérdeznék?A távolság ~ 4m lenne.
Amire figyelni szeretnék, hogy halk legyen, a forrás PC és egy HD BASE 3.0.köszi
-
jilian
addikt
Nos.
A szobám adottságai alapján EZ jött ki nekem.
Sajnos a piros feliratot nem értem teljesen, vmi gáz lesz majd a fénnyel?A videó alapján nyugtassatok meg léccí, hogy 7:40 -nél a vibrálás a felvevő kamerája miatt van.
A távolságokat tekintve elég hosszú kábelre lesz szükségem. Márka? Esetleg bolt is?Röviden elmondaná nekem valaki, hogy miért járnék jobban projektorral, mint egy 50" plazma tv-vel? Ha csak a film/játékra lenne csak használva?
A kép minőségére gondolok, nem fogok csalódni a színhűségben / homályosságban ..stb.. -
jilian
addikt
végül is én a szobát totál el tudom sötétíteni (redőny, reluxa) akkor nem kell a "piros" szövegtől tartanom?
az az arcképes villogás még mindig zavar, hogy nem tudom a felvétel miatt van-e, vagy ez egy 1betegség a projektoroknál. (?)"olcsóbb plazma"
most van egy 37" pana LCD-m...a sötét jeleneteknél legszívesebben ledobnám a falról miközben filmet nézek rajta..
ráadásul 4 m-ről szó szerint kicsi.P50G30E- re fájt a fogam, de szerintem fél év után be kéne látnom, hogy az is kicsi lenne.
de gondolom a színhatás vagyis ami FEKETE az maradjon FEKETE elven lehet kárpótolna...de akkor is csak kicsi lenne....Ezért kéne a véleményetek a feketéről, színekről...mert már igencsak a "kosárba teszem" felirat fölött köröz az egerem.
-
jilian
addikt
válasz TESCO-Zsömle #4689 üzenetére
Nem rossz, nem rossz.
Itt egy kis ízelítő korrekt a film minősége, de a játék picit fakó, de gondolom ez betudható a konfigjának....Már csak fali konzol kéne, meg utána nézni itt Ausztriában mennyi az annyi...
-
jilian
addikt
válasz #95590400 #4693 üzenetére
Akkor W1200 -assal is el lehet érni olyan feketét mint az LCD -vel?
Az autóirisz kikapcsolható az Epson-nál:
"Ha valaki preferálja az automatikus íriszt, a kikapcsolásán kívül egy gyors és egy normál üzemmódot állíthatunk be. Különbséget még nem láttam, ami valószínűleg jó is, hiszen senki sem szeretné, ha látszana az írisz mozgása vetítés közben[/I].""én inkább a szivárvány effektet tenném vízválasztónak."
a w1200 hány kerékkel dolgozik?[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
tyüüüü, hát ez nem az én világom!
Ennyire nem akarok úszni a mély vízben!Én csak a legjobb projit szeretném 300 körül, 4m -re a képtől, a fejem fölé a plafonra.
Esetleg nem dobnátok fel egy "ranglistát" nekünk?
Kinek mi lenne ennyiért a favorit.... esetleg az ár fölé is mehettek. -
jilian
addikt
TESCO-Zsömle
Na mit vegyünk? :
Mert ahhoz képest, h a fórum címe "Milyen projektort vegyek?"
-.-
sok kimondott típus ajánlatot nem kapunk!
(ne vegyétek sértésnek!!!!) -
jilian
addikt
Nekem marad a DLC/LCD...
- falra fogom tolni a képet (gipszkarton matt fehér, fekete keret),
- 4 m-ről, mennyezetről-középről 100"-ra. (egyenlőre)
- a szobát korom sötétté tudom varázsolni, később a falak is sötétek lesznek
- a hangforrás Z5500 (optika)
- a kép Dune Base 3.0 / PC gameEgy BenQ W1200 jó választás? Esetleg alternatíva?
-
jilian
addikt
Sajnos nincs módomban kipróbálni/látni projektorokat működés közben...
Esetleg képekben nem lehet példázni azt a bizonyos szivárvány effekt / autó írisz -T ?Találtam egy jó összehasonlító tesztet
Itt elég jónak tűnik a W1200...
-
jilian
addikt
szaszlaci:
hát amikor filmeket nézek nem szoktam rángatózni a fejemmel,
inkább csak bámulom a képet...
a képek jók lettek, de betolhattál volna egy rendes BD25-50 -es jelenetet is.avman
az a kép nagyon bruti, igaz a gép is olyan volt , azé a Benq 6 kerékkel...csak-csak tudhat vmit.
yodamastah
köszi a demót, de sajna én mondjuk nem látok semmiféle flash animációt....
"Azaz minél több a fényerő és a kontraszt, annál valószínűbb, hogy gondot fog okozni a szivárvány."
- nálam "szinte" korom sötét van film nézésnél, vagyis a fény és kontraszt feltehetőleg elég alacsony lesz.... nemde? -
jilian
addikt
Nos.
Sikerült látnom egy w1000+ -ost működés közben.
Hát most már tudom mi az a szivárvány effekt. De annyira nem volt zavaró mint gondoltam, és tényleg csak akkor venni észre ha az ember gyorsan kapkodja a fejét/szemét.Gondolom a W1200 -asnál még ennyire sem lehetne látni.
Ugyebár ez a gép ~1200 Euro körül mozog.
Na most, találtam W6000 -reset ~1400 Euro ért....
Igaz, hogy a W6000 már majdnem 2 éves termék, de jobban járnék vele mint a "friss" W1200 -assal?
(itt irták, hogy "túl nagy a fényereje")<-- ezt hogyan értsem?Esetleg valaki vmit?
-
jilian
addikt
Hát szerintem maradok a W1200 -nél, láttam az elődjét, ez már csak jobb lehet....
A keret úgyis 300 volt, nincs tovább.
Mert ha mindig egy picivel több lóvé és jobbat kapok... de még egy picit akkor már hú de naon fasza..... sose lenne vége, és sose lenne vetítőm.Látom, hogy van már hozzá firmware frissítés. Nagyon macerás a projektoroknál?
Esetleg ezt hol találom? -
jilian
addikt
Megjött.
Nagyon tetszik, szivárvány kb. tizede a w1000-resnek.
246-os képátló jött ki kb.~ 4m -ről.
Bluray és és BR/BD Rip -el próbáltam....még nem állítottam semmit, de igy is 'odabasz.
Volt egy cam és dvd rip is a pendrivon de azokra azt írta , h "nincs jel" mit kell állítani? -
jilian
addikt
válasz #95590400 #4764 üzenetére
hádde...keringenek már nagyon jó minőségű mozis filmek a "neten"
de miért nem talál képet? hang az fut alatta, de ' HDMI 1 - nincs jel' -et látok csak.
mindent Dune Base 3.0 -ról tolok.aramis00
csak egy w1000 láttam működés közben, vászonra, szinte +győzött és így bátorkodtam a "nagytesót" megvenni.
mivel az euró-t elég jól váltják most, itthon olcsóbban kijöttem. árgép.hu -n találsz bőven, vedd fel a kapcsolatot velük, hogy van-e raktáron.
egyenlőre monyiztam egy polcot , és hungarocellel állítottam fejtetőre.
a képnek ragasztottam fel gipszkartont, glett, matt festés, 7végén kimatekozom a keretet neki.-asszem válaszoltam mindenre.
szaszlaci
O!Play HD2
- csajomnak ilyen van, tökéletes, beletolsz egy 2 TB winyót, USB 3.0 -pen-nek. mi kell még?[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz cannibal #4807 üzenetére
Én sem bántam meg a dlp-t!
Sokat szenvedtem én is a választással....és amire elérném a lámpa végét, már úton lesz a következő...
W1200 naggyon komolyan teljesít!
Én is a szivárványtól fostam..és most meg már azon kapom magam néha, hogy direkt "jojo" -zok a szememmel a kép egyik végéből a másikba (264 cm) , hogy a bőgős jeleneteknél ne csorduljon ki a könnyem...
Ahogy "Integra" írja...csak alá tudom támasztani, nagyon faja ekkora felületen tolni egy jó kis DIRT-et...hát az új FIFA...eddig rühelltem a focit.Konflikt
Erre is dobhatsz egy pillantást: Benq W1200[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Érdekelne, hogy lehet-e olyan kis "vmit" venni a proji elé ami megfordítja nekem a képet.
Most a plafonon van és éppen azért kell, hogy a projiban asztali megjelenítésre tudjak váltani.
Ugyanis a W1200 -nak a kiírása a zajszintre az asztali megjelenítésre vonatkozik és ha mennyezetin használja az ember majdnem 2x olyan hangos!
Írtam is a Benq-nak és csak hebegtek-habogtak, és a fószer ajánlotta, hogy a lejátszómban fordítsam meg a képet, és a projival vissza...de sajnos a Dune Base 3.0 -ban nincs ilyen lehetőség...
Ezért fordulok hozzátok! -
jilian
addikt
válasz szaszlaci #5114 üzenetére
Persze, értem de akkor miért nem úgy árulják a terméket, hogy feltüntetik a valós értékeket. (Működési zaj 27 / 22 dB (Normal / Economic mode)) + 20 dB!
"Talán egyszerűbb bekötni egy ellenállást (és tranzisztort) a venti elé."
Mivel ez szétszedéshez vezet, ugrik a jótállásom, mivel nyomot hagyok...Szerintem meg egyszerűbb ha vennék egy tükörféleséget és odateszem elé. (persze ha létezik ilyesmi)
De maradjunk a te verziódnál, segítenél ellátni bővebb információkkal?
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz yodamastah #5118 üzenetére
Mindegyik funkció benne van a készülékben, (elölről , hátulról, fentről le stb...) nem ezzel van a gond, hanem, hogy aztaliról-->mennyezetire váltásnál megnöveli a venti fordulatszámát.
Sajnos pedig így van, asztali üzemmódban hozza a 22 dB-es szintet a W1200 de mennyezeti üzemmódban, tényleg súrolja a 35-40 dB-t!
1-2 sor a levelezésünkből a Benq.val:
válaszuk:
"A gyártót valóban az alul leírt „meleg levegő felfelé száll” dolog motiválta, a mennyezeti felszerelésnél
ez a hő sajnos még klíma mellett sem mindig tud eltávozni, ebből következik a gyárilag megnövelt fordulatszám.
A projektort át lehet verni asztali módban használva a mennyezeten, a számítógépen vagy lejátszóeszkön
függőlegesen megtükrözött képpel, bár ilyenkor előfordulhat túlmelegedés. "És mivel a DB 3.0 nem tud tükrözést, ezért kellene nekem olyasmi a ami a proji elé szerelhető.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz yodamastah #5120 üzenetére
Pontosan, ahogy írtad.
"erre nem tudok semmi megoldast hirtelen"
ha később jut eszedbe valami annak is örülni fogok!"Ha nem megy, venni kell masik projt"
-
jilian
addikt
szaszlaci, yodamastah
Mindenféleképpen tükrös megoldás lesz, csak még ki kell matekoznom hogyan.
A fószer azt írta, ha túlmelegedne akkor csak "lamp error" -ral dob egy üzit, és ha lehűlt minden a régi.
Nálunk erre sztem nagyon csekély az esély mivel nem vagyunk fázós típusok, és javarészt filmnézés közben nyitva is vannak az ablakok, szellőzőn. (hogy elérje a szoba a 25 fokot kb 50% a sansz)avman
egyszerű a válasz:
a meleg levegő felfelé száll<-->több levegőre van szükség a hűtéshez vagyis megnövelték a venti fordulatátsajna én sem értem miért alkalmazták ezt ilyen mértékben, hisz akkora rések vannak a gép mindkét oldalán ráadásul 2 venti csücsül benne.
-
jilian
addikt
válasz yodamastah #5128 üzenetére
Inkább úgy írd le nekem, hogy az üveges fószer is megértse majd és ne tegyen fel kereszt kérdéseket....
Elvileg 2 db elég is lenne nem? Utána már csak az elhelyezés/rögzítés lesz macera. -
jilian
addikt
Nagyon meg vagyok elégedve a W1200-al de ha el tudnám adni jó áron (menyit kérhetnék érte?)
szívesen beneveznék egy 3D-s projira, ha hozza a Benq képi minőségét bármi jöhetne, a szivárvány hatást szinte nem is láttam még egyszer sem, csak ha kerestem.Milyen árban vannak ezek a 3D-k?
-
jilian
addikt
Helló!
El szeretném adni a Benq W1200 -amat. Az iPon-ban vásároltam 3 éve 300k -ért.
Kifogástalan állapotban van, alig használt, 362 órát futott még csak az izzója (még mindig a gyári!!).
Minden tartozéka, doboza megvan.Nem kell félreérteni, nagyon meg vagyok elégedve a W1200-al a képe pompás, 100" -on toltam, matt fehérre festett falra ragasztott gipszkartora, fekete kerettel...
De sajnos el kell búcsúznom tőle.Indok:
Kihasználatlanság.
Amióta, baba van (10 hónap) el se lett indítva, és ha ekkora figyelmet kell fordítanom a gyerekre akkor még bölcsödéig nem is lesz...Szerintetek mennyiért tudom kirakni az apróra?
-
jilian
addikt
Hellò
1.,
Kb 3,5m - ről milyen képátlò lenne az ideális?
A falam kb. 2,2m magas és 2,4m széles tehát ha faltól falig vetítenék kb 3,2 m lenne a képátlò. (ha jól matekozom)
Nyilván ez gondolom nem "kivitelezhető", mert ugye 16:9 az már jóval kisebb lesz.2.,
Volt egy Benq W1200 - am, annak a hangja a mennyezetről lelògva rohadtul zavart, hangos volt.
Amit a gyártó decibelt ráirt, az szigorúan az asztali működést támasztották alá. (de ebbe most ne menjünk bele)
A helységem méretéből ( ~ 2,3 * 4,4 alapterület) és a vetített kép méretéhez igazodva melyik projektor lenne ideális?
A DLP abszolút nem zavart de nyitott vagyok más felé is.3.,
Ha szeretném hangszigetelni, a kőzetgyapot és elé egy gipszkarton fal megfelelő lenne?
Ti mit alkalomaztatok?4.,
A régi lakásban gipszkartont ragasztottam fel és matt fehérre festettem, a színekkel nem volt különössbb bajom... Van rá alternatíva?5.,
Milyen színű legyen a mozi szoba?6.,
3D kell, FullHD elég. A keret max 400 rongy.[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Anno volt egy oldal ahol majdnem az összes projektor szerepelt a listán, ott egy ábra, ahol be lehetett írni a helységedet, méreteket, hogy hol lesz a készülék és mutatta, hogy az adott proji milyen képátlòt tud.
Tényleg, a szellőzés, ezt el is felejtettem.
A W1070-en kívül mi van még?
Kábelek vannak, asszem még a 'kácsa audio' - tol rendeltem. 15 m 40 rongy volt.. -
jilian
addikt
-
jilian
addikt
válasz AVhelper #25491 üzenetére
A helységet korom feketére fogom festeni.
Nem belépő szintet szeretnék, feljebb írtam, hogy ~400 körül tudnék majd rá szánni.
Ami kell :
- 3D
- nagyon halk üzemelés
- viszonylag közelről 100"Ami nem kell:
- hangszóró
- semmi wifi, Bluetooth és társaiszepi0808
Nekem milyen vászont ajánlasz?
Gipszkartonra feszíteném rá, a helység fekete lesz, és 100" a cél.
A proji mèg kérdés.[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Akkor te mégis melyiket ajánlanád?
Miért jobb egy 500 ezres egy 300 ezrestől? (gondolom a lámpa fényereje, hogy nappal is lehessen vetíteni, meg a sok extra wlan, bluetooth ...de ezek nem mindenkinek létszükség)
Esetleg elárulnád, hogy neked mid van?Gondolom az árakat a(legjobban) a lámpa fényereje tolja feljebb, és ahogy írtam feljebb a sok + extra.
De ha jól logikázom, (említettem, hogy nálam a körülmények megadják a korom sötétet) nálam a vetítő teljesen eco módban is tudná hozni a 'tökéletes képminőséget'. !?!?
Vagy ezt a módváltást teljesen rosszul definiálom... (normál, eco, bright, std.)(képzelj el egy 4,5 x 2,3 m2 helységet)
A falamon van egy szellőző a másik helységbe, kb.3,5m-re a vetített képtől.
Tehát ha a vetítőt nem középre helyezném el, hanem a szellőző mellé, tudna nekem az eltolásokkal 100%-os normál képet vetíteni?
Remélem elképzelhető amit leírtam."Ha vetítő valós cinema fényereje olyan 800 alatt van..."
Ezt nem értem.~ 35 m2 matt feket festék olyan drága lenne?
==========================================
Melyik projektor technológia (dlp, lcd, led) hozza a legjobb képminőséget?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning