Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
majnz
tag
Üdv! Bepofátlankodok egy kicsit. Én is építgettem a szobámat, az idők alatt sikerült ezt azt összevásároljak... nem nagy valami, de mindenből van egy pici, igazából a sok kicsi sokra megy alapon épült mindeni. Sajnos még nincs kész, és nem is tudom mikor tudom majd befejezni. De nem is fecsegek tovább Itt a link. Szívesen veszek minden építő kritikát! További szép estét
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
majnz
tag
Köszönöm Szépen. Remélem mi hamarabb tudom folytatni a ténykedést. A mennyezetre hajtott vászon széleit hungarocell díszléccel fogom majd körberagasztani, ha minden klappol akkor úgy fog kinézni mint egy gipszkarton kazetta ami kijjebb áll a mennyezetből, max egy kis rés fog majd látszani. vettem egy nagyobb mennyiségű fehér textiliát amit a fa szerkezet hátuljára fogok feszíteni, így az is fehér lesz és jobban bele olvad a mennyezetbe.
Szerettem volna egy olyan szobát ami igazából mindenre jó, mivel szüleimmel élek elég korlátoltak a lehetőségeim. Ezért kompromisszumokat kellet kössek. Szeretek zenét írni, játszani, filmet nézni, a gép előtt kotlani... és mindenből akartam egy kicsit. Biztosan van szebb moziszoba, stúdió, nappali, hálószoba, szebb kép, jobb hang, de nálam jelenleg ennyire futotta. Elkölthettem volna a rendszer teljes árát csak egy vetítőre, de hiába lenne szép a képem, ha közben több mindentől megfosztom magam.
A profilomban volt a kütyük listája de bedobom ide is.
Mac Mini late 2012 240GB SSD 8GB Ram 2x3DB WD Mybook - Dell U2312HM - Samsung LE46D550 - Benq W770st - 133" DIY Ceiling mounted Fold-down Screen - iPad 2 32GB - iPhone 4 8GB - Xbox 360 - harman/kardon Avr 171 - harman/kardon hkts 35 - Sennheiser HD 25-I II - AKG Y40 - Stage Line Sound 65 SW - Behringer Xenyx 502
mikor írtam, ezek jutottak eszembe, azóta nem sok dolog változott.
(#19895) szepi0808
Igen, jól emlékszel(#19899) spiky03
Igazából nem vászon, ez a nyomdakertől vásárolt 3005*2005*5mm mérető műanyag reklámtábla, Stadur Easyprint a neve. Enyhén matt, de finom csiszoló papírral kimondottan matt felületűre sikerült csiszolni amin még véletlenül sem érzékelhető megcsillanás. Itt egy kép róla. Szépen látszik a két oldal közt a külömbség. Ez meg egy méret összehasonlító a tv-vel
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz home98 #19908 üzenetére
Három elforgatható zár fogja, a zár a lehajtható fa szerkezetben van, a fogadó a mennyezeten. Van hozzá egy fa rúd, úgy tudnám elmagyarázni mint a padlásfeljáró nyitását zárását. Hát fél karral nem, de két kézzel kényelmesen fel lehet tolni és rögzíteni. 10 másodperc le, 20 másodperc felhajtani. Itt egy kép a padlás feljáró müködéséről. Igazából az 1. Illusztráció
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
Dehogynem ilyesmire gondolsz? sokat keresgéltem a témában, láttam többféle megoldást. De mind macerás volt számomra, motor, végálláskapcsolók, elektronika, sokkal több fúrás faragás, pénz, akkor vettem volna egy jobb minőségű rolós vásznat inkább annak az árán. Eddig nekem ez 30-35ezer forintomba fájt és nem bántam meg. Elég kényelmes ígyis itthon mozizni, azon már ne múljon hogy fel kell keljek az ágyból hogy leengedjem.
-
majnz
tag
válasz Dexar007 #19914 üzenetére
Én nagyobb különbségre számítottam mikor lefestettem, igazából mire le lett festve nem is tudom hogy milyen volt előtte, akkor lehetne jobban érzékelni a változást ha pillanatok alatt lehetne váltani a fekete és a fehér mennyezet között
-
majnz
tag
-
majnz
tag
Igen ez érdekes téma, szerintem ez örök vita marad, egy félmilliós-milliós lámpa mellé illik egy felület amin megnyilvánulhat a gép tudása, sőt vétek lenne elpazarolni egy tókmerált falra. Az én esetemben már más a helyzet, egy 170 ezres gép mellé, mit vegyen az ember? Nyilván nem veszek annyiért vásznat mint gépet, ha olcsóbbat veszek, akkor az mennyivel rosszabb? ha kicsivel rosszabb csak akkor az menyivel jobb mint ha falra vagy egyéb felületre vetitek, ha csak kicsit jobb mint az olcsó vászon akkor meg e éri a kiadás? Mert az olcsó sem mindig olcsó csak kevesebbe kerül mint a jobb. tehát Igazából mindenkinek szíve joga eldönteni mire vetít, mit engedhet meg magának, és mit lát szépnek vagy jónak. Én jelen pillanatban is szépnek látom a vetített képem végeredményét a műanyag reklámtáblán. Ha lenne rá lehetőségem biztos kipróbálnám hogy mire képes egy igazi vászon. Van valami egyszerű teszt arra hogy mennyivel rosszabb így a képem? vagy menyivel tudnék többet kicsikarni a kis benq-ból? Mikor megvettem azonnal ki akartam próbálni, de sehol egy darab fal, azonnal elszaladtam lepedőt venni, azt felkapcsoztam két lécre azt gyerünk, símán átvilágította a fenébe, szebb volt a kép a másik oldalán mint amire vetítettem. Egyébként a mai napig nem tudom eldönteni melyik tábornak higgyek, saját szememmel kellene lássam mi a különbség, dé még akkor is ott a sok közhely, tényleg szarok az olcsó vásznak? behullámosodik? elromlik a mechanika? nem olyan jó amint a drágább? hotspot?
-
majnz
tag
Az én 770st projim 110 órával egy foltot vetitett a képbe, irtam üzit a garilevelen feltüntetett címre, az ügyintéző pikk pakk lefikszált egy futárt aki átveszi a gépet, majd a tisztítás után vissza is küldik, természetesen ingyen, szerdán elvitték, pénteken visszakaptam, mellékeltek egy tájékoztatót is amin valami olyasmi volt hogy kisseb porszemek eltávolítva a dmd vagy valami ilyen felületről.
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz gabika1969 #20422 üzenetére
Csak a vásznon látszott egy jobban és egy kevésbé látható folt, a lencsén nem, minden rendben volt mikor visszakaptam.
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz gabika1969 #20424 üzenetére
Ezt a levelet kaptam.
Nos, amennyiben a folt – homogén héttérnél - a fókusz gyűrűvel úgymond ’élesre’ állítható, akkor a DMD képalkotó
IC felületére került porról beszélhetünk. Ez sajnos bármelyik projektornál előbb-utóbb bekövetkezik, bár csak a
nagyobb méretű porszemek okoznak látható foltokat a képen. Eltávolításuk az optika szétszedésével és kifújásával
történik, amit szervizünkben tudunk elvégezni. A jelenség nem minősül önmagában hibának, de díjmentesen javítjuk
szervizünkben.
Amennyiben igényli, a projektorért ingyenes futárt tudunk küldeni, aki a berendezést el, illetve takarítás után
visszaszállítja.Tisztelettel:
Pál Gergely
Perfekt Szerviz Hungary Kft.
BenQ ASPSzerviz és ügyfélszolgálat:
1133 Budapest, Pannónia u.60.
GPS: +47°31'6.24", +19°3'18.84"
Telefon: +36 1 272-1060
Nyitva tartás: Hétfőtől-péntekig 9-17 óráig.Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
majnz
tag
válasz gabika1969 #20430 üzenetére
Tavaly előtt novemberben vettem a gépet, januárban már ment tisztításra, az volt az az időszak mikor még nem volt fix helye, hoztam vittem tettem vettem, raktam ide oda. Februárban lett meg a "vászon" fel lett rakva a gép a menyóra, azóta eltelt egy év és lekopogjam beleraktam még 900 órát de semmi jele ilyesminek. Biztos nem tett jót neki a sok mozgatás.
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
Nálam a benq csak akkor volt hajlando pl. Vlc-vel half sbs 3d be átkapcsolni ha a felbontás 1080i, 1080p álláson inaktív volt a projektoron a 3d ki-be gomb, half ou 3d-t pedig csak ha 720-ra állítottam, a bd 3d automatikusan elindult a vetitőn de az media playeren lett próbálva, asszem medi8er vagy valami ilyesmi. Kivancsiságból próbáltuk ki egy ismerős lejátszójával mert a mac nem játsza le az ilyen bd 3d cuccokat
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz lajthabalazs #20948 üzenetére
Én műanyag reklámtáblát vettem, pvcből van mint a vásznak, rámentem egy kis csiszolópapirral hogy jobban matt legyen, eszkábáltunk egy fakeretet, maszkoltuk, és ment fel a menyóra hasonlóképpen.
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
-
majnz
tag
válasz tata93 #21056 üzenetére
Hali! Én is hasonló cipőben járok, szüleimnél élek, egy szobára vagyok korlátozódva. Mutatnék neked egy linket én hogy oldottam meg, a nappalit a dolgozószobát a hálót a stúdiót a mozit, egy szobában. Sok munka volt, és még nem is vagyok kész, és több pénz is mint amit szánsz rá, de nem egyszerre vettem meg énsem mindent.
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz tata93 #21102 üzenetére
Igen a szobám nagyobb 4,8*4,8m.A vászonnal szemben van a kanapé (kihúzható) nekitolva a falnak. Ha többen vagyunk akkor összetolom és egy 3 személyes ülőalkalmatosság, de az esetek 90%-ában kihúzva, fekve nézem a filmeket illetve nyomom az xbox-ot, ezért van magasabban a "vászon".
-
majnz
tag
Az enyém is így indul, csak mintha a sárga jönne be később vagy mintha színhőmérsékletet váltana, vagy az izzó akkor éri el az optimális akármit 1-2 hete pont felhozta ezt valaki, akkor is írtam hogy nálam is ez a szitu. w770st, Én zsír újan vettem és már akkor is így indult. Szerintem ez nem hiba. ha gondolod később csinálok róla én is videót
-
-
majnz
tag
Nemtudom megoldani a mozgatást, nagyon korlátoltak a lehetőségeim, a vászon használaton kívül a menyezetre van hajtva, a vászon és a plafon között kb fél centi van. A szerkezet ami a mozgatásért felelne nem lehet ennél vastagabb.
Most is csak pár rajzszeg tartja az anyagot a helyén
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz Janaboy #21383 üzenetére
Xbmc-t használok, 16:9 a vásznam, szerencsére a program képes a képet eltolni, így a 2.40 es filmeket letolom a fix keret aljáig és csak egy irányból kel maszkoljak, mivel ígyis magasabban van a vászon a kelleténél ezért fentről volna célszerű
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
1méter széles anyag van félbehajtva és lelógatva. A két anyag közé sújnak és hogy legyen éle a szélének, redönylécet tettem teljes hosszában
-
majnz
tag
Igen azok az ugrálós filmek sajna ott nem lehet mit tenni
sergio90: pont most varom bele a lécet))
Veszek öntapadós tépőzárat vagy felragasztom textil ragasztóval és az majd megtartja, ha nem használom akkor csak letépem, legörgetem hogy elférjen és felhajtom a vásznat
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz _Smooth #21410 üzenetére
mágnest tettem a vászon hátuljára és a redőnyléc 2 végébe és még a közepéhez is így nagyon szépen illeszkedik, igazából azt néztem hogy a 2.40, és a 2.35 között nem sok különbség van , szerintem nem maradok le sok mindenről ha alul felül kitakar 1 centit, . a másik meg a 1.85, mondjuk az már miért nem tud 16:9 lenni nem is értem na de ott már kicsit nagyobb a difi.
-
majnz
tag
Harmony-ból melyik szériától érdemes keresgélni?
-
majnz
tag
Hogy szoktak fényerőt mérni? Valami sablon fehér képet mérnek be? Vagy hogyan kiént?
-
majnz
tag
Hát méricskéltem kicsit, 241 az átlagom, ezt szorzom 4,879-el, így a végeredmény 1175 pluszminusz egy kicsi, mondjuk, össze vissza ugráltak az értékek, azt se tudom mennyire hiteles ez a mérő vagy hogy jól e csináltam. Valós érték lehet ez? Benq w770st, 1225 óra, smart eco mód, 51 fényerő, ja meg annyi hogy a szineket beállítottam egy fórumon talált kalibrált 1070 értékeire
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz devil-k #21559 üzenetére
Tv-nél sem találtam a tipusomra megfelelő beállítást, és ott határozottan romlott a kép, sőt sötét és piros lett minden. Projektoron meg az előre beállított üzemmódok sem voltak valami fényesek, biztos hihetetlennek tűnik de jobb lett a végeredmény, nincs szétkontasztozva, nem egy nagy fehér paca a felhő, direkt leirtam az eredeti értékeket ha roszab lesz a végeredmény. Időközönként rászoktam keresni hátha már valaki tett fel a tipushoz illő beálítást de sajna még sehol semmi:/
[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
Nálam annyi volt hogy az olcsóbb (4000ft) kábel érzékeny volt a telefonra, ha hívtak, vagy hívtam szétesett a kép, elkezdett ugrálni a forrás, xbmc alatt forrást keresett és a 24 és 50 hz között ugrált a jel, ez a 10000 ft-os dupla olyan vastag kábelnél megszünt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest