- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NxAlex
Az MP3 Gain valóban nem kódolja át a fájlt, csak egy erősségre utaló értéket rak az MP3 metaadatba. Tehát egy utasítást: kérlek, hogy +2-es erősséggel, azaz +20 db-el játsszad ezt a track-ek/fájlt. Az értékek csak példák én csak az elvet tudom.
Ezzel az a baj, hogyha az adott zeneszámban vannak 0 db közeli csúcsértékek, akkor mivel a teljes számot megemeli +20db-el így amíg a -60-ból, -40 lesz, addig ok, de a +20db, a hangos részeknél már torz lesz. Feltétezve, hogy a max jelszint 0db. Ennyi az elmélet.
Mégis, hogy működne és mi lenne a megoldás?Ez úgy hívják, hogy normalizálás... régi asztali CD lejátszók is tudták... pl. a Sony M.A.S.H cuccain is használtunk ilyet a stúdióban és a szoftverek is így dolgoznak:
Pl. adott egy CD, vagy egy mp3-mas könyvtár... és azt szeretnéd, hogy a benne lévő dalok közel azonos hangerővel szóljanak. Ekkor:
1. lépésben végigmegy a szoftver az adott CD-n, vagy könyvtáron és megállapítja a csúcs db értéket, azaz hol a leghangosabb rész és az hány db. Legyen ez pl. -12db.
2., Tegyük fel, hogy - 3db a maximális jelszint (ezt tudni kell) és ekkor kiszámolja, hogy -3 - (-12) = 8db. a különbség.
3., Ekkor minden egyes zeneszámot +8db-el megnövel, ez mp3-mál a mp3Gain-hez hasonlóan a metaadatba beírt értékkel, más file-oknál pl. újrakódolással ez részletkérdés most.
Eredmény: az adott könyvtár vagy CD leghangosabb része lesz az eméleti maximumom, azaz -3db, a többi pedig pedig lineárisan emelkedik mindenhol. Így a teljes pakk hangosabb lesz, de csak annyire amennyire az adott pakk max pontja az engedi.Nem tudom, hogy követhető volt-e. Szerintem nem off... hátha segíte megérteni, hogy eleve több dalt kell együtt kezelni, csak úgy van értelme. Persze lehet egy adott dalt is... de akkor tudni kell, hogy ott mi a maximum érték (peak) és lejátszáskor mennyi lehet a maximum. A kettő különbözetével lehet csak emelni az egészet... akár az mp3Gain-el...
Bizonyos asztali DVD írónál, egyes kényesebb Panasonic-nál -10db felett már torz volt a jel, így a bementet -10db alatt kellett tartani. Más eszközök simán vitték a 0db, de láttam olyan hangrendszert ami még +10db esetén még nem torzított. Tehát ami ollie írt az azt jelenti, hogy van valahol egy eszköz a láncba, ami szűk keresztmetszet, mert pl. csak -10db-t bír... a felett torzít.
Ha valahol pongyola voltam, akkor cigam lehet, hogy kijavít.
De a lényeg szerintem érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged