Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
Sziasztok ! Gondoltam itt is megkérdezem mit javasolnátok.(Vannak elképzeléseim, de szeretem meghallgatni mások véleményét is)
2.gépnek raknék össze egy konfigot, ami elég izmos pl BF3-hoz is, de nem a csúcsok csúcsa.
Mivel mATX lapban gondolkozom, így bull-ok kilőve, mert nincs alá normális lap. Maradt FM2, ill I5....
Én kinéztem magamnak az i5 2320-as procit, használtban 32-34 ezer környékén. Ebben az árszegmensben Ti mit javasolnátok ? -
=HG=
addikt
válasz Jason Bourne #42129 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, de pl: itt egy hirdetés, amiben árulnak egy procit, és mindkét socket szerepel benne.
-
=HG=
addikt
válasz tranceplanet #42510 üzenetére
"Intelből négy magos procit 30K alatt nem lehet kihozni"
De ki lehet, csak vissza kell nyúlni az 1156-os platformhoz..pl i5 750-760
-
=HG=
addikt
válasz tranceplanet #42515 üzenetére
De én komolyan gondolom. Van is egy hírdetés aprón Asus P7H55-M és i5 750 proci 35e-ért el lehet hozni. Oldd meg olcsóbban...1 évet tuti elvagy vele. Ha veszel egy mai ajánlott konfigot azon is buksz 30-35 ezret ha egy év múlva eladod, és most nem kell kiadnod rá közel 100 ropit.
Richland nem lesz nagy kaland, Kaverire meg bőven várni kell még....[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz tranceplanet #42517 üzenetére
A Trinity-hez képest értettem. (Nem lesz nagy előrelépés)
-
=HG=
addikt
válasz werszomjas #42594 üzenetére
Jól emlékszel! BF3-hoz egyértelműen az FX8320-at ajánlom ! Mind a nyolc szálat kihasználja,és nagyon jól megkergeti a 7850-et. Ár-teljesítmény figyelembe vételével ez a legjobb páros hozzá !
Én egy kicsit megpiszkálva 1,3V-al 4, 5 Ghz-en használom a procit 24/7-be..Úgyhogy tuningot is bírja.
A vga 1100/1250-en szaladgál..Egyébként nekem a 3570K előtt egy 8120-am volt, és nagy reményekkel váltottam az intel-re, de visszatértem!
Azért csak félig, egyenlőre az i5 is maradt...[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43285 üzenetére
Ha ennyire szűkös a keret, akkor én AMD vonalat ajánlanám:
1. FM2 750K 20000
ASRock FM2A85X EXTREME4 210002 AMD FX 6300 35000
ASUS - M5A97 EVO R2.0 25000A második konfig egy kicsit több, viszont annyival jobb is.. Intel vonalon csak drágább megoldás létezik, i5 alatt nem javaslom a vásárlást.
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43288 üzenetére
Javasolnék neked egy Brockent, csendes, és nagyon jó hűtő, sajnos nincs ingyen, de megéri az árát. Azért kérdezz rá a topikjában, hogy elfér-e a házadban, ill nem tudom, hogy alacsony, vagy magas profilu memóriáid vannak, hogy az hogy fér el a hűtőtől.
Esetleg aprón is nézelődhetsz, hátha van olcsóbban....[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43290 üzenetére
Még nincs sok tapasztalat a 7790-ről (azt hittem az már megvan ), de sokkal nem erősebb mint a 7770, főleg, ha nem FHD-ban akarsz multizni. Szerintem neked elég lenne a 7770-es. Azt szépen megdolgoztatja a 750K, és spórolsz is vele egy kicsit... A low profilos memó az jó, akkor nem kavar bele a hűtő választásnál...Azért javaslok egy jól szellőző házat, és akkor szépen elketyeg majd a konfig...
(#43291) djyuri : Ha teheted a jövőre is nézve egy 6300-ast javaslok. Egyre több alkalmazás/játék használja a több magot...
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz debcamp #43293 üzenetére
Szerintem ez ügyben is támadd meg a saját topikját. Csak felteszed a kérdést, hogy ár/érték arányban jelenleg melyik tipus éri meg, rögtön megkapod a választ...
-
=HG=
addikt
Ja ! Egy Opel Corsa is kevesebbet fogyaszt, mint egy Dodge Viper...Akkor az opel jobb autó ? Mindenesetre egy versenyt nem a Corsa-val nyernél meg...
(#45161) hattrickuser : AMD Phenom II X6 1075T helyett inkább az FX83xx lenne előrelépés, vagy egy 3570K...
(#45160) Lord Vader :
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz hattrickuser #45167 üzenetére
Az előző procidnál nem sokkal lesz erősebb a 6300-as, ezért javasoltam a 8xxx procikat ( Azért a Phenom valós 6 magot számlál! ) De tekintettel arra, hogy újabb platform, mindenképpen előrelépés...Gondolom gyengébb gépet nem akarsz építeni, ezért felejtsd el az i3-at !
-
=HG=
addikt
Nem akarok vitatkozni veled, mert felesleges, de nem én nem vagyok képben, hanem Te ! Nem csak irodai alkalmazásról, hanem játékról is szó volt ! Egyébként kolléga belinkelte a régi gépét is, ha nem láttad volna, ami egy valós 6 magos (nem modulos) proci volt. Erre irányult a "gondolom nem akarsz gyengébb gépet építeni" észrevételem... Ki ne találjátok már, hogy az i3 a No1 !!
(#45183) hattrickuser:
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
Én nem gyengéztem le az i3-at, Te tévedésben vagy ! Azt írtam, hogy:" balgaság erősnek nevezni" !
Az alap kérdés az volt, hogy i3 vagy 6300 ? Véleményem, hogy 6300, bár leírtam, hogy túl nagy előrelépés nem lenne, az előző konfigjához képest... Nem érdekel, hogy überjó procinak akarod beállítani az i3-at !
Megvan a megfelelő helye a palettán, de jelenleg én 2 magos prociba nem beruháznék (tudom-tudom HT ), és nem is ajánlanám, hacsak nem nagyon indokolt a minimális gépigény, és alacsony hő...
És igen, lehet másnak is véleménye, ami nem mindég egyezik a tiéddel...De már így is sokat offoltam, úgyhogy szavaiddal élve : "és pont". -
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #45195 üzenetére
-
=HG=
addikt
Alapvetően sok mindenben egyetértek veled, de ebben az i3 erős proci kérdésben nem... A linkelt 3Dmark eredményt hogy hasonlítod össze? 2 teljesen más proci, más vga... Nekem nem azt bizonyítja, hogy i3 az tuti, hanem hogy jobb a 660Ti...ami nem ujdonság...
Hogyan tudnám elérni, hogy 3Dmark-ban a FIRE STRIKE tesztben ne a másodlagos (integrált) igpu-val mérjen ?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz holozis_HUN2 #45528 üzenetére
Tudatmódosítót szeretne..ha nem tévedek ...
-
=HG=
addikt
válasz holozis_HUN2 #45535 üzenetére
Nálad ez az ámokfutás úgy kezdődött, hogy BF3-BF4-re akarsz kihegyezni egy konfigot..Nem ? Akkor hogy jutottunk el az i7-ig ?
(#45537) d@minator: Sajnos a HT-val sem vagy sokkal előrébb..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest