Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? A kérdésem a következő:
4670, vagy 4670k? Melyiket éri meg jobban? Tényleg nem számít sokat a tuning?
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz MiklosSaS #46727 üzenetére
+1. Én is így voltam vele. K-ra meg főleg.
Néztem videót a hűtő szereléséről és a pasztát rányomták a proci közepére és rádobta a bordát. Ez így helyes lenne? Nekem még úgy tanították, hogy egyenletesen oszlassam el a proci tetején. Ez mindegy lenne, vagy melyik a helyes megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz syler123 #46674 üzenetére
"Én a Haswell-re gondoltam. Nem olyan rózsás a helyzet. Valami 10-ből 1 ami komolyabb tuningra képes. A 4670k-ra átlagosan 4100-4300mhz-et olvastam. Meg tesztek ezt közölték."
Tessék itt a bizonyíték, hogy mennek ezek többet is.
Nekem kis játszadozás után ezt sikerült kihoznom belőle. Már csak finomhangolni kell. -
kristof123
őstag
válasz BomiBoogie #46811 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de ne nézzük ilyen rossz szemmel a dolgot. Amiket én találtam net-en azok mind mentek 4500 Mhz-et, sőt(!).
(#46812) ST05: Köszönöm szépen! Kipróbáltam még 4800 Mhz-et is, ez lett az eredménye. Én maradok 4500 Mhz-en, mert (ahogy írták nekem) nem egy tuning rekord alaplapom van. Így sikerült a végére belőni.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz syler123 #47009 üzenetére
Mikor elkezdtem húzni a procit 4 Ghz-en próbálkoztam és megnéztem mennyi feszt ad neki automatikusan. Ez az érték 1.165 V volt. Na ezt belőttem fixre annyi volt vele a "gond", hogy ezen az értéken 4.5 Ghz-en is ment. Szvsz ~1 V-on is tudnia kéne a 3.8 Ghz-et, sőt... De mivel minden proci más, ezt neked kell kitapasztalni mennyi kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz DEV_NULL #47015 üzenetére
Megvan az írás: "A vállalatok a tuningért, illetve az általa okozott károkért nem vállalnak felelősséget. Ezzel lényegében a tuning következtében keletkező meghibásodások nem számítanak bele a garanciába, vagyis elméletben a garancia azonnal megszűnik, ha a felhasználó akár csak pár MHz-et emel az adott terméken, mivel ez már nem rendeltetésszerű használat. Valójában persze ez nem ilyen egyszerű. A garancia technikailag tényleg megszűnik, de az esetek nagyon nagy többségében senki sem tudja megmondani, hogy az adott processzor, vagy alaplap a tuning következtében ment tönkre." Link.(#47016) syler123:
Itt tárgyalják még ezt a fesz dolgot. Szóval, ha belövöd a maxot akkor amikor alapon megy a feszt is visszaveszi majd.[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz petivagyok #47224 üzenetére
Szia!
Szerintem jó irányba nézelődsz és van aprón LeC-nél 43k-ért i5-2500k. Gondolom tuning is lesz mivel Z-s lapod van és elég jól húzható így még egy darabig helytállna ez a proci szvsz.
-
kristof123
őstag
válasz FuRiONight #47463 üzenetére
Szia!
Én a II. variációra tenném le a voksom. ^^
Mert, tudtommal az i7 multiban jobban szerepel és a BF4 eléggé megizzasztja a processzorokat.A III. variációnál, szvsz nem kell tápot venned, mert a elég letiltanod a "C6/C7 Low-Power States"-t. Ami valószínűleg alapból le van/lesz tiltva BIOS-ban. link.
A III. variációra nem tudok mit mondani, várd meg még jön egy AMD-s. De ennyit írnék róla.
(#47465) FuRiONight:
Ez az Én saját véleményem volt. Mindenképpen várd meg még többen írnak.[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz vitya81 #47468 üzenetére
Szia!
FHD-ra mindenképpen kell erősebb VGA és CPU. Processzornál azt döntsd el, hogy akarsz-e tuningolni. Mellesleg, ha a RAM-od 1,65 V-os akkor az intel felejtős. Intelhez maximum 1,5 V-os RAM-ok jók. Írd meg milyen memóriáid vannak pontosan.
Videókártyában ITT tudsz segítséget kérni. Memóriában pedig ITT tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz vitya81 #47478 üzenetére
Ha EZ van neked akkor jó lesz intelhez is. Érdemi javulást először VGA-val érnél szvsz.
Ha pedig a mostani processzorodat húzod, akkor a következőt is tudnád. Akkor azt mondanám AMD 8320. E mellé egy ilyen alaplap. Aztán hozzá egy komoly hűtő. 8350 teljesítményét 2 perc alatt eléred, sőt túlszárnyalnád, ~10k-t meg spórolnál.
Ha tuning nem játszik akkor egyértelműen intel és hozzá egy H-s vagy B-s lap.(#47489) NYPD:
Szia!
Neked is azt tudnám írni, mint vitya81 kollégának (Remélem nem veszed sértésnek a megszólítást).[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
Watch Dogs gépigény. Ebből mennyi lehet igaz?
-
kristof123
őstag
válasz LonGleY #47824 üzenetére
"Egy ugyanilyen teljesítménnyel operáló Intelt meg gondolom 40 fok alá."
Hajajh, de jó lenne! A varázsszó tényleg a "kupak". : DD
i5-4670k, 1,17 V, 4,4 Ghz-en prime95-el (28.1) = 90°C is eléri. Játékok alatt ez a ~65-70°C-ot sem éri el Noctua NH-D14-el (~20k), de így is igencsak melegszik szegényke..[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz Root Banane #48201 üzenetére
6300
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest