- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
LaciMc82
aktív tag
válasz
Alister71
üzenetére
Egy athlon 2 x2 250 mégis megy vele simán.
Ok,hogy nem jó az energia ellátása ,de eddig ment,most meg nem.....?
Illetve van egy bibi mióta beraktam ezt állandóan nyivákol hogy új cpu van a gépben csak F2-re megy tovább.
Bios reset volt és továbbra sem akar F2 nélkül tovább menni. -
LaciMc82
aktív tag
ASUS M5A78L-M LX és a legfrissebb biosom volt. (0801)
-
LaciMc82
aktív tag
válasz
Alister71
üzenetére
Azzal kezdődött ,hogy lefüstölt a lapom,akkor gyorsan be boltba cpu nem indul.
Visszajött gariból,cpu indul,hazajöttem beraktam és tényleg ment,de egy idő után érdekes sercegős ,sipákolós hang jött ki a proci felől.....és mára annyi neki.
Van gari beviszem,de nem akarok még egy ilyet,ami nálam egyszer bedöglik babonából nem kell még egy ugyanolyan.
A 960T meg azért szimpi mert 95-öt eszik és nem 125-öt és végülis négymagos ez is,cache méretek sem rosszak és árban sem horribilis,azaz nem kell ráfizetnem sem a cserére. -
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Ma reggelre kifújt az FX -4100-as cpum,így csere lesz.
Ilyet néztem,ez milyen szerintetek?Nálam lényeges a fogyasztás is ,de azért ne legyen nagyon gyenge cpu és ez ilyen megközelítésből jónak tűnik számomra.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Klemens
üzenetére
Én is összeraktam egy egész fullos P3-at, csak azért mert annó ilyet szerettem volna. P3 1.4 Tualatin Pentium, Abit ST6, 512 SDram, Ati 9600XT, de szó szerint netezni is kevés volt. A prociban elemi erő tombol, de SSE támogatás hiányában a mai progikkal és weboldalakkal semmit se ért.
A régebbi játékok jól mentek rajta, jobban mint a 2.4-es P4-es Celeronon, de SSE2 támogatással a Cel bőven legyőzte az elemi erőt.
Nemrég vettem poénból egy 775-ös 420-as Celeront. 200x8 gyárilag. Na de az megy. A 400x8 alapfeszen megvan neki, egy olcsóbb P35-ös lapban, egy semmirekellő pcie vga-val és 512 mega rammal, használható netezős gépet lehet rá építeni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Klemens
üzenetére
Ez a lap tudja fogadni a Tualatint.
De ramból kell minimum 512 mega, mert amúgy halott lesz.
Még XP-vel is. Netezni is lassú lesz, és a P3-as procik SSE2 támogatás hiányában halottak a mostani progikkal. Vírusírtó teljesen felejtős. A mostani flash videók kigyílkolják minden weboldalon, a proci vért fog izzadni, ha nem raksz bele valami HD4000-es agp-s karit.
Csak, hogy tudd mire számíts. -
Klemens
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Nem kell igazából erőmű. A lényeg, hogy olcsón meglegyen.
Most egy 400Mhz-es van, de eléggé öregecske a lap (azt sem tudom milyen) és az egeret nem tudom ráhegeszteni.
Ezért akarok venni egy másik lapot és találtam 500 pénzért ilyen CPU-kat, az már nem oszt nem szoroz és legalább már nem 400Mhz lesz.
saltanus: Ahelyett, hogy százezreket költesz PC-re, inkább tanulj meg helyesen, de legalább helyesebben írni.
-
saltanus
aktív tag
Sziasztok
szamitogep vasarlason gondolkodok en is.
latom jonnek ki az uj intel 6 magos alaplapok.olvastam is a tesztett a prohardveren.
a kerdesema kovekezo lenne:
tehat szeretnek egy olyan alaplapot ami majd tamogatja ezeket a 6 magos proceszorokat tehat olyan a foglalata. LGA2011 pl egy ilyen: [link]
de egyenlore csak egy sima Intel Core i7 3,40GHz LGA1155 proceszort vennek.
tehat akkor ez nem menne bele ebbe az alaplapba?
mert mas a foglalata?
tehat ha szeretnek majd valtani 6 magra akkor uj alaplap + uj proceszor? -
fuzesseryr
csendes tag
üdv , AMD athlon2*4 640 3ghz, négymagos proci. lehet e magfeloldást végezni rajta? az alaplapom tudja ezt a funkciót csak a kérdés hogy legetne belőle csinálni egy 6 magosat?
-
pepe_g
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Persze hogy számít a fogyasztás, de nem az a fő cél!

Nem nagyon értem még ezeket az új procikat... Elméletileg van ugye a TURBO BOOST.
Nem teljesen vágom mit jelent ez. Gondoltam én,, veszek egy energiatakarékos procit, ami alapban 2.5 GHz-en megy, és mikor kell a teljesítmény akkor átáll 3.3-ra...
Vagy teljesen rosszul gondoltam? Nem így működik? Egyáltalán ez a "TB" bármilyen lapban működik?? -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Én egy kis retro kérdéssel érkeztem.
Melyik a jobb:
Pentium 3 800/256/133
Tualatin Celeron 1200/256/100Mind a kettő egységesen 500Ft.

-
miresz
veterán
válasz
Dinter
üzenetére
Ha most jelenleg megfelel a teljesítmény,akkor én várnék a helyedben míg ki nem jön az FM2-es foglalat,és abba vennék majd egy Trinity APU-t. Az FM1 nem fejleszthető tovább. Az AMD részletes útiterve az idei évről
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom egy AMD A8 3850/70 APU-ban. A mostani processzorom AMD Athlon II X3 455 (extra magok be vannak kapcsolva, tuning nincs) és a videókártyám egy tuningolt ATI HD 5670 1GB GDDR5 memóriával (ez most elég is nekem). Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e megvenni az APU-t, vagy külön VGA+CPU, + milyen az a VGA és össze lehet e kötni a teljesítményét mondjuk a régivel?
-
pepe_g
tag
Sziasztok!
Össze lett állítva egy konfig, ami most változik proci terén!
i3 21xx
Asrock H61M U3S3
Corsair 1600MHz 8GB
Mivel több pénz kerül procira, i5 lenne a cél!
Kérdésem az lenne, hogy mit érdemes i5-ből hozzátenni ehhez a laphoz?
2300,2310,2320, 2400,? Energiatakarékos verziókat mennyire érdemes venni?
Pl:2400S
Segítséget előre is köszönöm!
-
Viktor77
titán
Intelnél nem igazán van ilyen alaplap TDP határ. Ha belemegy a foglalatba, akkor menni fog. A CPU support listán is ott van gyakorlatilag az összes 775-ös proci, még a D960 is, pedig az 130W-os.
Szóval igen, bármelyik Quadot belerakhatod.
Más kérdés, hogy érdemes-e. Nekem is ilyen lapom van. Feszt emelni nem lehet, szóval csak az alapfeszes tuning jöhet szóba. -
Hunork
veterán
Hát, kell a pontos típusa a processzornak. Ha megvan, nézd meg ezt a listát
Ha benne van, akkor bírnia kell, különben nem lenne támogatott processzor.
De itt a lap manualjából az idézet:
- LGA 775 for Intel® CoreTM 2 Extreme / CoreTM 2 Quad / CoreTM
2 Duo / Pentium® Dual Core / Celeron® Dual Core / Celeron®,
supporting Penryn Quad Core Yorkfield and Dual Core
Wolfdale processors
- Compatible with all FSB1600/1333/1066/800MHz CPUs
(see CAUTION 1)
- Supports CPU up to 105W
- Supports Hyper-Threading Technology (see CAUTION 2)
- Supports Untied Overclocking Technology (see CAUTION 3)
- Supports EM64T CPU -
Hunork
veterán
-
razRR
csendes tag
Sziasztok!
Kiszolgálna a lapom (AsRock G31M-S) egy C2 Quad procit? olyan értelemben, hogy pl. az "étvágyát" ki tudná-e elégíteni...

-
kuimester
csendes tag
Hali!
Úton van felém egy IBM Thinkcentre M55 6488 típusú félkonfig (ház és alaplap), melybe a gyártó szerint E6300-as és E6400-as Core2Duo-t tehetek bele, mivel ezek 1066MHz FSB-vel működnek. A problémám az, hogy nekem E6550-ös procim van 1333MHz FSB-vel. Az alaplapon Q963-as chipset van. Működni fog-e a processzorom a lapban? Egyszer már pórul jártam hasonló helyzetben (Abit BH7-E Intel 845PE és 2,5GHz Celeron D nem fért össze), attól félek a történelem megint ismétli majd önmagát
http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-65789
-
Tomi0703
addikt
hali.
meg nagyon nem aktualis a kerdesem mert nyaron cserelek konfigot.
voszont mar 4-5 eve nem kovetem a piacot ugyhogy nincs elkepzelesem nyarra meg. azert irok mert meg szeretnem tudni, hogy mit erdemes mostansag venni procibol. majd olyan 40 nagyon max 50 k lenne a procira. egy ket napja elkezdtem nezegetni oket. ahogy neztem amd-be lenne hatmagos annyiert amennyiert i5 4 magos kezdodik. viszont neztem egy-ket tesztet es ott a 4 magos intel elverte az amd-t. szoval most, hogy is van ez? melyik eri meg jobban? a proci majd egy kis jatekra, netre, es filmre kene. vegulis egy kis tajekoztatasra lenne szuksegem(nagyjaba tisztaba akarok lenni a dolgokkal, hogy merrefele nezelodjek).
amugy mindig intel procim DE nem vagyok "markabuzi" szoval ha amd jobban megeri valtok. ja es meg arra lennek kivancsi, hogy varhato-e ezen procik aranak csokkenese?bocsi, hogy ilyen hosszura sikeredett.
elore is koszi! -
zalman90
őstag
Az ivy vajon mennyivel lessz erősebbb mint a sandy ? és mennyivel lessz drágább ?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zotya984
üzenetére
Nem láttam róla tesztet. Ez alapvetően szerverbe szánt processzor így nem nagyon szokták tesztekbe belevenni. Ott más szempontok fontosak mint az asztali gépnél (pl az alacsony fogyasztás, a megbízhatóbb működés, stb).
Minden esetre az i3 2100-nál gyorsabb az tuti, főleg, hogy a Xeon tuningolható is az i3 2100 meg nem.
-
GribMate
aktív tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Értem, bár jelenleg azonos árkategóriában is jobb az Intel főleg játékra, asztali konfigban.
Persze egyes felhasználási terület esetén szóba jöhet AMD."Meg nagyon nem teszik hogy GPU is van a CPU-ban."
Pedig ez a jövő, olyan váltás lesz (van), mint anno egy magról -> több magra.
Vagyis egyelőre úgy néz ki, sőt a kettő összeolvadásából kapjuk az APU-t.
-
Zotya984
senior tag
válasz
GribMate
üzenetére
Egy kicsit maradi vagyok.Az intel mindíg is drágább volt de jobban tudtam dolgozni inteles gépeken. Viszont csak AMD-t tudtam megfizetni. Kezdeti nehézségek ugye ki nem emlékszik a hibás alapanyagból gyártott chipkészletekre (B3 elődje). Meg nagyon nem teszik hogy GPU is van a CPU-ban. Meg hát nem tudom pontosan hogy is működik az energiafelhasználás ha P67-es lapban megy a proci. STB STB..
Szerintem csak simán elfogadom hogy zseniális a sandy proci és kész. H61/H67-es lapba teszem majd és kész. -
Zotya984
senior tag
THX a választ.
Játékra akartam a procit (quad xeon 5504) egy giga x58-ud4 es lapban. Nagyon kedvező áron jutottam volna hozzá 10k proci 20k a lap.
i3-2100 alá keresek akkor lapot. (bár óckodom a sandy-tól de el kell ismerni zseniális procik) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zotya984
üzenetére
15-ös szorzója van, tehát olyan lap kell alá ami tudja a 200-as bclk-t, különben esélyed sincs a 3GHz-re. De maga a proci képes megfutni amúgy.
Gyengébb még a belépőszintű i7 920-tól is. Nem csak azért mert 800-900MHz-el lassabb, fele akkora gyorsítótára van és nincs benne HT se, hanem mert maximum 800-as ddr3-as ramot támogat a 920-as meg ugye 1066-osat (tuningot most nem veszem figyelembe).
A legtöbb asztali deszka BIOS-a nem is támogat Xeon procit. Szóval ha asztali gépbe kell akkor nem vállalnám be.
-
Zotya984
senior tag
Üdv
Egy s1366 tokozású Quad Xeon 5504 jelzésű proci milyen erős ? Nem találok róla semmit. Lehet húzni 3Ghz környékére? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
SCHERWOODY
üzenetére
P4 Extrem Edition procik lock mentesek a többi mind lock-os.
-
SCHERWOODY
csendes tag
Sziasztok
Érdekelne hogy 478-as tokozású Procik közül melyiknek lehet állítani a szorzóját?
Tehát amelyiknek fel van oldva a szorzózár.
Thx
-
Hunork
veterán
válasz
fefe2500
üzenetére
Hű, ez de rég volt...

Hát én speciel Intel pártoló vagyok, ami nem jelenti azt, hogy a másik oldalról ne lenne jó vagy jobb ajánlat.
Egyrészt, ha komplett gépről van szó, itt gyorsan és hatékonyan segítenek: [link]
Másrészt: mekkora a keret? Ott is ez lesz az első kérdés.
(Adatlapomon ott a konfig, a VGA-t ki lehet ma már cserélni egy GTX460-ra, HD 6850-re, és máris kész... Bár a mostani is elég kisebb kompromisszumokkal FullHD-hoz.Ez kb 4 játékot jelent most.) -
válasz
Arthuro_Adam
üzenetére
Teljesen passzív hűtést? Hát nem tudom. Kérdezz itt, hátha valaki megpróbálkozott már vele.
-
válasz
Arnee01
üzenetére
Egy négy magos A6-os, A8-as APU most és a jövőben is elég lesz full HD filmezéshez, Excelhez, netezéshez, hétköznapi felhasználáshoz, szóval simán kibír pár évet. Aztán úgyis teljes platformcsere.

Bár közben meg idegesítene, hogy be vagyok zárva az FM1-be, úgyhogy áprilisig lehet tudnék várni, elvileg az a Trinity startdátuma. -
válasz
Arnee01
üzenetére
Az FM1 egy valamiben erős, az meg a multimédia. Hétköznapi felhasználásra is bőven elég. Igen, szerintem simán HTPC-nek való.

Ellenben ha nem sürgős a váltás, akkor már megvárnám a Trinity-t, az már FM2-es foglalatú lesz, s elvileg az már nem átmeneti foglalt lesz, mint az FM1.mod: link
-
Arnee01
csendes tag
válasz
solfilo
üzenetére
Igen, munka alatt semmi CAD meg videóvágás (mondjuk itthoniak igen, de az minimális), hanem sima "unalmas" irodai felhasználás sok excellel.
Pont azért gondoltam egy AM+ lap és kicsi bulldozer kombinációra, hogy ne zárjam be magam előtt a későbbi fejlesztés lehetőségét. Viszont valóban sajnálok videókártyára túl sok pénzt kiadni, mert játék tényleg nem kell (arra ott az x-box). Az általad említett FM1 foglalat például jó alap lehetne egy olcsó HTPC-re?
-
válasz
Arnee01
üzenetére
Ha a későbbi fejleszthetőség nem életbe vágó, akkor egy négy magos Llano-t vennék erre a célra, így diszkrét vga sem kell a gépbe, FM1 foglalat. Az A8-as sorozatból választanék, pont ilyen felhasználási területre van kitalálva. Az APU (~cpu+igp) minden jelenleg elérhető technológiát gyorsít, szóval full HD anyagokkal sem lesz gond.
A gyorsítás részletesebben: "...a Fusion termékcsalád része, vagyis támogatják a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-kat. Emellett az UVD 3.0-s motorjuk kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatják a Flash animációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek, mint például a HTML5, a WebM vagy a WebGL gyorsítása sem jelent akadályt. Szintén lehetőség a 3D-s tartalmak kezelése is, amennyiben a vásárló kijelzője ezt lehetővé teszi." forrás
mod: ha munka alatt szimpla irodai programokat értesz, nem konvertálást, vágást, stb, akkor az A6-36** sorozat is simán elég lesz.
mod2: még annyi, hogy a Llano kedveli az 1600-as ramokat, dual channelben. Így játszogatni is el lehet vele, ha épp nagyon rátör az emberre.

-
Arnee01
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni, új konfig. vásárlásával kapcsolatban. Játékra nem kell. Szokásos multimédiás illetve munka dolgokon kívül főleg FullHD videózásra használnám (fontosak HD hangok is). A kinézett konfig AMD FX4100, Asrock 970 Extreme 3 lap, Radeon HD 6670 videókártya (ez ha jól tudom hdmi kimeneten továbbítja a HD hangokat is, ill. van benne hardveres gyorsítás m264 videókhoz). Szerintetek jó összeállítás ez így, vagy ti ennyi pénzből (+- 10-20% szóba jöhet) mit hoznátok ki erre a célra? Ja RAM is lesz persze, vinyó meg egyéb jön át a régiből.
-
Viktor77
titán
válasz
solano
üzenetére
Akkor a legolcsóbb 1333-as Kingston-okkal is tökéletesen elégedett leszel.
Hiába vennél 1600-asokat, ha úgyis csak 1066-on járnának. Igaz, az időzítésen így nyerhetnél, de közel sem annyit, mint amennyivel többe kerül.
Főleg, ha jól olvasom, annyira nem vágod, és nem szeretnél ezzel pepecselni. -
Viktor77
titán
válasz
solano
üzenetére
Igen, bőven elég. Régebbi játékokat is simán elvisz (de 1024-ben, Low-on akár a legújabbakat is).
Egyszerűen 300Mhz nem ér 5K-t (ennyi a különbség a két proci között).
Minden mai konfig leggyengébb láncszeme a HDD. Egy SSD-vel, amire csak a Wint rakod (szóval olyan 32GB-os elég) nagyon durván megdobja a sebességet. -
solano
csendes tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Magyarul bőven elég nekem a celeron is?
Nagyon durván jó áron van, és ahogy olvastam normál használatra teljesen megfelel.
Igazából átlag felhasználásra nem a processzor a gyenge, hanem esetleg a hdd lassú, kevés a memória? Corei3 már ahogy olvastam teljesen felesleges, persze tartalékként nem rossz, de ha jól optimalizálják win8-at a celeronnal se lehet gond.
Reméelm legaLÁBBIS
-
solano
csendes tag
Sziasztok!
Közeljővőben lehet összerakok egy asztali gépet, ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy melyik proci ajánlotabb?
Ez vagy esetleg ez?
Van 5e Ft különbség a kettő között? Ami talán lényeges lenne, hogy nonstop hazsnálatra kellene, tehát ne melegedjen plussz jó nagy monitort is vennék hozzá (22-23")
Köszi -
Met
nagyúr
Lehet hogy tudok szerezni egy használt Q6600-os procit, cseréljem az E8400-et?
Nem találom azt az oldalt ahol két procit össze lehet hasonlítani programbeli teljesítményekkel. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én április 8.-áról tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kuponkunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Mesterséges intelligencia topik
- Linux Mint
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

Ha már csere akkor egy fasza 955BE. Nekem alapfesz alatt, 1.275 volton 3.6GHz.