- Fórumok
- Adattárolás
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Keresés: "WIn10"
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:59 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom81042
tag
Ja neked is a Blitzwolf bw up3 van? Amugy ez rendkivul jo cucc (volt) - foleg annyi penzert, valami 13k volt. En osszesen nem masoltam rajta - rola 2-3 TB-nal tobbet 2021 Majus ota és mégis megdoglott
De igy magatol pihent az asztalon 3 honapot utana bedugom es semmi.Ja és ennél volt az a rendkivul idegesito bug, hogy nem 3.2 -on csatlakotott alapbol még Win10 alatt es 100MB/sec volt az iras. Es kihuzutam es bedugtam ujra es jo lett. De ha benn hagytam a pc-ben akkor reboot utan ujra 100MB/sec lett, vagy volt hogy 40 MB/sec ami ugye USB 2.0

Win 11 alatt szerencsere megjavult.Illetve a Hisense U8QF TV-ben is ha bedugva feletettem akkor a tv-t tobbe kikapcsolas utan nem lehetett bekapcsolni, csakis aramtalanitas utan!!
Szoval azert viccesek tudnak lenni ezek a kinai dolgok!
-
Toomy
támogató
Sziasztok!
Sokat olvasgattam itt a témában és arra a következtetésre jutottam, hogy a jelenlegi pendriveom helyett ami egy SanDisk Cruzer Glide 32GB 40/7 Mbit/s olvasás/írást tud veszek egy másik gyorsabb pendrivot. 10-20Gb-os filmeket másolok rá a mozizáshoz és van hogy 40 percig másol rá egy 20Gb-os filmet.
Itt olvasgatva világossá vált hogy az újabb USB 3.2-es pendrivok sem gyorsabbak jelentős mértékben.
Ezért ma vettem használtan egy sata III-as 2,5-ös ADATA SX930 120Gb-os ssd-t. Amit beraktam egy 7-8 éve vásárolt ilyen USB 3.0-ás tokba.
USB 3.1 -en teszteltem a CrystalDiskMark-al 460/450Mbit/s az olvasás/írás.
Egy 20G-os filet másoltam rá és a Win10-en belül 170Mbit os írási sebességet mérek folyamatosan. Kb. 1 perc alatt végzett is.
Az olvasás az 270Mbit/s -al megy rajta.
7500Ft volt így az egész és tuti jobban jártam mint egy 5-6ezer forintos 3.2-es pendrive-al.
A másik hogy a 2007-es samsung led TV-m is simán olvassa így a filmeket, valamit a szintén nem mai AMIKO Impulse H265 T2/C set top box is látja az eszközt az USB-re dugva.
Szóval nagyon megérte az 1-2órás kutakodás itt a topikban.
-
nggabi
félisten
-
nggabi
félisten
végre volt időm tesztelni a cuccot. másolás oké 1000MB/s.

a méréskor win11 futott róla ventoy-al vhd-ből, kb kéz meleg langyos volt. olyan 1 órát futott róla vegyesen win10 és win11 illetve másolgattam fel le. win11nél a virtual hard disk felhízik 650GB-ra, érdekes. rebootnál vissza megy 16GB-ra.sztem így azért elviselhető az imbusz csavar

-
Rowon
nagyúr
Nekem telepítési célra egy 32 gigás pendrive van. Fel van rá telepítve a Ventoy, majd annak a mappájába bepakolgattam egy rakás telepítő isot. Van egy win10 meg egy csomó Linux. Így egy drive sokminden telepítésére is alkalmas lehet.
-
TeeJay
félisten
Crystaldiskmark-ot ne is nézd, átveri a legtöbb pendrive a puffer miatt.
Win10 sima másolás az jó ott látni hogy az elején gyors aztán vissza esik 30-40MB-ra majd ismét 50 majd ismét 20-30MB/sAmúgy
Adata UV131 és UV350
Sandisk Ultra Fit 3.1 és Cruzer Ultra, Ultra Luxe, valamint type-c-ből Ultra Dual Go és Dual Drive Lux-ot néztem youtube-onAdata UV350 még tetszene is de aztán annyi féle túl lassú írás videót láttam hogy inkább picivel többért Samsung bar plus 128GB, az már elég lesz nekem programokat tárolni/arról telepíteni és nagyméretű ISO-kat hurcolni gyorsan.
Ráadásul fém és kicsi méret -
TeeJay
félisten
Adata UV355 vagy UV350 szerű fém kisméretű lenne jó ami gyors
A pendrive sebesség topikban sem sokra megyünk a sok CrystaldiskMark méréssel
inkább win10 alatt másolás lenne jobb ahol látszik hogy pl 1-2-4GB felírás után mennyire esik vissza a sebesség mert az a lényeges. -
modflow
veterán
Azt hogy tudom megnézni Win10 alatt, hogy az USB 3.1-es pendrive-om valóban megfelelő aljzatban van e és tényleg USB 3-on van használva?
Elkezdtem másolni rá egy 45 Gb-os fájlt és elején még 65 kbyte/mp-el másolt rá, aztán 20%-nál már beállt 10-15ezer kbyte/mp-re....
-
andatti
senior tag
Utólag írok... Szóval már majdnem mind1, de hátha...
Vettem ebay-ről egy 16 Gb-os pendrive-ot, 2.0-ás, rögtön át is formáztam Fat32-ről NTFS-re, gond nélkül win7 alatt... (azon elcsodálkoztam, hogy pár kb-ról 90 Mb-ra hízott a foglalt terület...Nyelvtanuláshoz. Azaz ezek vegyes fájlméretek. Itt is hibáztam, mert több fájlt kezdtem el egyszerre rámásolni, folyamatosan hibákat dobott, végül mindegyik letöltés meghalt. (bérelt szerverről, TC-el, kb. 6,5Gb jött le, még ugyanennyinek kellene, szabad területre több, mint 8 Gb-ot ír). Próbáltam megnézni mik nem jöttek át, de mos ott tartunk, hogy egyesével sem megy, mert belefagy, vagy hibát ír. (xp, win7, win10 alatt is)
Formázzam újra és úgy próbálkozzak, vagy valamivel lehetne rajta javíítani? Esetleg hiába volt új és sikerült a formázás, attól még kuka és használhatatlan...
Vagy próbáljam meg más tárhelyre leszedni és onnan átmásolni, kiiktatva az internetet. A fájlok elérési útvonalának is van valami korlátja, hogy hány karakter lehet, de hiába csökkentettem, az sem segített... tanácstalan vagyok, teljesen... -
Czimby
addikt
Az mitől függ, hogy lehet e FAT32-re formázni egy pendrivot vagy csak NTFS meg exFat?
Autórádióhoz kellene valami nagyobb a mostani 16-os helyett, van itthon SanDisk Ultra Dual Drive 64Gb, de ezt nem látja ugye mert Win10 alól csak exFat vagy NTFS-re lehet formázni.
A 16Gb-os Ultra Flair tetszik a rádiónak, de nem tudom nagyobb méretben(64Gb) is tudja-e a FTA32-t. illetve még a legfapadosabb Cruzer Spark is szóba jöhet, mert elég a 2.0 sebessége is. -
SteadyMan
aktív tag
Bocsi BullZeye, ez a kérdésed valahogy elkerülte a figyelmemet.
Amikor megjöttek a Sandisk Dual Drive Lux USB Type -C pendrive-ok én egyből gyorsformáztam őket NTFS-re a Win10-el és úgy teszteltem, használom azóta is.
A melegedés továbbra is aggasztó, de végül is teszik a dolgukat, így már leszoktam, hogy fogdossam a forró fémházat. Tudom, hogy nem túl jó, ha így melegszik egy eszköz, de hát ez van sajnos. -
tpeter77
addikt
Szia, köszi a tesztet!
Az volt vele a célom, hogy 6k körül vegyek olyan pendrive-ot, ami az alábbi célnak megfelel:
Egy meglévő Win10 rendszerről fogok vele image fájlt menteni (macrium reflect progival) hogy több hasonló gépre könnyen lehessen átmásolni a komplett rendszert az iskolákban.
Erre remélem tökéletesen alkalmas lesz.
Gyors adatköltöztetésre veszek külső ssd-t.... de komplett rendszer klónozására biztos jó lesz!
üdv. -
kisskd
tag
Hello!
Keresnék (egy marék) pendrive-ot telepítgetni. Elegem van a másolgatásból, formázgatásból, stb., a multiboot megoldások sem mindig működnek, szeretném, hogy legyen kéznél mindig, "mindenből" (win8, win10 telepítő, irodára csiszolt win10, ubuntu, valami low-cost gépre való linux, HBCD, HBPE, stb.).
Szóval kéne valami nem nagyon drága, de aránylag gyors pendrive. Méretben elég darabonként a 16GB, de ha ugyanannyi a 32-es, akkor a maradék helyet feltöltöm programtelepítővel, stb.. Kialakítás nem központi kérdés, de előny lenne, ha nincs mit elhagyni róla (kupak), és befér foglalt port mellé is.
Kínai beszerzés OK, de mindenki kedvenc ebay-es eladójától most nem voltam árban elájulva, plusz a "matek" szempontjából nem mind1 a számla (céges beszerzés lenne), így csak a nettó 75%-a alatt érdekes a kínai.
Muzikert nézegettem még, kínai alatti ár, EU számlával, Sandisk Ultra Flair/Fit. Jó lehet? Mit nézzek még? -
törölt tag
sziasztok!
windows telepitőnek való pendrive-ot keresek.
szempontok:
- 1 usb slot méretü legyen hogy bárhova betudjam dugni
- viszonylag jól birja az újrairást hiszen minden win verziónál új telepitőt hoznék létre rajta + a rajta levő program telepitőket frissitem ha új verzió jelenik meg belőlük
- sebességgel kapcsolatban nem vagyok biztos benne hogy mire van szükségem, általában 2.0-ás usb-n szokott elindulni a win10 telepitője, usb3-as portoknál általában gondok vannak igy lehet nem fontos h 3-as legyen.
- legalább 16 giga hely, de ha van 32-es jó áron akkor az is jó
- tartós és minőségi legyen, ne valami müanyag f*s mint az olcsó kingstonokjelenleg kingston datatravelereket használok erre a célra de már kezdik megadni magukat.
ha tudtok ajánlani valami költséghatékony megoldást erre a célra azt megköszönöm.
-
Chrys_
addikt
Hol lehet megnézni Win10-ben egy formázott kötet allocation unit size értékét? Formázáskor beállítható, de utólagos ellenőrzést nem találtam sehol.
-
Goldmember01
tag
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy win10 telepítő pendriveot (vagy flash drive?). Pont ezzel lenne a problémám, hogy a youtube videók, amiket nézem mindegyik flash drive-ot mond. Na most van nekem egy Kingston DataTraveler G4 8GB pendrive-om, amin vannak családi videók/fotók. Ha törölném azokat és a media creation tool-lal ráraknám a telepítőt, akkor működne? Vagy flash drive kell hozzá? Van különbség a kettő közt egyáltalán? Köszi a válaszokat!
-
jeni
félisten
Szia!
Win7 támogatás megszűnése miatt keresek 8-32gb pendrive-t Win 10 telepítő eszköznek.
A 8Gb szerintem lassan már nem is lesz kapható.
16Gb vagy a 32Gb közül melyiket érdemes megvenni kizárólag Win10 telepítésre lenne csak használva.
Gondolom lényeges,hogy min. 3.1 legyen és olvasásra legalább 100MB/s. Ennél nagyobb mennyire számítana a Win10 telepítés esetén mint olvasásra?
A másik szempont,hogy ne tologatós legyen-ezek kevésbé tartósabbak,ha nincs sapkája az nem gond.
A pendrive mérete,hossza mennyire befolyásolja a melegedést? Természetesen itt nem a műanyag és a fém házat akarom egymásra ereszteni választás szerint. -
kiskakas
senior tag
Sziasztok urak

notihoz keresnék win10 használatra pendriveot, értelemszerűen usb3.0/3.1-eset és 20m write sebességnél erősebbet, 64gigától felfele. Van valakinek bevált gyártója,tapasztalata? köszönöm!

-
Nova91
tag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni, hogy a pendriveot megcsinálom win10 telepítőnek, de a fenmaradó helyre meg valami mappába felrakom a telepíteni kívánt programokat?
-
st6969
őstag
Köszi az infót, hát akkor ez lehet a gond. Bár a pontos típust én sem tudom azon belül, hogy JetFlash 790, a pendrive-ra az van ráírva, hogy 3.1, nem pedig 3.0, nem tudom, ez mit befolyásol. Van egy Adata UV150 16GB-s pendrive-om is, majd ismét kipróbálom, de emlékeim szerint az is ilyen lomha, habár 40MB/s írási sebessége van az adatlapja szerint.
Van esetleg valami tesztprogi Win10-re, amivel legalább azt le tudnám ellenőrizni, hogy van-e különbség aközött, hogy az előlapi aljzatba dugom-e vagy közvetlenül, vagy hosszabbítóval...?(#11228) Williams
A driverek fent vannak, de köszi
-
st6969
őstag
Üdv,
Van egy Asrock H110M-HDV alaplapom és egy 8GB Jetflash 790 USB 3.0 pendrive-om. Az alaplapról az előlapra is kivezettem az USB 3.0-t.
Normális az, hogy kb. 7GB anyagot (nem egy fájl) közel 20 perc alatt másol fel a gép a pendrive-ra? Próbáltam a pendrive-ot az előlapi csatlakozóba, közvetlenül az alaplapba dugott (vélhetően gagyi) hosszabbító kábellel, és közvetlenül az alaplapi csatlakozóba is dugni, mindenhol ugyanez az eredmény. Van egy A-data (nem tudom, milyen típus) 16GB usb 3.0 pendrive-om is, azzal is ugyanez a helyzet.
Mi lehet a gond? Mit érdemes próbálnom? (Win10 van a gépen).
-
arcitec
addikt
Mondjuk csak megközelítőleg tudja a gyári adatot 9 000 - 18 000 Kbyte/sec között ír de inkáb a 10 000.hez közel, sőt van hogy leesik 2 500-ra, majd elkezd gyorsulni. Ez így szokták volt mondani, kszar ügye? Nem tudom mitől függ hogy 2 500-al ír majd 18 000-al kicsit ,majd egy kicsit 10 000 -14 000 oszt 2 500.
Lassít, majd gyorsít, persze ebből kijöhet egy átlag, de csak rakja fel az adatokat oszt már nem érdekel, mert médialejátszó lesz. Szóval egyszer kerüljön rá az adat, onnantól már csak olvasva lesz. Minden esetre 256GB-ot érzekel a win10 eddig ok. Amógy az Alzán 45eft van áthúzva 28eft-ra + 2800ft +1 év gari az alap 1 évre.
Holott ott a csomagoláson az 5 év. No comment. -
Interceptor
addikt
Hello,
Van egy ADATA S102 pro pendrive-om, már viszonylag régóta. Szeretnék még egy pendrive-ot, amin csak az ESET SysRescue Live lenne. A legkisebb méret is jó ami ehhez a progihoz elég. Ehhez kellene kis segítség mit lenne most érdemes, márka,típus és méret. Az még kérdés, hogy lenne e értelme egy harmadik pendrivenak is a win10 telepítőjéhez, mert most a meglévő pendrive-on van fent más egyéb adatokkal(persze azok külön mappában vannak). Szerintetek?
-
Att1la.
őstag
Sziasztok.
3000 Ft alatt keresek valamit. Csak Win10 telepítésre lesz használva maximum 2-szer egy évben, semmi másra. Valami aránylag normális kéne nem iszonyat lassú mint az Emtec C400(15/8).
-
csibe1
veterán
Garanciával kapcsolatos kérdésem lenne: 2016 június 30-án jött meg az itteni ajánlott eladótól (azt már nem tudom melyik nickjéről) rendelt Lexar 32GB-os microSD kártyám. Úgy néz ki ennyi volt, megadta magát.
Nem tudom leformázni, se Win7 se Win10 se telefonok nem tudják teljesen végigvinni a formázást.
Utána ránézve a kártyára megvan ami addig rajta volt, de rámásolni már nem mindig enged, pár könyvtár meg üres vagy eltűnt valamerre.
Ebayen még mindig árul ilyen kártyát, a hirdetésben élettartam garanciát említ.
Mi a teendő ilyenkor, vissza kell postázni a kártyát? -
pilu85
őstag
Hali. Érdekelne hogy melyik pendriveot ajánljátok win10 telepítésre(ssd-re), ami a leggyorsabbak között van. Ugye nem nagy fájl,hanem sok kis fájl olvasásának a gyorsasága a legfontosabb, válaszokat előre is köszönöm.
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Sajnos a sandisk cruzer pendrive feladta a harcot sok-sok év után így kénytelen vagyok egy helyettest találni. Kingston-t néztem ki az összefoglalóban ajánlott két ebay-es kollégánál lenne is pár típus. A kérdésem a következő, win10 telepítéshez illetve sorozat-film-fájlok cipelésére kellene, de inkább előbbi tényező. Szóval írás-olvasás ne legyen kőkorszaki
DT100 G3 miért nem ajánlott, ezekre a célokra 2200 ft-ot nekem nagyon megérne. DTSE9 illetve DT50 ami még a mezőnyt illeti. Nagyjából ebben az árkategóriában szeretnék venni, csodát nem várok de valami aranyközépút jó lenne.
Ti melyiket választanátok a helyemben? De jöhet más márka is, ha nagyon rossz helyen tapogatok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
3.Aragorn
addikt
Van usb 2 és 3 port is. Ezek szerint elég a legegyszerűbb 2.0-s drive is, csak legyen legalább 4 gb. Win10 telepítőnek mekkora a helyigénye?
-
cuko
aktív tag
Annyit hozzátennék még, hogy nálam otthon win7 telepítés több gépen, többször próbálva: 3db USB3.0-ás pendrive-val ugyanúgy készítve a telepítőket, Kingston DT50 8GB-tal (USB 3-as) megszakadt, nem sikerült a telepítés. A másik típusokkal sikerült.
Nem tudom, mi volt a hiba, Rufusszal és parancssorból is próbálva, ugyanazok az usb slotok, többszöri nekifutás, de valamiért a Kingstont nem szerette.
Azóta win10-et tudtam az ominózus Kingstonról telepíteni. -
King Unique
titán
-
törölt tag
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni.
alapszitu: van egy régi fujitsu amilo a1630-as laptopom, nemrég kerestem elő és tettem rá win10-et. teljesen vállalhatóan fut a rendszer 1GB ddr1 333 mhz-es rammal, viszont bőven lehetne rajta még mit gyorsítani.sajna érdemi infót már nem találni róla a neten, hogy mekkora a max memória befogadóképessége, illetve régi csatolóval ellátott ssd-k ilyen 40-50 ezr forintokba kerülnek, szóval az is offos.
így maradt a readyboost lehetősége.
ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy melyik usb 2.0 márkát/típust ajánljátok erre a célra??
jelenleg van egy kingston datatraveler 100 g3 16gb-os pendriveom exfat fájlrendszerrel és egy 2 gb-os fájlt 1066 kb/s sebességgel másol a pendrive-ról a merevlemezre. gondoltam h kipróbálom vele a readyboostot de ilyen sebességgel nincs értelme. mi lehet a gond?
-
Tibko8
senior tag
Szia
Én is erre a célra szereztembe egy pendriveot amit leírtál (windows telepítés és adatok másolása)
Transcend JetFlash 790K 32GB
Én az ebay-ről rendeltem valami 4200 Ft ért ("kedvenc eBay-es eladótól")
Tegnap telepítettem vele egy öreg gépre (USB 2 only ha nem rosszabb bemenet van rajta
) win10-et és gyorsabb volt a folyamat vele mint CD-vel.
Fentebb linkeltem egy sebesség tesztet is róla.
Műanyag házas de nem érződik rajta hogy szét akarna esni.Remélem tudtam segíteni. De persze várd meg a szakértők véleményét is.

-
Energie X
őstag
Sziasztok!
Pendrive-ot szeretnék venni, a mostani is nagyon jó de a mérete miatt nem megfelelő (Kingston dtr 500 16Gb) Kinéztem 2 típust: Sandisk Cruzer ultra fit 32 Gb, Samsung Flashdrive fit 32 Gb.
Ami számomra fontos lenne: kicsi, gyors, usb3, titkosító sw, olcsóbb mint 1xxxx Ft, itthonról szeretném megvenni 5 év garanciával.
Leginkább munkahelyre használnám fontos dokumentumokkal való munka miatt (felhőt a tűzfal tiltja ezért kell venni), és lehet néha 1-1 videó tv-n való megnézésére.
Oprendszerhasználat: TV, Win XP - Win10-ig bezárólag.
Ha jól láttam a sandisk-nek van gyárilag titkosító programja. Nem, ragaszkodom a gyári titkosításhoz, ha van telepítés nélküli alternatíva ami a pendriveon van nekem az is jó.
Illetve még az érdekelne, hogy mi a különbség a 2 kinézett eszköz között? -
King Unique
titán
"Mekkora:32 gigás, mert úgy tudom, hogy a windows ezt tudja csak kezelni formázásnál"
Max. a Windows beépített eszközei nem tudnak > 32 GB partíciókat FAT32-re formázni. Illetve az MCT se, de magát a telepítőt ezen infók alapján ki tudja írni pl. egy 64 GB-os pendrive-ra is. A fennmaradó rész ugyan unallocated lesz, de utána ezekkel a módszerekkel újra lehet formázni a pendrive-ot. Ellenben a külső programoknak ez nem jelent gondot, illetve FAT32 alapon akár x TB-os USB HDD-ről is lehet Windowst telepíteni.
Egyébként a telepítéshez elég akár egy 4 / 8 GB-os pendrive is, mivel a gyári Win10 ISO-k ennél nem nagyobbak. Én pl. általában egy 8 GB-os JF780-at használok ilyen célra. De vannak ettől gyorsabbak, illetve az egyéni igények szerint lehet venni nyilván nagyobb tárolókapacitásút is. Az összefoglalót érdemes átnézni, ott vannak további ajánlott típusok.
-
Aurig@
őstag
Nekem elég lenne a 80-100 MB/s írás is!
Win10-em van 64 bites, de fogalmam sincs, hogy támogatja e vagy sem az UASP módot.
-
montezuma
tag
Kezdő kérdés: Azt jól veszem, hogy a HW és az OPrendszer alapján nincs méret korlát a pendrive-ra, win7 (64) vagy WIN10 alá akármekkorát, 1T-sat is vehetek egy LENOVO YOGA 500 as masinába (USB3at persze, hogy ki tudjam várni az írást). Sehol nem találok korlátot.
-
King Unique
titán
A Win10-ben már natív USB 3.0 támogatás van, illetve ha más eszközzel ok a sebesség, akkor működik az USB 3.0 mód. Az egyes fájlrendszerek között lehetnek a sebesség terén apróbb különbségek, de azért akkora nem, hogy pl. USB 2.0 szintre redukálja. Egyébként az újabb Windowsok általában már 4K-s szektormérettel formáznak pl. a fájlkezelőben is, ami ok.
Elhangzott itt többször a fájlmásolás, de a szintetikus teszteknél mi a helyzet? Jó lenne ide / másik topikba betenni pl. egy USB 3.0 porton mért CDM, vagy más tesztet. Ha annál szintén ilyen gyatra, akkor van a gond. Illetve lehetőség szerint érdemes lenne másik gépen is kipróbálni és / vagy azon gépen pl. egy Live Linux alatt letesztelni. Ha utóbbi 2 esetben is csak ennyit tud USB 3.0-n, akkor lehet egy gyengébb darabot fogtál ki...
-
Roland8622
aktív tag
(#9949) jim bcs : friss driver van fent
Gépem adatai a profilomban. OS win10 64bit
SSD-ről (ADATA sx930 240Gb) másoltam most kíváncsiságból Western Digital My Passport Ultra 2.5" 1TB USB 3.0-ás külső vinyóra és a sebesség 80-90MB/s volt
WD CAVIAR BLUE WD10EZEX 1TB ról Western Digital My Passport Ultra 2.5" 1TB USB 3.0 -ra dettó ua. a sebesség mint SSD-ről
SSD-ről 790K-ra 10-27MB/s között ingadozik

Minden másoláskor a pendrive és a külső vinyó is usb3-as porton volt
Szóval itt valami nem kerek -
King Unique
titán
Helló!
Nem tudom, USB 2.0-ás értékeket én már nem nagyon szoktam méregetni, de a külföldi tesztoldalak sem. A fórumtársat esetleg megkéred, hogy mérje le neked.
Gondolom a Win7 telepítése miatt kérdezed, mert ugye annál problémás az USB 3.0 port. Nekem szerencsére nincs ilyen gondom, mert inkább a Win8.1/10-et preferálom. Lehet gyors a SanDisk, de az előbbi mérésnél is sejthető, hogy Win10 alatt csak BOT módban csatlakozik, azért is lassabb. Ha már extra gyorsat akarok venni, akkor nekem mindenképpen UASP módban csatlakozó pendrive kell, hogy minél inkább "ki tudjam maxolni" USB 3.0-án. Win8.1/10 alatt egyébként ez is natívan támogatott.
-
st6969
őstag
Őszintén szólva nem értek hozzá, de jó lehet ez így? Tesztet lefuttattam, ez jött ki (mezei userként a gyakorlati haszna az lenne, ha total commanderrel gyorsan másolna rá...most nem úgy tűnik). JetFlash 790W 8GB, Sinceritytől.
USB3-as előlapi port, Win10, Intel G4400, Asrock H110, 8GB RAM, Samsung SSD (semmilyen drivert nem telepítettem, gondolom mindent maga rakott fel)
Crystaldisk Mark
Total Cmd -
chris0000
őstag
hi.
milyen 3.0-ás pendriveot vegyek ha win10 64bit telepítő pendriveot szeretnék csinálni?
elég egy 40/10-es kb.3000ft vagy minél jobb olvasás/írás tulajdonsága legyen...érdemes?
cél a lehető legrövidebb idő alatt felrakni a friss rendszert pendriveról.
thx.üdv. -
jim bcs
nagyúr
-
deja vu
addikt
Sziasztok!
Windows telepítéshez melyik pendrive javasolt? Ha például win7-el adták a gépet akkor telepíthetek rá egyből Win10-et, vagy először Win7 és azt frissíteni 10-re.
Köszönöm szépen!
-
HAuser0
csendes tag
Sziasztok!
Hátha itt tudja valaki...
3.0-ás pendrive-nál miért figyelmeztet a win10, hogy gyorsabb is lehet ez az eszköz, ha 3.0-ás portba dugom? Hisz abban van. Ez már a 2. konfig amiben csinálja, így a PC problémát elvetném...
Találkozott valaki ilyennel? -
hkari
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy 64GB-os Samsung Pendrive-om. Windows 10 installhoz használtam, és a Win10 media creation tools-al pakoltam rá a telepítőt. Sajnos azóta 32GB-osnak látja minden. Win alól próbáltam formázni, de utána is.
Mit tudnék kezdeni vele, hogy visszanyerjem a 64GB-ot?
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Mivel a régi 8 GB -os pendrivemet
lefokoztamelőléptettem Win10 telepítővé, kéne egy másik.USB 3
Min. 32 GB
Max. 10000 Ft
Megbízható
PISZOK GYORS
Tudnátok konkrét típusokat írni? Csak kb. 1 órája nézegetem őket, de már elvesztem a kínálatban...

-
jim bcs
nagyúr
Hát, én sem hallottam még ilyenről és nem is találkoztam még ilyennel, pedig egy jó pár fajta pendrive-al telepítettem xp-től a win10-ig.
Természetesen nálam is volt, hogy a nagyon régi P3-P4 korszakos gépek kicsit instabilan reagáltak az xp-től újabb oprendszerre, természetesen ezekhez a konfigokhoz xp-s driverektől nem voltak újabbak, így a stabilitást is latba véve xp ment vissza azokra a konfigokra. Ha jobban belegondolunk akkor meg is értem, azokat a konfigokat már kukázni kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Keresés: "WIn10"
- (kiemelt téma)
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AM4 A520M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 TI 8GB Zalman S2 TG be quiet! 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap.
- AKCIÓ! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
De igy magatol pihent az asztalon 3 honapot utana bedugom es semmi.

Előre is köszönöm a segítséget!