Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
parandroid
félisten
A szitázás egy nyomdai eljárás. Az egyszerűség kedvéért fogd fel úgy, mint festést.
''A szitázás (szitanyomás)
A szitanyomás a nyomdaiparban egyre jelentôsebb szerepet tölt be, ami annak köszönhetô, hogy a hagyományos eljárásokkal nem nyomdázható anyagok és felületek nyomtatása oldható meg vele. Ilyen felületek közé tartozik például a textil (póló, esernyô, szatyor), a műanyag (öntapadós matrica, CD, DVD, vonalzó, reklámszatyor, bankkártyák), a papír (céges papír, papír szatyor, meghívó, névjegykártya), a fém (elôlapok, fémtárgyak). Csupán e néhány termék megemlítésével is érzékelhetjük az iparág fontosságát, egyre nagyobb szerepét a mai világban.''
Bővebben: [link].
Vagyis újraszitázás esetében leszedik neked a billentyűzetről a betűket, és ráfestik a magyar billentyűzet karaktereit. Valamiért úgy érzem, hogy még ez sem túl olcsó eljárás...
Shev: A lokalizálás része a billentyűzet mellett az operációs rendszer és a géphez adott csmagolás, útmutatók, stb is. Előfordul, hogy más lokalizációval érdkezik egy gép a magyar piacra, jellemzően a HP remarketed, renew és asis gépei ilyenek. Néhány gyrtó pedig egyáltalán nem kínál bizonyos típusokból magyar lokalizációt, mint például a Sony, ezeket szürkeimportban hozzák be, és ezután forgalmazzák.
p -
Tyren
aktív tag
Már egy másik topicban is feltetem a kérdést, de itt nagyobb a mozgás.
Mit jelent a notebook billentyűzetét ''szitálni''? -
Tyren
aktív tag
Őszinte leszek: ez csak egy tipp.
A T széria az IBM gépek csúcsa. Mindenből a legjobb van benne, amit az IBM képes belerakni.
A Z széria egy próbálkozás. Próbál egy kis szélesképernyős multimédiát csempészni az IBM gépek egyhangú világába. Később lett szélesvásznas T gép is, de azt nagyon lehúzták, mert elég átgondolatlan volt.
Nos a tippem szerint a Z széria anyaghasználatban és néhány biztonsági cuccban(páraelvezető...) van a T széria alatt, de multimédia szempontjából mindenképp felette.
Remélem nem írtam hülyeségeket. -
BluEyes
őstag
válasz
djtoomi
üzenetére
plussz 768mb ram meg van egy tizesből,wifi bele,és még marad pénz
Ezekben csak 2 ramslot van, az egyikben a gyári 256-os csücsül. A HP-ban van wifi is. Netezni, zenélni, filmezni bőven jó vétel mindkét gép. Fatert elkapni, oszt irány az MM meg az Euronics, amelyik szimpibb neki, azt meg lehet venni bátran.
[Szerkesztve] -
djtoomi
addikt
Sziasztok!
Faternak kéne valami laptop.3 feltétel van:
-0 Ft önerős legyen,mert hitelre venné
-az ára ne legyen több mint 150(ha valami extra jó akkor 160)
-vezetéknélküli net(nem tom hogy wifi vagy wlan)legyen benne.
Mit ajánlotok?Én nézegetttem pár oldalt de semmi értelmeset nem láttam.Netre kéne és filmre-zenére.
-
Tyren
aktív tag
válasz
vapourr
üzenetére
A konkrét kérdésre tudok talán válaszolni:
''A laptop monitorja milyen, mint a TFT vagy rosszabb jobb?''
Ez sem egyszerű kérdés általánosságban. Mint ahogy nem minden TFT monitor egyforma, úgy nem minden noti monitorja sem. Alapvetően ezek is TFT technológiájúak. A felbontás általában kisebb. A széles kijelzős modellek pedig szinte kivétel nélkül fényes kijelzővel vannak szerelve. Ezáltal élénkebbek a színek, élesebbnek hat a kép, viszont tükröződik. A tükröződés mértéke is nagyon eltérő. Van amelyiknél nagyon zavaró, máshol pedig nem. A nem fényes kifelzős modellek pont olyanok, mint a TFT-k, csak itt is általában ksebba felbontás (mindig feltüntetik a maximális felbontást a leírásban).
Vásárlás kérdésében először is jó lenne eldöntened, hogy mekkora kell, milyen árban.
(Játékra szerintem elég a 15''-os, árban pedig 250-300-ért már játékra alkalmas notikat adnak.) Néhány cég gyárt notikat direkt gamereknek, de azok drágák. Ha van rá kereted, játszani azok a legjobbak.
Remélem tudtam segíteni!
(Amúgy ebben a topicban nagyon sok hasznos infó van. Olvasgasd!)
[Szerkesztve] -
vapourr
csendes tag
Hello!
Laptopot szeretnék vásárolni. Milyet vegyek ( játékra is jó legyen ? A laptop monitorja milyen, mint a TFT vagy rosszabb jobb? -
Tyren
aktív tag
válasz
AGevara
üzenetére
Szerintem notiből simán elég egy 15''-os, a nagyobb már teljesen a hordozhatóság rovására megy.(SZVSZ) Viszont nem vagyok otthon vágási területen, de oda gondolom jó kis videokari kell. Ha nem így lenne akkor egy Lenovo N100-ast ajánlanék.
[link]
Ha az ebben lévő videokari elég, akkor szerintem ennél jobb gép nemigen kell. Én egy ilyet használok most csak integrált videoval, de teljesen meg vagyok vele elégedve. -
amol
addikt
Most találtam meg, hogy az NVS120M go7400 alapú, honnan szedted az infód?
És ha minden igaz az FX540 nem is mobil...
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Köszönöm. Tehát lényegében ugyanaz mit az NVS120M? Erősebbnek gondoltam az FX540-et. (Az is lehet hogy elírás, mert sehol máshol nem kapható FX-el és még driver sincs hozzá a Dell oldalán).
A link nem jön be, megpróbálom később.
Szerk: a Precision M65 munkaállomásban FX350M van, ami elvileg erősebb mint az NVS120M, a számokból kiindulva jóval nagyobb teljesítményre gondoltam.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
AGevara
üzenetére
Szia!
Két gondolat:
1. AMD melegedése - ez egy legenda a múltból, jópár éve már nincs ilyen probléma a procikkal, de az emlékek még elevenen élnek (K6-Thunderbird-Palomino procik).
2. MAC és video - ez egy legenda a múltból, anno az Apple gépeire és oprendszerére íródtak célszoftverek, készültek célhardverek erre a feladatra. Mára a legtöbb program elkészült pc-re, vígan futkorásznak Win alatt.
-
polip
addikt
aki esetleg már santa rosaban gondolkodik, az itt már venni is tud:
[link] -
AGevara
csendes tag
Igazad van.
Ha 17''-s monitor helyett 15'' is elég akkor még jobb felszereltségű gépet is kapok ezért a pénzért (pl. Toshiba a100-02).
Viszont az ASUS-t nem ajánlották a környezetemben (nincs hivatkozási alapom, még újonc vagyok ezen a területen).
Az AMD-hez nem ragaszkodom. Ez volt az ajánlat. Egyébként note-ban nem lassítja nagyon a rendszert egy AMD (tekintettel a melegedési jellegzetességére)?
Kritika nincs
-
Tyren
aktív tag
válasz
AGevara
üzenetére
Félre ne érts, nem rossz gép ez, de azért annyira nem is jó, hogy Kanadából kéne megrendelni. Pl az ASUS-nak nagyon széles a termékkínálata, és a szervíz is rendben van. Mondjuk HP notim sose volt, és csak haveromét láttam, de nekem nem tetszenek.
Én a helyedben nem ragaszkodnék az AMD-hez, de csak mert én az Intelt szeretem
.
Nemtom nem hülyeség-e, de itt egy 17''-os ASUS gép, hosonló áron. Csak kiszúrtam a sok közül, de van ott még, szerintem nézz körül.
[link]
Igazából nem ismerem az NVIDIA GeForce Go 6150-t, és lehet, hogy emiatt, de szerintem nem egy olyan fergetegesen jó ár ez. 300.000 környékén már egész jó gépek vannak. Főleg, ha hozzáveszed, hogy ehhez gyakorlatilag nem lenne gari, sem szervíz. Ráadásul engem speciále nagyon zavarna az angol klaviatúra.(ha lehet cserélni, akkor meg plusz költség)
Egyéni vélemény volt, ha hiba van benne, csak bátran... Örülök az építő szándékú kritikáknak. -
amol
addikt
Mit gondoltok erről? Mit tudhat ez a videokártya? [link]
-
AGevara
csendes tag
Szervusztok!
Felajánlottak nekem egy HP Pavilion dv9310ca notebookot 300e Ft-ért.
A következő alkatrészeket tartalmazza:
Processor: AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-50
Memory: 1024MB DDR2
Hard disk drive: 120GB (5400RPM)
Optical drive: Super Multi 8x DVD±R/RW with Double Layer support
Video card: NVIDIA GeForce Go 6150 (UMA)
Card reader: 5-in-1 integrated (SD, MMC, Memory Stick™, Memory Stick Pro™ or xD-Picture cards
Connectivity: Integrated 10/100BASE-T Ethernet LAN
Screen size: 17.0'' WXGA+ High-Definition BrightView widescreen
Operating system: Windows® Vista™ Home Premium
A ''beszállító'' Kanadából hozza újonan, kinti garanciával. Legjobb tudomásom szerint ez a széria amerikai piacra készült, tehát szervíz és alkatrészprobléma fennáll a későbbiekben. (Az Oktogonon lévő HP-ben úgy nyilatkozott egy eladó, hogy a cég nem is szándékozik ezt Európába hozni). Nos ez mind nem zavarna, ha tudnám, hogy egy olyan gépet vásárlok, ami nem esik szét, és tudok vele vágni képet, valamint hangot.
A paripa ára eredetileg 1000 kanadai dollár, melyet manapság 160 Ft körül váltanak, tehát van haszna az importőrnek.
Nektek van-e tapasztalatotok Pavilionnal kapcsolatban, illetve milyennek találjátok a 300e Ft-s árat érte a fentiek alapján?
Ha lebeszélnétek róla, mit ajánlanátok ilyen értékben, amivel kényelmesen és biztonságosan tudok vágni? (mindenképp notebookról volna szó).
Előre is köszönöm a reakciókat!
amol
addikt
A Sony biztosan jóval jóval tovább fogja bírni akkuról. Amellett hogy az alap akksija erősebb, kiiktatható a nagyobb fogyasztású Nvidia is. Jó megoldás.
Csak ne romoljon el, az Asus egy fokkal jobb szervíz terén vagyis nekik legalább van...
Ha jól tudom Vaiokat csak egy helyen szervizelnek, a billentyűzetet meg valószínűleg ragasztgatnod kell majd, ezek ellenére én azt választanám. Egy kis gép legyen minél tovább konnektorfüggetlen.
Szerk: most látom hogy pont ez az az egy cég aki szervizeli. Akkor jó helyen jársz
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
karesz501
üzenetére
Kis gonosz

Amennyi gépet kipróbáltam az utóbbi időben és amennyit olvastam róluk a neten azok alapján nem mondhatjuk hogy nincsenek tapasztalataim, azt persze nem tudhatom melyik mennyire időtálló. Vannak konkrét elképzeléseim, de azért érdekel más véleménye is, hátha elsiklottam valami felett. Az idő nem sürget, amikor elkezdtem foglalkozni a kérdéssel akkor gyorsan kellett mert úgy volt, hogy nem tudják megjavítani a régi gépem de aztán mégis sikerült.
Tehát?
-
Tyren
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Pontosabban véleményeket.
Szeretnék egy kis méretű notebookot (13''). A két esélyes:
Egy Sony :
[link]
És egy ASUS
[link]
Majd meg szeretném várni amíg kijön a Santa Rosa-s változatuk, de ez a kettő tetszik.
A Sony kicsit problémásamm, mert az angol oprendszer nem gond, de nem tom, hogy van-e lehetőség magyar kiosztású billentyűzetet rakatni bele. Valaki esetleg tud erről valamit?
A két gépről valakinek véleménye?
Most egy Lenovo N100-ast használok Core 2 Duo-val. Ez egy nagyon király gép, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha lenne ilyenből 13''-os, akkor biztos azt venném. Írtó jó a szoftverkörítés(szinte egy az egyben IBM).
Előre is köszönök mindenféle segítséget!
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Most nagyon off leszek:
DX10-es integrált VGA?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
amol
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Épp azt mondtam hogy nekünk nem üzleti felhasználásra kell. Feltehettem volna úgy is a kérdést, hogy melyik az a - minőségben legjobb - gép, amelyiknek jó a szervízháttere, legalább x1400-as (vagy egyenértékű quadro) videója és C2D procija van, netezés közben nem zümmög a ventije és az akksija aránylag jól bírja a ThinkPadeken kívül, de akkor lavinát indítottam volna el

Ami szóba jöhet: Dell, Asus, Toshiba, Hp, Lifebook, esetleg IBM, lehetőleg bruttó 400 alatt.
Mindenképpen 15'' vagy 15,4'' antiglare, nagy felbontás nem fontos. -
screwdriver
tag
Én 4 HP-nél találkoztam pixelhibával, azok igen low-end gépek voltak de több márkaboltban is mondták hogy ennél a márkánál szokott lenni
Sajnos a cégtől kapott kis hp nc6120-asom is gyárilag 2 (al)pixelhibával jött. Zöld és piros. Igaz szélen vannak, de ott vannak.
A vállalat kapott ezekből többet is, azok viszont jó képernyővel rendelkeznek...
Otthonra vett nx7300 szerencsére nem ilyen, eddig nem jött elő egy sem
. -
válasz
parandroid
üzenetére
hardcore (belépőszintre) azért megemlíthetjük a m673-m677-es Msi modelleket is
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
dabadab
üzenetére
Én emlékszem nem is olyan régről Dell akcióra, amikoris Latitude néven kezdtek el forgalmazni néhány erősen alsókategóriás Inspiron modellt (1300-as vagy milyen számozással). Szép. Ehhez képest az, hogy a HP minden modelljéhez odaírja, hogy üzleti modell, egészen óvodás marketingduma.
Toshibáéknál is dívik ez a szokás, valóban, ember legyen a talpán, aki képes köztük kigazodni. Én sem bírom követni, ezért inkább távol is tartom magam, és az ismerőseimet tőle, hacsak nem egyértelműen valami nagymúltú business modell (Portege M széria pl).
Az nw betűjelű HP-k a nagyteljesítményű munkaállomások, azonos kiépítéssel, mint a csúcs nc modellek, csak terevezésre optimalizált VGA-val és nagyobb felbontással (akár UXGA vagy WUXGA).
A 'normális' VGA-ról annyit, hogy egy üzleti modell éppen attól üzleti modell, hogy ilyesmi nincs benne. Ebben a kategóriában már egy kifutó középkat VGA is ritka. Egyszerűen túl nagy rizikó az általa termelt extra hőmennyiség és meghibásodási kockázat, emellett ráadásul nem tudsz olyan üzleti felhasználást mutatni, ami kihasználná az ennél nagyobbakat. Hardcore tervezésre meg ott vannak a DTR modellek, és az előbb említett HP munkaállomások, vagy a Txxp jelzésű IBM-ek akár.
p -
Ha mar rakerdeztel, Thinkpad T

Ezen kivul csak a Lifebookok kinalatanak alsobb reszebe tartozo gepekkel eltem hosszabb ideig egyutt, azok nem jottek be, es mintha a Tecra aljaba is becsempeszett volna a Toshiba par, a nevre nem melto modellt, Dellekrol meg osszesen annyit tudok, hogy a fonokom Precision M60-jarol csunyan kopik a festek
-
IBM-bol a T es az X a business class, HP-nel az nc meg tc modellek (meg talan az nw? pT biztos jobban tudja), FuSibol a Lifebookok, Toshibanal a Tecra meg a Portege, stb.
Mo-n a legtobb kaphato gep nem business class, ez van, koltsegerzekeny piac vagyunk, a bc laptopok legbiztosabb ismertetojele meg az, hogy dragak
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A zörgő ventit úgy értettem, hogy konstansan megy, nagy valószínűséggel ehhez az x1600 nagymértékben hozzájárul. Én 4 HP-nél találkoztam pixelhibával, azok igen low-end gépek voltak de több márkaboltban is mondták hogy ennél a márkánál szokott lenni. bbazsy pedig egy Z61m-mel járt pórul 400k-ért.
Mi privát használatra keresünk gépet, ezért lenne fontos a megfelelő portkiosztás és a normális video, viszont keveset lenne hordozva. Házi felhasználásra túlzásnak tartom a ThinkPadet, a HP-k között meg az említett modellen kívül nemigen van olyan amelyik normális videoval szerelt (kivéve 17''-osban).
Ugyanakkor megbízható gépre van szükség, mert nagyon sokat megy és asztali pc-t nem használunk.
A régebbi Dellek melegedési problémái már a múlté, rendesen ráfeküdtek erre a témára.
Kihangsúlyoztad, hogy HP és IBM Business Class. Tudtommal az összes ThinkPad és az itthon kapható HP (kontra Pavilion) ide tartoznak. Tévednék? -
outsiders
aktív tag
mit szoltok ehhez a géphez?
http://shop.albacomp.hu/index.phtml?op=home&module=reszletes&termek_id=3218
Albacomp Activa Eco Mobil Traveller V6 hordozható számítógép (660E-008-LIN)
15.4'' WXGA TFT kijelző, VIA VN896 chipset, Intel Core 2 Duo T5500 (1.66GHz/667MHz) processzor, 1024MB DDR2/533MHz memória, 80GB SATA merevlemez, Dual DVD író, 7-in-1 kártyaolvasó, Ethernet, 56k modem, Express Card slot, 2.6kg, 2év garancia, Wireless LAN, Linux.
Bruttó ár (20% ÁFÁ-val)
184.990 Ft
sztem ennyiért itró jó.
vélemény? -
parandroid
félisten
Sem a zörgő ventivel sem a recsegő házzal nem találkoztam még HP és IBM business class gépek esetében.
Az ergomómia ízlés kérdése, nekem ezzel sem volt még soha gondom. Pixelhibával még úgyszintén nem találkoztam (hozzáteszem noteboknál eddig egyáltalán nem), persze bármi elromolhat.
Mivel az Inspiron 6400-et nem simerem közelebbről, így nem tudom, melyik HP modell felel meg neki. Gondolom valahol az nc6400 környéke, de az már üzleti gép, VGA-ban biztosan gyengébb, ellenben nyilván jobban felszerelt extrákkal (ujjnyomi olvasó, kártyaolvasó, biztonsági chip, HDD védelem, ilyesmik) és drágább. Persze otthoni felhasználónak ezekre a kütyükre nemigen van szüksége, de hát ezért is business class.
Portkiosztással eddig nem volt gondom, az enyémnek speciel minden portja hátul van a PCMCIA-t és a hangot kivéve, USB pedig minden oldalán van egy, de a 6000-es sorozatnak is hasonló az elrendezése. Ismét egy ízlés kérdése kategóriás dolog.
p -
screwdriver
tag
válasz
Sweetie
üzenetére
Az E*ronics-os HP az újságban nx7400 (RU373)-nak van írva.
Na most ez nx7300 (RU373), kicsit összekeverték a dolgokat.
Celeron M430 1.73Ghz (a boltban 1.5Ghz-nek mondták, de 1.73 tényleg), 256Mb 667mhz DDR2, Seagate 80 Gb hdd, LG dual-layer DVD RW, wifi, 15,4'' 1280x800, FreeDos, akksi elég jól bírja.
1Gb ram még nem árt bele, nekem eddig bevált, ezért a pézért, szerintem jó.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Sweetie
üzenetére
Én a postaládában talált szóróanyagukból értesültem az Euronics akciójáról. Ezen az áron tuti vétel a gép. A HP topicban kérdezősködj kicsit a tapasztalatokról, többen is vettek már ott ilyet.
Egy másik jó vétel az MM-ben a Toshiba noti ugyanennyiért, de abba a wifit külön kell megvenni 6k-ért. A topicjában szintén kaphatsz sok információt az akcióról. -
Sweetie
csendes tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Epp notit keresek, szempontok:
- 14-15 colos kijelzo
- 100-150 kozott, jo lenne ha kozelebb a 100-hoz
- wifi
- minel konnyebb annal jobb
Proci stb nem igazan erdekel, mivel csak netezesre kell, utazaskor nyuznank meg esetleg ilyesmi, vannak megfelelo asztali gepek a csaladban. Errol az Euronics felerol merre talalok infot? Mert a weboldalon nincs ilyen.
Esetleg mast tudna vki ajanlani?
ui.: oprendszer szinten nem kell, van legalis.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Azt kifelejtettem hogy amíg nemigen hallani pld. pixelhibáról DELL esetében, addíg elég sokszor HP és IBM esetében akár itt a fórumon is.
Az árkülönbséget még alá is becsültem, mivel 140k. -
amol
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem pont a Hp-k ellenszenvesek, mivel egy jól megszívatott egyszer. Emellett rossz a portkiosztásuk, hajlékonyak a házak és ergonómiailag megkérdőjelezhető az az éles perem, ami a csuklómat nyomja használat közben. Nem mondom hogy rosszak. Ha tudsz ajánlani egy Hp-t ami felveszi a versenyt kiépítésben (T7200, x1400), minőségben és árban egy Inspiron 6400-assal akkor állok elébe. Nem fogsz tudni. Az egyetlen modell ami megfelelne ezeknek az nc8430, kb. egy százassal drágábban és a Dell-el szemben állandóan zörög a ventije.
Nemrég megnéztem egy kiállított félmilliós T60-ast és recsegett. Biztos véletlen volt.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
2GHz körüli P4-ek voltak, minden szempontból katasztrófa, állandó túlmelegedéseket és meghibásodásokat produkált a pár darabos flotta. Valószínűleg a 610-es volt, próbálom elfelejteni őket.
És rettenetesen idétlen volt rajtuk az az ezüst betét a fedélen, ráadásul ocsmány módon karcolódott is.
p -
atosz
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Bár az is igaz, hogy a P4-es Compaq-okhoz (n600c, vagy mik voltak) képest még mindig jól jártunk.
A P4-es az N610c volt, az N600c tua PIII volt akár WLANnal vagy BT-val, az N620c pedig már centrinos. Sztem baromi jó sorozat, vszeg az N610-el találkoztál, a 600-as és 620-as nagyon masszív, tartós, megbízható darab volt! Hihetetlen de masszívabb volt a T sorozatnál! -
parandroid
félisten
válasz
karesz501
üzenetére
A D600-akkal semmivel sem voltam jobban megelégedve sajnos. Sőt, azóta is távol tartom magam a szériától. van a cégnél egy D810-ünk most (az egyik beszállító hozta tesztgépnek), azért sem vagyok oda. Egyszerűen nem érzem ergonómikusnak, kényelmesnek, minőséginek, főleg nem az IBM-ek mellé letéve.
p -
karesz501
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
A linket nem néztem meg, csak erre a kijelentésedre kaptam fel a fejem. Részben jogos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A P3-as DELL Latitude-okból pedig messzemenő következtetéseket nem kellene levonni, a mai kenyér árát sem hasonlítjuk a pár évvel ezelőtti minőséghez
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És egyébként nem a HP vs. DELL volt a lényeg a mondanivalómban, hanem, hogy FuSi, ACER-hez hasonlítottad, holott a 3év garancia miatt már önmagában egy jobb kategóriát képvisel... -
BluEyes
őstag
Az általad említett feladatokra bármelyik ma kapható proci (Sempron, CeleronM, ezekből akár a legkisebb) kényelmesen elég. Ha hosszútávon is csak ennyi lesz a feladat, nincs értelme erősebb procit venned.
A kérdés, hogy akkuidő mennyire számít. Ha fontos, akkor a Celeron M felejtős, mert nincs benne speedstep. -
Én egy kicsit a notikban lévő procikról szeretnék kérdezni, azt már múltkor sikerült eldöntenem, hogy vagy hp, vagy lenovo lesz. Tényleg csak annyira kell a gép, hogy az egyetemen is tudjak majd vele netezni, szöveget szerekszteni. Ilyen setben szükségem van-e a core2duora, avagy elég egy celeron m? Amd-nek nemtudom milyen mobil processzorai vannak, ilyen téren mennyire erős a gyártó?
Köszi előre is! -
parandroid
félisten
válasz
karesz501
üzenetére
A linken és a kérdésben a 1501 szerepelt bruttó 170e Ft-ért. Ez eléggé egyértelművé tette, hogy melyik darabról van szó. A Dell notikkal kapcsolatban személyes ellenszenvvel viseltetek, mindezzel együtt elsmerem, hogy vannak egészen kiváló gépeik is. A 'második legjobb gyártó' ironikus utalás volt, kezitcsókolom, nyilván nem lehet a gyártókat általánosságban sorrendbe állítani, talán még az Acernek is találnánk olyan gépét, ami jobb minőségű, mint egy belépőkategóriás HP (például a most 100e Ft-ért akciózott nx7300).
A 3 év garancia mindenképpen jó pont a Dell mellett, de azért azt is el kell ismerni, hogy ezek a gépek alapból annyiba kerülnek, mint egy hasonló kategóriás HP garanciakiterjesztéssel. Minőségben pedig személyes véleményem szerint nem érik el azokat. A személyes véleményem egyébként néhány Dell Latitude-ök között eltöltött hónap hatására amúgy is elég lesúlytó a gyártóról, igaz, azok még jórészt P3-as és első szériás Centrinos gépek voltak: koptak, recsegtek, ropogtak, és rendszeresen kellett alkatrészeket cserélgetni bennük, az akkujuk pedig egy évesen már döglött volt. Mi meg irigykedtünk az üzleti partnerek HP-i és IBM-jei után - akkoriban volt alapgép az nc6000 és a T40. Bár az is igaz, hogy a P4-es Compaq-okhoz (n600c, vagy mik voltak) képest még mindig jól jártunk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A 6400-as és 9400-as sorozat más kérdés, de teljesen más felhasználási terület is, mint ami Quark keres. Viszont még mindig nem business class.
p -
karesz501
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Az Inspiron-oknak is van 3 változata: 1501, 6400, 9400. Ez egyben ár és minőségi sorrend is, természetesen növekvő. Az 1501-es széria lehet kb. az amiről te írsz, de az pontosan ezért meglehetősen olcsó, ennek ellenére adnak rá 3év(!!!) (lehet teljeskörű is) garanciát, ami ponnt annyi mint egy HP esetében, kedves peterkeT, és mindezt egy olyan szervízben akik szerintem kifejezetten jól végzik a dolgukat és vásárlócentrikusak. Szóval nem értem az Acer, FuSi hasonlatodat.

És nem értem az elfogultságodat, szeritnem megint elragadtattad magad![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HEX77
csendes tag
Még 1 kérdés, szerintetek az árkülönbséget figyelembevéve melyiket éri meg jobban megvenni: T5500 vagy T7200? (Csak fejlesztésre használnám a gépet..Visual studio, Flash, Photoshop stb..)
-
HEX77
csendes tag
Szeretnék egy notebookot venni, de a nagy kavalkádban nem igazán találtam meg azt ami megfelelne.
Fő szempont, hogy Core2Duo legyen, lehetőleg minél nagyobb kijelzővel...
Ezt néztem ki:
Lenovo (IBM) Thinkpad Z61m
(WSXGA+ 1680x1050, Core 2 Duo T7200, 1024MB, Radeon X1400)
Csak ez már többe kerül mint amennyit rá szeretnék szánni... Valami hasonló kellene, csak olcsóbb...
Ti milyen notit vennétek 250-300k HUF-ig (netto), ha csak fejlesztésre kell (visual studio, stb.), ill. játszani nem nagyon szeretnétek rajta? -
amol
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Konzumer vacak. Hmm. A 9400-as például ugyanabban a házban van mint a Precision M90. Kapásból fel tudok sorolni párat a ''2. legjobb gyártó'' palettájáról ami vacakabb.
Mi amúgy mind ''konzumerek'' vagyunk, nem?
[Szerkesztve] -
Hunfree
csendes tag
Sziasztok!
A következő 2 laptopot néztem ki, de nem tudom hogy melyiket válasszam...
Ti melyiket javasoljátok?
IBM TPN100 PD1.73G-2M,1GB,120G
[link]
ASUS A6F AP115
[link]
Az ibm olcsóbb valamivel és 20 gigával nagyob a hdd.
Az Asus hoz +1 év gari van + táska.
Melyik jobb választás??
Ha jól hallottam mindkét márka megbizható. Akkor az IBM miért nem ad 3 év garit mint a dell, vagy legalább 2 őt hogy megkönnyítse a döntésem?..
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
én az entert majdnem mindenhol eltalálom, kivéve az olyan notikon, ahol nem vízszintes, hanem függőleges a gomb. ott rendszeresen á-t találok helyette. ezen a notin meg az esc helyett szoktam 0-t ütni midnig, de ez nem tudom honnan jön...

különben meg amilyen jó vagyok gépírásból kvázi bármi helyett bármit képes vagyok leütni
-
válasz
üzenetére
a zsírosodásra megldás a post it, ha zsíros felületre ragasztod, majd leszeded, akkor leszedi a ragasztó a zsírt
, egyébként a billeken nem látszódik a zsír, kár hogy nem ugyan olyan anyagból csinálták a házat is, bár szerintem a készülékház azért olyan mert rugalmasabb muanyagból van. -
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
tudom, azt használom
már akkor is azt használtam, amikor jó helyen volt az í, mer úgy szoktam meg. ezért is van sokszor olyan elgépelésem, mint ''í]y'' 
de viszont azért bosszant az í helye, mert a jobboldali shift nagyon kicsi, és a nyilak is szűkösen vannak, mert oda kellett paszírozni még azt a billentyűt is. -
-
QuarK
senior tag
huhu, es ez? [link]
itt a 3., vagy meg szukosen a 4. dell.
peterkeT: mi a gond az inspironnal?
[Szerkesztve] -
törölt tag
dettó, lassan két hónapja van nekem is (talán egy hétel előtted vettem?), és igazán semmi baja. bár a zsírosodást aláírom, sajna van. illetve nem is olyan sajna, mert nekem az cska jó, ha kívülről nem olyan kívánatos a gép, legalább nem nézik ki belőle a teljesítményét

csak az az ííííííííííí
-
parandroid
félisten
Akkor pláne. Kérdezz amúgy nyugodtan, de az az igazság, hogy a legtöbb infó az adott típusról mégiscsak a saját fórumukban lesz. Az elfogultság pedig könyen kiszűrhető, és sok jól felismerhetően objektív véleményt is lehet találni. Utánaolvasni, visszaolvasni pedig mindig érdemes.
Mindemellett sem a Clevot, sem az Acert nem ajánlom személy szerint, de nem írom le még egyszer sokadjára hogy miért, tényleg érdemes visszaolvasni, már csak azért is, mert mások véleményét is látod, nem csak az enyémet.
p -
én a 6xx-es szériáról írtam.
nekem a legnagyobb bajom az msi 673-as notebookommal, hogy az msi matricát valamelyik ferdeszemű fél milivel jobbra ragasztotta
.
Ja lassan 2 hónapja van meg, s napi 10-14 órát megy ebből 8-at folyamatosan. -
shev7
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
teljesen egyetertek veled. Igazandibol csak azert tettem fel a kerdest mert mint mar emlitettem, nem ertek a noti vgakhoz

-
frizso
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Az is én vótam

Én azt hittem ez olyan topic ahol általánosságban lehet mindenről infót kapni
Mintmár mondtam, noti vásárlás előtt állok és minden tapasztalat és észervétel jól jön!
A típus fórumok meg kicsit elfogultak, szerintem, én is ilyen vagyok
-
törölt tag
tökre nem így van, amiket az MSI-ről írsz...
azt írod, hogy csak a 15''-os notijaikat nézted meg, akkor mégis honnan tudod, hoyg nincs fémházas, meg minőségi gépük?
azóval a helyzet az, hogy amit te néztél, 6xx széria az pont a ''value'' kategóriája a gyártónak, és ezeket a gépeket leginkább olcsó multimédiás/játékgépnek szánták. ezzel nincs is baj, ilyen is kell. ha mondjuk megnézed, akkor az összes 12''-os notijuknak fém háza van, és asszem a 14,1''-osoknak is. ráadásul az Sxxx kategóriás gépeik kicsit közelebb állnak az üzleti kategóriához, mint a gagyi játékhoz (főleg az S300, de a gyártó honlapján jól láthatóan meg lehet nézni, hogy melyik gép hova van pozícionálva).
az a rengeteg hiba amit az MSI topicban említettél az konkrétan egy embernél volt billentyűzet hiba, garanciában cserélték is. a forrósodás meg saját tapasztalat szerint két alkalommal jelentkezik: ha hajtod a gépet (de ez szerintem bármelyik gépre igaz, max teljesítményen semmi nem marad hűvös), illetve ha már olyan 8 órája folyamatosan megy, akkor lehet érezni, hogy pár fokkal melegebb, mint bekapcsolás után 10 perccel. ez szerintem korántsem tragédia. minőségben persze nem egy IBM, vagy Dell, de egy Asus-t, vagy Acer-t azért megver(het).
az ár meg azért is lehet olcsó, mert egyrészt nem egy csúcskategória az, amit néztél széria, másrészt pedig mert valahogy piacot kell nyernie a cégnek. -
parandroid
félisten
Ennyire azért nem rossz a helyzet amennyire én tudom, igaz én elsősorban a szubnotijaikat és a T&L modelleket néztem. Ezekben a kategóriában pl hasonló MgAl ötvözetet használnak, mint a márkás üzleti modellek. A low-end (economy class, consumer, mittudoménmilyen) 'gamer' gépeiket nem ismerem.
p -
de írhatsz
.
Ő izé lehet hogy játékra készült de én ezen dolgozok. Amúgy egyetlen tervezési hiba az í betű helye.
akkor leírom min spóroltak:
- az alap aksiuk két órát bír míg más gyártók (hp, dell) általában 3-at
- a használt müanyag középkategóriás, ennek csak annyi a tapasztalati hátránya, hogy zsírosodásra képes
az msi gépeire jellemző, hogy a teljesítményben azonos kategóriájú alkatrészt raknak össze adott árkategóriában, míg például más gyártók dell, hp bivaly procik mellé lazán rakosgatják a rendszermemóriás videókártyáikat. ezért vitathatatlanul a legjobb ár/minőség teljesítémény arányos gépek.
- a kristály edisön a piac azon részének kitöltésére tett próbálkozás, ahol jelenleg kicsi a konkurenciájuk, ennek oka, hogy ma már nagyon nehéz piaci részesedést szerezni a piacon.
- a billentyűzet miért is rettenetes? jó, határozott nyomáspontú gombok. Tény hogy ha lehetne akkor kicsit áttervezném a gombsor iránygomb részét, de megszokható.
Nem tudom hol olvastad, hogy hangosak, de még 3d-s játéknál is egy átlagos relatív halk gép hangjának felét adja csak ki magából. pl most nem is hallom hogy megy a venti.
- a fórumon két embernek voltak gondjaik az elszállt billentyűkről a kb 40 msi tulajból aki a fórumon megfordult.
- tényleg nincs fémházas gépük, hogy mi ennek az oka?, talán az hogy általános használatra készítik a gépeiket, s oda felesleges fém ház, illetve a müanyag ház is kibírja a laptop élettartamát, mivel a mai fejlődő világban 2-3 évente cserélni kell a gépet, így ezt az életciklust simán hozzák. -
frizso
senior tag
A CLEVO notikról milyenek a tapasztalatok?
Felér egy Dell vagy egy IBM géppel a minősége? -
QuarK
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
raszimatolok -
parandroid
félisten
Három órás akkus üzemidőre tuti számíthatsz, ha leveszed a fényerőt (van ambient light sensor is, tehát szépen állítgatja is neked automatikusan annak függvényében, hogy milyen világosban/sötétben ülsz), és a feszeket is visszaveszed NHC-vel, akkor szerintem a négy órát is tudja.
Személy szerint nem gagyiznám le a linkelt MSI-t, de ez a HP a maga idejében a cég mainstream üzleti modellje volt, ami a világ második legjobb notigyártójánál nem akármi.
Van még egy lehetőséged amúgy, hogy körülnézel itt a fórumon a használt T42/T43-ak között. Ha kifogsz egy egyéves modellt, arra még van 2 év gari. Bár ha találsz egyet SXGA+ kijelzővel, az nem lesz olcsóbb használtan sem, mint a linkelt HP. Hirteenjében találtam is egy ilyen T43-at 200e-ért SXGA+ kijelzővel. Igaz, csak 512MB RAM van benne, de azt később 8-10e Ft-ért bármikor bővítheted. Nem linkelem, mert az reklám lenne.
p -
parandroid
félisten
Annyival nem fogyaszt többet, mint amennyivel erősebb. Néha jól jön. És ez mégsem egy szubnoti. Abban tényleg nem lenne helye ilyesminek. Egyébként ez az X300 is integrált chip, osztott memóriával, nem az az X300, ami külön kártya. És ha jól tudom, Quarknak nem lesz asztali gépe emellett, úgyhogy jól jöhet.
p -
cucka
addikt
persze, esetleg ne írjak neked egy 2-3 oldalas esszét a témáról, képekkel
a középgagyi valóban kicsit erős volt. nem olyan rég vetten notit, és bizony számításba vettem az msi gépeket is, de hamar kihúztam ezt a márkát. ennek az az oka, hogy egyszerűen komolytalannak érzem a gépeiket. (15''-os kategóriáról beszélek, többit nem néztem, bár gondolom ott is hasonló lehet a helyzet).
- legtöbb modelljük láthatóan azoknak készült, akik jáccásra vesznek gépet és nincs pénzük valami minőségire. 6xx sorozatuk nem azt sugallja, hogy ''itt egy olcsó gép, ami kitűnő minőségű'', hanem hogy ''ez óccsó és szakít rajta a nídforszpíd''.
- a marketing gépezetük a minőségi benyomás érzékeltetése helyett a gagyi parasztvakításra épül. (lásd kristály edisön).
- rettenetes billentyűzet. persze, annak, aki többnyire csak a w,a,s,d gombokat használja, azt nem érdekli ez az apróság.
- rengeteg panasz az msi notebook-os topikban. zajos, tűzforró gépek, elszállt billentyűk, mittudomén.
- nincs drága, minőségi gépük. nincs fémházas gép, nincs nagyfelbontású gép, csak a kommersz kategóriák.
- gyanúsan olcsó ár. egy drága gépbe is ugyanannyiba kerül a proci/memória/képernyő, tehát az árkülönbözetet valahol le kellett spórolják.
na a fentiek miatt tűnik számomra komolytalannak ez a gyártó.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Pánik a memóriapiacon
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Temu
- LEGO klub
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Battlefield 6
- World of Tanks - MMO
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.Sztem már holnap megyünk megvesszük.Köszi a tanácsot.Szimpik.

.

vélemény?