Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Tyren
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm. Ezek szerint én voltam tájékozatlan.
-
Tyren
aktív tag
Az acer-rel kapcsolatban egyetértek, viszont ...
Tudom, hogy a cigány is a saját lovát dícséri, de én most egy Lenovo N100-at használok. Ha nincs eltakarva az összes szellőzőnyílás, egyáltalán nincs melegedés. Tehát ha az ölemben van, akkor is teljesen hideg. Inkább az egyik nagy előnye szerintem a jó hűté. Valószínűleg a szokásosnál kicsit masszívabb kialakítás is jót tesz a hűtésnek, mivel a plusz pár miliméter a gépházban biztosan segít. -
Tyren
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Lehet, hogy nem mondok újat, de tökéletes noti nincs.
Köss kompromisszumokat. Én a helyedben eldönteném mire kell, és nem univerzális notit keresnék. Illetve játékra szerintem egyetlen notebook sem alkalmas teljesen.
Egy jó kis ajánlat: Kicsit lejjeb valaki mondta, hogy van IBM T60 250 rugóért, és új. Ennyiért azért ez egy csúcsvétel szerintem, ha nem is tömör gyönyör a kinézete.
-
Tyren
aktív tag
Én vhol azt olvasta, hogy még az Aero ellenére se eszik többet, mert jobb az energiafelhasználása. Lehet, hogy ez nem igaz, de ha 3 vista menne rajta egyszerre, akkor is érdekes lenne, hogy 1,5 óra különbség van ez és az XP közt. Legalábbis szerintem. Már azon gondolkozom, hogy az egész csak annyi, hogy a régi gépnél nem reális az adat...(túl nagyot mondtak, azt most próbálnak korrigálni...)
[Szerkesztve] -
Tyren
aktív tag
Szeretnék ismételten segítséget kréni.
Nézelődtem és egy érdekes dologra bokkantam. Legalábbis nekem érdekes.
Két Sony VAIO noteszt hasonlítottam össze: SZ360P/C és SZ450N/C. Elméletileg a 450-es a 360-as újabb verziója. Lényeges különbség nincs is a kettő között, mindössze, hogy a 450-esben gyorsabb a DVD-író, már Vista-val adják, és mintha több memória állna rendelkezésre a grafikus kártyának. Viszon hatalmas eltérés van az akksiidejük közt:
A 360 3,5-6 ótrát bír, a 450 csak 2-5-öt. Azért ez szerintem jelentős, főleg, hogy alig különbözik a két gép.
Tud valaki valami magyarázatot a számomra érthetetlen akksiidő-eltérésre? Én a megnövelt video memóriára gyanakodtam elsőre, de az okozhat ekkora eltérést?
Az összehasonlítást nem tom belinkelni, de a Sony USA honlapján csináltam.
Viszont a 2 gép adatai:
[link]
[link]
Naon érdekel a dolog, remélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
Tyren
aktív tag
Olvasgatok a neten, azt az egyik tesztben amerikai csávó fel volt háborodva, hogy a Sony VAIO SZ450N/C csak 4 órát bír akksiról átlagos használat mellett. Azt állítja, hogy a mai subnotik már simán bírnak 10-11 órát.
Nem úgy volt, hogy a Sony gépek akkuideje az átlag felett is van egy picit?
Illetve tud valaki mondani valami jó gépet 12'' vagy 13''-os méretben ami tényleg kibír mondjuk 10 órát?(Hp-n és ThinkPad on kívül, mert nekem a kinézet is fontos
) -
Tyren
aktív tag
Hello!
1. Én most egy Lenovo N100-as gépet használok, de IBM-em még nem volt. A 3000-es széria nminőségben nem olyan jó, mint az IBM, de egy erős középmezőnybe szerintem belefér. Viszont tudtommal a Lenovo ThinkPad-ok hozzák a tőlük megszokott minőséget, bár tapasztalataim nincsenek.
2. A Core 2 Duo azonos órajelen állítólag 5%-kal gyorsabb, és valamivel kevesebbet is fogyaszt, és már kezeli a 64 bites alkalmazásokat (míg a core duo nem) -
Tyren
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm szépen!
Amúgy kerestem googlen, de nem találtam egyértelmű példát. (csak, hogy egyet említsek a sony britt oldalán is us kiosztású notikról voltak képek)
Amúgy a net tele van hülyeségekkel. Mégis az a biztos, ha valaki hozzáértő mondja. Ezért tettem fel itt a kérdést. Ha esetleg kellemetlenséget okozott, akkor bocsánatot kérek. -
Tyren
aktív tag
Fentebb írták, hogy mégis van. (amúgy örülök, hogy ez nem csk nekem nem volt világos
)
Amúgy az a gondom, hogy az amerikain alapból 1-gyel kevesebb billentyű van, és más is kicsit (kicsi enter...). Így ha át is gravíroztatom, akkor pl az ''í'' betűt csak billentyűkombinációval tudom beírni. meg pl a 0-t is asszem. Haveromnak ilyen gépe van és hát ő is mondja, hogy kissé zavaró(mondjuk neki nincs is magyarosítva, de szerintem az sem orvosolná ezt a problémát.
Amúgy tudsz olyan helyet, ahol ezt 8000Ft-ért megcsinálják? Én eddig csak 1 üzletet találtam, ahol vállalnak ilyet, de ott is majd a duplájáért. Ha esetleg privátban elküldenéd (csak, hogy ne legyen reklám) a hely nevét, azt nagyon megköszönném. -
Tyren
aktív tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni:
(Még mindig a Sony VAIO, illetve annak billentyűzete a téma.)
Van különbség az amerikai és a brit angol billentyűzet kiosztás között?
Találtam a neten egy képet:
[link]
Itt jó a billentyűzet. Tehát van hely az í betűnek és normális nagy enter van.
Naon szeretnék ilyen gépet, de ha ennyi pénzt kiadok, akkor legyen már ''rendes'' billentyűzeteset szeretnék.
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
Tyren
aktív tag
Hello!
Szerintem neked egy bika Dell gép kéne, mivel az ASUS-okat kicsit gyengébb procival szerelik, a Sony-k közül pedig amelyik ennyire bika, az már drága naon, meg azok inkább a hordozhatóság és a kinézet terén hódítanak. A Lenovo-k meg inkább irodai használatra vannak, nem valami különösebben erősek.
Viszont Dell-ből van 2GHz-es Core 2 Duo-val szerelt gép. Csak egy példa:
[link]
Nem olcsó, de nem is kicsik az igényeid. Mondjuk, ha nem kell jó videokari, akkor azért lejjebb lehet menni. Egyébként ez tényleg egy bika gép jó kijelzővel. Esetleg még ha megtoldanád +1 GB rammal, akkor az azért elférne benne. A Vista miatt meg főképp.
Viszont az újjab notikban én még nem láttam CF olvasót, csak SD-set.
Amúgy leginkább a szép kijelző nyomja meg az árat szvsz. -
Tyren
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Nem gondoltam volna, hogy valaha ekkora gondot fog okozni egy ''í''.
Szomorú, hogy a Sony ilyen félvállról veszi a dolgokat. Az ember azért elvárná, hogy egy több mint félmillás notival ilyen gondjai ne legyenek.... -
Tyren
aktív tag
Én is egyet értek a többiekkel: Ha nem játékra kell, jó az integrált(vagy talán jobb is).
Amúgy a FuSi-k tényleg nem valami jók(megbízhatóság szempontjából). Legalábbis az Amilo sorozat, de az üzleti szériájuk meg elég drága. Az Acer is hasonló.
ASUS, VAIO, Dell notik minőségben kb egy szinten vannak. A felsőkategóriás VAIO-kat az ASUS gyártja. Ha nem gond az ár, akkor ezek jó választásnak tűnnek. Tapasztalataim nincsenek, de azt olvastam, hogy az alsókategórás VAIO-kat jobb kerülni, mert azok már nem az igaziak...
Mos én egy Lenovo-t használok, és nagyon jó véleménnyel vagyok róla. Minőségben szerintem bőven felveszi a versenyt az előbb említet 3 márkával. Nincs meg régóta, de mivel IBM szervíz van hozzá, bízok benne. Ráadásul, ha ragaszkodsz hozzá, akkor ebből VGA-sat is vehetsz, mert az árban még kb benne van.
Személyes véleményem: ASUS vagy Lenovo, illetve esetleg Dell(de az csak a 3 év gari miatt) integrált videokarival.
[Szerkesztve] -
Tyren
aktív tag
Naon szemezgetek Sony VAIO notikkal, viszont per pillanat a legnagyobb bajom, az hogy nincs magyar billentyűzet hozzájuk. Kérdeztem boltban, onnan írtak mailt, hogy esetleg tudnak magyar karaktereket gravíroztatni a bliientyűkre. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem:
Ilyenkor hova kerül az ''í'' betű?
Ugyanis szerintem nincs neki hely, mert kevés a billentyű.
Valaki esetleg tud valamit erről? -
Tyren
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm szépen!
És én, mint egyéni felhasználó, ha veszek vhol egy Sony VAIO notit, akkor meg tudom oldatni rajta ezt a szitázást, vagy esetleg, hogy kicseréljék a billentyűket? -
Tyren
aktív tag
Már egy másik topicban is feltetem a kérdést, de itt nagyobb a mozgás.
Mit jelent a notebook billentyűzetét ''szitálni''? -
Tyren
aktív tag
Őszinte leszek: ez csak egy tipp.
A T széria az IBM gépek csúcsa. Mindenből a legjobb van benne, amit az IBM képes belerakni.
A Z széria egy próbálkozás. Próbál egy kis szélesképernyős multimédiát csempészni az IBM gépek egyhangú világába. Később lett szélesvásznas T gép is, de azt nagyon lehúzták, mert elég átgondolatlan volt.
Nos a tippem szerint a Z széria anyaghasználatban és néhány biztonsági cuccban(páraelvezető...) van a T széria alatt, de multimédia szempontjából mindenképp felette.
Remélem nem írtam hülyeségeket. -
Tyren
aktív tag
válasz
vapourr
üzenetére
A konkrét kérdésre tudok talán válaszolni:
''A laptop monitorja milyen, mint a TFT vagy rosszabb jobb?''
Ez sem egyszerű kérdés általánosságban. Mint ahogy nem minden TFT monitor egyforma, úgy nem minden noti monitorja sem. Alapvetően ezek is TFT technológiájúak. A felbontás általában kisebb. A széles kijelzős modellek pedig szinte kivétel nélkül fényes kijelzővel vannak szerelve. Ezáltal élénkebbek a színek, élesebbnek hat a kép, viszont tükröződik. A tükröződés mértéke is nagyon eltérő. Van amelyiknél nagyon zavaró, máshol pedig nem. A nem fényes kifelzős modellek pont olyanok, mint a TFT-k, csak itt is általában ksebba felbontás (mindig feltüntetik a maximális felbontást a leírásban).
Vásárlás kérdésében először is jó lenne eldöntened, hogy mekkora kell, milyen árban.
(Játékra szerintem elég a 15''-os, árban pedig 250-300-ért már játékra alkalmas notikat adnak.) Néhány cég gyárt notikat direkt gamereknek, de azok drágák. Ha van rá kereted, játszani azok a legjobbak.
Remélem tudtam segíteni!
(Amúgy ebben a topicban nagyon sok hasznos infó van. Olvasgasd!)
[Szerkesztve] -
Tyren
aktív tag
válasz
AGevara
üzenetére
Szerintem notiből simán elég egy 15''-os, a nagyobb már teljesen a hordozhatóság rovására megy.(SZVSZ) Viszont nem vagyok otthon vágási területen, de oda gondolom jó kis videokari kell. Ha nem így lenne akkor egy Lenovo N100-ast ajánlanék.
[link]
Ha az ebben lévő videokari elég, akkor szerintem ennél jobb gép nemigen kell. Én egy ilyet használok most csak integrált videoval, de teljesen meg vagyok vele elégedve. -
Tyren
aktív tag
válasz
AGevara
üzenetére
Félre ne érts, nem rossz gép ez, de azért annyira nem is jó, hogy Kanadából kéne megrendelni. Pl az ASUS-nak nagyon széles a termékkínálata, és a szervíz is rendben van. Mondjuk HP notim sose volt, és csak haveromét láttam, de nekem nem tetszenek.
Én a helyedben nem ragaszkodnék az AMD-hez, de csak mert én az Intelt szeretem
.
Nemtom nem hülyeség-e, de itt egy 17''-os ASUS gép, hosonló áron. Csak kiszúrtam a sok közül, de van ott még, szerintem nézz körül.
[link]
Igazából nem ismerem az NVIDIA GeForce Go 6150-t, és lehet, hogy emiatt, de szerintem nem egy olyan fergetegesen jó ár ez. 300.000 környékén már egész jó gépek vannak. Főleg, ha hozzáveszed, hogy ehhez gyakorlatilag nem lenne gari, sem szervíz. Ráadásul engem speciále nagyon zavarna az angol klaviatúra.(ha lehet cserélni, akkor meg plusz költség)
Egyéni vélemény volt, ha hiba van benne, csak bátran... Örülök az építő szándékú kritikáknak. -
Tyren
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Pontosabban véleményeket.
Szeretnék egy kis méretű notebookot (13''). A két esélyes:
Egy Sony :
[link]
És egy ASUS
[link]
Majd meg szeretném várni amíg kijön a Santa Rosa-s változatuk, de ez a kettő tetszik.
A Sony kicsit problémásamm, mert az angol oprendszer nem gond, de nem tom, hogy van-e lehetőség magyar kiosztású billentyűzetet rakatni bele. Valaki esetleg tud erről valamit?
A két gépről valakinek véleménye?
Most egy Lenovo N100-ast használok Core 2 Duo-val. Ez egy nagyon király gép, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha lenne ilyenből 13''-os, akkor biztos azt venném. Írtó jó a szoftverkörítés(szinte egy az egyben IBM).
Előre is köszönök mindenféle segítséget!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
.