- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
SimonMágus
senior tag
Nézz be itt a PH-n jegess barátunk legújabb topikjába, gyönyörű Toshiba notikat árul, ezek árban és garanciában az elképzeléseiteknél vannak, minőségben és tudásban magasan fölötte, ráadásul annyira szép (és nőies) a gép, amit nagyon nehéz otthagyni....
Üdv: SM
mod: [link]
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
A Turion nagyon rendben van, korábban Radeon barátunk belinkelt egy Dothan-Turion összehasonlítást, érdemes elolvasni.
X700-as kari cserélhető, de minekegy ilyen karit valszeg aranyáron mérnek, és a notik csekély belső hűtési lehetősége miatt egy nagyobb teljesítményű (ami ugye általában nagyobb hőleadással jár) kari felforrósíthatja az egész gépet.
x700-as notit pedig lehet venni nem sokkal 300k felett!
Üdv: SM -
SimonMágus
senior tag
válasz
--=Gefi=-- #3159 üzenetére
AMD Power barátom felhívta a figyelmem, hogy nem jó kifejezést használok (nem C&Q hanem PowerNow), tök igaza volt, hiszen notis topikban vagyunk, de mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a cikket: [link], ezt eddig én biz nem tudtam!
Thx AMD Power!
Ahoj: SM -
SimonMágus
senior tag
válasz
--=Gefi=-- #3155 üzenetére
SpeedStep az egy technológia, amit Intel procikba építenek (AMD-s megfelelője a C&Q - Cool and Quite), a SpeedSwitch pedig egy software, ami kezeli (mindkét proctípus esetében), hogy is akarod helyettesíteni a kettőt egymással?
Az IBM tényleg nagyon jó, sztem ne add fel, keress ebben a kategóriában tovább, az viszont bizti, hogy nem az olcsóságáról híres. Ha lesz időm, még ma szétnézek neked!
SimonMágus
senior tag
válasz
--=Gefi=-- #3150 üzenetére
Uh, a 100 rongy különbség sztem nem éri meg, bár tény, hogy lényegesen jobb teljesítményt kapsz dothan procival, no de 100k-ért???
Egy proc vagy tudja a SpeedStep-et vagy nem, ez szoftveresen nem változtatható, ha a Celeron is tudja (most nincs időm utánanézni), akkor használhatod vele a SpeedSwitch-et, egyébként nem. Ennyi... -
SimonMágus
senior tag
válasz
--=Gefi=-- #3145 üzenetére
Szia Gefi,
a notiüzemidő bizony nem csak a procitól függ, hanem az összes többi alkotórész fogyasztásától is, illetve az aksi mérete is alapvetően meghatározza, ugyanolyan proc 1-2 órás üzemidő különbséget is tud produkálni eltérő felszereltségű gépekben. Ezért érdemesebb lenne pontos típusokról beszélni, mint így általánosságban.
Üdv: SM
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #3099 üzenetére
Szia Alvin,
javaslom kukkants be ez ügyben a Fusi-s topikban, itt meg inkább az alternatívák iránt érdeklődj! (Bár látom, hogy ide is irányítottak, de sztem több esélyed lesz valami autentikus válaszra.)
Ahoj: SM
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
Ez sajnos az Acer költségcsökkentési akciója miatt van, ugyanis rengeteg notit adnak el ugyanabban a házikóban, de se az általad választott típusban, se az én notimban nincs hely a Bluetooth számára. Ezért a gomb ott van, de ahogy írja, nincs mögötte device. Hát röviden ennyi...
Egyébként ebben az árkategóriában nem rossz választás, főleg ha 25 TDP-s a proci, de érdemes megnézned ezt is: ASUS A3E 5029 15'' MPM1,6GHz/512/60/DVD+-RW, orbanonál 249k, az ebben lévő inteles kártya jóval nagyobb teljesítményt nyújt, a Centrino proc pedig garancia a jó teljesítményre és az alacsony fogyasztásra, illetve a gari is alapból 2 év (Aceréknél a plussz 1 év nettó 15-től kezdődik, ha összeadod, máris kijön az asus noti ára).
SM
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
válasz
SimonMágus #2999 üzenetére
Korrigálás: az újabb sempronok között vannak 25 wattosak is.
-
SimonMágus
senior tag
A legolcsóbbak itt a ph-n, használtan.
Mennyivel kisebb teljesítményre képesek, mint a Sempron? Semennyivel. Bár a Turionos proci sebessége a sempron mértékével 2800+-nak tekinthető, de a turionhoz képest negyedakkora, a dothanhoz képest nyolcadakkora l2 cache méret miatt jóval visszafogottab teljesítményre képes, ráadásul a fogyasztása is jóval magasabb.
A vidkari értelemszerűen mindkét esetben gyengébb.
Az usanotinak egész jó ajánlatai vannak, pl. amikor a nb.hu-n br. 334k volt az én gépem oprendszer nélkül, akkor az usanitosoknál 309k-ért XP home-mal vásároltam meg.
SimonMágus
senior tag
Bár 3920 Ft-al meghaladja a felső határt, de: Bővebben: link, ezzel a karival elég szépen fut minden.
De ha hosszú akkuidőt akarsz, akkor javaslok inkább egy Turionos vagy Centrino-s notit, pl: Bővebben: link vagy Bővebben: link, ez utóbbi már biz 20k-val meghaladja a keretet...
SM -
SimonMágus
senior tag
válasz
parandroid #2751 üzenetére
Teljesen igazad van, ezért is nem azt írtam, hogy legalább 512-vel vásárolni, hanem hogy bővíteni kell.
A 2x256 tényleg szívás, mert ugye a gari miatt érdemes megtartani az eredeti ramokat, így az 1024-re (2x512-es vásárlás) történő bővítés esetén nem lesz plusz keret az eredeti ramok eladásából... -
SimonMágus
senior tag
válasz
szijartg #2725 üzenetére
Mit szólsz inkább ehhez, erőmű: Bővebben: link?
-
SimonMágus
senior tag
Általában minden géphez lehet venni legalább 3 garanciát (1 alap + 2, 2 alap + 1). a 9700-as kari becsapós, mert csak 4 pipe van benne, főleg a 64 Mb-al szűk...
Nettó 400 k-ért már kapsz Clevo d900t-t, bár ez egy igazi DTR, mindenestre a teljesítményben kevés noti múlja fölül...
mod: és ráadásul izmosít (5,5 kg)
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
-
SimonMágus
senior tag
válasz
Waikiki #2650 üzenetére
Ahoj,
ha már az előnyöknél járunk, az 540-esben 7200-es vinyó pörög, ami bizony fontos tud lenni.
A chipsetet remélem csak elírták ennél a notinál, meglepődnék, ha mégsem....
A vinyó esetében alapkérdés, hogy sok adatot tárolnál, vagy sok adatot mozgatnál/adatmozgatással dolgozó progit használsz.
Energiagazdálkodás: ha otthoni asztali gépet vált ki, és nem elsőrendű szempont a hordozhatóság, akkor feltehetőleg a legtöbbet egy helyben fogod használni, így a fogyasztás sztem másodlagos tényező lesz.
A kijelző méret és felbontáskülönbsége nem elhanyagolható, nekem (bár szeretem), de a munkahelyi gép után még mindig kicsit szokatlan ez a 15'4-es wxga felbontás.
Mindent összeszámítva nekem az 551-es jön be jobban, főleg megjelenítő és vinyó miatt (az 5400-es rpmmel már lehet dolgozni).
A fogyasztásról majd biztos mesél valaki hozzáértőbb... -
SimonMágus
senior tag
És egy szavazat a Turionra!
-
-
SimonMágus
senior tag
válasz
AMD Power #2547 üzenetére
De bizony van: Bővebben: link
-
SimonMágus
senior tag
X700 inkább a 6600 Go vetélytársa, a 6200-as elmarad teljesítményben. A Sempron pedig fényévekkel van lemaradva a Dothan mögött, nagyjából minden paraméterében.
A Clevo egyre jobb gépeket gyárt, a három gép közül egyértelműen ez a legjobb választás, javaslom hogy nézd meg az Acer 5024WLMI-t is, az usanotebbokban gazdag szoftverkörítéssel bruttó 309k!
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
A notin lévő kép DVI-n keresztül egy TFT-re lenne kivezetve (így mégiscsak élvezhetőbb a filmnézés
), amin van DVI bemenet.. Ezért lenne szükség a DVI kimenetre, hogy ''ne butuljon'' a jel. Egyébként vannak ilyen notik, általában sajnos horror áron
.
Thx a segítséget!
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
Egy kis segítség kéne, egyik barátom DVI kimenetes notit keres, a netet teljesen átnyálaztuk, de nagyon szűkös a kínálat... Valaki ismer vagy rendelkezik viszonylag nagy tudású (Centrino, Turion, X600/700, SXGA+/WXGA) notival, amirendelkezik a fent említett kimenettel?
A válaszokat előre is köszi!
Aktív témák
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megújult a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- További aktív témák...
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB dobozos
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest