- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz
Dhampir #122369 üzenetére
Én még nyáron vettem beszerzési áron valakitől
Most a mysoft.hu-n venném 294 ezerért.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #122359 üzenetére
Nem furcsa az, max kívülről. Van amikor megindul egy gép és konkrétan a boltok egymástól veszik a gépeket.
Turbobacsi: Biztos, én fejben tudom pár gép árát úgy 2-3 nap eltolással, a többi meg úgy van ahogy akar
entoni1989: Dehogy volt csúcsgép
Max a magyar kispolgári rétegnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121973 üzenetére
Nem első sorban azokra céloztam, akik 40-be veszik a 6930p-t.
Azokra akik ilyen fizuk mellett keresik a gémer vackokat 100-ba meg vadásszák a kínaiak raktáraiból kisöpört szemét procis 2 giga ramos táccsos szemetet 70k-ért.
Olvastam maileket, mikor valakinek nem jutott vagy vissza lett mondva egy rendelés. Inkább helyesírás és modorra tanítós könyveket kéne vásárolni, nem elektronikai szemetet sokaknak.Na OFF end.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121969 üzenetére
Mert csodavárás van.
Rengeteg dolog tényleg sokkal olcsóbb és konkrétan tavaly és 2 éve is használt árakon veszegettem a telókat zsír újonnan. Telókat meg simán felezi a T. és nem kamuban.
A kérdés az, hogy adott termékre egyáltalán szükséged van-e. Legtöbbször nincs, itt is csak a felkorbácsolás megy amibe ugrik mindenki. Grátisz ugye ez leginkább a karácsonyi terhet szedi le a kiskerekről részben.
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
válasz
Dhampir #121955 üzenetére
Nem vagyok kalandvágyó, így nálam a Lenovo kiesett. Volt már negatív szerviztapasztalatom máshol, ha ennyi panaszost termel egy szerviz, azt jobb kerülni.
7559 bios frissítés után már nem kapcsolata fel minduntalan a fordulatot, de itt másról írnak. -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #121903 üzenetére
azt nem láttam
egyszerű, ha másik akkuval se tölt hagyni kell a fenébe
a világbú' ezek se mennek ki, de jó őket használni, hp-nál meg elég jellemző lett h pwm free megoldást használnak kijelzőnél és ezekbe meg elődeikbe még értelmes paneleket is raktak, ezeknél a szériáknál még jóval kisebb volt a meghibásodási arány mint a konzumer versenyzőknél egyébként -
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121905 üzenetére
Nem egy gép ment el tőlem ami "gyenge vastag ronda nehéz" volt. Átment rajtuk 1-1 autó vagy volt amire egy szekrényt toltak rá (ne kérdezd). Szétkaptam, egyengettem az alut, kijelzőcsere és kész. Rendesen keresned kell rajtuk a nyomokat. Szóval maradjunk annyiban, hogy a felár nagyon esetben jogos. Manapság egyre kevésbé.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121773 üzenetére
Na ez remek kérdés. Mert ennyi és ilyen igénytelen szalagkábelt, mint amit a Nitrókba pakolt az Acer szerintem 2010-es gépekből sem láttam.
takkert: A kérdést nem nagyon értem, pontos kódra látsz fentebb már válaszokat, a teljes értékű az nem tudom milyen, tudtommal csak olyan win van.
dantre: Ha elég szemét a gép akkor biztos van diffi.
jjeahh: Gyári X-es IPS-nél foltot csekkolni, 20-30k-t új panelre eltenni. Mert foltos lesz.
duranfan: Alsó részből halászunk, ha sokat gépelsz lehet csekkolnék picit jobb billzetes gépet, Fuji még ad némi bill. utat, HP nekem kőkemény, Dellnél pedig nincs meg a nyomáspont rendesen. De ezek ilyen 5-8k karakteres gondok, azt te tudod mennyire fontos ez.
-
Horrendous42
csendes tag
válasz
Dhampir #121773 üzenetére
Még komolyabb feladattal nem hajtottam meg eddig, de cpu 60-70% terhelés mellett kb 5 percig ment és nem melegedett, igaz a hűtés turbinává változik számomra, mondjuk eddig közel néma géphez voltam szokva. A vékony kivitel pedig annyira nem vékony
a hűtő résznél azért vastagszik a ház
Ami viszont nagyon tetszik, hogy végre hátul fújja a levegőt.
-
ludi85
tag
válasz
Dhampir #121633 üzenetére
Ezt a módszert én sem ismerem.
Én egy Dell dolgozótól rendeltem közvetlen. Nem volt harmadik személy.
Egy hét múlva írok, hogy meg jött-e, vagy sem. Remélem az előbbi. Én is sokat hezitáltam rajta. Amúgy Írországban élek, szóval oda rendeltem. Itt is van a dell-nek központja, sőt van alienware.ie is ahonnan megrendelhettem volna, de az 200€ -val drágább lett volna. Elvből nem szeretek többet fizetni ugyan azért. Remélem nem fizetek rá. A hivatalos dell számla már megjött az e-mailemre, es azt írták, hogy már feladták a csomagot. Szóval 1 hétmúlva majd írok, hogy sikerült-e...
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #121021 üzenetére
A most érkezett forgalmazói válasz szerint nem IPS-kijelzős az ASUS N551JW-CN212H, és az ASUS N551JW-CN212D.
Viszont azon az akciós áron (ha jól emlékszem ~213.000-217.000 Ft volt rövid ideig, az utóbbi Windows-al) a szintén nem IPS kijelzős K501LX-hez viszonyítva nem tűnt rossznak.
-
válasz
Dhampir #121490 üzenetére
"Ha jobb alkatrészeket gyártunk, mint a kínai, az miért volna baj? :-)" - mert akkor a kereskedelem megállna. Mindenki HP EliteBook 6930p-nél, IBM ThinkPad T60-nál, Acer Aspire 5920-nál, DELL Inspiron 9300-nál Asus F5N-nél, Toshiba Qosmio X500-nál, Packard Bell iPower GX-nél, Clevo D900F-nél, MSI GX600-nál maradna, ami nem is volna nagy baj.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #121258 üzenetére
vigyázhatsz te gépre ha attól szétesik hogy csúnyán nézel rá, vagy rászáll egy légy és összekarcolja:d
ugyanakkor itt van a 8540-esem, munkagép, nem babusgatom, szándékosan nem baromkodtam vele, de megesett h elaludtam vele és lerúgtam álmomban, nem egyszer:d kis túlzással mint az új, hordozva is elég sokat volt, gyereknek is odaadtam játszani, múltkor ráléptem...kapja az ívet rendesen -
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #121250 üzenetére
nyilván ráfizetés de nem kell kukázni a gépet és vannak szervizek ahol nem akarják lehúzni az embert
nyilván mérlegelni kell mi a fontos, egy minőségi használt gépet használni, vagy egy újat aminek nem sok köze van a minőséghez de több garanciája van
attól h használt hivatalosan, lehet újszerű is, sőt...nem egy 5 éves gépet láttam amit be se kapcsoltak
másik oldalról egy belépő akár dell 1 év után általában úgy néz ki mintha a kutya szájából húzták volna ki -
-
SLYM
veterán
válasz
Dhampir #121035 üzenetére
Megvásároltam a masinát még 213.5-ért (Asus N551JW-CN212), mert közben a ROG gép akciója lejárt (azóta már megint akciós), IPS panel van benne. A minimális lilásodás, a betekintési szögek és a színek miatt biztos. Van itthon 3 gép amivel össze tudtam hasonlítani, 2 TN-es és 1 IPS panelessel
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121038 üzenetére
A K501 totál más szint, kezdésnek van köztük 70 deka diffi élből.
Ha nem IPS akkor az van, hogy az utólagos nettós kínai panel árát sem éri el a diffi amennyiből gyárilag kapsz IPS-t is. 200k felett, tudom, sokan nem a játékot nézik csak az afterburner kiírását a sarokban és az az élmény, de szerintem még mindig jobb a képet bámulni ami szép, mint a nagyobb fps-t.
(G551-N551 vonalon sem 1-2 csavar fogja elengedni magát, a ventibaj lesz a legkisebb gondja ha van valakinek egy K501-e
)
Hogyne lenne aki trükközik, ne viccelj már
Itt arról beszélünk akik nem 200-as géptétellel foglalkoznak és nem visznek mindenes helyet napi 10 millás forgalommal.
Aki rendes szakbolt és nem félszürkézik vagy jött éppen onnan (tudjuk kik ezek, le is írtad) azok nem fognak direktbe erre hajtani, van elég bajuk. Tudom, mert ezért is hagytam abba és ment el a kedvem egy életre az egésztől. Visszacsomagolt/egyszer megnézett/bontott gépet el nem adó boltról nem tudok, ha lenne ilyen akkor Kamazok járnának mindig vissza a disztrihez. Aki pedig rosszat akarna eladni saját magát szívatná be, egyfelől, mert minden gépet kipróbálva ad át minden magára valamit adó hely, kivétel ha nincs külön kérés. Másfelől utána az 3 köbméter papírmunka, aminél idegesítőbb nincs. Aki ezt csinálja az nagyon utálhatja magát -
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121035 üzenetére
Ha van okuk úgy hagyni vagy annyiban hagyják ugyan könyörgöm, ő boltjuk. Van még 50 másik aki elég komoly és még vagy 100 akik szintén adnak el. Lehet menni shoppingolni, ha így megélnek hát akkor ilyen a piac, a Mysoft speciel akkora tételekkel legózik amiben 1-1 ilyen olyan, mint neked egy ötöst bedobni az aluljáróban egy kalapba
Ha van időd mások munkáját elvégezni, hajrá én biztosan nem mozdítanám ujjamat sem, van bőven piac, ha kevés, ott van az aprós nagykerezés, annál olcsóbban nem kapsz semmit, az fix.
Ha kiderül, hogy IPS, akkor cserébe megveheted és olyan árban vehetsz zsír új gépet, mint amennyiért a használtak (sem) mentek eddig. Már bőven nem azt kéne nyomoznunk ezekből melyikben mi van, hanem, hogy hol van az újabb gen.
AZ Edigi pedig külön fejezet, nekik specialitásuk, hogy árral trükköznek. Cserébe ha figyelsz olyan áron vehetsz néha dolgokat, hogy az nevetséges. Lásd: 1 szoba árából ledeztem ki égővel a komplett lakást, azaz 6 helységet legutóbb. Le is lett kapva ahogy van az egész. Ez van
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121017 üzenetére
Az, hogy az MM milyen egyedi szerződést bír még kihúzni egy abszolút élete végén lévő gépből és mennyit vállal be esetleg még buktában is, csak, hogy bemenjen valaki vegyen ilyet és rákérjen még 2-3 év biztit amivel tényleg előrébb lesz nem azt jelenti, hogy mindenki tudja neked ennyiért adni, főleg, hogy nem fogják neked a zsír új gépeket is majd ontani 200k-ba, csak mert itthon minden minimálbéres notin akar játszani.
Azt kéne bevésni a kobakba, hogy a webshopon kint lévő ár szépen megy azzal amit a készletenként bevett gépek adnak. Hidd el, marhára nem dolgozik kiskerekben 30 ember azon, hogy egyik napról másikra felverjenek egy notit 50-60k-val (épp ellenkezőleg, a tuti fogások és bolti bebukta pont azért van, mert erre nincs kapacitás és sokszor marad kint olyan ár, ami irreálisan alacsony). Azt a disztri veri fel, amivel érthető módon mennie kell nekik is, hacsak nem totál komplett idióta. Ha ők 30-at kértek nem fognak olyat árat kapni, mint 300-ra. Ha márpedig kell 10 embernek 2 héten belül egy gépből nem fognak kirakni 2 szatyor pénzt 30 raklapra adott tételből.
Hidd el, legalább ugyanennyire tehet az egészről a vásárló is. Lám, te is vagy x éve vennél gépet, a piac erőforrásokat tol hozzád, pénzt viszont nem raktál bele. Adok-kapok, ez így megy, ingyen ne várj el semmit.
66zio: Mivel másban nincs IPS így szerencsére könnyű a megoldás: ezek vannak
Esetleg szétfaraghatom a géped és lesz benne IPS E6220-E6230, de azt elég kevesen vállalják.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #121002 üzenetére
A magyar ember senkit sem érdekel
Plusz mint az autó meg a 2 méteres TV a laptop is egy luxuscikk. Amikor valaki kis pénzből akar gémer notebookot picit olyan, mintha én akarnék luxushajókázni a Tiszán nyaranta. Van egy csónakunk meg egy-két kajak és kész. Azon szinten ez jár, nem több.
mate07789: 13-14" meredek lesz. Ha mehet a használt de rendes számlával akkor nyílik a kapu, valamelyik nagyobb boltba less be és tapizz. Sok püfölésbe szerintem E7440-ek gyorsan kopnának, HP-ból meg ami ultrább mindig kicsi a kínálat. Ez személyesen lenne a legjobb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dhampir #120840 üzenetére
Nincs mit!
Volt ezek szerint para már az E. Digital elállásának érvényesítésével itt a topicban is? Jó tudni.Igazából jelenleg tök döntésképtelen vagyok, mert elgondolkodtam azon, hogy akkor ezt a G551JW-t visszaviszem (optimistán bízva benne, hogy nem lesz szarakodás), aztán esetleg egy Dell 7559-et szerzek be helyette (ami ugye szintén igencsak ajánlott darab a topicban), de a teszteket (például ezt) elolvasva az is igen kompromisszumos jópár helyen... Ki tudja, azzal elégedettebb lennék-e, már abban is elbizonytalanodtam ezek után. Hihetetlen, mennyire nem lehet kapni ennyiért tényleg jónak nevezhető darabot.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Dhampir #120094 üzenetére
sok mindentol fugghet, felment a kereslet, csokkent a keszleten levo elerheto darabszam. a most elerheto szeria egy masik rendelesbol van ahol mas devizaarfolyamot hasznaltak, de irj nekik lehet elbaszodott az arazo modul, azt varjak a balekokat..
vagy csak siman most kijott vhol egy teszt ahol jokat irnak rola es probalnak szakitani minel tobbet -
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #120087 üzenetére
Hint: Mióta beütött a "a laptop legyen jó zöldségvágáshoz is" trend, azóta indult be ez is, meg fog is, megnyugtatok mindenkit, az összes backlightosodás, a foltosodás és minden más anomália azért van, mert vékony gép kell, fedlapot kifizetni kompozitból/aluból már nem. Tessék parancsolni, lehet élvezni a fogyasztást
-
Khelben
nagyúr
-
Shade45
senior tag
válasz
Dhampir #119586 üzenetére
Kíváncsi vagyok mennyi időre van még szükség, hogy azt a sok okádék panelt amit legyártottak, kifuttassák a raktár készletről, és olyan kijelzőket kapjon az ember, mint amilyen a telefonokban/tabletekben van!
Vicc az egész ami megy kijelző fronton...
Nekem egy E6440-em van, 1600x900-as kijelzővel, de kb semmi előrelépés nem történt a 9 évvel ezelőtt HP (KONZUMER!!!!!!!!!) notimhoz képest! Botrány!
-
válasz
Dhampir #119561 üzenetére
Hogyan lenne jobb a fogyasztása? CPU benchmark az egyik alapom, mondhatni vakon hiszek ezeknek az adatoknak, de az egyes teszteket meg végezhetik ahogy akarják.
https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2556&cmp%5B%5D=2537
15W vs 25W Intel javára. -
HGTimber
tag
válasz
Dhampir #119261 üzenetére
Dell Inspiron 5749-I5G64LE Silver LX - 17,3" Truelife HD+ (1600 × 900), Core i5 5200U, 8 GB RAM, 1 TB HDD, Nvidia GeForce 820 M 2GB Videó. A boltba vissza vittem, a bolt szervizbe küldte, 2 hét után érkezett vissza (ennyit a Dell gyors szervizéről) - kijelzőt cseréltek, a boltban megnézve ugyan olyan csíkos volt. Megköszöntem és elálltam a vásárlástól.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #119212 üzenetére
Csak míg a Fuji adja bagóért a garit, addig a Dellnél olyan árak repkednek, hogy szemem bekönnyezik.
De hát kinek melyik
esvan: Mindig felsírok mikor vált a Dell AMD-re. Hogy én hányszor fürödtem a verejtékemben és mennyi időt szórakoztam az itthoni szoftveres részleggel, hogy valamit kezdjenek ezekkel az elkefélt hibákkal...fuh. Lehet ez tökéletes, 200k-ért én lehet akkor kivárnék.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dhampir #118444 üzenetére
Köszi! ProBook G3 is PWM-es. Érdekes, hogy a gyártók nem tudják/akarják ezt megoldani, igaz lehet, hogy csak kevés embert zavar ez. Illetve, lehet, hogy a többség azért már figyel erre.
"In comparison: 57 % of all tested devices do not use PWM to dim the display."Asus TP200SA-nál viszont nincs jelezve, lehet, hogy más ez a villogás.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #118110 üzenetére
Nope, rendes felületre ahol ezek rendszerezve vannak nem csak bios.
Azt én tudom, hogy van és létezik, mindenhol van aki forgalmaz. Csak mivel kb. eladhatatlanok így eléggé nehéz saját szakállra kérni.
Ezekből azért nincs, mert nincs. Cégesben sem, magánban főleg. Ez a szelet szeletének szelete. Egy E736 mondjuk ha bepisilek is lesz nálam, csak ne kelljen már ennyit rohannom egész nap.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #118000 üzenetére
nem kapcsolatokról beszéltem, hanem bárki számára elérhető ajánlatokról, pl ez, de van mikor pár hónapos gépük van bolti br -40-50%-ért, pl ez is, és 95k-ért pl egy 8570p sem drága egyáltalán, közelébe nem ér semmi minőségben 250-300k alatt újan és cpu erőben is kevés hála az új buta u trendnek, max igp-ben erősebbek és mivel ismert modellek yt-n kb full laikus is talál videót akár alaplap cseréhez ha úgy adódik későbbiekben, ellentétben egy mai bármelyik konzum géppel szemben ehhez lesz és nem kell rákölteni majdnem egy új gép árát
-
P.mini
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #117997 üzenetére
azért nekem megfelel pár hónapos gép sokszor bolti ár feléért, meg sokunknak is
aki azt mondja van 100k-ja csodát nem lehet tenni, kap belőle egy 8560/70-et 1 év garal, aztán megy ameddig megy, addig sem bontószökevény előtt ül amíg él, és az új vackokkal ellentétben alkatrész is akad hozzájuk
sokra mész a bolti garival ha kis túlzással fél életét valami szervizben tölti, és aíg nálad van addig is max elviseled, a 100k-s förmedvény mind olyan
autó hasonlattal, 3m-ből új beugró vagy 3m-ből használt de fullextrás bevált típus, nálam utóbbiszerk: bármelyik gépre legálisan tehetsz linuxot vagy wint, osztán' vagy megy v nem, de nem illegális, winnél nyilván megfelelő licensz a feltétele
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple Macbook Air 13 inch 2017 (A1466)
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!