- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanDOS
senior tag
Ezen oldal szerint Pentium Dual Core és HD4400. Passz. No mindegy, keresgélek még. Több pénz úgy se lesz rá, ebből kell kihozni a maximumot.
-
Kbali
nagyúr
válasz
commanDOS #76193 üzenetére
Az általam írt Lenovoban még véletlenül sem HD4400-as VGA van, mert Pentium proci van benne, az még csak Intel HD Graphics VGA-val rendelkezik. A 4400-as is csak akkor ér egyáltalán valamit, ha a memória dual channelben van benne.
Én továbbra is tartom, hogy újonnan, megbízható, minden tekintetben ajánlható gép ebben az árkategóriában nincs. -
Khelben
nagyúr
válasz
commanDOS #76193 üzenetére
Olvastad annak az Asusnak az egyetlen értékelését?
Egy hét után leesett az egyik billentyű, már nem lehet visszarakni, és már egy hét eltelt és a support még mindig nem adott kielégítő választ arra, hogy garanciálisan megoldható-e a javítás ill hogyan. Ezenkívül lazán van összeillesztve a monitor egyik oldalán a műanyag keret.
Hát köszi, ez aztán a gép -
Khelben
nagyúr
Hol látsz 100k-ért i3 4-es cpu-t? 120-ért is csak az asusokban meg az acerekben van, nem véletlenül (megspórolták az árát a házon). Azért nem jó anyukának a 100k-s gép, mert vagy gagyi szar vagy nincs rá rendes garancia.
(#76194) Tollas7 : ha nem gáz a megbízhatatlan garancia, akkor Lenovo Z50-70
-
Tollas7
csendes tag
Üdv!
segítségetek szeretném kérni laptop ügyben:Mikor lenne esedékes a vásárlás?
azonnalMaximális keretösszeg Ft-ban?
~150e huf +/- kicsi esetlegFelhasználási kör?
barátnőmnek lenne rá szüksége, általános csajos dolgok, szerintem erős proci és kellő mennyiségű ram legyen benne, hogy hosszútávon tudja használniJátékra használnád-e?
ritkánMi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
vmilyen szinten időtálló legyenSzeretnél bele SSD-t?
nem fontosKijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
inkább nagyobb legyen méretben és felbontásban isNotebook tömege?, Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nem számítTárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
500 GB HDD kb., 4 gb ram min., optikai meghajtó lehetne benneKell valamilyen grafikus kártya?
ha esetleg bele fér a keretbeHasználsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem igazánEddig kinézett notebookok?
NincsHasznált gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új.Előre is köszi a válaszokat!
-
commanDOS
senior tag
A levonóban megbíznék, azt merném is ajánlani, de erről a garanciális háttérről nem tudok semmit. Utána olvasok. 105e szerintem még beleférne, a HD4400-as integrált VGA-val meg tesztek szerint simán lehet néhány éves, butább grafikájú játékokat tolni.
Van még itt ez az Asus. Ez ugyan 20e-rel több, jobb a procija, dupla akkora a HDD-je és van benne egy tök felesleges optikai meghajtó... -
commanDOS
senior tag
válasz
Khelben #76185 üzenetére
Kinek mi a gyenge. Én vagy 6-8 éve nyúzok egy Athlon 64 X2 5000-es procival, HD3850-es VGA-val, meg 4Gb RAM-mal szerelt gépet. Évek óta nem játszom, egy darabig még jó lesz. A srácnak, akinek a gép kéne így néz ki a gépe: Sempron 3000+, 2Gb RAM, meg valami ehhez illő VGA. Ha ennél már kicsit jobb és hordozható, akkor teljesíti a követelményeket.Sajnos nem abból kell kiindulni, hogy melyik gép tetszik és ahhoz választok pénztárcát. Egy csúcs macbook-hoz képest meg nyilván majd az összes noti egy ipari hulladék...
-
Dapro
senior tag
Amúgy az digiprime-os témához annyit, hogy asus topikban nem rég reklamált valaki, hogy átmatricázott, szlovák gépet kapott (világító billes) asus n56jn
+ pixelhibás de az nem az ő hibájuk elvileg.
-
commanDOS
senior tag
Az árukeresőn van bőven.
Egyébként az egyik barátomnak kéne, valóban hurcolászná, meg otthonra kéne általános célra, mindenes gépnek. Erős gépe sose volt, így igazán az igény sincs meg rá, de a hétköznapi tempót azért bírja a gép 2-3 évig. Szóval találni éppen én is találtam gépet, csak nem igazodom el a mostani mobil processzor kínálatban, ahogy í videóvezérlőket sem ismerem. -
Kbali
nagyúr
válasz
stratova #76177 üzenetére
Annyiszor felmerül az emag és a garancia kérdése, hogy gondoltam, ezt a bejegyzést az oldalról megosztom.
Kétféle leírásuk van és a tapasztalat azt mutatja, hogy mindkettő él. Azaz van gyári garanciás cucc, amihez gyári garancialevelet adnak (de nem tudom, az román-e), ill. náluk gyakorlatilag csak bolti garancia van, azaz saját futárjuk viszi hozzájuk a hibás készüléket és ők próbálják meg javítani/javíttatni (lásd. a linken a "Gyártói vagy bolti garanciát biztosítanak?" kérdésre adott választ).
Az áfa viszont 27% a leírásuk szerint (szintén itt a "Jogi személy rendelése esetén Magyarországon elfogadott számlát állítanak ki?".
Ez szerintem megtévesztő, mert amúgy meg itt a 18. pont: "18. ALMALMAZOTT JOGSZABÁLYOK – JOGHATÓSÁGJelen Szerződés vonatkozásában a román jogszabályokat alkalmazzák. Az eMAG és az Ügyfelek/Vásárlók között esetleg felmerülő vitás kérdéseket békés úton rendezik, vagy, amennyiben ez nem lehetséges, a vitás ügyeket megoldás céljából a Bukarest Municípium illetékes hatósága elé kell terjeszteni."
És a cég székhelye Bukarestben van.....
-
commanDOS
senior tag
válasz
Khelben #76172 üzenetére
Hát ez relatív. Ha 180k egy minőségi, akkor jó egy gagyi gép is. Édesanyám 100-ért vett egy asus-t két éve, hibátlanul teszi a dolgát, tetszetős is. Én 4 éve vettem 140-ért, szintén asus-t, most már elég elavult, de soha, semmi baja nem volt. Ja és max. 14"-os kell. Szerintem most egy 100ezres gép erősebb, mint, amiket 3-4 éve másfélszer ennyiért árultak.
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy el jön ez is, amikor nem ismerősöknek kérek notebook vásárlási tanácsot, hanem magamnak.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem tudom, hogy karácsony után mennyivel mennek le az árai adott notebookoknak, de ha a jelenlegi áránál mondjuk kevesebb, mint 10%-val, akkor annyira nem érdekes. Legyen akkor a jövő hét.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200.000Ft.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
VS 2013, CodeBlocks, irodai munka.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Középút.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Szeretnék bele SSD-t, de nem tudom, hogy megoldható-e az, hogy mondjuk az optikai meghajtó helyére betenni garancia vesztés nélkül?! Viszont, ha valami ilyen megoldás létezik, akkor az árát így bele tudjátok kalkulálni a 200.000Ft-ba?
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6", matt.
(8) Notebook tömege?
3 kg körül.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Ha olcsóbb, akkor nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD max 500GB, SSD 64-128?!. Optikai meghajtó nem fontos.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem túlzottan.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használt gép is szóba jöhet, viszont garanciával, ÁFA-s számlával.Köszönöm szépen!
-
stratova
veterán
válasz
Tamás008 #76173 üzenetére
Mivel a bolt román székhelyű, nem magyar 27%-os áfával számolnak, de kiszállítanak ide is (szürke import).
Gari:
A. A bolton keresztül intézed, vélhetően a gép oda-visszajuttatásának (az üzlethez) a költségét neked kell álnod, és ők vagy leboxolják a gyártóval a garit vagy nem.
B. A gyártóval intézed a garit, feltéve hogy nem hajtanak el garanciamegvonással, mert nem hazai lokalizációval vetted a gépet.
C. Egyes gépekre van nemzetközi garancia is, de az nem ez a kategória. -
Tamás008
tag
Értem, akkor hullámvasút a dolog.
-
-
Tamás008
tag
"Találtam valamit. Ez így mennyire éri meg? Jó választás lehet? (igények: alapfelhasználás)
[link]
És ez? Erről mi a véleményetek?
[link]
Szerintetek melyik éri meg jobban? Melyiket vinnétek?
Igaz lehet ez a hirdetés? Miért ilyen olcsók szerintetek?"Akkor ezek szerint rizikós a dolog? Jobb magyarországi biztos forrásból származó gépet rendelni még úgy is, hogy jóval drágább? Mi a véleményetek?
Mondjuk a gari nem tudom, hogy működik ilyen esetben.
A billentyűzetet át lehet matricázni. -
Khelben
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
Tamás008 #76168 üzenetére
Véleményem: amíg Záhonyon innen élek nem erőltetném a romániából összeszalasztott aztán a jóég tudja hogyan megkapott gépeket.
Olcsó: ha 180 forintban van neked a kenyér nulla haszonnal és valaki 150 forintért adja, akkor az úgy reális? Nem. Nagyker ár alatti gép sem reális, ez csodavárás, ebben nagyon jók a magyarok, így van is szürkézés ezerrel.
-
commanDOS
senior tag
válasz
szabonagyur #76165 üzenetére
Bocsi, nem tudtam, hogy szó szerint ki kell tölteni, úgy gondoltam, csak íránymutató.
-kb. egy hónapon belül.
-100 000 Ft.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
-Vegyes
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
-Olykor egy-egy régebbi játék férjen bele (GTA 3, egyszerűbb stratégiai játékok, stb)
-Minőség. Ugyan nem kell, hogy 1. osztályú anyagokból legyen, de megbízható darab kéne.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
-Nem
-13-14" lehet fényes is, matt is. Nem szempont.
(8) Notebook tömege?
-Nem lényeges
-Op. rendszer nélkül.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
-Legalább 500Gb HDD, 3-4Gb RAM, optikai meghajtóra nincs szükség.
-Minél több USB port, HDMI, D-SUB, vagy DVI kimenet. Bluetooth.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
-Nem kifejezetten
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
-http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-m30-70-59-432719-p248223657/#termek-leiras
-Új -
Tikakukac
titán
válasz
Vermilion69 #76163 üzenetére
Ha még lakkos is, akkor borítékolhatod, hogy megbolondulsz.
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Az egyik cimborám keres új notebook-ot általános felhasználásra. 13-14"os méretben gondolkodik. A keret 100e Ft. Találtam jó néhányat, ami megfelel a kritériumoknak, de nem igazodom el a mostani processzor kínálatban. A grafikus vezérlőket sem igazán ismerem. Nyilván jó lenne a maximumot kihozni ebből a keretösszegből.
-
Vermilion69
aktív tag
Akinek fehér notibookja van megmondaná, hogy mennyire koszolódik? Sajnos a fekete elfogyott, nagyon tetszik a fehér színű, de megőrülnék ha percenként takarítanom kéne :/ Köszönöm, és elnézést az offért
-
szabonagyur
félisten
válasz
alexnowan #76153 üzenetére
Az új gépek mindegyike rendelkezik win8 támogatással, ez 100%. Az azonban, hogy melyik gépnek van Win7 támogatása ez gép függő. Van pl. Asusnál új gép amin csak Win8 driver van, van amihez Win7 is. Tehát ha megvan a gép a gyártó oldalán meg tudod nézni van e Win7 driver.
Win8--at is lehet egérrel használni, emberek nagy része azzal használja, tehát próbát megér azért.
-
dkartacs
csendes tag
Szintén segítséget szeretnék kérni vásárlásban:
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
Maximális keretösszeg Ft-ban?
~200-250 0000 huf
Felhasználási kör?
Programozás, Filmnézés
Játékra használnád-e?
Igen, de kb a Heroes 3, Heartstone és Plant vs Zombies stílusban kell gondolkodni, szal valszeg egy kenyérpirítón is elfutattnám őket.
Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
A 2 évet bírja ki (de azt bírja ki probléma nélkül).
Szeretnél bele SSD-t?
Igen, csakis azzal.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
17" - matt kijelzővel, 1600*900 (1080 vagy 1200, nem számít)
Notebook tömege?, Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nem számít
Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD nem számít, legyen benne ssd, 4-8gb ram, nem kell optikai meghajtó.
Egyéb kívánság?
Kell valamilyen grafikus kártya. A teljesítmény teljesen lényegtelen, a probléma a beépített intel videkártyákkal van (melyekkel sajna állandóan kompatibilitási problémáim vannak/voltak)
Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Mivel programozok, relatív, hogy mi processzor igényes. A válasz nem.
Eddig kinézett notebookok?
Nincs
Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
alexnowan
aktív tag
Van valami támpont hogy melyik notik lettek "eleve" Win8-ra gyártva?
Processzor, gpu, vagy márka/sorozat?
Nekem a 7 jobban bejön - bár a 8-nak csak a képeit láttam. Egeres/billentyűs felhasználó leszek, nem érintős.
Ha viszont új gépet veszek szeretném ha lenne drivere...
-
didros
senior tag
Mi a véleményetek erről a gépről?
[link]
160-ezerért elég jó vétel nem? Vagy milyen 17"-ost javasolnátok helyette ennyi pénzért? Akár win7 nélkül is.. -
Vermilion69
aktív tag
Ismeri valaki a Mercateo céget? Itt találtam egyedül abból a típusból, amit kinéztem, és mivel úgyis céges számlára lesz így nem gond, hogy vállalati, de nem tudom, hogy megbízható-e meg pontosan hogy működik itt a vásárlás esetleg a garanciáztatás. Köszönöm
-
hitman77
senior tag
Azért ezek nem túl biztatóak. Azt nem is tudtam, hogy adnak el notebook-ot beépített akkumulátorral.
A munkámhoz jelenleg egy Dell 6420-at használok, de nem vagyok rajta admin.
Ilyen minőséget ezek szerint ne várjak alacsony áron, csak használtba?
A Core i3, 5 érezhető tóbbletet ad a C2D vagy két magos Pentium-okkal szemben? -
Khelben
nagyúr
válasz
laceeek #76141 üzenetére
Játék alatt természetesen melegszik, de melyik nem?
Amelyiknek normális hűtése van.
Múltkor megmértem az én gépemet, 33 fokos volt a billentyűzet egy óra játék után. Pedig ez ráadásul i7-es.
(#76143) Egye5ke : ha nem lesz játék, akkor felesleges a dedikált vga, low-ban az integrált is elfuttat mindent.
-
redwhite78
aktív tag
13"-ban nem nagyon raknak DVD meghajtót, amibe meg raknak (14") az nem lesz 1.5 kg.
A linkeltek közül a probook 430 nem rossz választás.
Esetleg figyelmet érdemel a Fujitsu Lifebook U554.A Vostro nem munkára való, a kijelzője is kifejezetten rossz hírnek örvend (mondjuk ez minden TN HD panelra igaz lehetne) és ha nincs játék tök felesleges bele a GT 740M.
Ha optikai kell, akkor (1.5 kg felejtős) 14"-on Latitude e5440 indul 200k-tól felszereltségtől függően, de jobb kijelzővel (HD+) már ez is inkább 250k.Kicsit még feljebb meg vannak a probook 640-ek.
Rákérdezhetsz esetleg, hogy még nem futott-e ki ez. Ha van fogd és fuss. Tavalyi modell, de az összes felsoroltnál egy kategóriával feljebb van.
-
Egye5ke
csendes tag
Szép estét.
Laptopvásárlás előtt állok és szeretnék egy kis segítséget kérni. A lényeg:- 2-3 héten belül venném, a keret 260 ezer
- nem igazán játékra (max. dirt2, bf3 low beállítással)
- 13"-tól felfelé bármilyen jöhet, csak a felbontás legyen full HD
- RAM: 8 gb, és SSD kellene + mellé legalább 250 GB-os HDD (de ha nem jön ki a keretből, az sem olyan nagy baj, ha csak egy 128 GB-os SSD van az egész gépbe)
- márka: Toshibán kívül bármi jöhet
- optikai meghajtó nem feltétlen szükséges
- csak új gép jöhet szóbaEzt néztem, csak sajnos nincs benne SSD
Köszönöm szépen előre is!
-
AzO
csendes tag
Szeretnék venni ajándékba (amúgy munkára) egy strapabíró, megbízható és könnyű notebook-ot (vagy ultrabook-ot).
Hét elején
200-230 ezer.
Irodában illetve ügyfeleknél végzett munka
(4) Játékra használnád-e?
Nem.
Minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t?
Jó lenne, de nem létkérdés.
Legalább 13".
Felbontás nem izgat, csak szép képe legyen.
Matt.
(8) Notebook tömege?
Jó lenne 1.5 kg alatt.
Egy Win7 nem lenne rossz, de nem katasztrófa, ha pluszban kell megvenni.
Tárhely szinte mindegy (ma már mindegyikben értelmes mennyiség van),
optikai meghajtó jó lenne.
Alapból Dell-ben meg HP-ben gondolkozom (megbízhatóság és 3 év garancia miatt).
Nem.
[Ezt néztem ki, de ebben nincs optikai meghajtó]
[Illetve ezt, de ebben sincs.]
Csak új.Előre is köszi!
-
laceeek
aktív tag
válasz
Khelben #76133 üzenetére
Az hogy mennyire strapabíró, az majd kiderül. Épp most nyúzok egyet... Remélhetőleg az lesz,mert hetente utazik 300 km-t
Nekem egyenlőre tetszik, még ha csak i5-s proci van benne, de tetettem bele 120-s SSD-t és így nincs vele probléma. A kijelzője fényévekkel jobb mint egy sima HD-nak és még ips-s is. Betekintési szög is nagyon jó.
Játék alatt természetesen melegszik, de melyik nem? -
Wa2x_
veterán
válasz
hitman77 #76138 üzenetére
Egy ilyen Asus.t vettünk most a barátnőmnek, internetezésre, filmnézésre. A minőséggel semmi gondom, jól össze van rakva a ház, minőségi műanyag és elegáns, az árához képest. Viszont a billentyűzet nem túl jó, az egész bill.tálca behajlik, amikor gépel az ember rajta, ill. beépített az akku, ami szintén nem szerencsés, de maga a gép nagyon karcsú. Ennyit megért sztem.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Nézegettem a 80, 100eFt-os notebookokat és az lenne a kérdésem, hogy alenti felhasználásra elég lehet egy dual core celeron, vagy Pentium? Vagy akkor már legyen i3 kb. 20eFt plusszért?
Márkamindegy? Lenovo, Dell, HP amire gondoltam.
Felhasználás: Internet, szövegszerkesztés, levelezés, full hd film hdmi-n, játék nem.
-
Khelben
nagyúr
válasz
davidunited #76132 üzenetére
(#76131) Pá : szorozd meg a keretedet kettővel vagy inkább hárommal. Vagy vegyél ki pár feltételt. De legalább rakd fontossági sorrendbe őket.
A Lenovo Flex2 tud neked adni 250-ért fullhd ips kijelzőt normális hardverrel, még hdmi is van rajta, de ez még nem minőségi, nem strapabíró. -
davidunited
tag
Sziasztok!
Hasznàlt gépet szeretnék vàsàrolni max 2 éveset!
Ami biztos h 15"-ös vagy nagyobb kijelzős érdekelne!
Netezésre filmezésre jàtékra egyarànt hasznàlnàm!
Sùly nem szempont erős hardver és minőség inkàbb max 90000ft-ig!
Nézegetem hardveraprón a hîrdetéseket van sok ami beleférne a keretembe csak nem tudom eldönteni melyiket lenne érdemes megvàsàrolni mivel gari màr nincs...
Nem linkeket/ajànlatokat kérek tőletek hanem sokkal inkàbb tanàcsokat h melyik màrka melyik tipusàt keressem milyen processzorral és Vgaval!
Jàték csak a Fifa15 kell h fusson rajta!!!
Köszönöm! -
Pá
addikt
Sziasztok!
Kérdés, hogy egyáltalán létezik-e olyan laptop, ami nagyjából megfelel az alábbi feltételeknek, és ha igen, beleférne-e kb 250e forintba?
Multimédiára lenne használva (+net meg egyebek, de semmi játék)
- szokásos VGA kimenet helyett HDMI (ha lehet több is), jack dugók mellett jó lenne optikai hang kimenet
- Méretben 13"-17" között minden jó, lényegesebb a felbontás... jó lenne full HD körül, jó minőségű IPS kijelző
- Proci + VGA: igazából mindegy, annyi, hogy 4K videokat meg full HD 3D-t bírja
- RAM: jó sok, 12+ GB
- Tárhely: Minimum 500 GB, de inkább több, amiből legalább 80 GB SSD
- Digitális TV kártyának örülök ha van, de nem baj, ha nincs
- Gigabit lan, gyors wifi
- Legyen egy strapabíró, igényes darab, jól összerakva, megbízható gyártótól. Pl fém zsanérok, ne nyöszögjön stb Ha emiatt mondjuk +10-15%kal drágább, ám legyenszerk: optikai meghajtó nem kell
-
-
forzaroma
tag
Bár ez már az eredetileg tervezett keret felett van, de a lányom miatt jó lenne fehér színű laptop, ezért érdekelne ez ajánlott-e!
Köszi -
Dapro
senior tag
válasz
Gedeon31 #76117 üzenetére
Ez melyik ? Nekem x550jk-van, nincs ilyen gondja, vagy nem tudom, hogyan lehet előidézni
. Teljes mértékben jónak tűnik az összeszerelése és a hűtése is (ahhoz képest, hogy nem 400k-s gép). Lehetséges, hogy valamit javítottak rajta azokhoz képest amiben nincs gtx850m?
Szintetikus tesztben throttlingol a cpu (aida) de játék alatt sosem. (ma még bf4-el is tesztelem, turbo clockot levettem)Amúgy 170k-ért volt edigitalban nemrég gtx850m-el akcióba, most 200k. Szerintem az egész vállalható
-
buci30
addikt
válasz
szabonagyur #76122 üzenetére
-
darkhembl
csendes tag
Üdv!
Úgy karácsony körül tervezem laptop vásárlását. Viszont soha sem volt dolgom laptoppal, mindig csak asztali PC-m volt. Szeretnék segítséget kérni ez ügyben. Leginkább csak netezésre, FullHD!! filmek nézésére, esetlegesen néha játékra használnám. Max. keret 200.000 Ft. Köszönöm! -
Dell XPS
veterán
válasz
buci30 #76120 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen területen használnád a notit, és mit vársz tőle? Ha Linux-al volt már dolgod akkor az OS X nem lesz idegen számodra. Viszont játékra abszolút nem alkalmas, ennek tudatában vásárolj!
Garancia nélkül nem szabad venni véleményen szerint, szóval így érdemes nézelődnöd ha biztonságban szeretnéd érezni magad (!).
-
szabonagyur
félisten
válasz
buci30 #76120 üzenetére
Figyelj csak, mielőtt kioktatsz minket, hogy kezdődik a téma összefoglaló? Ki kell tölteni a kérdéseket, ehelyett beböfögtél annyit, hogy Keresed a 2 fajta gépet esetleg használtan. Az égvilágon semmit sem mondtál, hogy mi érdekel mire kell. Az Air és a Pro egyáltalán nem ugyanaz a gép, de ha megmondtad volna, hogy mire kell akkor lehetne tudni. Egy 13as gép meg egy 15ös gép közel sem ugyanaz. És az rohadtul nem a mi hibánk, hogy képtelen vagy leírni, a téma szabályainak megfelelően mit akarsz, és rohadtul nem kötelességünk kitalálni, hogy te éppen mire vágysz. De persze könnyebb hibáztatni, örülj neki, hogy valaki reagált egyáltalán a kérdésedre meg szólt, hogy magában a kérdésed hülyeség... De ha meg ennyit sem írtunk volna már írtál volna 1 óra múlva, hogy téged kihagytak a csúnya, rossz bácsik.
De gondolom azért nem tudod meghatározni mihez kell, mivel te vagy az általad körül írt 20kg-os köcsög akinek csak ennyi kell, hogy Mac Air vagy Mac Pro-t vettem, epéniszem hatalmas.
@(#76121) Dreadloord : kapott 2 lehetőséget, de mellette elvárta, hogy végignézzük a használt piacot hátha van valahol olcsóbban erősebb, ahelyett, hogy belinkelte volna mik a lehetőségek,
-
Dreadloord
senior tag
válasz
buci30 #76120 üzenetére
Istenem menj már innen, neked egyébként is mindegy melyiket veszed, mert látszik, hogy ennél sokkal egyszerűbb dolgokhoz sincs lövésed...
De tudod mit, utána néztem neked: Vegyél Mac Book Airt, 15-ös méretben gtx 860M-el, az új i8-as procival, 8 giga ddr4-rammal, karácsonyi szezonra itt lesz, best of...
-
buci30
addikt
Íg van mac air vagy pro-t kerestem max 300ért.
S mivel air-ba vagy pro-ba is több van pl i5 vagy i7 stb xy GB-osok és ezért kértem segítséget mert ezekhez nem értek ,hogy ebbe az árkategóriába melyik lenne a legjobb. Tehát nem a kereséssel volt problémám hanem ,hogy melyik gép milyen erős.... de mindegy mert itt beszólogatni tudnak egyesek akik szerintem személyesen valami kis 20kg-os köcsögök akiknek nincs más életük mint az internet, így annyiba is hagytam ezt mert semmi értelme részemről olyanoknak vissza írni akik itt szájaskodnak névtelenül, személytelenül.... Ha nem tud segíteni minek kell válaszolni? Maradjon csöndbe aztán kész szerintem de itt a sok max 20évesek pff.... Na részemről ennyi.... -
stratova
veterán
válasz
buci30 #76106 üzenetére
Ha valahol még kapható, akkor Mac-hez legközelebbi árban 300 környéki gép a már kifutónak számító Inspiron 7537 - amennyiben maga az OS nem feltétel. Hogy mysoftnál van-e op.rendszer vásárlására lehetőség, nem tudom. Másutt egy Win 8 Home Premium ~30e többletköltséget jelent, a Pro ~50e drágulást eredményez.
Szerk.: náluk is kapható Win7/Win8-cal.
-
törölt tag
-
norbi9701
csendes tag
Megér-e +10000 Ft-ot az, hogy I3-4010u helyett I3-4030u van a laptopban?
http://www.focuscamera.hu/asus-x550lnv-xo291d-90nb04s2-m04510-156-hd-core-i3-4010u-4gb-1000-gb-gt840m2g-dos-szurke-108761.html/hun/
http://www.focuscamera.hu/lenovo_ideapad_z50_70_59_432128_fekete___156_fhd-110642.html/hun/?erkezett=www.arukereso.hu
-
szabonagyur
félisten
válasz
buci30 #76106 üzenetére
De mit a legjobbat? Mac gépet kerestél, nem sima notebookot... Mac gép egy féle van, egy gyártótól (kivéve premete kolléga házi gépeit, de azok elég drágák), ott nem nagyon van legjobb köztük. Azt meg, hogy mekkora benne a háttértár meg mennyi a gari te is összetudod hasonlítani.
És de a kereséssel volt a gondod, mivel milliónyi gépet ki fog neked végignézni?
-
buci30
addikt
válasz
szabonagyur #76105 üzenetére
Tényleg nem a kereséssel volt gondom, hanem a megjelölt ár értékbe szeretem volna a legjobbat. De mindegy megoldottam már...
-
szabonagyur
félisten
válasz
premete #76103 üzenetére
Erről is lehetne jó kutatást csinálni, majd publikálni, de gondolom nem ismernék be. Az biztos a kutatást a 10-28 évesek között lehetne megcsinálni reprezentatív módon
@(#76104) buci30: lásd kivel van dolgod: Eladó Apple notebookok
-
buci30
addikt
válasz
szabonagyur #76102 üzenetére
Rendbe így van...
-
premete
veterán
válasz
szabonagyur #76102 üzenetére
Mitől lehet, hogy az Apple eszközök tulajdonosainak túlreprezentáltan ilyen attitűdjeik vannak?
ROTFL -
buci30
addikt
válasz
szabonagyur #76096 üzenetére
Rendbe Te is szólj neki hogy szoptason meg ha ideges vagy és kérdésre nem tudsz válaszolni
Sejtem itt élitek az életeteket szóval inkább hagyjuk is ezt a beszélgetést.... netharscosok a fórumon pfff....
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!