- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weetjoue
csendes tag
Üdv!
Korábbi ajánlásra vettem egy Synlogy Beestation NAS-t. Amire használni akartam az az volt, hogy biztonsági mentést szeretnék a PC-men levő adatokról a NAS-ra, amit egy másik fizikai helyszínen tárolnék.Beüzemeltem azonban kicsit csalódott vagyok a tudását illetően, ha esetleg valaki ki tud segíteni valamilyen workaround-dal vagy bármilyen megoldással azt megköszönöm.
1. Nem annyira értek hozzá de ahogy olvasgattam az a javaslat hogy VPN-nen keresztül érdemes használni, vagy LAN-ban. A LAN kizárt az említett use-case miatt. VPN-t pedig ugy látom nem tudok rá telepíteni, ugyanis ha jól értem csak a DiskStation rendszerei támogatják a Synology-nak. Ha valaki tudja hogy mégis meg lehet oldani, vagy mégsem olyan fontos ez az segítsen pls.
2. Nagyon furcsa ahogy az adatmentést végzi. Két opciót lehet beállítani a BeeFiles-on belül. 1-way sync, illetve 2-way sync. A 2-way synctől idegenkedek, hiszen én csak a PC adatait akarom kimeneteni nem akarok a BeeStationre közvetlenül tenni bármit. Emellett ha feltörnék az eszközt nem érzem biztonságosnak hogy a BeeStation-ön levő fájlok törlésével a PC-men levő adatok elvesznek. A 1-way sync a logikus választás de az meg nem úgy működik ahogy várnám. Ha a PC-n létrehozok új fájlt akkor természetesen felkerül a BeeStation-re, azonban ha törlök vagy átnevezek valamit a PC-n, akkor a Beestation-ön megjelenik a másolat, de az eredetit megtartja. Ez így nem OK, mert igazából így nincs is szinkronban a két fájlrendszer, nem értem mire jó ez, így a BeeStation-ön egyrészt több tárhelyre lesz szükség, valamint ha ne adj isten onnan kell visszaállítani az adatokat a PC-re, akkor bogarászhatom hogy mik a duplikált fájlok? Vagy én nem értem az egész koncepciót, vagy valamit rosszul csinálok. Ötlet?
-
Weetjoue
csendes tag
Sziasztok!
Otthoni adataimnak szeretnék egy biztonsági mentést.
- Legalább 2TB, de jövőbe mutató jelleggel inkább 4TB tárhellyel
- A NAS nem nálam lenne hanem egy másik fizikai helyszínen
- Az adatok lassan változnának (képek, családi videók), nem erről streamelnék vagy ilyesmi, ezért azt gondolom különösebben nagy sebességre nincs szükségem
- Szeretném hogy lehessenek olyan mappáim, ami automatikusan szinkronizál a PC-m és a NAS közt.Én arra gondoltam egy Raspberry Pi 4 és egy USB-s HDD megfelel erre a célra. Amennyire utánanéztem ehhez egy OpenMediaVault programra van szükség az adatmegosztáshoz, és egy rsync nevű programra ahhoz hogy a mappát szinkronban tartsa.
Azonban elbizonytalanodtam, mert a topikban mindenki valamilyen dedikált rendszert akar venni. Ki tudtok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest