- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kb. 12 év Synology-zás után váltok most Asustor-ra. Azt kell mondanom megértem aki a Synology-t választja, messze a legkiforrottabb/legátgondoltabb, a szoftvere és a mobilappok/távoli elérés területen is.
Ha nem lennék informatikus mérnök nem biztos hogy hasonló szintű beállítást az Asustor-on el tudtam volna végezni. Kb. két hétig tartott mire mindenre találtam alternatívát és sikerült közel hasonlóan használhatóra beállítani.
A döntő tényező nálam is a 2.5G támogatás meg a 4x NVMe slot volt.
Egy DS1019+-ról (3x4TB Samsung SSD+2x14TB WD HDD, 2x256GB NVMe cache, 1G) váltottam egy AS5404T-re (4x2TB NVMe+3-4x14TB WD HDD, 2.5G).
Árban kb. ugyanott van a kettő (el tudom annyiért adni a Synology-t használtan amennyiért az Asust vettem újonann).Az oprendszer még hagyján, ott azért már kiismerem magam, de azért kellett több mindent váltani:
- Synology Active Backup -> urBackup (Docker) (némi kompromisszum)
- Download Station -> qbittorrent (Docker)+gluetun (VPN)
- Container Station -> Portainer
- Virtual Machine Manager -> Virtualbox (ezEzek közül azért több kissé pilótavizsgás, nekem pár nap volt mindent használhatóra csiszolni. Persze ezek egy rész azért volt, mert szerettem volna lehető legtöbb dolgot konténerbe tenni, a gyorsabb/könnyebb frissíthetőség és az egyszerű költöztethetőség miatt.
Szóval kezdőknek, nem szakmabelieknek, kevesebb tapasztalattal rendelkezőknek azért én még mindig a Synology-kat ajánlom. Szerintem nagyon megbízhatóak és a szoftverüket is sokáig frissítik. (A Synology a NAS-ok Apple-ja, ez persze látszik az árukon is
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck LCD 64Gb + 256Gb SD kártya és Dock monitorhoz
- Új APPLE AIRPODS PRO 2 GEN USB-C bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Xiaomi Redmi 14C 128 GB 8GB ram kártyafüggetlen, vadonatúj, 2-év garanciával,számlával! 3-db! AKCIÓ!
- Apple iPhone X 256GB 100% AKKU, 6 HÓ GARANCIA!
- Kiváló GoPro HERO 7 akciókamera + tartozékok 4K UHD!
- Honor X6b 128GB 4GB RAM kártyafüggetlen okos készülék, vadonatúj, 2-év gyári garancia!
- Videokártya felvásárlás!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest