Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz Dollface #46821 üzenetére
Tanúsítom amit leírtál,én futárral vettem,mert 100+kilométer innen a bolt,de ennyire rendesek még sehol nem voltak velem.Volt egy kis félreértés,majd végül nem érkezett meg a várt típusú használt LG 23EA63V-P monitor,cserébe Hexaa fórumtárs új LG 23MP65HQ-P-t ajánlott,ami a kiszemeltnél 10k-val drágább.Bizonytalan voltam,hogy megér-e nekem ennyit,megnyugtatás képen azt is felajánlotta,hogy a 8 napos elállás mellé azt is vállalja,hogy ha nem vagyok elégedett,nem kell fizetnem a visszaküldés díját.Ajándékba kaptam egy HDMI kábelt is. Kell ennél korrektebb bolt? Ja,és volt még valami,de az nem publikus ha jól gondolom.
(#46823) Dollface: Nem,készenlétben nálam is villog,de szerencsére nem erős a fénye,így nem zavar.Ha meg épp mégis zavaró lenne,csak hozzáérek a monitor alján a kikapcsoló "gombhoz" és kész.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz atillaahun #46815 üzenetére
Én egy új monitort vettem tőlük,fóliásan kaptam meg,eredeti,sértetlen dobozában.
A monitor kerete miatt viszont hiába reklamálnál,azt az LG is azzal a képpel reklámozza,ami valóban durván megtévesztő.. -
BRIKLY
veterán
2 hete Csütörtöki nap este nagy gondolkodással dőlt el,hogy ezt a monitort veszem,perceken múlt,hogy pénteken megkaphassam..Nem jött össze,a poén az volt,hogy múlt héten meg délutános voltam,így csak délelőtt 9-és 11 közt lett volna időm átvenni..De aztán a "szerencse" úgy hozta,hogy 40 fokos lázzal nem mentem dolgozni,így át tudtam venni hétfő délután.
Na hát ezért maradt ki a kalibrációs téma.
-
BRIKLY
veterán
Akkor jó,pont ezzel a gondolattal nyugtattam magam akkor is,mikor gondolkodtam hogy kérjem,vagy ne. Nem lett volna sok az a 2500Ft,de már így is elég messzire szálltam az eredetileg tervezett 30k-s ártól..Nem baj,nem bánom mert tényleg szép ez a monitor,a képe is,meg külsőre is,és így legalább van 3 év gari,minimum addig tervezem,hogy ez megmarad.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Ha már kalibrálás téma: Én nem kértem mikor megvettem..Nagy hiba volt? Utólag "távolról" nem lehet kalibrálni,igaz?
-
BRIKLY
veterán
válasz Dollface #46679 üzenetére
Azért nem kell ennyire elkeseredni,eddig sehol nem vettem észre ezt az eltérést a sarokban,csak ugye a fekete képpel,amit direkt ezért nyitottam meg..
Egyébként dobok ide két képet,azoknak,akik esetleg hozzám hasonlóan TN paneles monitorról váltanának.
Ezek szintén mobillal készített képek,de jól látszik,hogy a fehér az IPS panelen valóban fehér,és hát a színek nem kicsit szebbek,mint TN panelen..
-
BRIKLY
veterán
Megpróbáltam összehozni egy valóság közeli képet,megjegyzem 100%-os fényerőn fotóztam,egyébként 45%-on használom.
De ez még mindig túlzás a valósághoz képest,a telefon kamerája valahogy nagyon kiemeli..[ Szerkesztve ]
-
-
BRIKLY
veterán
válasz Dollface #46667 üzenetére
Nekem 23MP65HQ-P van,megnyugodhatsz,a képminőséggel nincs gond. Szép képe van,nekem bevált.
A keret nélküliség egyébként kamu,van egy kb 1cm-es kerete,igaz csak nappali fény mellett bekapcsolt monitornál látni.
Bármi kérdésetek lenne ezzel a monitorral kapcsolatban,bombázzatok nyugodtan,amire tudok válaszolok. -
BRIKLY
veterán
Elnézést kérek,hogy bele mertem ugatni,senki ne merészeljen az én hozzászólásom alapján választani monitort,való igaz,hogy nem értek hozzá!
Egyébként szerintem hagyni kellene a vásárlónak,hogy kinézetre döntse el magának, hogy mi tetszik neki.. Csak abból indulok ki,hogy engem sem lehetett rábeszélni a DELL-re,mert megtetszett az LG..
És ne mondjátok,hogy ha láttam volna élőben,akkor azt veszem..Nem,sőt, nem kizárt hogy akkor egy harmadikat,ami szóba sem került.. -
-
BRIKLY
veterán
válasz Rasiel #46410 üzenetére
Nem kalibrálással. De sebaj,olyan színek lennettek néhol,amit a másik monitoron sosem láttam
Már csak arra kell rájönnöm mit buherál el,ha indítok egy játékot.. Furcsa sötétek lesznek a színek,és nem teszi ki teljesen teljes képbe,pár centi hiányzik a széleken...Köszönöm.
-
BRIKLY
veterán
Megjött az új monitor, (LG 23MP65HQ-P)
A fehér végre tényleg fehér,a fekete egész jó,bár néha inkább kicsit barnásnak látom.. és elég látványos az IPS glow.
Van valami beállítási tanácsotok hozzá,vagy majd megszokom? -
-
BRIKLY
veterán
23MP65HQ-P-ről mi a véleményetek?
-
BRIKLY
veterán
Kellene kapnom valami e-mailt monitorgurutól azon kívül hogy "Rendelését munkatársaink rövidesen feldolgozzák. " ?
-
BRIKLY
veterán
Szerintetek melyik nap várható a futár? Bízom benne hogy a héten jön, mert jövő héten már délutános leszek
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
Igen,láttam hogy annyi az LG is, épp ezért hajlok felé erősen. Ha újan ennyibe kerül csak tud valamit.
Na de légyszives fejtsétek már ki a VA és IPS szín ügyeit. Amit jópár hsz-el korábban betettem rózsás képet, írtátok hogy kamu, na de akkor mi a valóság? Fordítva mint a képen?
-
BRIKLY
veterán
válasz #67688960 #46157 üzenetére
Szebb képet akarok,mint ami most van, nagyobb felbontást...
IPS hátránya a bevilágítás,ok, de mi a hátránya a BenQ GW2265HM-nek ami ugye VN?
Bár itt már úgy sem hatalmas az ár különbség,évekre veszem,ahhoz semmi az a 6-7k. jöhet az LG, mert külsőre jobban tetszik, aztán ha csalódás lesz ott a 8 nap el állás. Még alszok rá egyet így éjszakai műszak után, és LG lesz vagy semmi.(#46158) rígel: [link]
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz I3EI\ICE #46132 üzenetére
Azért van oldalról a kép, mert mobillal fotózva így lett elég látható,De élőben szemből is majdnem ilyen.
Azért is nem akarok sokat költeni rá, hogy ne csalódjak nagyot..
Marad egy olcsóbb VA, aztán ha nem lesz elég látványosan jobb a jelenleginél, akkor vissza küldöm, és gyűjtök egy 60k-s jobbra.Akkor ajánljatok egyet ami kapható boltban, és ámen.
-
BRIKLY
veterán
Teljesen elbizonytalanodtam,nem tudom mi legyen. Nem tudtok valami boltot Szolnokon,ahol rá tudnák pillantani egy IPS, és egy VA panel képére?
4 órája írtam monitorgurunak,kérdeztem mikor lesz elérhető a 23EA63V-P monitor,eddig semmi válasz.
Fentebb kértem véleményt a 22MP55HQ-P-ről,hogy mivel másabb,arra valaki esetleg? -
BRIKLY
veterán
válasz BomiBoogie #46113 üzenetére
Na jó,de használt termékre is?
Erősen elgondolkodtam,hogy lehet nem várok én az LG 23EA63V-P -re,hanem inkább a jól bevált iPon-ból nézek velemit dupla annyi + 3 nap pixelhiba garival. LG 22MP55HQ-P miben másabb? (a méreten kívül?) Rosszabb a képe?
-
BRIKLY
veterán
Vajon a monitorguru-nál is van 8 napos elállás?
-
BRIKLY
veterán
válasz BomiBoogie #46107 üzenetére
Jaj,nem, az ott az egér, én erre a bevilágításra gondoltam. Fentebb linkelt PH tesztből van a kép
-
BRIKLY
veterán
Ez minden panelnál megvan?
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
válasz schawo #46096 üzenetére
Idézet a PH-s tesztből: "Az LG kijelző lelke az 1920x1080 pixeles AH-IPS panel, ami LED-es háttérvilágítással üzemel, fényerejét pedig PWM-mel szabályozza, így az erre érzékenyeknek némi villódzással kell számolniuk." Hát arra nem vágyom
-
BRIKLY
veterán
válasz schawo #46094 üzenetére
Ejj,pedig mennyivel szebb,mint a laptopom kijelzője.. Na akkor az hol van?
Tehát akkor ha az előbb leírtak közül bármelyiket választom,nem fogok csalódni? Te melyiket választanád ?tekintve hogy mit használok jelenleg,és hogy lapos a pénztárcám.
Aztán most már ha megvan a konkrét darab el is tűnök innen mielőtt végleg az agyatokra megyek.[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz #67688960 #46088 üzenetére
Ne várjak javulást? Hát ez viszont elszomorít..
Üveglaposat a fényesre érted? Ha annyira tükröződik,mint pl a laptop kijelzőm,az nem gond,úgyis állandó lehúzott redőny mellett kotlok,enyhe hangulat világítással.
Na akkor összeszedtem az eddig szóba jötteket,és hozzá tettem még az olcsóbbak közül.
BENQ GW2265HM (VA; 21,5") 33.288 Ft
LG 22MP55HQ-P (IPS; 22") 37.911 Ft
LG 24EA53VQ-P (IPS; 24") 41,501 Ft
LG 22MP65HQ-P (IPS, 22") 43.895 FtVagy pedig ez,amire várni kell?
LG 23EA63V-P IPS;23") 36.900 Ft[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz #67688960 #46080 üzenetére
Na jó,meggyőztetek, IPS lesz. Mondjuk arról nem nagyon írtatok,hogy azért szebb-e a feketéje mint a TN-nek..
Már csak ki kell választani egyet az olcsóbbak közül,akár használtan,amit lehet,hogy már holnap berendelek.
Ugye IPS és IPS között nincs akkora hatalmas különbség,mint TN és TN között?
-
BRIKLY
veterán
válasz I3EI\ICE #46040 üzenetére
Na jó,azért a hozzászólásaimban azt is vegyétek figyelembe,hogy jelenleg egy 7 éves TN paneles monitorom van,én ehhez viszonyítva írom amit írok.Ennek a feketéje nagyon szürke,a fehér is inkább néha szürke,néha sárga..A többi színről ne is beszéljünk.És poén,hogy mikor a monitor mellé tettem a laptopom,annak a képétől majd elhánytam magam.
És bár a mobil gondolom más téma,de az SP-m mellett egy Xperia U-nak fényévekkel szebbek a színei,na egy olyasmi kép a monitoromon (ami ugye a színeket illeti) már nagyon jó lenne,mondjuk nem tudom ez mennyire lehetséges,mert ugye a mobilnak a monitorhoz képest hatalmas a pixelsűrűsége.Nagyon meggyőzően írtok az IPS-ről,de kicsit sokallok annyit adni érte,bár megmondom őszintén egyre inkább gondolkodom rajta.
Át fogalmaznám röviden,tömören az elvárásom.Nem vagyok grafikus,csak egy átlag user,netezek,filmet nézek,és néha játszok.TN paneles monitort cserélném valami olyanra,amire már azt mondanám,hogy na,ennek szép képe van,megérte költeni rá.
És teszem hozzá nem igazán láttam még komoly monitort,ami miatt azt tudom mondani hogy láttam már szebbet is.Mobilból is az Xperia U aminek a legszebb képét láttam,és az még csak a régi TFT, nem IPS,amoled,vagy tudom is én miféle csúcs találmány.Talán az lenne a legjobb,ha meg tudnák nézni élőben egy VA és egy IPS monitort,de erre nem igazán találok lehetőséget.
-
BRIKLY
veterán
Ebben a videóban a VA meggyőzőbb,mint az IPS
-
BRIKLY
veterán
Nézegettem,de mind csak a betekintési szöget reklámozza,ami engem nem igazán érdekel.
Szóval akkor mindenképp IPS-t ajánlotok? Csatlakozók téren mivel a legjobb összekötni géppel?(DVI?HDMI?D-Sub-ot úgy tudom már el kell felejteni) vagy lényegtelen?
Szóba jöhet használt is,írtam már,így meg főleg,hogy van gari.
Erről vélemény?Ja,ez elfogyott,ami van,az meg mind drága[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz KAMELOT #46007 üzenetére
Annyit nem szeretnék rá költeni,arra a napi pár órára amit látom.. Ahogy magamat ismerem mire meglenne a rávaló rá költöm a lakásra.
El vagyok ezzel a mostanival is,csak már zavar hogy mikor a telefonom után ránézek,szinte elkezdem számolni a pixeleket.. Nem beszélve a színekről..
Az a baj,hogy nem tudok semmihez viszonyítani,hogy mégis mennyivel lenne jobb pl egy FHD-s VA paneles. Neten nézegettem TN vs IPS videókat,de mindenhol csak a betekintési szöget mutogatják,az meg pont nem érdekel,mert nem oldalról akarom lesni.
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok.
Gondolkodom rajta,hogy lecserélem a 7 éves LG L192WS monitorom.
Szeretnék egy kicsit nagyobbat,esetleg nagyobb pixelsűrűséggel,és persze szebb képpel.Új,vagy használt teljesen mindegy,30k környékén szánnék rá,de ha nem nagy összeg választ el egy jobb kategóriától,akkor meggondolom,mert nem 1 évre tervezem,ezt ez LG-t is 3 éve vettem használtan..
Tudtok valami jót a leírtak alapján?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest