Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz TheProb #83633 üzenetére
Lehet, én 50-70cm-ről nézem, 1.5-2m már más kategória, oda nyugodtan venném a 34"-est.
Ezek közül választanék, bár csak az első kapható 100k HUF körül:
LG 34UM68-P
LG 34UM69G-B
ASUS MX299Q[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
quailstorm
nagyúr
válasz TheProb #83644 üzenetére
Ki lehessen kapcsolni a TV-ben az összes képelbaszó post process filtert, élesítőt és egyéb marhaságot. Ez egy nagyon fontos szempont. Félmillióért is lehet venni olyan Samsungot, aminek rosszabb a képe egy 9 ezres használt LG-nél.
A monitorok mellett az szól, hogy arra lett tervezve, hogy hűen visszaadja a bemenő jelet. A TV-nek meg az a dolga, hogy valami elfuserált ízlés szerint mindenféle képNEMjavító algoritmus alapján visszadobjon egy halom mozgó pixelt.
-
válasz TheProb #83698 üzenetére
Biztos szép a képe, VA panel, de úgy látom nem dönthető. Én egy 27" IPS- t nézek székről, 110cm távolságról. a függőleges betekintési szöge kicsit kisebb az oldalvilágítás miatt ( a VA- nak meg elvileg még kisebb a betekintési szöge, viszont állítólag jobb az egyenletessége ), így hátrafele kellett döntenem kissé hogy alul ne legyen sötétebb. Az oldalirányú betekintés azonban parádés, a másik állomásról -kanapé- is tökéletes. A kanapé előtt meg 32" DirectLed IPS tévé, 130cm- ről, ez ugye nem dönthető de nem is kell, mert a függőleges betekintés még ha lefekszem akkor is tökéletes. IPS és IPS között is van különbség.
Mondjuk kíváncsi leszek ha a Samut veszed, a tapasztalataidra.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #111641 üzenetére
Közben ezekkel kezdtem el kokettálni:
LG 29WN600-W
+1 16:9-es FHD: Dell P2719HVélemény? Az az LG mennyire jó választás szerintetek?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Beri
addikt
válasz TheProb #115238 üzenetére
A második monitornak nem kell unikornisnak lennie, az ő szemszögéből az első monitor (a dp outtal) teljesen transzparens. Hogy létezik-e olyan játékos monitor, ami tud MST-t, azt majd valaki más megaszongya, de azt tartsd észben, hogy egyetlen DP-n kell átférnie mind a két monitor képének, tehát jól nézd meg, melyik milyen generációjú port, meg gondold át, hogy mekkora felbontást/frissítést szeretnél a második monitorra.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz TheProb #115241 üzenetére
Kell a laptophoz egy dokkoló (dongle) és kész. Nem kell ide varázslat. Olyat nem fogsz találni, hogy egy monitor neked MST-zik majd 10bit 1440p 100+ (ami inkább 144+)Hz-et úgy, hogy ő jóval kevesebbet tud megjeleníteni.
Egyáltalán a typeC-n kifér annyi bit, ami ehhez kéne?[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Komplikato
veterán
-
addikt
válasz TheProb #115317 üzenetére
Én ezt vettem: [link] szerintem a 27” még belefér, de még úton van. Meg egy ilyen van még itthon: [link] erre 100% a 27” rámegy (én ezt még 9090ft-ért vettem akcióban), nagyon masszív.
Olyan szempontból mind1 szerintem, ha pixelhibás elállhatsz 14 napig. Bár az acershopba most kifizettem azt az 5ezret.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz TheProb #115451 üzenetére
Pár napja az Rtings tesztet kiegészítették M27Q ügyileg, ott van a képminőség teszteknél (végre!) milyen ki és bekapcsolt Cleartype esetén, milyen RGB vagy BGR beállításban és (meglepetés) egy olvasójuk kérdésére kipróbálták mi lesz ha fejjel lefelé tesztelik a BGR panelt. (Biztos hihetetlen, de RGB-s lesz.) Érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
arcitec
addikt
válasz TheProb #115497 üzenetére
Az 1 hónap az csak egy elvi jogi meghatározás, ha jó a bolt, akkor sokkal rövidebb idő is elég lehet.
Egyébként meg nem biztos, hogy úgy kell nézni kép nélkül bekapcsolva egy monitort.
Az én 8 éves Dell monitorom is kb hasonló - már még újkorában is és még is normál használaton - képen ahogy kell - semmi nem látszik.
Mert képen, normális használat közben az nem jön úgy ki észre sem veszi.
U.I:Engem az a külön tápegység zavar,soha nem volt szimpi egy monitornál csak, hogy legyen vékonyabb, a konnektor meg tele.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
CabalX
aktív tag
válasz TheProb #115563 üzenetére
HDR esetén a 400kb felejtős, 600asnál már van valami, az 1000es pedig már jó - a felett pedig nagyon jó. Igazán jó HDR minőséget FALD / miniLED monitoroknál van (HDR1400), azok pedig nem a 100-200e-es kategóriában vannak.
Kérdés mi kell és mennyire?
Játékhoz, néha filmezéshez elég a 400-600-as is, - szórakozni, kipróbálni - szerintem nem ez a döntő feature a mai monitoroknál - inkább csak egy plusz amivel lehet játszani. -
Csandi
őstag
válasz TheProb #115563 üzenetére
Így van, monitorból kb a milliós kateg az aminek jó a HDR-e, de még azok se közelítik meg egy TV HDR képességeit, ezért inkább azt szoktuk mondani, hogy engedje el ezt a szempontot aki monitort akar vásárolni. Emellett pedig a windows sem a legjobb HDR kezelésben. 1000-res alatt pedig eleve olyan, hogy rá van írva a monitorra, hogy tudja, de igazából semmit sem jelent.
[ Szerkesztve ]
-
nutella1
őstag
válasz TheProb #115568 üzenetére
A HDR 1000 azért jelentősen megdobja az élményt, természetesen csakis HDR tartalomnál. A filmek és a játék is onnantól egy jelentősen élethűbb/ látványosabb kategória. Tapasztalni, látni kell, előtte én sem hittem benne. Most viszont számít. HDR-ben megnézni egy filmet, eszméletlen szép.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
-
_NCT
addikt
válasz TheProb #115710 üzenetére
Általában az a magyarázat, hogy a first, rufusz, tablet etc. mind egy nagykertől kapják az árakat és ha a nagykernél elárazás van, akkor automatikusan náluk is így jelenik meg. Gondolom mindegyik bolt ráteszi a saját kis haszonkulcsát és a végeredmény már úgy jelenik meg. Persze nem látok bele ennyire, nagyon régen dolgoztam ilyen helyen, akkor még ramiris volt az istenkirály Nem tudom, hogy vannak becsatornázva, de valahogy mindig ezek a boltok tűnnek fel. Bár a nagyobbaknál is van bőven játszadozás, csak ott már a szürkeimportos sz@rokkal....
-
őstag
válasz TheProb #115708 üzenetére
Rufusz szintű bolt??? Az egy közel 30 éve létező cég, állítom ennél korrektebb számítástechnikai bolt nincs ma Magyarországon. Az hogy egyetlen üzletük van, ne tévesszen meg, a cég főleg nagy projektekben utazik, kormányzati beszállítások, ilyesmi. A kiskereskedésben megelégszenek azzal, hogy van egyetlen üzletük, de ettől még nem egy kis sufnicég, ami holnap bezárhat. A Rufuszban - a többi kis susmusoló áfacsaló céggel szemben - mindig legális, magyar disztribútortól származó termék van, ott nem fogsz szürkeimportos rectified WD merevlemezt kapni, mint mondjuk én az Aqua-ban. Ott biztosan nem fogsz más által visszavitt terméket kapni, mert az olyat ők mindig értékcsökkentettként adják tovább, tehát amit ott veszel újként, abban biztos lehetsz, hogy te bontod ki elsőként.
Az elárazás meg szerintem úgy történik, hogy valószínűleg az árazó moduljuk egyszerűen rátesz valamennyit a nagyker árra, és ha a nagyker rendszer el van árazva, akkor az övék is. Mind például ennél a routernél:
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
Komplikato
veterán
válasz TheProb #115748 üzenetére
Még akkor írtam, mikor kitette az Rtings az értékelést, hogy ahogy kint volt az értékelése, egyből 15-20.000-rel drágább lett, még az Alzánál IS. Bár rákenhetik, de erősen kétlem bármi köze volt a forint értékéhez.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
AdamzHU
csendes tag
válasz TheProb #115753 üzenetére
Sokan számolnak be flickering és dark smearing problémákról a Xiaomi-nál használt panelnál. (Mi Curved 34, Gigabyte G34WQC, AOC CU34G2X ugyanazt használja). Ezt érdemes fejben tartani, de ha kezeid közé jut egy ilyen szívesen meghallgatnám a véleményedet róla. Lentebb írtad, hogy 21:9 jó-e CAD-re, elvileg sok embert zavar ha hajlított a kijelző tervezés közben.
-
AdamzHU
csendes tag
válasz TheProb #115760 üzenetére
Nekem a BGR pixelelrendezés nem jön be azon. Viszont ha normális áron lenne itthon is (330$ Amazon), akkor azért az árkülönbségért már komolyan elgondolkodtató az S2721DGFA-val szemben.
Igen, kár, hogy a xiaomit még nem tesztelték, de ne is számítsunk rá, még a suggestion list-ben sincs bent. Viszont az 5. helyen van az CU34G2X, ami ugyanazt a panelt használja. -
szasanyi
félisten
válasz TheProb #115953 üzenetére
Igen, bár az 1440p játékok és a filmek szempontjából (kivéve a HDR-t aami amúgy sem ér sokat egy LCD monitoron, sőt...) hátrányt nem okoz.
Nagyon kíváncsi vok milyenek lesznek az LG új monitorai és azok árazása. Kiváltképpen a kuriózum LG 32EP950 amit bár nem gamereknek lszánnak, de talán 4K@60Hz jó lesz arra is (iszonyatosan jó képminőséggel és persze horror áron) ahol nem kell aggódni a bleedig, a a felhősödés sem más miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Futás, futópályák
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- LG 27MR400 Monitor
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest