Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
atua
aktív tag
válasz Trebron09 #106702 üzenetére
Elvileg ez a különbség a három között:
Additionally, Acer announced a slightly updated version of the VG240YP called ‘VG240Y S‘ which will feature a 165Hz factory-overclocked refresh rate as well as the Acer XV240Y P which is identical to the VG240YP, but has an ergonomic design.
Forrás: displayninjaMind panda paneles, ami papíron 7.5ms GtG-t tud. A monitorgyártók ennél kevesebbet állítanak, de a 2ms szerintem túl szép, hogy igaz legyen.
-
MM
őstag
válasz Trebron09 #106733 üzenetére
Az a jó, ha az adaptív technológiával megspékelt monitort a max. képfrissítés közelében használod. Azaz fixálod az FPS-t első sorban az alkalmazásban, ha ott nem lehet, akkor driverben.
144Hz-es monitor esetében pl. 143 FPS.
Kompetitív játékoknál főleg érdemes törekedni rá, hogy ez stabil is legyen.
Egyébként természetesen nem nagy gond, ha kevesebb az FPS esetenként, de monitoronként eltérő lehet a Freesync/GSync range, pl. 48-144Hz vagy 90-144Hz. Ezen belül elvileg nincs gond, de a mozgás megjelenítese pl. romolhat (és általában romlik is) alacsonyabb FPS esetén akkor is, ha benne vagy az intervallumban, és az input lag is nő. Valakit ezek zavarnak, valaki észre sem veszi.
Single player esetén pl. 100-144Hz között nem szokott nagy difi lenni, de ez megint csak monitor függő.
Most csak kapargatjuk a felszínt...
Általánosságban tehát mindenképpen jobb a nagyobb frissítés, de a 144Hz feletti monitoroknak tényleg csak E-sport esetén van értelme, adotr játékon belül pedig érdemes úgy belőni az FPS-t, hogy a minimum ne nagyon menjen a maximum 70-80%-a alá.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Trebron09 #106733 üzenetére
Nyilván a legjobb akkor lesz, ha fix kb. 143FPS-re limitálva hajtod meg játékról, ilyenkor használod ki 100%-osan, lesznek a legjobbak a paraméterei. Ugyanakkor szerintem erre sokan túlzottan rá vannak fixálódva, ahelyett, hogy használnák ezeket a holmikat. Én pl. örülök, ha a 100FPS-t karcolja alulról az RX580-al a 144Hz WQHD, de mégis határozott előrelépést tapasztalok az előző 80Hz-es, VRR nélküli monitoromhoz képest. Főleg nem gond nálam, hiszen 48-144Hz-ig van a monitorom tartománya, ami gyakorlatilag minden körülmény mellett biztosítja a lehető legjobb élményt, elég könnyű úgy belőni a grafikát, hogy végig a tartományon belül maradjon. Egy 48-75Hz-es monitorral lényegesen nehezebb dolgom lenne ezzel.
(#106736) KAMELOT: Nincs bajom amúgy az említett típussal, játékra szvsz az egyik legjobb azon az áron. Filmezni viszont már én kicsit keveslem a kontrasztot néhány konkurensekhez képest.
-
atua
aktív tag
válasz Trebron09 #107595 üzenetére
Az említett monitor hónapok óta hiánycikk, néha bukkan fel belőle készlet, amit gyorsan el is kapkodnak. Így bármelyik webshopban előfordulhat, hogy lemaradsz róla. Velem korábban teljesen korrektek voltak, ők hívtak, hogy a náluk lévő monitor nem kifogástalan, törölve lett a megrendelésem, a kártyámat ténylegesen be sem terhelték.
-
Trebron09
őstag
válasz Trebron09 #107595 üzenetére
Oázis... Azóta is semmi, emailre nem válaszolnak, se pénz se monitor. Abszolút csalódtam a boltban, nem tudom aki itt ajánlgatja mit szívott vagy ekkora tétel nem tétel alapon le*ják, de ez már a nonszensz kategória és ez egy "bolt" lenne.
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
ricsip
addikt
válasz Trebron09 #108149 üzenetére
Én tőlük vettem egy LG 27GL850-B-t 2 hete, előre fizetés online bankkártyával, 2 nap után hozta a futár.
Való igaz, ha biztosra akarsz menni a mai átbaszós lehúzós magyarisztáni webshopok világában, akkor kizárólag személyes átvétel, kizárólag átvételkor fizetés.[ Szerkesztve ]
-
-
KAMELOT
titán
válasz Trebron09 #108153 üzenetére
Nem dolgozok ott, de mivel ott kalibráltattam a monitort és ott is vettem személyesen, amiért utaztam pár 100km, azt tudom mondani segítőkészek és hogy tényleg jó monitort kapjak ezért vártam fél napot.
Monitort személyesen kell venni, nem rendelgetni aztán, ha xar akkor meg kínlódni. Pont ilyenre nekem se időm se energiám nincs.
Meg lehet azt is csinálni, felmész vonattal, kiválasztod és megmondod küldjék ki postán. Vonattal hazamész, 2 nap múlva a jó monitor otthon landol. Problem solved![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
E2E4
aktív tag
válasz Trebron09 #108351 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Teszten is a fehér háttérnél látom azt, amit lefotóztam. Alapszíneknél nem szembetűnő.
Napközben gyakran dolgozom fehér háttérrel (böngészés, Word, stb.) így sokszor látható ez a szélső foltos rész.[ Szerkesztve ]
SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
*Ropi*
félisten
válasz Trebron09 #108433 üzenetére
Ha a visszamért fényáramot elosztod a visszamért fekete szinttel, akkor megkapod a kontrasztját: az 1388 IPS létére nem rossz érték. Ha a pontosságára kérdezed, hogy milyen, akkor viszonyítási alapként a 2009-ben gyártott, CCFL háttérvilágítású Dell 2709-em tud DeltaE max. 0.58-at még ennyi idősen, besárgult fénycsövekkel is, a telefonomat (S7 Edge) DeltaE max. 0.3-ra kalibráltam, a Dell UP2716D-t pedig DeltaE max. 0.03-ra sikerült.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
HSM
félisten
válasz Trebron09 #108693 üzenetére
Elvileg igen, vélhetőleg a gyártó nem mellékel nem szabványos kábelt, de nyilván az a 100%, ha kiméred. Amúgy a 20-as érnek nem lenne szabad bekötve lennie: [link] .
(#108683) *Ropi*: Viszont a kimentett JPG-n ennél már sajnos tipikusan jóval kevesebb marad meg. Főleg, ha pl. sRGB a cél színtér.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Trebron09 #108695 üzenetére
A kábel két végén a csatlakozóban a két 20-as ér között ha össze van kötve kicsi az elektromos ellenállás, máskülönben nagy, így tudod megmérni. Valami ilyesmit tudok elképzelni, óvatosan: [link] .
A probléma, hogy a gép és a monitor is ad áramot a portra, és azt egy szabványos kábelnek nem szabad továbítania egymás felé. Csak valamiért (hanyagság?) bizonyos gyártók gyártottak nem szabványos, bekötött 20-as erű kábeleket. Ezek a kábelek persze nem felelnek meg a szabványnak. Amúgy a biztosan szabványos, certifikált kábelekről listát is vezet a Vesa: [link] . Az egyik vezetékem innen választottam, jó ha van itthon referenciának egy, ami biztosan maximálisan jó, a WQHD 144Hz monitorom azért már rendesen kéri a sávszélességet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest