-
LOGOUT
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
New Hewkas #54059 üzenetére
-
New Hewkas
csendes tag
válasz
Fancy-boy #54058 üzenetére
Úha jó, hogy mondod, az viszont baj, legalábbis a méret, nem a súly, épp azért szeretem a klasszikus telefonokat, hogy ne egy okostepsit kelljen a zsebemben hordani, hanem kisebb kompakt kütyüt.
Már a Qin 1s is elég hosszú (125mm) de az vékony és keskeny, ez meg itt egy vonalzót előkapva tényleg felér egy mai okostelefon méretével, meg az egyetlen létező review videón és látszik, hogy nem kisbaba, bár a kijelzője nagyon szép, az OP is akadásmentes.
Úgyhogy, esetleg a kistesója jöhetne, E241S<<< ez mennyire ajánlott?
Elővettem az M9 Connectet és láss csodát, van benne Hotspot funkció is(Ha ezt én tudtam volna... bár akkor még nem érdekelt) csak ne ez az Android 4.4 lenne rajta, kicsit nehézkes, meg a gombok sem viccnek vannak, azokat bizony meg kell nyomni rendesen
Hogy ezen én, hogy voltam képes WhatsApp-ozni útközben vagy Facebookozni anno... Viszont a külleme az igen, kicsi és kompakt, műanyag, de nem ez a 8000-es féle nyeklő, hanem tényleg elhiszed róla, hogy tart. Ellenben, pont emiatt nem vennék Join-t, mert ott is 4.4-et írnak, képek alapján ua menürendszer, szóval max felcicomázott Connect, ergo valószínűleg ugyanúgy nehézkes. (bár aztán... https://www.youtube.com/watch?v=PSoQPHRDAoo&t=195s)
@Luck Dragon Valószínűleg igazad van, ugyanakkor a Qin, mint a szervizben is mondták, meg én is mindig is tudtam, hogy nem nyugati piacra szánt készülék és kb csak szívességből van benne angol nyelv. Azért egy nyugatra is szánt készülék esetében, valószínűleg nagyobb eséllyel találok a közelben egy akkut, ha kellene, főként ha amúgy is kivehető. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
New Hewkas #54054 üzenetére
Szívesen!
Igen, Én azt a sorrendet állítanám fel.Érdemes átgondolni az Energizert, de azt vedd figyelembe, hogy bivaly nehéz/nagy.
256 gramm és 142 mm hosszú. -
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #54055 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy most már. Régen azért más volt a helyzet.
Mondjuk a HMD féle Nokiákhoz akkut kaphat most is dögivel, de ezenkívül kb. zéró. -
válasz
New Hewkas #54054 üzenetére
Alkatrész ellátás ebben a kategóriában ritka madár . (Sajnos )
-
New Hewkas
csendes tag
válasz
Fancy-boy #54053 üzenetére
Ó ez az Alcatel szimpatikus, köszi szépen. Mindenképpen vetek rá egy pillantást
Azt mondod: Nokiák<Alcatel 3088< Energizer H280S?
Érdemes átgondolni az Energizert is, akkor? Mondjuk azért annak is örülnék, hogyha valami olyasmi lenne, amit nem kellene egy év után leváltanom és ~3-4 évig kihúzná.
Mondjuk most a Qin 1S-em ráébresztett, hogy lehetőleg olyan márka legyen, amihez tudok pótalkatrészt szerezni, adott esetben, pl új akkumulátort. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
New Hewkas #54052 üzenetére
Ha már Euronics, akkor KaiOS rendszerrel kapható náluk az Alcatel 3088: [link]
Gyorsabb mint a hasonló rendszerű Nokiák.
Telekom kártyát adnak hozzá, de független.KaiOS-ben a legjobb talán az Energizer Hardcase H280S, de azt írtad, hogy sokallod.
-
New Hewkas
csendes tag
válasz
Luck Dragon #54051 üzenetére
Köszi szépen a választ. Igen, azóta rátaláltam a Ph!-s cikkre és megnéztem @Fancy-boy által linkelt videót is a 8000-ről, ott a kommentekben. Le nem tudom írni azt az olcsó műanyag hatást, ami a videóból áradt, egy Allview és Energizer ahhoz képest ezerszer minőségibb érzetet áraszt... Ennek ellenére, majd egy témától független rendelés miatt úgyis megyek Euronics-ba, úgy láttam ők is árulják, ha van valami bemutató példány belőlük lehet megtapizom azért...
Őrület, hogy egy neves márka, nekik kellene ezt a szegmenst gyalázni a minőségibbnél minőségibb cuccokkal, erre túlárazott bóvli hatású kütyüket árulnak... -
válasz
New Hewkas #54050 üzenetére
6300 & 8000 részemről felejtős , bár személyes tapasztalat csak az utóbbival volt. Egyáltalán nem ajánlom . De feljebb menve be is linkeltem a Mobilaréna tesztjét tessék elolvasni . Hasonló ha nem rosszabb véleményük van róla , mint nekem.
-
-
New Hewkas
csendes tag
Sziasztok, újra itt!
Sajnos, (többé-kevésbé) szeretett Xiaomi Qin 1S-emnek, így három év után felpúposodott az akksija, ma voltam egy Mi szervizben, azt mondták, hogy nem tudnak hozzá új akkut szerezni és sajnos az internetet felütve én sem kimondottan jártam sikerrel. (Esetleg, más hátha sikerrel jár?)
Úgyhogy, el kezdtem kacsintgatni() egy új, okos funkciókkal ellátott klasszikus kialakítású készülék irányába. Mit tudtuk ajánlani a témában?
-Próbáljunk 10-20.000 forint között maradni, bár a piacszűke miatt mindenre nyitott vagyok.
-Wi-Fi és Hotspot funkció mindenféleképpen kellene - a Qin 1s-t is csak úgy használtam, -a telefonáláson kívül-, bevált.
Eddig, amiket találtam: KaiOS-os telefonok aka. Energizer csapat, Nokia 8110 4G, Allview M9 Join>>>ennek az elődjével, az M9 Connecttel már volt dolgom, kicsit lassúnak nehézkesnek észleltem, ezért is váltottam egy év után a Xiaomi-re (meg van még az is, csak abban nincs hotspot funkció)
Megmondom őszintén, vevő lennék egy banánra is, annak ellenére, hogy anno megjelenésekor nem volt tőle elragadtatva a szakma, bár az Energizer E241S-nél egy felhasználó azt írta, utóbbi gyorsabb, a Fan-boy által feljebb említett H280S-től pedig az ára riaszt vissza, valahogy nem érzem úgy, hogy egy klasszikus telefon ma megérne annyit... -
looser
addikt
Mindenkinek köszönöm a válaszát, de egyelőre tényleg csak nézegettem és csak a - feltehetőleg - kamu értékelések miatt írtam ide. Bár pár éve már elkapott a szíj a Nokia banán miatt, de arról is letettem. Emlékeim szerint arra is fejlesztettek később valamit a gyári rendszer helyett, amivel kissé gördülékenyebb lett a telefon. A 6300-at imádtam, az volt az utolsó az xperia mini előtt; mondjuk az eléggé zavarbaejtő volt, amikor betelt a memória épp egy naptárbejegyzésnél :-)
Szóval még barátkozom a gondolattal, köszönöm -
macilaci78
nagyúr
válasz
looser #54043 üzenetére
Amihez az okostelefonon hozzászoktam és hiányozna: google névjegyzék, mobilnet.
Névjegyzék: sok esetben lakcím és más személyes adatok is meg vannak adva, illetve kb 2,5k névjegyem van. Ennyit bepötyögni nincs türelmem, még ha a céges kontaktokat el is hagyom.
Mobilnet: első sorban navigáció és kommunikáció okán hiányozna. -
válasz
looser #54043 üzenetére
Ha jól emlékszem ehhez a készülékhez amiről szó esik az a Z4. Itt valaki egyszer írta ,hogy 100 névjegyszik társítható, de ennek utána kellene nézni a hivatalos oldalán.
"A másik, hogy vannak sztorik olyanokról, akik okosról váltottak vissza hagyományosra? Mik a tapasztalatok, mi hiányzik leginkább?
Köszi & üdv"
Hú ez nagyon egyén függő , kinek mi hiányzik. Egy biztos ,hogy minden ami közösségi applikáción élő és függő egyéneknek nem ajánlott. Interneten való böngészés szintén zenész. -
looser
addikt
válasz
Luck Dragon #54042 üzenetére
Feleannyiba kerül, kisebb, ips-es és nincs os. Jól hangzik, köszi! Két kérdésem is lenne: a nagyobb (500+) névjegylistánál belassul ő is? Van hasonló felszereltségű telefonom (xperia mini), ott nem emlékszem lassulásra, bár maga a rendszer sem volt fürge. A másik, hogy vannak sztorik olyanokról, akik okosról váltottak vissza hagyományosra? Mik a tapasztalatok, mi hiányzik leginkább?
Köszi & üdv -
-
looser
addikt
Strapatelókat nézegettem és azonnal szembejött a Nokia 800 Tough; ami érdekes (a link ezért mutat oda), a vélemények, ahol dícséret van, ott 103 feltartott ujj van, ahol pedig nem dícsérik, ott szintén pont 103, de lefelé tartott. Tuti véletlen :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest