Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
válasz
gabka86 #5744 üzenetére
Hihetetlen, hogy még mindig van néhány tróger, aki mindenáron át akarja vágni a tájékozatlannak hitt érdeklődőket. On-off-os (fix kompresszorfordulatos) splitklímát már több éve tilos az EU-ban így hazánkban is forgalomba hozni. Amiket még jelenleg is árulnak itt-ott, az szürkeimport, csempészáru.
Üzemeltetés : Jelentősen többet fogyaszt a fixes gép. Az inverteresek részterhelésen igen magas jósági fokkal rendelkeznek, olyankor az on-offos simán fogyaszthat kétszer többet.
Zajszint: Nem csak a kültéri egység, de a beltéri is lényegesen csendesebb tud lenni. Emlékeim szerint a legcsendesebb on-off gép a Daikin FTYN jelű gépe volt, ami 26 dB/A zajszintet tudott. Ehhez képest ma az inverteresek már 20 dB/A környékén járnak. Mivel 3 dB zajszint növekedés jelent kb. kétszeres hangteljesítmény-növekedést, így ez a 6 dB is igen jelentősen érzékelhető. Mellesleg, amiket még lehet kapni On-off gépek, mind kínai, és egyik sem tud 30 dB-A alatti zajszintet produkálni.
Kompresszor meghibásodás : nevetséges, egy kompresszornak az állandó leállás-újraindulás a halála, nem a gyorsulás-lassulás.
Inverter-panel meghibásodása: ez egy-két kínai és koreai márka némely gépénél fordult elő gyakran. Egyébként meg ezrelékekben sem nagyon mérhető a gyakorisága.
Persze, hogy az inverteres komfortosabban hűt. Tiszta logika az egész. Az on-off gépeknél a hőmérséklet-hiszterózis simán lehet másfél-két fok is, míg az invertereseknél ez gyakorlatilag nulla. Egy kis hálószobában őrjítő lehet ez a hőmérséklet-ingadozás.
Ne hagyd magad becsapni, és ne ilyen kóklerekkel szereltess klímát.
-
asha07lcc
tag
válasz
gabka86 #5744 üzenetére
COP SCOP EER SEER a betűszavak. A hatékonyságot jelentik egy adott üzemállapotban illetve egész szezonra különböző éghajlati viszonyok között,. Figyelembe kell venni ezenkíbvül a légszállítást zajszinteket illetve inverteres esetén a szabályozhatóságot is.
Folyamatoos működés esetén a tébnyleges hőigényt egy széles teljesítménytartományban tudó gép sokkal jobban követi így takaékosabb is.
Üsd be itt azt a keresőszót Eurovent
-
Zeki
nagyúr
válasz
gabka86 #5744 üzenetére
Vannak ám szakik!
Annyiban és csak annyiban lehet igazuk, hogy egy déli fekvésű lapostetős betonház, az nyáron kibaszás.
Én is olyanban laktam régen. Akkor még on/off klímám volt, egyszer próbáltuk ki lehűteni az egész lakást, a nappaliban jégverem volt, a többi helység okés, a villanyszámla meg hazavágott. Azóta nyilván itt is sokat javult az energia osztály.
Tehát valszeg az inverteres is folyamat menne, sőt, mennie kell, különben nem tudja majd lehűteni a kecódat.
Az on/off meg bekapcsolod mikor kell, gyorsan lehűti a katlant, de mikor kikapcsolod, a falakról meg a plafonról sugárzó hőtől gyorsan visszamelegszik. Persze azt is lehet benti fordulaton visszavenni, de a kintin nem. Az hangos lesz. A szomszédok tűrnék a hangosabb kültérit? Az inverteres nyugodtan mehet nonstop, nem enne sokat, és nem jégvermet nyomna lentre más helységekbe, hogy lefagyjon a lábad. A kültérije is csendesebb (ha nem valami gagyi). -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gabka86 #5744 üzenetére
Röviden:
EU-n kívülről olcsón vásárolt, de beragadásukkor számukra veszteségesnek számító On/Off klímákat akarnak kifuttatni...Hosszabban:
Semmivel, vagy legalább is minimálissal fogyaszt kevesebbet. Persze, ha 15 percig működteted őket. Akkor esetleg, de szerintem akkor sem.A cod.vagy milyen érték is csak számítási trükk, a gyakorlatban nem igazán gazdaságosabb az inverteres. Lásd az előző pontot a 15 percről.
Arra a mondatomra, hogy az inverteres egyenletesebben hűt csak annyit mondtak, hogy ez abszolút nem észrevehető. De, észrevehető, ez is a lényege, hogy ha kell, egyenletesen nyom be 17-18 fokot, hogy 23-24 fokon tartsa a szobát, kis teljesítményfelvétellel. Az On/Off meg 3-5 fokosat fúj be, 5 percenként bekapcsolgatva 3 percre maximális fogyasztáson. Szerintem ez észrevehető. Pláne ha abban a szobában vagy.
Ugyan olyan csendes mindkét fajta már. Bullshit, lósz.r. Az on/off maximális teljesítményen pörgő kompresszora és a hozzá tartozó ventilátorsebesség is maximum lesz, míg inverteresnél a leszabályzott kompresszor is csendes, és a hozzá állított alacsony ventilátorfordulat is. Kültéri egységről beszélek most.
Az inverteres érzékenyebb az áramingadozásra meg az inverteresben a kompresszor és a vezérlő panel egyszerre szokott tönkremenni s ha már nincs garancia, akkor vagy 80 ezer a javítás. Ez részben igaz. A vezérlő érzékeny is és drága is. De a normális árúakban (nem a noname legalja) van ezerféle védelmi megoldás, ami óvja mind a kompresszort, mind a vezérlőt.
Szóval ezekkel ne szereltess, és tőlük ne vásárolj...
-
süti5
őstag
válasz
gabka86 #5744 üzenetére
Én úgy tudom, hogy on-off-ost már nemigen lehet forgalmazni az EU-ban, de ezek szerint csak maradt pár darab....
Nekem volt on-off-os és nem tudok róla rosszat mondani, halk volt, persze minden relatív, aki a falevél suhogására felébred, annak biztos hangos. Valószínűleg azért mondták az on/off-ost, mert egy db klíma esetén úgyis állandóan menne a kompresszor, ha üzemben van a klíma, így eltűnik az inverteres lényegi előnye, nem tudná visszavenni a hűtését, akkor meg minek.
Általában, ha csak valakinek arra kell a klíma, hogy hazamegy munkából és 2-3 óra alatt kellemes hűvösre hűtse a lakást, utána ablakot nyit, majd reggel elmegy melózni, valóban nem rossz szerintem az on/off.Kérdés, hogy te pl. mire használnád, egész nap menne-e stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest