Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• baloghgabor

aktív tag

válasz athomi #14172 üzenetére

Nem most volt, az biztos. De itt a falon többször is láttam, mielőtt az első klímámat megvettem. A Fujistsu volt ezrelékes előfordulásban, sajnos a Samsung sok százalékosban, meghibásodást tekintve. Akinek kedve vam megkeresi. Fogalmam sincsen évekkel ezelőttit hogy lehet keresni, azon kívül, hogy végiglapozom őket. Nyilván egy olcsóbb klíma, olcsóbb anyagból is lehet, sőt összeszereléskor sem olyan talán. Ettől akár üzemelhet évekig is jól. Tegye is csak a dolgát.

bégé

• windy

tag

válasz athomi #14172 üzenetére

Ilyen statisztika nincs, és nem is hiszem, hogy bármikor lesz, hiszen egyrészt üzleti érdeket sért, másrészt rengeteg cég tapasztalatait kellene összesíteni, és erre nem nagyon van esély. Én is csak a mi cégünk tapasztalata alapján tudok némi következtetést levonni, bár őszintén megmondom még mi sem csináltunk összesítést az esetekről, melyeknél javítani kellett a klímákat.

Idén viszont készült egy összesítés, lezártuk az idei szervízeléseket, és összesítettünk. Ezek az adatok kimondottan a mi cégünknél előfordult esetekről szólnak, tehát általánosítani nem kell, de azért némi támpontot nyújtanak.

Kigyűjtöttem azokat az eseteket, amikor tíz éves, vagy fiatalabb lakossági splitklíma berendezést kellett végleg, bontásra leszerelni. Ezek így alakultak:

Alien - 4 db
    Genex - 11 db.
    Westel - 2 db.
    Dimarson - 7 db.
    Toyo - 2 db.
    Lakes - 1 db.
    Orion - 7 db, ebből 3 inverteres
    Nile - 3 db.
    Acson - 1 db.
    Delton - 4 db.
    Eurosky - 1 db.
    Daewoo - 3 db.