Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #81664 üzenetére
Ne vedd zokon én megértelek, de még szaki nem látja, addig sem én sem a többiek nem tudnak mit mondani.
Én már széttszedtem volna amilyen őrült vagyok, aztán szartam volna a gariba!!Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Egy kis segítség kérés!!
Mivel a polar klímák nagy része tcl paneles, így tudnátok nekem adni egy linket ahol alkatrészeket, mint pl termistort, belső hőérzékelőt lehet venni?
ali express is jó, az SDItől a Fresh ig mindbe ugyanaz a termistor van, kivéve már a zenitet mert az midea.Köszi mindenkinek.
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Volt már asszem, de végül érdemben erre választ nem kaptam, ez a funkció mire való?
Igaz nekem az app ban nem is látszik csak a távirányítón (ez is érdekes) de ott viszont ezt lehet állítani,de mire jó ez? Köszi mindenkinek!!Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Tisztel polárosok!
Akinek idáig túlhűtött a kímája, azoknak jelentem, 24,5 cfok beállításnál már kb 6órája dolgoztatom és tartja a 24 fokot
Igen igen ki is kapcsol.
Ha túl lenne méretezve akkor kinti 19c fokban szintén nem kellene kikapcsolnia nem?
Most miért tudja tartani a hőmérsékletet?Hozzáértő szakiktól kérnék erre magyarázatot.
Köszönöm!
-
isti732712
aktív tag
Az a szám!! Az a fokozat!!! Az nem viccből van a távirányítón, vagy éppen a klímasplit egységen!! Az az SDO klíma drágább mint a felette lévő SDU, és igen jogos az elvárás, ha beállítassz egy értéket akkor ne hűtsön alá 4 vagy akár 6 fokkal! Vagy éppen ne fűtsön feljebb mint amit te szeretnél!
Vagy egész éjszaka azt fogod figyelni mikor rohad re rólad a pizsi? Vagy éppen mikor nem kapcsol be fűtésben mert mondjuk szar a vezérlése és nem akar bekapcsolni? Vagy éppen mert a termistor nem jó? Igen is elvárás még ha polar klíma is, hogy biztosítsa számodra a komfort érzetet,mert csak a user manualt kell megnézni és abban garantálva van a komfort érzet,pl egy SDU nál.
Nem vitázni akarok és védeni sem akarok semmit meg semmit, mert jelenleg én is jeleztem 2db levélben a polar felé a túlhűtés és túlfűtési jelenséget, és már vizsgálják csak megsúgom,sajnos nem értek veled abban egyet hogy egy SDO klíma belépő szintű lenne!!
A belépő polar az SDI!
csak ,hogy érthető legyen, te azt írod ha meleged van lejjebb veszed, ha fázol feljebb, ez nem ilyen egyszerű,itt a hőmérséklet tartás a lényeg, és emellett a fogyasztás is,ennyi erővel szarhatnánk bele a belső és külső vezérlőpanelba, és működhetne on/off módban is, de itt ép az inverter a lényeg,igen hűt? hűt! Fűt? Fűt! Csakhogy nem mindegy hogy ezt hogy teszi!neked meg csak annyit, tcl panel van benne amit már 100x elmagyaráztam akár a videóimban is, a ferrari is szálít más istállónak motrot, és a mercedes is, mégsem nyernek futamot,miért nem? Mert a tcl sem olyan hülye, hogy a saját fejlesztését átcímkézett készülékhez adja! Oda ad egy lebutított vagy éppen nem frissített verziót, és ez így működik!
Ez a Polar dolga ,hogy ezt a problémát megoldja,kihangsúlyozom mégegyszer nincs rá frissítés,és nem is lesz! Főleg,hogy a kifutott SDU-k után a Zenit lép a képbe ami MIDEA panellal van szerelve.
Van még kérdés uraim?Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #81912 üzenetére
Fűtésben jó lesz nyugi, mivel a meleg levegő felfele áramlik, nem úgy mint a hideg.
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #81915 üzenetére
Belső infó, aki éppen az ilyen dolgokkal foglalkozik szabadságon volt, tudtommal hétfőtől lesz,én kapcsolatban állok velük, ha érkezik válasz meg fogom veled veletek osztani!
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #81918 üzenetére
Ismét megerősítem! Fűtésben jó lesz!
-
isti732712
aktív tag
válasz olika78 #81934 üzenetére
Hűtésben tűpontos! elenyésző hiszterézisről beszélhetünk csak, ami 0,5c fok.
nem össze vissza hőmérőzve, hanem állandó használat mellett,értsd nem kellett hőmérőzni, ha a helységben 1 vagy 2 emberrel több volt akkor az emberek által kilélegzett meleg levegő és testhőmérsékletet is egyértelműen figyelembe vette.
vannak róla mérési adatok is a talonba ha éppen majd szükség lenne rá, de nem hiszem....természetesen majd megyek és megnézem, vagyis már láttam, de huzamosabb ideig szeretnék ott lenni és saját tapasztalatokat szerezni, akkor már én is állíthatok,így még csak a bizalom és az adatok amiket kaptam a mérvadók!
Ajánlani nem fogom, de az már egy fél ajánlás ha én is el tudnék egy ilyet képzelni a szobámba! Pedig aztán én eléggé érzékeny vagyok erre a témáraMerek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz tocsa92 #82001 üzenetére
Folyik az ezerrel mindenhol, és nekem a teraszomon van,gondolhatod hű de fasza, ma kókányoltam még egy csövet rá, már lassan úgy néz ki a kültérim mint egy lélegeztetőn lévő klíma. Majd dobok képet meg videót.
-
isti732712
aktív tag
válasz Arnee01 #82047 üzenetére
Ha arra gondolsz,hogy fűtés közben,lefele állítja a lapátot,mikor leáll akkor,meg viszintesbe akkor az normális! Ha ezt fűtés alatt csinálja, csak úgy random módon akkor nem normális. bár a horizontális helyett,nem inkább vertikális mozgásra gondolsz?
-
isti732712
aktív tag
válasz Arnee01 #82050 üzenetére
Mert viszintesbe hűtessz, lefele pedig fűtessz!
Mivel a hideg levegő nehezebb mint a meleg, így a hideg lefele száll, a meleg pedig felfele,ahhoz hogy optimálisan lehessen működtetni, a klímát mivel ez levegő hűtés /fűtés szabályozni kell az irányát!
ha viszintesen fűtenél akkor az alsó levegőt meg sem keverné, hamaravv felszállna a meleg levegő, ebből adódóan hamarabb ki is kapcsolna a gép, te viszont lejjebb kb 1m 50 cm környékén még mindig fáznál kb 19 fokban, de fent a plafon környékén már lenne kb 26 fok.
remélem valahogy sikerült érhetően leírnom, de majd az erre szakosodott fórumtársak kijavítanak, vagy kiegészítenekMerek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Annyian szóltatok hozzá,hogy most tömeges választ adok
Tálcafűtés,nem kikapcsolható,sem sdu sem sdo klímánál, ha mindenképp ki akarod kapcsolni akkor széttkapod a kültérit,és kihúzod a panelből,de erőssen nem ajánlott, valóban csak saját felelőségre,mert aztán ha törik a lapát stb...
Ki vesz 700 ezerért gépet? Akinek van rá pénze, ha lenne én is vennék,de ettől mág általánosságba nem tartozom a hülye kategóriába.
A tálca fűtés ha jól tudom akkor +5 fok alatt kapcsol be, ha nem jól tudom valaki majd kijavít.
Az inteligens leolvasztás azt jelenti, hogy nem kapcsolgat és forgatja az irányt feleslegesen, hanem csak akkor olvaszt,mikor jeges a kinti hőcserélőd, ennek bekapcsolásáról egy érzékelő gondoskodik, ezért inteligens,nyilván ez energetikai szempontból ilyen.
Vertikális lapátmozgás: fűtés végezetével felemeli a lapátot,hogy lehetőleg, ne lefele fújja a fűtetlen levegőt hanem előre, ennek komfort miatt is,és amiatt is van jelentősége,mivel előtte fűtött, a meleg levegő felfele száll, így ha maradna a lapát lent, nagyon hamar a felső rétegben ragadna a meleg levegő "felpréseled" és akkor fent rohadt meleg van,lent hideg r-go nem kapcsol be csak azután miután kihül a felső réteg is!
Hiába állítod fixre a lapátot, ez fűtésben az sdu nál automatikus.
Röviden ennyi.
-
isti732712
aktív tag
válasz Arnee01 #82087 üzenetére
Mikor aktív fűtésből kiáll még megy x ideig a mókuskerék felemelt lapáttal,de igen leáll az is!! Természetesen mikor újra kell fűteni mókuskerék elindul,de csak akkor ha már elég meleg a hőcserélő aztán lapát le
Egyébként szívesen!
Nálam így megy az SDU.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Üdv.
Ha valakit érdekelne,válaszok, tények, okok, ok és okozat. Polar SDU
[link]Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz vinczepeter2 #82114 üzenetére
Kb 20 m2 hűtök/fűtök,nekem az ágyam úgy van,hogy szinte mellettem van a klíma,és hűtésben sem érzek semmilyen huzathatást, vagy éppen,hogy rám,ránk dobná a hideget,ebben viszont nagyon jó az SDU, már csak azért is,hogy ne csak azt szajkózzam,hogy túlhűt és túlfűt.
Ott hiába vezeti el a levegőt a plafonon, az a falról visszapattan és zavaró. Ez az ágyamnál gond főleg, mert az van a klímával szembeni falon. Bár azt megértem, hogy 10 négyzetméteren ne várjak csodát
Itt ismét meg kell jegyeznem, a hideg levegő,sokkal nehezebb, ezért is érzed hűtésben ezt a hatást,mivel a hideg levegő eleve lefele száll, szinte leesik.....
-
isti732712
aktív tag
Állítólag az SDU is becsukja, de ezt majd a tapaztalat fogja bizonyítani, viszont párátalanítási funkcióba vagy szárítás vagy DRY ahogy ti szeretitek éppen hogy nyitva a lapát és nagyon minimálisan forgatja csak a mókuskereket, viszont a párát meg ontja ki a lakásból minimális hűtéssel, no ez is egy pozitívum Polarnal, hogy ez jól el van találva.
-
isti732712
aktív tag
Ebben van igazság, nem is kicsi! valóban párátalanításnál a kompi majdnem a max-on megy, ez tény, de itt ne gondolj 1 vagy akár több órányi páraelszívásra, max 20 perc.
Azzal a 20 percel meg nem fogyasztassz olyan sokat ami lerágná a zoknidatDe valóban igaz ebben a módban fogyaszt a legtöbbet ez tény!
-
isti732712
aktív tag
""a polar ultimatenél kikapcsolt állapotban mi ez az evaporator funkció?""
Öntisztító funkció!! Első körben lehűti a hőcserélőt a lehető leg hidegebbre aztán felfűti, így meggyilkolván a bacikat!
Ez tű pontosan 30 perces művelet, utánna visszaál alaphelyzetbe és használhatod akár fűteni/hűteni
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz nggabi #82129 üzenetére
"így ráégetve az összes dzsuvát "
Az egy más kérdés,hogy mennyit ér ez a funkció én csak maga a funkció működését írtam le,nem állítottam hogy ez így jó és elegendő.
Ki lehet próbálni ez is egy fíícsőőőőr, de természetesen erőssen ajánlott az évi 2 mosás!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Természetesen, nem szállok vitában ebben a kérdéskörben,mert értelmetlen lenne, de azért fiúk/lányok egy dolgot ne feledjünk már el a tudás nincs ingyen! Azért tenni is kell ám! Nem kértem senkit,hogy nézze meg! Ez egy opció! Akkor ne nézd meg!
A videót csak belinkeltem mert a fórum ad rá lehetőséget, és ha ez a modinak nem tetszi törli a hsz emet vagy sem!
Ezek a videók egyébként sem ide készülnek hanem oda ahol a csatornámon ezzel foglalkozom, de miért is írjak liturgiát, vagy háború és békét, ha elmondthatom videóban is??
Más! Már az előbb jeleztem nektek, amit videóban elmondok azt leírom it is tehát olvasható formában is megtalálható, válaszolok kérdésekre is, nem csak nyomkodom nektek a videókat is, akinek ez nem tetszik nem nézi meg, akinek meg így jobb az megnézi.
Sokkal jobban el tudnám én szeméyl szerint fogadni azt mikor itt rengeteg probléma van, hogy készül róla videó, az ember vizuális,jobban átlátja a kérdező vagy éppen hozzáértő szaki videóját, mint azt hogy itt számokkal fossuk össze a fórumot.Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz DroiDMester #82135 üzenetére
Akkor csak jó ez a Polar párátalanításra is
Köszi az infot mennyire szabályoz le!! Nálam ezt nem tudta megtenni mivel mikor a párát levitte 80% ról 54%-ra kikapcsolt. de addig ment majdnem full-on. Ez kb 20 perc volt.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Részemről nincs harag, nem is vagyok olyan! Igyekszem a hozzászólásaimban is leírni amit egy videóban elmondok, és nem promotálom a csatornámat,mert nem keresek vele egy fillért sem. csupán jó szándékból,segítő készségből gyártom a tartalmakat, másokat megkímélve az esetleges problémáktól,és attól,hogy ne szívjanak egy éven át,mint ahogy velem történt egy SDI klímával. Szóval békegalamb
-
isti732712
aktív tag
válasz FerNandor #82144 üzenetére
Most tényleg nem rosszbúúúúúúú, de tele van vele a youtube
Hát leírni, le lehet, majd lehet lesz rá válalkozó,és még mielőtt te is félreértenéd, nem azért nem írom le mert nem akarom, hanem azért mert eléggé vizuális téma ez nálam, azt sem tudom hogy kezdjek hozzá,főleg,hogy különféle tisztítási módok vannak,bár a mosózsáknál szinte ugyan az.
De becsülöm benned,hogy szakirodalmat vársz egy klímamosásról, mert az azt jelenti,hogy nagyon jó lehet a szövegértelmezésed,és ebben nincs semmi irónia,őszinte a dícséretem!
-
isti732712
aktív tag
Ezért nem szigetelem a kázamat 10cm el hanem csak 7cm el, egy szigeteléssel foglalkozó ismerősöm azt mondta ha nem elég a 7cm, akkor ott fal sincs, mert efelett bulshit az egész csak parasztvakítás.
És akkor most jöhetnek a nagy hozzáértő kommentek,hogy nincs igazam qvantum számításokkal
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Mindenkinek köszönöm, a ház szigetelés hozzászólást!
-
isti732712
aktív tag
válasz olika78 #82580 üzenetére
Az a fórumtárs én vagyok, és azóta sem kaptam új lapátot! Lehet egyedi eset az ultimate klímánál, nem tudom,de amennyire veritek,hogy milyen jó annyira nem az! Hűtésben 4 fokos hiszterézissel dolgozik/Fűtésben 3fokos a hiszterézis,sőt egy idő után leáll a mókuskerék akkor aztán várhatod hogy fűtésben bekapcsoljon. sajnos nekem ez a tapasztalatom vele, viszont ha hűt csendesen teszi és ha fűt azt is! Ha eléri a kellő hőmérsékletet akkor leszabályoz szépen, az induló fűtési áramfelvétele 160W!
Nincs mit...
-
isti732712
aktív tag
válasz DroiDMester #82590 üzenetére
Igen, köszönöm!
Ezen információk bírtokában vagyok! De ide a 3.5 es túlméretezett lenne,össz vissz 20m2 hűtök fűtök. Igen előfordulhat,hogy másként működik, ezért nem is mondok véleményt a 3,5Kw ról, mert nincs használati tapasztalatom.
Nem általánosítok! Én csak a 2,5KW ról mondhatok véleményt amit használok.
Ezért is ezt a címet adtam! Hogy még véletlenül se essek abba a hibába ,hogy általánosítok!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz elekresz #83117 üzenetére
Szintén zenész!
Ugyan ilyen az enyém is, úgy áll ahogy ő akar! Egy mód van rá hogy saját magát bekalibrálja hogy teljesen kikapcsolod. Nem lehet kicsit rosszul rátenni a lapátott, mert akkor majd egy negyed fordulat kell és akkor meg letöri önmaga! Ez ilyen
Túl let gondolva ez a sok motoros lapát tervezéskor, ez is csak egy felesleges fíícsőőőr!!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz feco70 #83262 üzenetére
Én is megvagyok a klimámmal,de valóban én is begyújtok néha a kazánba,hát hőérzetre mit ne mondjak ég és föld, én értem,hogy hőszivattyú, meg gazdaságos,meg hőcserélő, de ez a technológia nem kiforrott még,egy radiátor vagy egy padlófűtést nem lehet összehasonlítani egy hőcserélővel.
Régen voltak az on off os klímák amik csak hűteni tudtak, aztán jött valami mérnök aki kitalálta,hogy ha ezt az áramlást megfordítjuk akkor fűteni is lehet vele,jelenleg nálam az én véleményem szerint ez itt tart, az az fűteni is lehet vele, de közel sem olyan jó a hőérzet mint egy kazánfűtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- eBay
- Jogász topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest